Koupit chodítko?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
viky23 píše:
chtějí se asi jen hádat…
A nebo se chceš hádat Ty? Podle toho příspěvku k věci…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
BohunkaP píše:viky23 píše:A nebo se chceš hádat Ty? Podle toho příspěvku k věci…
chtějí se asi jen hádat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
viky23 píše:verenika píše:já to nemyslela na vás chodítkové ale na ty nechodítkové, nechápu o co jim jde, jejich dítě přece v chodítku není, tak kde je zakopaný pes??chtějí se asi jen hádat…
Jěště jsem se běžela podívat jestli jsem ho náhodou nezapoměla ve vaně.ALe né,stihla jsem i vyžehlit,dát mu večeři a řečíst pohádku.No že bych ta super matka byla?![]()
![]()
![]()
A o co jde tobě?
![]()
- Citovat
- Upravit
Tak se nestačím divit když nakouknu na diskuzi
o tom mlácení dětí-fakt docela trapné ![]()
Chodítkářky i nechodítkářky dobrou noc.DOufám,že zítra bude lepší nálada.Dneska to tu fakt zavání ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
neczuz píše:viky23 píše:A o co jde tobě?verenika píše:já to nemyslela na vás chodítkové ale na ty nechodítkové, nechápu o co jim jde, jejich dítě přece v chodítku není, tak kde je zakopaný pes??chtějí se asi jen hádat…
Jěště jsem se běžela podívat jestli jsem ho náhodou nezapoměla ve vaně.ALe né,stihla jsem i vyžehlit,dát mu večeři a řečíst pohádku.No že bych ta super matka byla?![]()
![]()
![]()
![]()
mě vůbec o nic…jen že se tu nesmyslně dohadujete a útočíte, nikdo není dokonalý, ať si každý se svým dítětem dělá co chce, jste dospělé ženské ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kecačka píše:
Ahoj,chtěla jsem se zeptat,jestli se vyplatí kupovat pro dítě chodítko,synovi je 9 měsíců a už si začíná klekat a opírat se o stůl..už se i stalo že mu ručičky ujely a praštil sebou na zem…a řev
tak jsme právě přemýšleli o chodítku jestli by nebylo lepší ho koupit,aby si cvičil nožičky a hlavně pro tu bezpečnost…díky za rady!
![]()
Ahoj,
chtěla jsem si přečíst co radili holky,ale začala jsem od konce a tam neradí jen zjičťují kdo s kým se hádá.
Můj názor je : pokud se v knížkách a všude možně píše že dokud dítě sama od sebe nechodí bez opory, nemá se stavět na nožičky a nebo ho vodit za prsty a podobně tak já bych ho nechala ať padá a raději chodí jen kolem nábytku dokud opravdu nezačne samo chodit.
Vím že koukat jak dítě jde k zemi popř jak se praští není příjemné,ale my určitě padaly jak hrušky k zemi taky
.
Kamarádka taky chtěla koupit chodítko a když to řekla DR tak ta řekla že to je věc jen pro postižené děti.
Vím že když jsem byla malá tak jsem v chodítku chodila,protože se u nás dědilo a měl ho i brácha.
Postižení nejsme,ale byl to podle mě trend tehdejší doby.
Takže za mě … já bych ho nekupovala,ale záleží jen na tobě ![]()
Přeju všem tady i těm zjišťujícím kdo se hádá dobrou noc a krásné sny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Viky, já mám doma muže, má prázdniny, tak se dítku věnuje a užívá si ho a já mám víc volna. Stačí?
Já zas nechápu tady ty s prominutím debilní argumenty - jak dojdou fakta, tak se začne vytahovat, kdo stojí dítěti víc za prdelkou, tak je lepší rodič. Nejlepší rodič je ten, kdo je k dítěti přivázaný 24 hodin denně, nemá vlastní zájmy, koníčky, ani chvilku pro sebe. Fakt ubohé
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je zase diskuze.
Jdu uvest choditkarky na pravou miru.
Choditka UZ ZA ME SE NEDOPORUCOVALI JSEM ROCNIK 85.Pred rokem jsem se ptala mamky nebot jsem tak trosku premyslela nad choditkem a uz moje mati mi rekla ze uz za nas se choditka nedoporucovala.A to tenkrat doba byla jina.
A kdyz se vsude pise choditka ne knihy,odborne clanky atd tak choditko ne a stavte se choditkarky na hlavu jak chcete.Je lepsi zpusob jak se zbavit ditete aby chvilku neotravovalo a vy mohli sedet u pocitace.Vy jste se nikdy nekoukli jak ma to ditko v tom i neprirozene vypada??
Nerikam ze vse doporucuji striktne ale jsou nektere veci ktere dodrzuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlasím s Kattkou, jsem podobný ročník jako ona, mám 3 sourozence, jsme docela brzy po sobě. Chodítko jsme neměli, i moje mamka říkala, že už v té době se nedoporučovalo.
Víc nebudu komentovat, podobné diskuze jsou pod mou úroveň.
Samozdřejmě, ať si každý se svým dítětem dělá, co uzná za vhodné. Píšu jen informaci pro zakladatelku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nebudu se vyjadřovat k dohadům tady, ale přidám zkušenost s chodítkem.
Jednou jsme byli na oslavě narozenin u švagrové - plno dětí, plno dospělých. Malý chlapeček příbuzných tam jezdil v chodítku. Dávali na něj pozor tak nějak všichni, když v tom jiné dítě běželo po schodech dolů, nechalo otevřené dveře. Vojta v nestřeženém okamžiku rychlostí blesku byl na chodbě, i když se za ním rozběhlo x lidí, sletěl i s chodítkem z 10 schodů dolů. Pád vypadal hrůzostrašně, Vojta měl veliké štěstí v tom, že se mu nic vážného nestalo. Byla to sekunda, které se dalo zabránit leda tak, že by měl neustále jednoho dospělého za zadkem.
Náš malý chodítko neměl vůbec. Nebylo potřeba, vyvíjel se bez problémů, neměla jsem důvod o něm vůbec uvažovat. Když jsem vařila, uklízela, celkem se sám i zabavil hračkami.
Investovala bych ty penízky jinam, už jenom proto, že je to chodítko využíváno fakt jen chviličku. Našemu malému trvaly jen dva měsíce od doby, kdy se postavil do doby, kdy udělal první krůčky sám…
- Citovat
- Upravit
Gina108 píše:verenika píše:Každý doktor taky není pediatr. Já u svýho gyndr viděla v pracovně chodítko (občas si tam asi bere 9m dceru) a docela se mi protáčely panenky. Gynekolog je to dobrý, ale z pediatrie si toho asi moc nepamatuje
Angu-zase přehnaná reakce.Už to hraničí s fanatismemZnám z práce doktory co děti do chodítek normálně dávají.
Kdyby sis radsi rekla - misto protaceni panenek - ze je to fajn, ze Ti doktor ordinuje, i kdyz treba nema zrovna moc casu kvuli absenci hlidani ditete.
Asi by Ti tezko prohlizel tentononc s 9m ditetem visicim mu na nohavici. Nejak to vyresit musi, aby mel klid na pacientku, urcite tam to dite nema cely den.
Ja nevim, ze to tak hrotite.
Jo a OT - Anguo - Tebe nekdo na dovoleny vymenil ne?
Nic ve zlym, jinak se s Tebou temer vzdycky ztotoznim, ale ted mi prijdes temer fanaticka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nakukovatelka píše:
Jo a OT - Anguo - Tebe nekdo na dovoleny vymenil ne?Nic ve zlym, jinak se s Tebou temer vzdycky ztotoznim, ale ted mi prijdes temer fanaticka
A prosím tě kde?
To, že mám na něco jasný názor, snad není fanatismus… Jako pro mě za mě, ať si každý dává děti kam chce, třeba i do železné panny, to je mi zas jedno, když tam nenutí to moje. Ale upřímně, chodítkářky si za to můžou trochu i samy. Podle mě to dost vyprovokovaly řeči typu „jé a teď se na mě zas sesypou“ „někdo musel napsat, že se na to neumírá“ (protože tady ty dokonalé matky zas budou psát, jak je to hrozné) atd.
Mě třeba dráždí, když si člověk není schopen najít relevantní informace k dané věci, nezajímají ho, ani když mu je někdo najde a spoléhá se na agenturu JPP. Každý máme profesionální deformaci holt nějakou no… ![]()
Kromě toho jsem psala, že mě trochu rozlítila diskuze o mlácení dětí, tak jsem byla možná trochu ostřejší ![]()
Navíc spolu nemusíme furt souhlasit, ne? To by bylo nudné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jééé,vás to drží i dneska?
My byli pěkně na houbách,tak mám provětranou hlavu ![]()
Včera bylo řečeno dost,takže ádié zase příště ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dyz ja si myslim ze at bych tu poznamku (myslela jsem si ze vezmete jako vtip…no nepovedlo se nooooo
) napsala ci nenapsala ze by se to stejne zvrhlo tak jako se tyto diskuze zvrhnou pokazde…
![]()
angu: ono kazdy cerpame informace jinde…ty se vztekas ze neumime najit informace a pak dle tveho blabolime z cesty
ale ja treba proste a dobre cerpam informace od starsich co uz nejake to ditko vychovali (prijde mi ze maji vic informaci a zkusenosti nez nejake organizace) ale je to muj nazor …takze kdyz vim ze moje babicka vychovala osm deti a jsou vsechny zatim zive a zdrave tak mi jeji rady neprijdou zcestne. ale kazdy jsme jiny kazdy preferujeme neco jinyho…a o tom to je ne
stejne si tu jedna z mych nejoblibenejsich matek ![]()
mimochodem..jak bylo na dovoleny? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobré a buhužel deštivé ráno všem.
Když se pokusím chodítka shrnout, vychází mi toto.
1. Ped.spol.se vyjadřuje, že chodítka nedoporučuje.
2. Nedoporučuje není totéž, jako zakazuje či stahuje z trhu.
3. Většina matek (pravděp.) chodítka nevyužívá.
4. Dítě může mít deformaci, nebo to nazvěte jak chcete, i když v chodítku nebude.
5. Dítě může být naprosto zdravé, i když bude s chodítkem nejlepší kamarád.
6. Chodítko ale pravděpodobnost nějaké deformace zvyšuje.
Vynechala jsem něco?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit