Koupě psa a následné vrácení - dotaz

Napsat příspěvek
Velikost písma:
smajlik345
11.2.18 09:34
@Anonymní píše:
@Martina712 Měla jsem psa 15 let. Umrel mi teď před vánoci. Moc jsem ji milovala. Ale ona byla zlatíčko. Tohle je ďábel.

kolik ty je let? Napada mě totiž že v době kdy ten tvůj pes byl štěně tak si byla o dost mladší i ty a tedy že se o výchovu a výcvik starali především rodiče a byl určitě stejne štěně jako je ted tenhle pes takže hravý, kousavý a divoký. A do toho zlatíčka ho musel někdo vycvičit což ty jsi určitě nebyla a nechceš ani ted vychovat nového psa. Což podle mě ty nemůžeš moc vědět když jsi měla v té době jiné zájmy než vychovavat psa. TAKŽE UŽ NIKDY ŽADNÉHO PSA, PROTOŽE TEN PES BUDE CHUDÁK KDYŽ SI NEUMÍŠ PORADIT S VÝCHOVOU A VÝCVIKEM PSA

• Citovat
  • Upravit
10425
11.2.18 09:39

Jen malá poznámka k tomu, že do zakl. všichni ryjete, že nejde na veterinu… ja se psem taky neběhám s každým průjmem za vetem. Když se jinak chová normálně (jí, pije, je veselý, hravý - což její štěně evidentně je), tak léčím doma dietou a Smectou. Nepovažuju za nutné hned veta… když by to trvalo týden, neřeknu, ale dva dny?

Jinak zakladatelko, doufám, že už jsi volala chovateli a že si pro psa přijel. Moje chovatelka by neváhala ani minutu vzít si svůj odchov v takové situaci zpátky.

P. S.: K tomu venčení, naše štěndo, odebrané v osmi týdnech, to umělo do 14 dnů bez nehod, stačilo ho sledovat, hlídat a lítat holt i v noci. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
11.2.18 09:46
@Anonymní píše:
@Konnny To možná ano, ale jsem těhotná, už tak mám úzkosti, jak to budu zvládat atd. a do toho si pořídím psa. Jsem se úplně zbláznila. Ráda bych věděla, jestli mám nárok na vrácení zvířete. Nebo to udělám jinak. Zítra se seberu, zavolám jim, psa jim nechám u dveří a 7 tisíc klidně oželím. Já mám duševní zdraví jen jedno.

Pejska je mi líto. Snad se dostane do rukou někomu zodpovědnějšímu. A ne aby putoval od dveří ke dveřím dle emocionálního rozpoložení kupujícího, který si to zase v zápětí rozmyslí a už ho to nebaví, nebo ho obtěžuje banální onemocnění zvířete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
11.2.18 09:52

Mě nas.ral ten překupník a „chovatel“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
11.2.18 09:55
@růžový achát píše:
8o - Zakladatelka mne neuvěřitelně nasr… ja myslím, že si neměla ani otěhotnět… děti občas koušou zlobí a budou mít průjem a není je komu vracet. :cert:

Tak to to dítě bude asi muset vrátit :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15591
11.2.18 11:24
@růžový achát píše:
8o - Zakladatelka mne neuvěřitelně nasr… ja myslím, že si neměla ani otěhotnět… děti občas koušou zlobí a budou mít průjem a není je komu vracet. :cert:

Babybox to jistí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
11.2.18 11:47
@Helis88 píše:
Aby jste se tady z toho všechny ne. osraly, ne každéj miluje psi. Taky mám jednoho takového vola co kadi a čůrá všude v bytě jen ne venku už 3 měsíce v péči a jsem z něj na nervy.
:lol: pak je ideální, když nemám ráda psy, si psa pořídit
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34020
11.2.18 11:52

Zakladatelko, volala jsi do CHS?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
11.2.18 11:58

Vy jste tak hrozně zlé, děláte jako by zakladatelka chtěla z toho psa udělat guláš. Porovnávat psa a dítě je úplně mimo a říkat těhotné ženě, která zřejmě má nějaké psychické problémy (jak psala trpí na úzkosti), že neměla otěhotnět a že baby box to jistí, je fakt nehoráznost. Pes z dvou dnů u zakladatelky mít psychické problémy jistě nebude, ale zakladatelka by se z této diskuze klidně mohla dostat do depresí, když jí tu plno moralistek dává najevo, že nebude dobrá matka, jen proto, že chce vrátit psa chovateli. Mě naopak přijde přijatelnější, když si hned uvědomí, že na to nemá (psychicky či fyzicky) a psa vrátí chovateli, než aby si psa nechala a on třeba strádal někde u boudy apod…takových majitelů nebude málo. Ona tomu psovi nijak neublížila, tak neubližujte ji prosím. Udělala chybu a snaží se jí napravit. Je mi jí líto a toto hromadné lynčování nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
11.2.18 12:03
@Mondousek píše:
Vy jste tak hrozně zlé, děláte jako by zakladatelka chtěla z toho psa udělat guláš. Porovnávat psa a dítě je úplně mimo a říkat těhotné ženě, která zřejmě má nějaké psychické problémy (jak psala trpí na úzkosti), že neměla otěhotnět a že baby box to jistí, je fakt nehoráznost. Pes z dvou dnů u zakladatelky mít psychické problémy jistě nebude, ale zakladatelka by se z této diskuze klidně mohla dostat do depresí, když jí tu plno moralistek dává najevo, že nebude dobrá matka, jen proto, že chce vrátit psa chovateli. Mě naopak přijde přijatelnější, když si hned uvědomí, že na to nemá (psychicky či fyzicky) a psa vrátí chovateli, než aby si psa nechala a on třeba strádal někde u boudy apod…takových majitelů nebude málo. Ona tomu psovi nijak neublížila, tak neubližujte ji prosím. Udělala chybu a snaží se jí napravit. Je mi jí líto a toto hromadné lynčování nechápu.

Najdi si laskavě pojem lynčování, jo? Ať se tady zbytečně neztrapňuješ. Lidi jako zakladatelka moc rozumu nemají, když vyklopí sedm litrů za psa, aniž by měli pojem o tom, co je to za štěně a co potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15591
11.2.18 12:07
@Russet píše:
Najdi si laskavě pojem lynčování, jo? Ať se tady zbytečně neztrapňuješ. Lidi jako zakladatelka moc rozumu nemají, když vyklopí sedm litrů za psa, aniž by měli pojem o tom, co je to za štěně a co potřebuje.
:pankac: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
11.2.18 12:11
@Russet píše:

Souhlasím. Navíc tady dělá tragédii z toho, že pes ji skočil na záda a škrábnul ji a převhrnul květináč :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
11.2.18 12:12
@Mondousek píše:
Že na to nemá si měla uvědomít dřív než si psa vzala. A ne brát to podle toho že předtím měla nějaké plemeno psa, které bylo užasné tak si pořídím prvního psa na které narazím. Co na tom že je to border kolie, která potřebuje dostatek času než jiné plemena. Ona ani nevěděla že pes potřebuje nějaký čas a výchovu od majtele. A pro mě není mimo porovnávat psa a dítě, pro mě to jsou všichni členové rodiny kteří potřebují lásku čas peči a výchovu a když to zakl. nedokáže tak at si příště pořidí plyšaka a ne živého psa. A že z toho bude mít zakl. nějaké psychické problémy no a co já ji to přejí at si uvědomují co za kravinu udělala
  • Citovat
  • Upravit
smajlik345
11.2.18 12:21
@Anonymní píše:
@Martina712 Měla jsem psa 15 let. Umrel mi teď před vánoci. Moc jsem ji milovala. Ale ona byla zlatíčko. Tohle je ďábel.

jinak zakladatelko příště si taky uvědom. Krom toho že se pes sám od sebe nevychová a nikdy si nepřivezeš od chovatele štěně naprosto vychovane s výborným výcvikem. On každý pes se musí vychovat a vycvičit. Že se taky může stát že pes bude potřebovat veterinární peči a tím nemyslím jen očkování, ale taky drahou lečbu. My máme dva psi vychovali a vycvičili jsme si je sami ( oproti známému, který se chlubil jak jeho pes udělal výborně zkoušky co na to že psa odvezl na dva měsíce na nějaký výcvikový tábor kde ho předal cizímu člověkovi a ten ho vycvičil a udělal s ním zkoušky, když pes ted známého svého majtele neposlouchá a zdrha mu..hold to má za to že s nim nebyl a nevěnoval se mu ) Ale jeden pes potřeboval za svůj život 2krát veterináře akutní případy které se prostě stali a neovlivníš je. A stáli nás dohromady 15000kč které prostě musíš z kapsy vysolít hned okamžitě…s tím taky hodně lidí nepočíta..

• Citovat
  • Upravit
27743
11.2.18 12:23
@Mondousek píše:

zakladatelka se hroutí z toho že pes převrhl kytku, ale to dítě taky udělá, že se pes pokakal, ale to dítě taky udělá, že jí škrábl, ale to dítě udělá, že je nevychovaný a neleží na místě ale to dítě taky tak nevím to přirovnání mi docela sedí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný