Koupit chodítko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4361
16.8.10 18:06

Tak jsem si to taky přečetla, ale ono je pěkné zjišťovat zrovna úrazy chodítkem, ale kde mají takové co pro porovnání třeba vypadly maminám mimina z bezpečných šátků nebo klokanek, nebo chybí číslo kolik dětí se opařilo i když chodítko nepoužívali, ono to možná měli udělat spíše procentuálně a byly by to zase jiné čísla, pokud pokužívá chodítko 100 mamin a opařily se 2% tak fajn, nepoužívá chodítko 100 mamin a opařených dětí je třeba 5% nebo naopak, tak to taky napovídá o častějších úrazech nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
16.8.10 18:07

cituji ze stanoviska ČPS, na něž dávala odkaz Bohunka:
Závažné byly popisy neurologických symptomů připisovaných používání chodítek zejména spastických diplegií (viz Engelbert R.H et al.: Influence of infant-walkers on motor development: mimicking spastic diplegia? Eur J Paediatric Neurol, 1999, 3(6), 273-5) a na druhé straně maskování časných příznaků neurologického postižení kojence, které se diagnostikovalo díky používání chodítek později. Hlavním problémem byl ale nárůst závažných úrazů v souvislosti s používáním mobilních chodítek.V roce 1999 bylo v USA přijato na oddělení intenzívní péče 8.800 dětí se závažným úrazem způsobeným používáním chodítek. V letech 1973-1998 zemřelo 34 dětí v USA na úraz související s používáním chodítek (Injuries associated with infant walkers, Zpráva APA, Pediatrics, 2001, 108, 3, 790-2)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.8.10 18:08
nozu píše:
jojo, zase jedno kontroverzní téma ;-)

proč, pokud každý vyjádří svůj názor bez hádek .. :nevim: at si to pak každý rozhodne sám, proč přesvědčovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22038
16.8.10 18:09

Trixinko, věc stojí tak, zda je chodítko bezpečné a vhodné nebo ne… a lékaři se na tom shodli jasně - že pro děti v žádném směru vhodné není.

Bude-li se řešit, kolik dětí vypadlo z klokanek či se opařilo z jakéhokoli důvodu, budou to jiné problémy. Mícháš jablka a hrušky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
16.8.10 18:12

Hele ženy a to aktivní chodítko, tak nemůže dítě zakopnout a upadnout hlavou přímo na to chodítko před ním??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22038
16.8.10 18:13
zuzouš píše:
Hele ženy a to aktivní chodítko, tak nemůže dítě zakopnout a upadnout hlavou přímo na to chodítko před ním??

Může… stejně jako může zakopnout o cokoli a spadnout na cokoli… :wink:

Nebo myslíš, že se odrazí a obloukem to přeletí? :mrgreen: :dance:

Příspěvek upraven 16.08.10 v 18:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
16.8.10 18:14

čiči, nám teda neujíždělo, možná to chce něco nalepit na kolečka, nějaký protiskluz. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
16.8.10 18:15
vrony píše:
mikitaa píše:
belavue píše:
mikito máš to ale odvahu to sem napsat :palec: :lol: :lol: :lol:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: cekam taky bourlivou odezvu…ale nekdo ji musel napsat ze na choditko deti neumiraji :mrgreen: :mrgreen:
NO to je tedy argument :roll:

to nebyl argument ale vtip..proto ty smajlici tam…ale ono se tu obcas tezko diskutuje…ono ty studie…me by treba zajimalo jak to probiha…vyberou dve deti…jednu „muci a tyraji“ choditkem…druhy nehcaji vyrust bez choditka…a podle toho soudi? tezko…takze za me je to neobjektivni…dneska maji lidi spoustu problemu…ale pochybuju ze to maji vsichni z choditek…tot muj nazor..ale ja narozdil od jinych toleruji ze ostatni muzou mit jiny…jo a nase doktorka nam rekla ze pokud mame ok kycle tak neni duvod bat se choditka…

spis me zarazi ze tu nikdo na emiminu kdyz se objevi takovy tema neodpovi na otazku ktera je polozena…ale melou si vsichni o svym…pani nezajimalo co si o choditku myslite ale jestli se jeste v 9 mesicich to vyplati koupit kdyz bude malej zachvilu chodit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4361
16.8.10 18:16

Bohunko ale zakladatelka se ptala jestli je bezpečné podle matek co ho používají a zrovna teda podle mě, to co my jsme měli bezpečné bylo.
Ovšem když se někdo zaměří na nebezpečnost jedné věci tak se vždy najdou čísla o nebezpečích, ale i tak tam prostě chybí tím pádem porovnání úrázů z jiných věcí jak má potom člověk usoudit jak moc je nebezpečné? Když není nic pro srovnání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
16.8.10 18:16
Berda74 píše: čiči, nám teda neujíždělo, možná to chce něco nalepit na kolečka, nějaký protiskluz. :mrgreen:

no ony se hrozně rychle točili ty kolečka a máme plovoučky. Existují myslím i aktivní chodítka, kde jde ta snadnost otáčení koleček regulovat, ale to už jsem pak neměla chuť shánět. chodit se naučil, chodítko k tomu nakonec nevyužil. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22038
16.8.10 18:20
trixinka píše:
Bohunko ale zakladatelka se ptala jestli je bezpečné podle matek co ho používají a zrovna teda podle mě, to co my jsme měli bezpečné bylo.

Já ale v dotazu zakladatelky nevidím, že by se ptala „matek, co ho používají“… pardon, jestli jsem se přehlédla… ptala se, zda je vhodné ho koupit a zda je bezpečné… Nevím, co jiného by už mělo platit, když ne jednoznačný názor České pediatrické společnosti… názory laiků vzniklé na základě toho, že dětem se to líbí? Polemizujeme tady s odborníky proto, že děti mají rozhled, můžou jezdit a zabaví se v tom?
Sorry, to fakt nechápu.

Příspěvek upraven 16.08.10 v 18:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101657
16.8.10 18:21
mikitaa píše:
spis me zarazi ze tu nikdo na emiminu kdyz se objevi takovy tema neodpovi na otazku ktera je polozena…ale melou si vsichni o svym…pani nezajimalo co si o choditku myslite ale jestli se jeste v 9 mesicich to vyplati koupit kdyz bude malej zachvilu chodit…

Jaktože nikdo neodpoví na otázku?
Otázka zněla: „jestli by nebylo lepší ho koupit,aby si cvičil nožičky a hlavně pro tu bezpečnost…“

A většina odpovědí je tu v tom smyslu, že to dle ortopedů není dobré pro vývoj - tudíž to nebude na cvičení nožiček a že je to rizikové z hlediska úrazu - tudíž ani pro bezpečnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4361
16.8.10 18:21

mikitaa nemáme šanci jsme jen dvě co jsme chodítko spokojeně používaly. Taky by mě zajímalo jak některé věci zjišťují, nemluvě o tom že kamarádka nikdy nepustila chodítko do domu a dítě jim po špičkách chodilo skoro do tří let. Prostě jsou děti a děti a naše bylo v chodítku spokjojené.

Zakladatelka si z toho musí vybrat sama.

Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
16.8.10 18:24

Tak já jsem chodítko měla,pořídily jsme ho týden před tím,než bylo tenkrát v televizy velké haló,jak je to nebezpečné.Bohužel vrátit nešlo.Malou jsem tam nakonec dávala.Tuším od 9 měsíců,cca po půl hodinách max na hodinu.Dávat tam menší dítě na delší dobu mi přijde nezodpovědné,ničí se tím miminkům páteř,ale je to každého rozhodnutí.O úrazech v chodítku,no to si může pak každý sypat popel na svou hlavu,když se něco stane.Nám se nic nestalo,já jsem to nebrala jako odkládač na dítě,a i tak jsem na dceru dohlížela.Pokud vařím,a nechám dítě v chodítku v kuchyni,či dítě řádí v chodítku v blízkosti schodů,není o nebezpečnosti chodítka,ale nezodpovědnosti rodičů.

Příspěvek upraven 16.08.10 v 18:25

• Citovat
  • Upravit
4361
16.8.10 18:24

Bohunko to jsem špatně napsala, omlouvám se, ale když se zakladatelka ptala i na bezpečnost, tak to jí asi nemůžou osobně odpovědět matky co ho nikdy nepoužívaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Enduro

• (4.7) + 13 recenzí

Chodítko DJ

• (3.9) + 11 recenzí