Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@alexxa Nemusí to být nic vážného, nedávno se mi to stalo taky, a stačilo vyměnit svíčky. Ať ti udělaj diagnostiku a uvidíš.
Já tomu říkám pečený kuře
minule mi to svítilo, protože jsem měla už slabou baterku…jak jí vyměnili, tak to zhaslo
…
Tak zrovna tahle kontrolka hlásí docela široké spektrum závad, od banálních po fatální. Jak již několikrát zmíněno - s autem nejezdit a načíst chyby v diagnostice. Podle toho pak jednat.
Btw auto z bazaru, rv 2007 a najeto 160tis? To je více než podezřelé.
@alexxa píše:
Zdravim vas, prosim nemate nekdo doma automechanika? Rozsvitila se mi tato kontrolka, auto jede dobre, ale budik u otackomeru ukazuje obracene. Tzn ze ukazuje ve vysokých otackach. Prilozim foto. Muze ko trolka byt sponena s tim budikem? Diky moc. P. S.v servisech ted maji plno a nikdo nebyl ochotny se jit aspon podivat. Je to Opel Corsa 1,2mpi
Corsičku jsem měla. Tahle kontrolka ukazuje možnou závadu na motoru nebo převodovce. Tak máš 14 leté auto s nájezdem 160 tis. km, to už se nějaká závada objevit určitě může, nebo bude potřeba vyměnit něco opotřebeného. Jinak tyhle autíčka jezdí dobře a bez poruch - záleží samozřejmě na tom, jak se s ním zacházelo. Kolikátý to byl majitel? Bylo auto servisované v Oplu a sedí nájezdy km v při garančkách aspoň těch prvních 6 let? Ty údaje by být měly, protože je záruka myslím 6 nebo 7 let na motor a převodovku.
@Zumpa píše:
Tak zrovna tahle kontrolka hlásí docela široké spektrum závad, od banálních po fatální. Jak již několikrát zmíněno - s autem nejezdit a načíst chyby v diagnostice. Podle toho pak jednat.
Nemusí být. Měla jsem stejné autíčko, nájezd 39 tis. po 6 letech. Prodávala jsem ho tedy kamarádovi, myslím, že spokojení jsme oba. Já měla nájezd malý, on zase naopak za dva roky už najel tolik co já za šest…
@Zumpa podezrele v čem?
Mam mu vubec podilat doklady a plnou moc k přepisu nebo pockat co ukáže diagnostika?
Jinak technicka je delana teď v unoru, ale ted si tak rikam, ze TK tam delq ten typek v bazaru, ze si to mohl orazitkovat sam 🤔 🤔 🤔 da se nekde zjistit, kde technicka probehla?
@alexxa píše:
Jinak technicka je delana teď v unoru, ale ted si tak rikam, ze TK tam delq ten typek v bazaru, ze si to mohl orazitkovat sam 🤔 🤔 🤔 da se nekde zjistit, kde technicka probehla?
Tak to ona proběhla, ale jde o to, jakým způsobem. Tihle lidi to dělají trochu jinak, že když půjdeš na TP ty. Kolik stálo to autíčko?
@Proto02
49tis bazar je zprostredkovatel prodavajici je duchodce zapsany v technicaku
@Zumpa píše:
Ne každý s autem jezdí přes 20tis km ročně. Kdo má auto jen na nákupy a sem tam na chalupu, tak najede za rok 5-10tis. Mezi kolegy mám jak borce co jezdí 50tis ročně, tak i takový, co auto z garáže vytáhnou 3× zamesic a nenajdou ani těch 5 tis.
@alexxa píše:
@Zumpa podezrele v čem?
Mam mu vubec podilat doklady a plnou moc k přepisu nebo pockat co ukáže diagnostika?
Asi se Zumpovi nezdá, že by to bylo tak málo, předpokládá stočený tachometr. Ale vůbec to tak být nemusí, pokud s tím pán roky vyjížděl jen jednou týdně do obchodu a dvakrát do měsíce za město na chalupu, nenajel by ani tolik.
Počkej na tu diagnostiku. Pokud by bylo třeba např. vyměnit katalyzátor, docela to navýší vstupní investici do toho auta.
@alexxa říkám tomu vrtulník
na diagnostice to to napoprvé jen vymazou.. Pokud se objeví znovu, tak nejspíš lambda sonda, popř svíčky.. Kdyby byl problém, tak se sníží výkon motoru, ale to poznáš hned.. Já s tím na jela přes 4 tis, než měli v servisu volno.. Hlavně klid
@SlečnaDahlia
Pockam no, nic jineho mi ani nezbývá, ale dve osoby nezavysle na sobe mi rekli, ze ta raficka na otackach plus kontrolka by mohly znacit pretoceny motor 😱 😱 😱
Holky, tak diagnostika probehla uz dnes. Pry ta lambda sonda. Tak aspon ze tak.
Jen nevim co znamena veta: ridici jednotka nereagovala