Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Markéta80 chodím s ním každé dvě hodiny a stejně než se obuju a obleču tak se vykadi
@Helis88 píše:
@Markéta80 chodím s ním každé dvě hodiny a stejně než se obuju a obleču tak se vykadi
Já lítala v sešlapaných botech, s kabátem v ruce, skoro desetikilovým psem v náručí. V ruce se ti nevykadí, takže jak se probudí, popadnout a pelášit ven. Je to opruz, ale s každým vyvenčením doma se utvrzuje v tom, že je to OK. Pokud ho potrestáš, utvrdí se v tom, že je to sice OK, ale panička je nervák a je zlá. Takže jediné, jak to můžeš prolomit, je prevence a PŘEHNANÉ chválení venku, pamlsek, hračka, cokoli co miluje. Je to náročné, ale s každým psem se to musí absolvovat. Někdo to pochopí rychleji, někdo projde delší cestou. S malým psem je to těžší, protože vydrží kratší dobu, velký pes vydrží dřív déle. Ale o to více příležitostí to stihnout a venku chválit máte, takže je to vlastně relativní… ![]()
@Helis88 to chce ho držet, jak je na zemi a po spaní tak to udělá doma? A doma chodí na podložku? Jak se štěně probudí hned jsme jí čapla a na sebe natáhla oblečení když jsem si jí posadila na židli, otázka pár vteřin. Musí si spojit že to má dělat venku ![]()
@Markéta80 mám doma malé dítě a nemůžu ho nechat doma samotný takže stejně než se obleceme a sejdeme 7 pater tak je pozdě
Stejně si myslím že pes do bytu a k lidem co chodí na celý den do práce nepatří.
@Helis88 čivava asi venkovní není. A manžel se stará o psa jak? Vy tam nemáte výtah? Tak to je pěkný tělocvik, ne pes v náručí vydrží
, je jasné pokud po probuzení pes má prostor tak to hodí na zem
. Jestli s ním jdeš na hodinu když to udělá doma tak je venčení logicky zbytečné ![]()
@Markéta80 ne udělá to doma po hodinovém venčení. Máme výtah ale rozhodně mi nestojí celý den na patře a nečeká na mě, taky chvíli trvá než dojede ne? ![]()
@Helis88 píše:
@Markéta80 ne udělá to doma po hodinovém venčení. Máme výtah ale rozhodně mi nestojí celý den na patře a nečeká na mě, taky chvíli trvá než dojede ne?
Podle mě to dělá naschvál. Pes přece běžně nekadí tolik. Teda aspoň naši psi si to odbyli jednou denně. A nekadili ani na zahradě, když jsme byli na chatě. Museli na louku.
@Helis88 Soucítím, my bydleli v 7. patře a než dojel a pak zas dojel dolů, to byl vždycky očistec.
A nejlepší, když ho zrovna někdo přivolal z 6. do přízemí a pak jel třeba zas do 5.
Ale zvládlo se to, veškeré nehody doma byly jen v situaci, kdy jsme špatně poznali signály („byla přece před chvílí, asi jen blbne…“), nebo jsem se šla koupat (abych si taky konečně odpočinula, když jsem na ní jinak měla 24 hodin denně oči a pomalu klíče v ruce) a měl ji hlídat muž – chlapi na ta mláďata nějak nemají čidla, no.
Ale vyplatilo se, je jí půl roku a doma ji nemusím hlídat vůbec, klidně může zůstat sama i v kuchyni, kde je na lince jídlo. Psi jsou dokonalí, jen se k nim musí najít cesta.
Naprosto nechápu, proč je zakladatelka na nervy již po dvou dnech. Vždyť se ještě neměla možnost se štěnňátkem zžít. Svádět to na těhotenské hormony? Blbost. Prostě to rychle vzdala a teď se chce psa rychle zbavit. To je pěkně hnusný. A že má štěně průjem? Může být způsoben změnou stravy. Pokud do něj začnete cpát granule, které nikdy neměl. Pochybuji, že si zakladatelka zjišťovala značku granulí, které dával předchozí majitel. Stejně tak si nejspíš ani nepřečetla nic o plemenu, které kupuje. - to je základní chyby!!! Štěněti se musíš věnovat, zabavit ho, hrát si sním, dát mu hračky a hlavně ho vychovávat.
@Helis88 tak my ve 4 a štěně čapnu, dooblíknu, sjedu výtahem a štěně dám na trávu
.Ano pokud se štěně probudí a chvilku bez dozoru půjde čůrat hned. To už nebyla úplně malá a já říkám manželovi že s ní jdu ven a on že snad chvilku vydrží a půjde s ní on. Za 5 minut že co se vylilo teplého na předsíni
I jsem uměle prodlužovala její výdrž
a kolem toho 5m byl vidět hodně posun. Už jí byl rok v září takže vydrží a je to paráda. Ale ze začátku jsme s ní lítala 8× denně
, jo nehody měla ale každé venčení se min vyčůrala
A je to pár týdnů a vzala jsme jí dopoledne ven, koukala smutně když jsem šla tak jsem jí vzala a jo prošla se ale když jsme jí řekla at se vyčůrá tak koulela očima a vypadala jako by říkala jsi se zbláznila ne ![]()
@Helis88 píše:
Aby jste se tady z toho všechny ne. osraly, ne každéj miluje psi. Taky mám jednoho takového vola co kadi a čůrá všude v bytě jen ne venku už 3 měsíce v péči a jsem z něj na nervy.
Pokud někdo nemá rás psy, tak ať si je nepořizuje ![]()
Což zrovna ty by jsi neměla
nechápu, proč ho teda máš… ![]()
Příspěvek upraven 11.02.18 v 07:39
@Martina712 píše:
@Helis88
Aby jste se tady z toho všechny ne. osraly, ne každéj miluje psi. Taky mám jednoho takového vola co kadi a čůrá všude v bytě jen ne venku už 3 měsíce v péči a jsem z něj na nervy.
To, ze ti pes kadi a cura doma je ukazka TVOJI neschopnost, be toho psa.
Přesně tak ![]()
@Helis88 píše:
To, ze ti pes kadi a cura doma jeukazka TVOJI neschopnosti, ne toho psa.