Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý den, zajímá mne, zda jde nechat u operátora vyžádat výpis přijatých zpráv?
Jde mi o záznam jednoho konkrétního čísla, které mi několikrát kontaktovalo a nyní jeho majitelka čísla popírá, že by mě někdy vůbec psala. Nemáte prosím někdo s něčím takovým zkušenost?
Předem děkuji za odpovědi.
Hezký večer.
@Luci76 vesměs se za to platí. A dostaneš je soupis čísel.. Ale pozor, odeslaných. Nikoliv přijatých SMS. To B si musela vyžádat PČR. A ani oni neziskaji obsah SMS, to je ilegal
Tak teoreticky to tak být může. Mohla to číslo někde dostat a nebo jej dostala jako nové od operátora. Čísel není nekonečné množství.
@martina.se
O obsah mi ani celkem nejde. Pouze o to, že mně kontaktovala. Jde o konkrétního člověka, bohužel lehké vydírání atd.
Děkuji
@Luci76 píše:
@martina.se
O obsah mi ani celkem nejde. Pouze o to, že mně kontaktovala. Jde o konkrétního člověka, bohužel lehké vydírání atd.
Děkuji
Tak PČR, oni si o výpis zazadaji operátora. Ty její nezískás a v tvém nejsou příchozí služby, pokud nejsou placené - např zahraniční hovor
@Cenarius píše:Číslo je minimálně půl roku v depozit, u zrušených mnohem déle. Tohle nehrozí
Tak teoreticky to tak být může. Mohla to číslo někde dostat a nebo jej dostala jako nové od operátora. Čísel není nekonečné množství.
@martina.se
Moc děkuji. Zkusím to tak - asi to bude nejrychlejší způsob.
@Luci76 kdyz te kontaktovala pomocí SMS, tak je mas určitě uložené ne? Pokud jde o vydírání, tak PČR
@lachtanice86
ty nové zprávy mám, ale bohužel jde o období, kdy došlo ke změně telefonu z důvodu jeho rozbití, takže smsky vůbec nemám k dispozici, Tehdy jsem to brala, že si dotyčná osoba jen léčí ego. Teď je to horší.
@martina.se
Ale předpokládám, že PČR nemůže stejně jen tak si vyžádat přes operátora výpis, že to musí být na základě nějakého trestného stíhání nebo písemné žádosti soudu?
@Luci76 píše:
@martina.se
Ale předpokládám, že PČR nemůže stejně jen tak si vyžádat přes operátora výpis, že to musí být na základě nějakého trestného stíhání nebo písemné žádosti soudu?
Ano, musí k tomu být důvod. Tzn např na základě podaneho trestního oznámení. A mmchdm, tyhle detaily lze získat max několik měsíců zpětně.. Takže určitě nečekat