Koupit chodítko?

3200
16.8.10 16:41

koupit chodítko?

Ahoj,chtěla jsem se zeptat,jestli se vyplatí kupovat pro dítě chodítko,synovi je 9 měsíců a už si začíná klekat a opírat se o stůl.. :-D už se i stalo že mu ručičky ujely a praštil sebou na zem…a řev :roll: tak jsme právě přemýšleli o chodítku jestli by nebylo lepší ho koupit,aby si cvičil nožičky a hlavně pro tu bezpečnost…díky za rady! :kytka: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5907
16.8.10 16:46

Za sebe ti napíšu chodítko nekupovat.Nech tomu volný průběh.My chodítko menáme,malá my zatím oblézá jen nábytek,ale po špičkách.Dnes jsem byla na rehabilitaci,a první věta,kerou my položili-nepoužíváte chodítko?Je to možná jen můj názor,ale nekupuj ho.Nic tím neurychlíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
16.8.10 16:57

zbytečné. jediná chodítka, která neurologové a pediatři ještě „doporučí“ jsou ty „aktivní“ (něco na kolečkách, co dítě tlačí před sebou), a u těch je ještě větší riziko, že mu ujedou nohy, resp. chodítko.. ty co v nich sedí/visí fakt ne.. nožičky si nepocvičí, naopak si nacvičí špatné věci, může si taky nabít.. (z těhle chodítek je hoodně úrazů)..

párkrát si nabije, s tím se musí počítat :( ale naučí se to a sám a dobře.

penízky bych využila jinde :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
16.8.10 16:58

Chodítko NE.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101654
16.8.10 16:58

Chodítko určitě ne, akorát se v něm naučí špatné návyky a zranit se může snad ještě líp - bude se v tom schopen pohybovat rychleji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
16.8.10 17:20

ja jsem choditkarka…choditko je super vec…deti to milujou! terezka se v tom bajecne vyradi..je to rozhodne bezpecny…nema se o co zranit…my jezdime uz od pul roku…ale ted si to uziva nejvic..uz se umi trefit do dveri a prejet do jiny mistnosti a dojet si kam potrebuje…takze za me pro 9m klidne jo…ale kdyz si napsala ten dotaz tady tak ti ho asi nikdo nedoporuci…pac kdyz nekdo napise ze ho ma tak se tu do nej pusti jak psi… :mrgreen: :mrgreen: tak se uz ozvyvaji jen ty ktery jsou proti :-)

Příspěvek upraven 16.08.10 v 17:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
16.8.10 17:21

mikito máš to ale odvahu to sem napsat :palec: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
16.8.10 17:22
belavue píše:
mikito máš to ale odvahu to sem napsat :palec: :lol: :lol: :lol:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: cekam taky bourlivou odezvu…ale nekdo ji musel napsat ze na choditko deti neumiraji :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
16.8.10 17:31

Jsem ráda, že zatím všechny na to máme stejný názor - taky jsem slysela, ze to může víc uškodit než pomoct… za mě tedy taky ne:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
16.8.10 17:45
ale nekdo ji musel napsat ze na choditko deti neumiraji :mrgreen: :mrgreen:

No to je tedy argument :roll:

Špatně jsem použila citaci a už mi to nejde smazat.

Příspěvek upraven 16.08.10 v 17:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
16.8.10 17:46
mikitaa píše:
belavue píše:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: cekam taky bourlivou odezvu…ale nekdo ji musel napsat ze na choditko deti neumiraji :mrgreen: :mrgreen:

NO to je tedy argument :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
16.8.10 17:49
vrony píše:
mikitaa píše:
belavue píše:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: cekam taky bourlivou odezvu…ale nekdo ji musel napsat ze na choditko deti neumiraji :mrgreen: :mrgreen:
NO to je tedy argument :roll:

jojo, což takhle dítěti nechat amputovat nohu? Na to se taky neumírá… Nebo radši obě, víš jak se ušetří na botičkách? :mrgreen:

mmch argument, že se na to neumírá, že ten a ta taky přežili nesnáším, v životě mám větší ambice, než abych já a moje dítě přežilo. chceme kvalitně ŽÍT

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4361
16.8.10 17:51

Tak já jsem druhá, co jsme chodítko měli a byla jsem taky moc spokojená, malá se v něm vyřádila právě asi od toho 8.měsíce a nikdy se jí v něm nic nestalo, v bytě nebyly prahy, takže mohla jezdit za mnou z místnosti do místnosti. Špatně nechodí, páteř i nohy má v pořádku a chodila sama od roku, takže jsme ho používali nejvíce ty 3-4 měsíce. Máme ho schované i pro druhé dítko, takže zrovna třeba za mě, já jsem pro.
A taky mi nikdy ani dětská doktorka neřekla že by bylo na závadu, jasně že jsem v něm nenechala malou půl dne, ale tak aby si pochodila a pak třeba zase sedla a hrála. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.8.10 17:52

Ahoj,
mohla bych jen vědět čím chodítko ubližuje?? :think: právě přemýšlím jestli pak taky pořizovat či né.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22037
16.8.10 17:54
mikitaa píše:
pac kdyz nekdo napise ze ho ma tak se tu do nej pusti jak psi… :mrgreen: :mrgreen:
:roll: Nebudu se tu do Tebe pouštět, každý si to děláme po svém… za dvacet let to místo mne možná udělá Tvoje dcera … 8-)

Všem, které nejsou rozhodnuté, doporučuji k nahlédnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Enduro

• (4.7) + 13 recenzí

Chodítko DJ

• (3.9) + 11 recenzí