Koupit chodítko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2923
16.8.10 18:25

K některým reakcím mě napadá jen jediné:Kdo chceš slyšet, slyš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
16.8.10 18:33
trixinka píše:
mikitaa nemáme šanci jsme jen dvě co jsme chodítko spokojeně používaly. Taky by mě zajímalo jak některé věci zjišťují, nemluvě o tom že kamarádka nikdy nepustila chodítko do domu a dítě jim po špičkách chodilo skoro do tří let. Prostě jsou děti a děti a naše bylo v chodítku spokjojené.

Zakladatelka si z toho musí vybrat sama.

Ahoj

Já se taky hlásím jako uživatelka chodítka-teda Adam :mrgreen: :mrgreen: Báječná věc.Já za sebe doporučuji.Byt máme bez práchů.Nikdy žádné problémy s chůzí neměl,žádný po špičkách atd.Začal chodit od roka jak měl.Nebezpečí tam teda žádné nevidím.Nikdy se s Adámkem nepevážilo atd.A jelikož byl věčně nespokojený dítě a chtěl se chovat atd.Tak tohle byl poklad,protože se dokázal na půl hodinky zabavil :palec: :palec:

Víte ono je furt něco,teď něco pediatři doporučují a za 10let to může být naopak.Používalo se před 20ti lety a kdyby bylo tak nebezpečné tak ho dávno zakážou prodávat.Hau

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22038
16.8.10 18:33
trixinka píše:
Bohunko to jsem špatně napsala, omlouvám se, ale když se zakladatelka ptala i na bezpečnost, tak to jí asi nemůžou osobně odpovědět matky co ho nikdy nepoužívaly.

Trixinko, nezlob se, ale já už fakt nemůžu! To jako kdo nemá chodítko doma, nemůže se vyjadřovat k jeho bezpečnosti??? To Ti snad ujelo, ne?
Nemáme doma ani motorovou pilu, přesto si troufám říci, že bude-li si s ní dítě hrát, uřízne si prst. Nemám na zahradě bazén a přesto si dovolím říct, že nehlídané batole se v něm utopí…
To je debata o ničem… přesně, jak bylo řečeno, ať si to každý přebere po svém. Stanovisko odborníků je jasné… „to je, oč tu běží“.

Příspěvek upraven 16.08.10 v 18:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
16.8.10 18:34

Jo a měli jsme i to aktivní a to bylo držkopádů a brečeního.To bral spíš jako hračku než jako nějakou oporu pro chození :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
16.8.10 18:35
BohunkaP píše:
trixinka píše:
Bohunko to jsem špatně napsala, omlouvám se, ale když se zakladatelka ptala i na bezpečnost, tak to jí asi nemůžou osobně odpovědět matky co ho nikdy nepoužívaly.
Trixinko, nezlob se, ale já už fakt nemůžu! To jako kdo nemá chodítko doma, nemůže se vyjadřovat k jeho bezpečnosti??? To Ti snad ujelo, ne?
Nemáme doma ani motorovou pilu, přesto si troufám říci, že bude-li si s ní dítě hrát, uřízne si prst. Nemám na zahradě bazén a přesto si dovolím říct, že nehlídané batole se v něm utopí…
To je debata o ničem… přesně, jak bylo řečeno, ať si to každý přebere po svém.

toto je taky dost přehnané.Pila?? 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22038
16.8.10 18:37
verenika píše:
toto je taky dost přehnané.Pila?? 8-o

Cokoli… pointa je, že není vždycky nutné mít danou věc doma, abych se k ní mohla vyjádřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
16.8.10 18:40

Bohunko-to je sice pravda.ale je pravda,že ty jsi ho doma asi určitě neměla takže stabilitu atd nemůžeš posoudit jako matky co ho měly.Ty se řídíš tím co jsi slyšela a nebo četla.Třeba se mýlím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
16.8.10 18:41
trixinka píše:
mikitaa nemáme šanci jsme jen dvě co jsme chodítko spokojeně používaly. Taky by mě zajímalo jak některé věci zjišťují, nemluvě o tom že kamarádka nikdy nepustila chodítko do domu a dítě jim po špičkách chodilo skoro do tří let. Prostě jsou děti a děti a naše bylo v chodítku spokjojené.

Zakladatelka si z toho musí vybrat sama.

Ahoj

Tak já jsem další, která byla a je pro používání chodítka… Malému jsme ho koupili, protože začal chodit až skoro v 16 měsících. Dokonce jsem se na to ptala dr a ta mi řekla, že v tom problém nevidí. Prostě se bál začít sám a tohle mu pomohlo. Nikomu ho nenutím a nikomu neříkám, ať si ho koupí, že je zdravé. Předem říkám, že je to pouze můj názor…
Sice v něm malej byl ani ne měsíc, ale zato ho potom využili obě neteře a mám ho připravené i pro malou… Nikdy se mu nic nestalo, dokonce jsme koupili i se zarážkami na schody, aby nemohl sjet dolů, takže nepřejel ani práh, ale nehrozilo, že by přepadl…Ale každý svého štěstí strůjcem… Takže zakladatelka se musí rozhodnout sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22038
16.8.10 18:44
verenika píše:
Bohunko-to je sice pravda.ale je pravda,že ty jsi ho doma asi určitě neměla takže stabilitu atd nemůžeš posoudit jako matky co ho měly.Ty se řídíš tím co jsi slyšela a nebo četla.Třeba se mýlím :nevim:

Nemýlíš se…
Slyšela a četla jsem názor České pediatrické společnosti, která stabilitu atd. posoudila dostatečně…
Holky, vysvětlete mi jednu věc - proč jste Vy, které to používáte, tak tvrdošíjně hluché k názorům odborníků? Nejsou to dost velcí odborníci? Nebo říkají něco, co nechcete slyšet, protože Vašim dětem se to líbí? Nebo se řídíte tím „maminka to taky dělala a vychovala nás“? Nebo proč? 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
16.8.10 18:44

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: dobře se bavím :lol: :lol: přesně tohle jsem tady čekala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22038
16.8.10 18:47
belavue píše: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: dobře se bavím :lol: :lol: přesně tohle jsem tady čekala…

Jojo… já jsem si taky podle nadpisu říkala, že se tentokrát nedám chytit… a vidíš, zas nechala… :mrgreen: Tohle téma mě vždycky dostane. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
16.8.10 18:57
Jojo… já jsem si taky podle nadpisu říkala, že se tentokrát nedám chytit… a vidíš, zas nechala… :mrgreen: Tohle téma mě vždycky dostane. :mrgreen:

Bohunko, ale díky, že ses zapojila, protože tvoje argumenty byly alespoň věcné a podložené názory odborníků (o jejichž odbornosti si asi hodně maminek myslí svoje, ale já je respektuju:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
16.8.10 18:58

Bohunka- pediatrická společnost je hezká věc, nicméně jsou to jejich názory a doporučení, nikoliv nařízení. To je jako když budu mít málo mlíka a doktor řekne- to rozkojíte maminko! Ale on nebude celé dny doma poslouchat hladové řvoucí dítě, co chce pít každou hodinu a nebude k němu xkrát v noci vstávat. Lze pak zazlívat matce, že přejde na UM? Stejně tak chodítko, je pěkný, že má tolik a tolik nevýhod, ale on pan odborník, kdyby se doma zavřel s batoletem a měl se celý den starat, do toho vařit, uklízet a vyvenčit psa, hodí hodně rychle doporučení za hlavu a bude vzdávat čest všem chodítkům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
16.8.10 18:59
BohunkaP píše:
verenika píše:
Bohunko-to je sice pravda.ale je pravda,že ty jsi ho doma asi určitě neměla takže stabilitu atd nemůžeš posoudit jako matky co ho měly.Ty se řídíš tím co jsi slyšela a nebo četla.Třeba se mýlím :nevim:
Nemýlíš se…
Slyšela a četla jsem názor České pediatrické společnosti, která stabilitu atd. posoudila dostatečně…
Holky, vysvětlete mi jednu věc - proč jste Vy, které to používáte, tak tvrdošíjně hluché k názorům odborníků? Nejsou to dost velcí odborníci? Nebo říkají něco, co nechcete slyšet, protože Vašim dětem se to líbí? Nebo se řídíte tím „maminka to taky dělala a vychovala nás“? Nebo proč? 8-o

Protože tomu nevěřím??!Proto asi.To je jako když je prokázáno,že když budu kouřit umřu na rakovinu plic,ale je taky spousta kuřáku co na ní neumře..

Děláte z toho fakt dráma,ale dalo se to čekat.
Znám spousty dětí co byli v chodítku,nemají jediný problém z chůzí a NIKDY z chodítka nevypadly!!

Každej si musí vybrat sám co svému dítěti dovolí ať v jídle nebo pití.Někdo jen zdravá výživa a rady odborníků co je pro dítě IN a někdo prostě jede podle své hlavy.

Já se nikdy neřídila co je právě in a co frčí.Mám svojí hlavu nepotřebuju názor někoho 3 nebo dokonce nějaký společnosti aby mi určovala,že dítě má jíst bio,nemá se posazovat,nemá se vodit za ručičky atd…

Můj názor je,že kdyby jsi měla dítě co řve od rána do večer tak s ním uděláš cokoliv jenom aby na chvíli zmlklo-kromě zdraví ohrožujících činností.za což já chodítko nepovažuji.

Adamovi je 3,5 roku.Nemá a neměl jediný problém s nohama.běhá skáče jako ostatní nechodítkový děti.....

Myslím,že celý ten „blábol“ je o tom kdyby jsi tam měla dítě celý den a ne když ho tam vrazíš na půl hodďky dopl a půl odpol a by jsi vůbec stihla něco udělat.Hlavně ho máš pořád pod dozorem.

MOje dítě bylo v chodítku šťastný.Já jsem prostě pro :palec:

že se vždycky nechám rozhodit :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
16.8.10 19:02

Teda,tady se to rozjelo-holky dneska byla před námi na rehabilitaci maminka s holčičkou,která má nožičky špatné z chodítka.Já vím,že to asi nemusí mít každé mimčo,ale proč to pokoušet.Taky jsem ho neměla,a možná můj příspěvek taky není objektivní,ale jsem ráda,že jsem ho nepořizovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Enduro

• (4.7) + 13 recenzí

Chodítko DJ

• (3.9) + 11 recenzí