Koníčky a práce jsou důležitější

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22011
27.11.22 07:58
@Anonymní píše:
Ahoj,

nevím, jak se k tomu postavit. Vnitřně mě štve, že jsem na druhý koleji, ale nejsem si jistá, jestli bych to neměla přejít a smířit se s tím.

Manžel je kliďas, nehádáme se, vydělává dost. Když je doma, stará se o děti i domácnost. Máme pohodu a vypadáme jako idylická rodina. Ale práci má časově náročnou, domů se vrací okolo páté, v létě o 2 až 4 hodiny dýl. A jeho koníček, při kterém není doma, mu občas sebere celou sobotu a 2-4× do týdne 2 hodiny.

Vím, že nás má rád. Ale kdykoli je možnost nebýt doma, třeba že potřebuje s něčím pomoct kamarád, nebo je nějaká oslava, sešlost přátel, kteří mívají odrostlejší děti nebo hlídací babičky, vždy jede. Jenže já takovou možnost nemám. Nejmladší je větší mimčo, který je na mně (a hlavně prsou :D ) závislý, takže já sice jet taky můžu, ale neužiju si to a vydržím tam jen chvíli. Větší už chodí do školy, takže by babička mohla hlídat, ale hlídá jen v létě na dvě noci. A stejně je tu ta malinká, kterou hlídat nemůže.

Štve mě, že jsou pro něj důležitější koníčky a práce, které by se mohl částečně vzdát. Sice by nevydělal tolik, ale pořád by to bylo dost a byl víc doma. Jenže práce ho baví a naplňuje, takže to nechce.

Já můžu taky kdykoli někam jet, sám mě pořád posílá za kamarádkami, ale kvůli malé to ještě moc nejde, takže mě to štve o to víc, že on si často někde užívá a já dřepím doma na zadku. Chtěla bych, aby se ve svých koníčcích taky uskromnil a byl víc doma. Přijde mi to sobecký. Ale možná jsem já ten sobec, který mu to nechce dopřát?

Chci to s ním probrat, ale potřebuju si vytřídit myšlenky. Třeba mi tím tenhle slovní průjem trochu pomůže. :lol: Budu ráda za názor, jinou perspektivu.

Na první pohled to vypadá jako scénář “chudinka žena, sobec chlap”… ve skutečnosti jste si ale v jádře velmi podobní.

Ani v jednom z tvých příspěvků nezaznělo nic o dětech – ani slovo o tom, že by děti chtěly trávit víc času s tátou, že bys chtěla podnikat nějaké společné aktivity jako rodina, že byste byli spolu, že dětem i tobě chybí…. Čiší z nich jen obyčejná závist, že on od rodiny může odjet a ty ne - “když JÁ kvůli kojení nemůžu, tak ty z principu budeš sedět doma taky”.

Považuji vás za sobce oba dva – jeden za osmnáct, druhá bez dvou za dvacet.

Příspěvek upraven 27.11.22 v 08:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
27.11.22 08:02
@fera21 píše:
Tak já ti něco povím, ty metodo. Tohle ženská udělat mně, tak ji tím bičem vyšvihám z baráku ven. Jsme dospělí lidi a jestli chceš praktikovat nějaký rozkazy, tak támhle jsou kasárna. Podle mě je zakladatelka trochu puťka. Tohle ji nebaví proto, támhle to ji nebaví proto, tohle nemůže, protože děti. Manžel jí nabízí vtažení do svého koníčku, ale to ona nechce. Ona chce sedět doma a říkat si pětkrát za hodinu, jak je jim doma dobře.

Jako ono to zní drsne, ale v zásadě má pravdu :mrgreen: pokud bys chtěl kvůli tomuhle švihat ženskou bičem, tak si hlavně nikdy neporizuj děti. Prostě když jsou děti, musí se starat oba, a ne že jeden si žije single life jako by nic a druhý nonstop otročí, pardon, zajišťuje komplet péči. A jako věnovat dva víkendy v měsíci rodině, kterou si evidentně chtěl pořídit, no tak to je opravdu extrém a putka by zasloužila zbicovat. Tak určitě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7375
27.11.22 09:16
@BohunkaP píše:
Na první pohled to vypadá jako scénář “chudinka žena, sobec chlap”… ve skutečnosti jste si ale v jádře velmi podobní.

Ani v jednom z tvých příspěvků nezaznělo nic o dětech – ani slovo o tom, že by děti chtěly trávit víc času s tátou, že bys chtěla podnikat nějaké společné aktivity jako rodina, že byste byli spolu, že dětem i tobě chybí…. Čiší z nich jen obyčejná závist, že on od rodiny může odjet a ty ne - “když JÁ kvůli kojení nemůžu, tak ty z principu budeš sedět doma taky”.

Považuji vás za sobce oba dva – jeden za osmnáct, druhá bez dvou za dvacet.

Příspěvek upraven 27.11.22 v 08:29

S tátou… to myslíš toho pana, co se tam občas mihne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
27.11.22 09:25
@Tala20 píše:
Zakladatelko, nechala jsi manžela zdivočet. Všechno jsi mu celé roky promíjela, všechno jsi mu umožnila. Nenaučila jsi ho poslouchat povely a aportovat. Vždycky jsi to byla Ty, kdo ustoupil.

Nediv se tedy, že v Tobě vidí onuci, vztahově někde mezi hadrem na podlahu a ovladačem k televizoru. Žije si svůj život vedle vás tří, a jen trochu taky s vámi.

Musíš ho cvičit, trénovat a drezírovat jako psa nebo medvěda. Metoda cukru a biče. Začni tím, že si domluvíš jednou měsíčně nějakou akci s kamarádkou a s kojencem. Starší dítě bude přes víkend hlídat manžel - ne že ho šoupne k babi a sám si zase zmizí někam do dáli! Žádné švindlování. Je táta, ať se stará. Ať pozná apoň z poloviny jaký zápřah máš denně.

Dále pak jednou měsíčně nějakou společnou akci v rodině, třeba do muzea, za sportem, výlet s přespáním ze soboty na neděli. To znamená že to naplánuješ v dostatečném předstihu a sdělíš mu to.

Ještě jednou, protože jsi nepochopila: SDĚLÍŠ MU TO.

Sdělíš to jako rozkaz. Jako hotovou věc, přes kterou nejede vlak. Ne že se ho zeptáš na jeho názor stylem „a co kdybychom…“ nebo „co myslíš, že by třebas…“. Sdělíš mu to přesně tak, jako on sděluje Tobě že přes víkend někam mizí. Nedostane na výběr. Žádné alternativy. Žádné oddalování. Žádné absence. Nepřijímáš žádné omluvenky, i kdyby mu je podepsalo deset kamarádů.

Pochopila jsi?

On bude zpočátku prskat, škrábat a kousat. Bude vzdorovitý a vzpurný. Je zvlčilý, zdivočelý. Musíš ho zkrotit. Nepovol. Připomeň mu a opakuj mu že toto je přesně styl kterým se chová on k Tobě a k celé vaší rodině. Namoč mu do toho čumák.

On si bezohledně plánuje co chce a kdy chce. Dej mu tedy ochutnat jeho vlastní medicinu. Bud tvrdá a nesmlouvavá, tak jako on je k tobě. Třeba se mu rozsvítí v hlavě. Ostatně pořád mu zbudou z každých čtyř víkendů dva, kdy mu povolíš jeho akce - ale pod podmínkou že Ti to sdělí předem a že to nenaruší rodinné plány.

Příspěvek upraven 27.11.22 v 06:52

Doufám, že je to ironie :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1968
27.11.22 09:42

Tak určitě se nauč jasně a účelně komunikovat. On se tě zeptá jestli to nevadí že bude pryč… A ty mu na to odpovíš, že se ti dítětem změnil život. Já bych teda vůbec nepochopila, že chceš aby mu došlo, že ti to vadí, ale nechceš to říct a chceš aby ho samotného napadlo, že má taky změnit život.
Příště řekni Ano vadí. Já musím být pořád doma, protože kvůli kojení nemůžu být od dítěte déle než x hodin. A když jdu s dítětem je otravné řešit přebalování a kojení v terénu. A tak ti závidím, že ty si chodíš kde chceš jako by jsme děti neměli.
No a pak můžete probrat co s tim. Jestli mu to taky znepříjemnit, nebo omezit, nebo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
27.11.22 14:14
@Anonymní píše:
Zakladatelka

Dodatek: Teď má akce na tři nadcházející soboty, kdy bude od rána do noci pryč. Dříve jsme jezdili spolu. Ptal se mě, jestli mi to vadí. Řekla jsem, že ho držet doma nemůžu, ale že mně se kvůli dětem otočil život vzhůru nohama a jemu se nic nezměnilo. Že je normální, že jdou po narození dětí některý věci na čas stranou. Doufala jsem, že se chytí za nos.Ale mlčel. A všechny ty soboty pryč bude.

Cítím se, jak kdyby mi tím šlapal na hrdosti a sebehodnotě. On je ten, který může většinu volného času trávit koníčky a mně má jako užitečný doplněk, který se věnuje dětem a domácnosti.

Měla bys mu raději říct, co chceš.

• Citovat
  • Upravit
pet p
27.11.22 14:15
@Anonymní píše:
Zakladatelka

Dodatek: Teď má akce na tři nadcházející soboty, kdy bude od rána do noci pryč. Dříve jsme jezdili spolu. Ptal se mě, jestli mi to vadí. Řekla jsem, že ho držet doma nemůžu, ale že mně se kvůli dětem otočil život vzhůru nohama a jemu se nic nezměnilo. Že je normální, že jdou po narození dětí některý věci na čas stranou. Doufala jsem, že se chytí za nos. Ale mlčel. A všechny ty soboty pryč bude.

Cítím se, jak kdyby mi tím šlapal na hrdosti a sebehodnotě. On je ten, který může většinu volného času trávit koníčky a mně má jako užitečný doplněk, který se věnuje dětem a domácnosti.

A pokud se tě ptal, jestli ti to vadí, tak je to otázka, na kterou se odpovídá ANO nebo NE.

• Citovat
  • Upravit
2377
27.11.22 15:36

Pokud ti to vadí, protože není s vama, tak naplanuj nejakou rodinnou aktivitu, dej to do kalendáře, ujisti se, že bude moct. Pokud ti to vadí, protože nemáš odpočinek od dětí, využij jeho nabídku, odstrikej mliko a jeď si odfrknout. Pokud ti to vadí jen z principu, že si nemá co užívat, když má děti, tak to spíš zapracuj sama na sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.22 15:52

Ahoj,

promluvili jsme si. Řekla jsem mu, jak se cítím (že jak na vedlejší koleji). Byl překvapený. Nejvíc asi kvůli tomu, že mi připadá, že se svým koníčkům a zálibám věnuje stejně jako bezdětný. Zabrousili jsme do minulosti a má pravdu, že dříve se koníčkům věnoval skoro každý den po práci. A když mě ještě neměl, tak skoro celý volný čas. Takže to dost omezil. Ale stejně to musíme ještě doladit. Jednou měsíčně celodenní výlet a já budu chodit 2× týdně do fitka. :D

Někdo se ptal, jak to snáší děti a zda se na tátu ptají. Jsou zvyklé, že je méně doma. Já s nimi jezdím na výlety a věnuji se jim jak nejvíc můžu. A nejmladší se ještě ptát neumí. Když je manžel doma, tak se jim věnuje. Nejmenší každý den koupe, čistí zuby, přebaluje a obléká. Se starší tu dovádí. Takže se tou jeho přítomností nasytí a přes den mají mě.

Myslím, že tu padla i nevěra. Manžel ten koníček provozuje sám a za barákem, to bych si všimla. :lol: A když je pryč celou sobotu, tak jsou s ním i naši přátelé, hlavně manželé mých kamarádek, to by hned prasklo, jsme malá vesnice.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.11.22 15:53

Jo a máte pravdu. Musím mluvit víc jasně. Nejlépe holé věty, aby to pochopil. :lol:

• Citovat
  • Upravit
2164
27.11.22 16:57

Hele je hezké, že je schopen o tom uvažovat, faktem ale je, že i to, co dělá teď, je na otce rodiny příliš.
Kromě koníčků člověk musí omezit i práci, pokud je to existenčně únosné(což u Vás je).
A to, že se někdy koníčku věnoval denně, není měřítko, to je takový extrém, který nelze jako startovní pozici vůbec brát v úvahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí