Koupit chodítko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15054
19.8.10 22:19
Gina108 píše:
dzarunka píše:
milé maminky,kdyby jste raději místo klábosení zda chodítko ano či ne zvedly zadky a došly si za odborníkem-neurolog,ortoped tak uděláte nejlíp.....jak pro sebe tak hlavně pro dítě.....ne to se tu radši budete donekonečna dohadovat ano,ne,ne,ano a prdlajs vyřešíte.....nejde tu ani tak o ty úrazy-to bude tak půl na půl ale jde tu o zdraví nožiček,páteře prostě o celého vašeho človíčka!!!!tak zas někdy u nějaké diskuze páááá
Já tam jaksi dávno byla, milá dzarunko, přímo u fyzioterapeutky takže vím, Chtěla jsem ušetřit chodítkářkám cestu, ale komu není rady… 8-) KDYBYS POŘÁDNĚ ČETLA, TAK SE TU I NÁZOR FYZIOTERAPEUTKY OBJEVIL. Mohla sis ušetřit sezení na zadku a psaní naprosto zbytečného komentáře :wink:

právě že jsem četla tak nechápu proč si to mamči nevezmou k srdci a hašteří se.....já byla u ortopeda!!jen jsem tím chtěla říct že pokud jde o zdraví našich dětí tak bych se neradila s maminkama ale s doktorama,toť vše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
19.8.10 22:25
Caty píše: :jazyk:
dzarunka píše:
milé maminky,kdyby jste raději místo klábosení zda chodítko ano či ne zvedly zadky a došly si za odborníkem-neurolog,ortoped tak uděláte nejlíp.....jak pro sebe tak hlavně pro dítě.....ne to se tu radši budete donekonečna dohadovat ano,ne,ne,ano a prdlajs vyřešíte.....nejde tu ani tak o ty úrazy-to bude tak půl na půl ale jde tu o zdraví nožiček,páteře prostě o celého vašeho človíčka!!!!tak zas někdy u nějaké diskuze páááá
Tady se ale nikdo nedohaduje :jazyk:

mně to tak teda nepřijde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5882
20.8.10 11:11

Mila zakladatelko,
urcite bych volila radsi to odrazedlo nez choditko, taky mam na to svuj vyhraneny nazor, dokonce i fyzioterapeutka me rikala, ze sice odrazedla moc neuznava, ale ze je to mensi zlo nez trebas choditka, asi vi, o cem mluvi, kdyz cvici deti, stejnej jak se k tomu tady vyjadrila Aladin :wink:
Nu a o dr v rizikovych poradnach nemluve, jakmikle slysi choditka, tak jejich reakce je opravdu nepricetna, takze dle meho si myslim, ze skodlivost choditka uz byla znama dlouho, jen to byl proste takovej trend, ktery zvedal trzby, ze na co ho nejak hanit nebo dokonce zakazovat, kdyz to tak dobre nese, i za me ( jsem rocnik 80)se choditka nedoporucovala, ale byla velmi popularni, tak proc do toho dite nedat.

Za sebe rikam, kdyz uz musite choditko mit, tak do nej davat dite opravdu minimalne, nac mu to usnadnovat, v zivote mu nikdo nic nenaserviruje, tak at se uci uz od plen, jak se poradne poprat s prekazkou 8-)

P.S.: Ja mela pro holky odrazedlo, na kterem byly holky cca 2m a putovalo dal, pac nam stacila ohradka an to, aby se samotne naucily si umet poradit pri sedu,stavani i chozeni kolem predmetu :mrgreen:

Takze maminky, co jsou pro choditka, klidne, je to vasevec a vy vite, co Vasemu mrneti prospiva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
20.8.10 11:24

Já bych chodítko určitě nepořizovala. Mám vlastní zkušenost, sjela jsem s chodítkem asi 20 příkrých kamenných schodů( hlídal mě maminčin bratr, podezřívám ho, že místo toho spal a já se s chodítkem dostala přes vysoký práh ). Naštěstí se mi nic nestalo, ale ten anděl strážný co nade mnou létal, tak to musela být asi fuška :mrgreen: . Jsem ročník 1981, chodítko jsme doma měli, dodnes si vzpomínám jak vypadalo, nejspíše to byl nějaký „zděděný střep“. Co se týká zdravotního dopadu používání chodítka, mám poměrně velkou skoliózu páteře (ale netvrdím, že to 100% je z chodítka ). Nedávno jsem chodítko viděla u tchyně když jsem tam byla se synem ( 6 měsíců ) a polil mě studený pot 8-o … Měla jsem neodolatelnou touhu jí ho rozšlapat, protože jestli do něho někdy, i přes můj důrazný zákaz, syna posadí, tak do země zašlapu já jí ( berte s nadsázkou ) :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
22.8.10 00:32

Mikit, ja se pridavam a musim te podporit, kdyz uz nam mandarinka pridala ten odkaz. Choditko je super vec, uz mi v nem vyrostli dva kluci a jsou uplne v poho. Nechapu jak z nej muze byt spousta urazu, me se nezranil ani jeden ani jednou. Choditka maji dost stabilni konstrukci a pokud ne, jsou to smejdy. Pokud teda kupovat, pohlidat tu stabilitu a klasika jako u vseho, jestli nekde neni nejaky misto, kde se muze ditko skrabnout nebo zasprajcovat se, ale za me teda doporucuju. Decka jsou v tom stastne. No a bacha teda na schody, ale to neni problem choditek, ale rodicu ze ano … :think: Jo a jeste neco. Kdyz se dite nauci chodit…ne v choditku, ale normalne samo na zemi…samo se od nej odstavi a uz mu bude pritezi, takze v tom nejezdi ani nejak extra dlouho.. treba 2/3 mesice…teda to je dle me zkusenosti..muze to byt samo jinak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Enduro

• (4.7) + 13 recenzí

Chodítko DJ

• (3.9) + 11 recenzí