Kornelije - šetření 2020
- Fotoalbum (6175)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@jkra píše:
Nebude sama, v te mlade rodine.muze mit dve prace. Jako ja nevim, ale to mi prijde realne.ja mela dve prace nekolik let.
Ja mam prace ctyri. Samozrejme ne na cely uvazek, ale dohromady je vic nez cely.
A do tehle diskuse nechodim kvuli setreni, jak to dela Kornelije, protoye to by nasi rodine opravdu nevyhovovoalo a bohuzel ani pro tipy, jak toho co nejvic vyrobit doma, protoze na to opravdu nemam cas a prostor, ale hlavne kvuli napadum a receptum, treba od Havlove.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kornelije píše:
No to nevímnějak si neumím představit že dcera za rok našetří 300 000,– Kč kolik dostane plat po maturitě?
No to právě je jedna z investic do dítěte, volit školy, které je uživí přemýšlím třeba i nad tím co když se dcera jednou rozvede aby se uživila a zároveň nebyla 12 hod denně v práci. Syn má po maturitě 40 čistého ale ještě studuje VS.
- Citovat
- Upravit
@Lentilka1989 píše:
@kornelije
Můj tip na setreni?
Nejdřív jsem si dodelala vysokou školu, abych měla v oboru co možná nejvyšší vzdělání a dále se vzdělávám- to znamena, ze jsem si zajistila příjem takový, abych si nasetrila na budoucnost- bydlení, sporeni, stavebko, penzijko, investice do zlata a diamantu a krátkodobé sporeni ve formě sporiciho účtu.
Nešetřim stylem 3× tydne spagety s kecupem a obalovaný gothaj no…
Spis jsem tady doufala v nějaký tip co mate co je levné a přesto kvalitni…
Varit z kvalitnich surovin a ze zakladu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mroe píše:
Ja mam prace ctyri. Samozrejme ne na cely uvazek, ale dohromady je vic nez cely.
A do tehle diskuse nechodim kvuli setreni, jak to dela Kornelije, protoye to by nasi rodine opravdu nevyhovovoalo a bohuzel ani pro tipy, jak toho co nejvic vyrobit doma, protoze na to opravdu nemam cas a prostor, ale hlavne kvuli napadum a receptum, treba od Havlove.
Ja si chodim pokecat:). Vyrobit umim marmelady, stavu treba ne. Nejsi sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kornelije ale okurky atd používám taky,
Myslim ze každý má něco co mu vyhovuje, já jsem ti to vypsala, protože si se ptala… ty krémy a šera vydrzi- nekupuju to každý mesic vše…
No jako jo, ale opravdu by bez toho auta nevydržel? Prijde mi to prehnane zadluzit se kvůli autu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lentilka1989 píše:Žiješ život který ti vyhovuje, každý má jiné možnosti a přání, já nemám ani maturitu, k mojí vysněné práci ji ani nepotřebují, vdávala jsem se v 18 letech, první dítě ve 20.. byla možnost vyjet pracovně do zahraničí ale měla jsem jiné plány, koupit byt a pořídit si rodinu..
@kornelije
Můj tip na setreni?
Nejdřív jsem si dodelala vysokou školu, abych měla v oboru co možná nejvyšší vzdělání a dále se vzdělávám- to znamena, ze jsem si zajistila příjem takový, abych si nasetrila na budoucnost- bydlení, sporeni, stavebko, penzijko, investice do zlata a diamantu a krátkodobé sporeni ve formě sporiciho účtu.
Nešetřim stylem 3× tydne spagety s kecupem a obalovaný gothaj no…
Spis jsem tady doufala v nějaký tip co mate co je levné a přesto kvalitni…
A tipy na levné a kvalitní? Pohanka, bulgur, luštěniny, tvaroh…atd…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kornelije píše:
Tuto šťávu jsem pár krát koupila v Kauflandu, stála kolem stovky..
Maji ji v Chorvatsku a Slovinsku, levnejsi, je vyborna.jako leto v puse.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zelnicka píše:
Ano krém… To vyloženě nesnáším na sebe něco patlat.. To ani není z důvodu šetření
Mám maminku a té je 70 celý život taky nepoužívala žádné krémy a teď začala a když jsem se jí zeptala proč, tak mi řekla, že si všimla, že její pleť na obličeji je horší s a vypadá starší než její sousedky, které jsou starsi. No myslím si, že teď už to nezachrání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zelnicka píše:
Jaké další výdaje? Já jsem také myslela, že to na jídlo a drogerii… My máme cca 8tis na jídlo a minimum drogerie, jeden dospělý a 3 děti.
Třeba právě nějakou maličkost například když půjdu do města, nebo cokoliv co nepatří do příslušne kolonky, co nevidet budu kupovat semínka na zahrádku..nebo něco do domečku, chystám se koupit nějakou hezkou orchidej, momentálně mi žádná nekvete.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pionyrka píše:
Mám maminku a té je 70 celý život taky nepoužívala žádné krémy a teď začala a když jsem se jí zeptala proč, tak mi řekla, že si všimla, že její pleť na obličeji je horší s a vypadá starší než její sousedky, které jsou starsi. No myslím si, že teď už to nezachrání.
Zalezi na kuzi.mam sussi a patlam se 5× denne. nosim v kabelce hydratacni masku a i v praci se pretru. vetsinu casu jsem ale na home office, tak to se to patla v poho.ale namazat se jen rano, boli me kuze vecer.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lentilka1989 píše:
@Zelnicka používám co mi vyhovuje a děla dobre…
A jaká kosmetika by to potom tedy byla? Podívám se na to
Já začala poslední rok trpět na nějaké alergické ekzémy (neví se z čeho) a dost mi pomáhá kosmetika Uriage. Kupuji od nich dost věcí i dětem (zimní krém, šampon - dcera trpí na seboreu,…). Podle mě je to cenově taková střední cesta plus Dr. Max mívá občas akce 1+1 zdarma. Krém na ruce 50ml stojí třeba něco málo přes 200kc. Cica krém, který mi jediný zklidní tu vyrazku, když se objeví je za 300kc/100ml.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jahuhudka píše:
Já si našla i dodavatele mléka 12 Kč litr i se smetanou. Tu vodu z obchodu už si nikdo nedovedeme představit. Dělám jogurty cca 10 min práce. Tvaroh totéž atd.
Prosím to mléko převařuješ? Do jogurtů i jen tak na piti? Pamatuju si z dětství tu chuť, ale trochu se toho bojím, když nejsme zvyklí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kornelije jogurty jsou naprosto jednoduché. Zapnu troubu na cca 40-50 stupňů. Mléko zahreju jako třeba na kvásek přidám 1-2 lžíce předcházejícího jogurtu, rozmixuju, dám do skleniček plech s vodou a do trouby na cca 4 hod. První lze použít choceňský nebo nějaký s živými kulturami.
Tvaroh opět zcela jednoduše necháš zkysnout mléko. A pak ho zahřejeme( oddělí se syrovátka) a přecedíme přes plátno čím víc necháš okapat tím víc je tvrdý.
Pochopitelně nesmíš použít mrtvé krabicové mléko.
A pečivo tě zajímá jaké sladke-slane?