Kosmetika bez chemie

170
7.8.21 09:38

Kosmetika bez chemie

Holky poradite ciste prirodni kosmetiku bez jakekoliv chemie? Sampony, masky na vlasy, pletova kosmetika.
Na trhu jich je hodne co se tvari jako bio, prirodni, ale kdyz kouknu na slozeni, je to katastrofa. Chci kosmetiku bez silikonu, parabenu, sulfatu a bez alkoholu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34322
7.8.21 09:53

Karel Hadek.
Plus co nema, kupuju Alverde v DMku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
7.8.21 10:01

Úplně nejhorší chemie co je všude je nebezpečné H2O tisíce lidí ročne zemřou po aplikaci H2O, vlády to tají protože je to obrovský byznys.

Jinak pokud máš jasné požadavky na složení, tak holt musíš číst složení, nemá smysl spoléhat se na značku.

A nebo si to začít vyrábět sama - ale pozor na H2O

a teda přírodní neznamená zdravé (kyanid taky může být 100% bio), nebo účinné, nebo nedráždivé. Čím méně konzervantů, tím vyšší kontaminace plísněmi a bakteriemi, čím více rostilnných výtažků, tím větší šance na podráždění, protože kromě toho že spousta přírodních látek je dráždivá sama o sobě, tak taky spolu reagujou.

To kterým látkám se chceš vyhýbat a které ti naopak mohou dost pomoci je často individuální - na základě toho co to má dělat s tvou pletí.

Fobie - fuj, fuj chemie nedává moc logiky. Všechna hmota kolem nás má chemické složení. A dokonce při výrobě čehokoliv se používá ještě větší zlo než chemie - používá se i fyzika!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2690
7.8.21 11:02

Používám Yves rocher kosmetiku přírodní 👍🏻 🤩

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20895
7.8.21 11:04
@Ou píše: Úplně nejhorší chemie co je všude je nebezpečné H2O tisíce lidí ročne zemřou po aplikaci H2O, vlády to tají protože je to obrovský byznys.

Jinak pokud máš jasné požadavky na složení, tak holt musíš číst složení, nemá smysl spoléhat se na značku.

A nebo si to začít vyrábět sama - ale pozor na H2O

a teda přírodní neznamená zdravé (kyanid taky může být 100% bio), nebo účinné, nebo nedráždivé. Čím méně konzervantů, tím vyšší kontaminace plísněmi a bakteriemi, čím více rostilnných výtažků, tím větší šance na podráždění, protože kromě toho že spousta přírodních látek je dráždivá sama o sobě, tak taky spolu reagujou.

To kterým látkám se chceš vyhýbat a které ti naopak mohou dost pomoci je často individuální - na základě toho co to má dělat s tvou pletí.

Fobie - fuj, fuj chemie nedává moc logiky. Všechna hmota kolem nás má chemické složení. A dokonce při výrobě čehokoliv se používá ještě větší zlo než chemie - používá se i fyzika!

Dík!! Už nedám banán do huby. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.8.21 11:07

@Ou
Jsi trapna.

On je dost zasadni rozdil, jestli byla dotycna latka vyrobena umele nekde v chemicce, nebo jestli vznikla v prirode.
Cely priklad s bananem je diky tomu fakt mimo. Slusna manipulace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
7.8.21 11:18

@Lucie_Sx Asi tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
7.8.21 11:23

Jsem spokojená s Natura Siberica. Jinak to chce zkoušet. I některé přírodní produkty mi úplně nesednou. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1844
7.8.21 12:35

Já používám na umytí levnou přírodní Alverde, něco na obličej zas z Purity Vision. Obojí lze nalézt v DM Drogerie. To jediný obchod z velkých (dle mne), kde mají i kosmetiku bez chem. sraček. Z těch dražších třeba Dr. Hauschka, Vichy… Mrkni na jejich web, najdeš.

Ochrannou rtěnku, deodorant a zopár mýdel kupuji od jedné paní, kterou jsem si našla na jarmarku a která ji vyrábí. U těchto prodejců pozor, ne všichni mají čistě přirodní kosmetiku, zato astronomické ceny!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20895
7.8.21 12:36
@Lucie_Sx píše:
@Ou
Jsi trapna.On je dost zasadni rozdil, jestli byla dotycna latka vyrobena umele nekde v chemicce, nebo jestli vznikla v prirode.
Cely priklad s bananem je diky tomu fakt mimo. Slusna manipulace.

Takže kyselina citronová přírodní je supr v pohodě a kyselina citronová vyrobena ve fabrice je fuj a jed? I když jsou to dvě, naprosto identické látky? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1844
7.8.21 12:43

@Ou
Proč tolik agresivity? Divím se, protože Tvoje příspěvky mají úroveň. Nerozumím… Už jsem si to párkrát u Tvých příspěvků všimla… Co se stalo?
Sice tu nejsem dlouho, přesto vidím, jak úroveň zdejších diskusí hodně upadla. A Tvé příspěvky patřily k těm, které ji držely nahoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.8.21 12:45
@Cenarius píše:
Takže kyselina citronová přírodní je supr v pohodě a kyselina citronová vyrobena ve fabrice je fuj a jed? I když jsou to dvě, naprosto identické látky? :think:

Fuj a jed ne, ale je proste umele vyrobena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
7.8.21 12:51

@BeaL ja totiž zastávám názor, že pod nickem Ou vystupuje více lidí, proto se ty příspěvky tak liší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
7.8.21 12:51

Na pleť používám Renovality. Na vlasy Sukin šampon (plus Renovality na zábal). Deodorant používám bio rythme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1844
7.8.21 13:17
@lachtanice86 píše:
@BeaL ja totiž zastávám názor, že pod nickem Ou vystupuje více lidí, proto se ty příspěvky tak liší

Uff, to by mne ani ve snu nenapadlo!
Díky za reakci a hezký den!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová