Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
no a jsme u jádra pudla, ona nestojí o kontakt, ona chce, abyste jí pomáhali
@stinga píše: Více
jo, moje řeč, zas nějaká taková, co nehledá způsob, ale hledá důvod, já to fakt nesnáším ![]()
a ještě snachu tutově všude pomlouvá, ještě i daruje jejich fotky-dárky, to je vrchol! tohle by mne třeba tak urazilo, že bych jí vytmavila, že příště dostane jen sprcháč nebo poukaz do marketu kam chodí… jak může darovat dárek od syna a snachy a dceři? to je vrchol neúcty…
Já jsem držka, vždy jsem si věci vyříkala vše, i za cenu radiového klidu, druhá tchýně to vydržela půl roku, pak uznala, že udělala chybu, ozvala se sama, řešila to se mnou, páč ex to měl zcela v paži, jak to dost mužů má, a vyhovovalo mu matku vidět jen na narozky a vánoce
mně osobně se to ekluje, ale často je to bohužel nejlepší model styku… achjo…
chci tím říct, že osoba, kterou máme jako mamku od mé nejky a nemá s námi geneticky vůbec nic společného, s námi celý život funguje jako babička
holky ji tak berou a říkají jí tak…
vztahy nejsou o názvech, jsou o tom, co znamenají a o lásce, srdci, fungování a realitě..
i vlastní babička, která vidí vnoučata 1-2× ročně, je pro děti daleko vzdálenější osoba než paní v rodině, která je má ráda a vidí ji xkrát měsíčně…
Za mě vidíte, že jinde jsou ty vztahy v pořádku a jen u ní jsou problémy - to si myslím, že je dost vypovídající, kde asi bude primárně ta chyba. Zase je to matka od tvého manžela, pokud by tchyně něco potřebovala tak ať ji pomůže on.
A nežárlí třeba i tchyně, pokud ví, že s tchánem vycházíte v pohodě a vídáte se? ![]()
@izabe to si myslím, že je žárlivá, však zní i tak to téma, určitě žárlí, že její ex i rodiče naproti se vídají a jen ona ne… tím je ale jaxi zcela jasně definováno, v kom je chyba, a zakladatelka to fakt není
(pokud píše pravdu, zde tomu věřím)
PS : mám milovanou dlouholetou kámošku 50+, vš, inteligentní, krásná, pracuje v kultuře, její jediný syn si už dávno našel alternativní inženýrku… už mají dvě děti.. vše, co kámoška koupila-navrhla, bylo zle, snacha měla tisíc důvodů, proč je lepší tibetská vlna a podobné věci… tyhle věci prostě existují a musí si to ti lidi vyříkat, jinak na to doplatí bohužel akorát ta vnoučata…
@Lucy75 obávám se, že stejně to právě vnímá tchýně, že vše, co navrhne je špatně.
počkej, tak ONA něco navrhuje??
třeba výlety atd?
tak super, jí vnoučata dejte, na půl dne
klidně
dle mne to nedá
ale nechci jí křivdit, za mne je to sebestředná osoba, ale ona by tě popsala podobně, takže z jednoho popisu nejde učinit objektivní zhodnocení situace, no…
@Lucy75 nenavrhuje, chtela by jedno na víkend a pak za měsíc třeba druhé. Ale ze strany dětí není zájem.
Ona by mě popsala jako sebestřednou kravu, co si nevidí na špičku nosu a potřebuje mít všechno nóbl a extra
Samozřejmě jsem zpracovala i manžela a děti.
Zakladatelko, proc to, jaka pravidla ma, resis ty?
Az ti neco zacne vycitaty normalne zavolej na manzela ten problem preved na nej. Co ty ji mas co lez do…
Jasny, ze ty budes ta spatna, ty navadis a deti od jeji dcery jsou super. Ona proste chce abys hrala podle jejich pravidel, ve kterych si nevyrustala. Tak at vasi logistiku resi tvuj muz. Ty mas svoji vychovu od svych rodicu, on od svych.
aha, rozumím tomu tedy správně, že tě mrzí její hodnocení tvé osoby??
pokud ano, je to fakt pochopitelné
je to máma tvého muže
ale považuj si, že jako za jednou z mála on za tebou stojí…
nenech se strigou otrávit, máte kolem sebe jinak jen fajn lidi, tak to si pěstujte a važte si dobrých vztahů tam, kde jsou na to dvě strany, ne jen jedna ![]()
@Lucy75 ne, je mi naprosto jedno, co si o mě mysli, pokud to neříká dětem.
On za mnou stojí úplně. Hodně se adaptoval na styl života mojí rodiny.
toho si važ a řekni mu o tom… není to vůbec obvyklé, že hoši takto prozřou…
@stinga píše: Více
Vždytˇjo
Řekla bych, že i kdyby měla volání zadara, tak stejně volat nebude. Vynucovačka pozornosti. Myslím že i žárlí na její rodiče a na svého ex.
Nemá, nebo nechce mít? Kdyby byla normální, tak věřím že by nebyl problém jí ten tarif platit, aby mohl být častý kontakt.
@arinecka píše: Více
Když měla volání zadara, což bylo v době, kdy ještě pracovala, tak volala denně a někdy i několikrát.
Pak jsme měli období, kdy jsme spolu mluvili pravidelně jednou týdně ve stejnou dobu a teď spolu mluvíme tak jednou za měsíc.
Ty pravidelne hovory jsem zrušila já, protože to bylo o ničem, jinak jsem volala já, aby měla kontakt s dětmi.