Kontrolka v aute poradíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34044
24.5.21 19:18

@alexxa Nemusí to být nic vážného, nedávno se mi to stalo taky, a stačilo vyměnit svíčky. Ať ti udělaj diagnostiku a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32232
24.5.21 19:20

Já tomu říkám pečený kuře :mrgreen: minule mi to svítilo, protože jsem měla už slabou baterku…jak jí vyměnili, tak to zhaslo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15948
24.5.21 19:27

Tak zrovna tahle kontrolka hlásí docela široké spektrum závad, od banálních po fatální. Jak již několikrát zmíněno - s autem nejezdit a načíst chyby v diagnostice. Podle toho pak jednat.
Btw auto z bazaru, rv 2007 a najeto 160tis? To je více než podezřelé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
24.5.21 19:35
@alexxa píše:
Zdravim vas, prosim nemate nekdo doma automechanika? Rozsvitila se mi tato kontrolka, auto jede dobre, ale budik u otackomeru ukazuje obracene. Tzn ze ukazuje ve vysokých otackach. Prilozim foto. Muze ko trolka byt sponena s tim budikem? Diky moc. P. S.v servisech ted maji plno a nikdo nebyl ochotny se jit aspon podivat. Je to Opel Corsa 1,2mpi

Corsičku jsem měla. Tahle kontrolka ukazuje možnou závadu na motoru nebo převodovce. Tak máš 14 leté auto s nájezdem 160 tis. km, to už se nějaká závada objevit určitě může, nebo bude potřeba vyměnit něco opotřebeného. Jinak tyhle autíčka jezdí dobře a bez poruch - záleží samozřejmě na tom, jak se s ním zacházelo. Kolikátý to byl majitel? Bylo auto servisované v Oplu a sedí nájezdy km v při garančkách aspoň těch prvních 6 let? Ty údaje by být měly, protože je záruka myslím 6 nebo 7 let na motor a převodovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
24.5.21 19:39
@Zumpa píše:
Tak zrovna tahle kontrolka hlásí docela široké spektrum závad, od banálních po fatální. Jak již několikrát zmíněno - s autem nejezdit a načíst chyby v diagnostice. Podle toho pak jednat.

Nemusí být. Měla jsem stejné autíčko, nájezd 39 tis. po 6 letech. Prodávala jsem ho tedy kamarádovi, myslím, že spokojení jsme oba. Já měla nájezd malý, on zase naopak za dva roky už najel tolik co já za šest…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
24.5.21 19:43

@Zumpa podezrele v čem?
Mam mu vubec podilat doklady a plnou moc k přepisu nebo pockat co ukáže diagnostika?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
24.5.21 19:45

Jinak technicka je delana teď v unoru, ale ted si tak rikam, ze TK tam delq ten typek v bazaru, ze si to mohl orazitkovat sam 🤔 🤔 🤔 da se nekde zjistit, kde technicka probehla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
24.5.21 19:55
@alexxa píše:
Jinak technicka je delana teď v unoru, ale ted si tak rikam, ze TK tam delq ten typek v bazaru, ze si to mohl orazitkovat sam 🤔 🤔 🤔 da se nekde zjistit, kde technicka probehla?

Tak to ona proběhla, ale jde o to, jakým způsobem. Tihle lidi to dělají trochu jinak, že když půjdeš na TP ty. Kolik stálo to autíčko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
24.5.21 20:02

@Proto02
49tis bazar je zprostredkovatel prodavajici je duchodce zapsany v technicaku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20924
25.5.21 06:23
@Zumpa píše:

Ne každý s autem jezdí přes 20tis km ročně. Kdo má auto jen na nákupy a sem tam na chalupu, tak najede za rok 5-10tis. Mezi kolegy mám jak borce co jezdí 50tis ročně, tak i takový, co auto z garáže vytáhnou 3× zamesic a nenajdou ani těch 5 tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
25.5.21 06:32
@alexxa píše:
@Zumpa podezrele v čem?
Mam mu vubec podilat doklady a plnou moc k přepisu nebo pockat co ukáže diagnostika?

Asi se Zumpovi nezdá, že by to bylo tak málo, předpokládá stočený tachometr. Ale vůbec to tak být nemusí, pokud s tím pán roky vyjížděl jen jednou týdně do obchodu a dvakrát do měsíce za město na chalupu, nenajel by ani tolik.

Počkej na tu diagnostiku. Pokud by bylo třeba např. vyměnit katalyzátor, docela to navýší vstupní investici do toho auta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.5.21 09:07

@alexxa říkám tomu vrtulník :mrgreen: na diagnostice to to napoprvé jen vymazou.. Pokud se objeví znovu, tak nejspíš lambda sonda, popř svíčky.. Kdyby byl problém, tak se sníží výkon motoru, ale to poznáš hned.. Já s tím na jela přes 4 tis, než měli v servisu volno.. Hlavně klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
25.5.21 12:57

@SlečnaDahlia
Pockam no, nic jineho mi ani nezbývá, ale dve osoby nezavysle na sobe mi rekli, ze ta raficka na otackach plus kontrolka by mohly znacit pretoceny motor 😱 😱 😱

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
26.5.21 14:17

Holky, tak diagnostika probehla uz dnes. Pry ta lambda sonda. Tak aspon ze tak.
Jen nevim co znamena veta: ridici jednotka nereagovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák