Koupit chodítko?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Tady Neczus a Anguo, vy si mě klidně berete do huby - to je jako O nás bez nás
![]()
Holt nemůžu být všude..Jsem byla u facek a mám i 11 letou dceru , která si chce povídát do půlnoci o letním táboře..
Jako předsedkyně dokonalých matek jsem a priori proti chodítkům ač žádnou zkušenost nemám.. Stačí mi stanovisko odborníků, né sousedky od vedle..
Největší problém vidím ani né tak v páteři a vývoji jako v tom, že je to odkládací element, při kterém si všichni hlídající osoby odfrknou a nehlídá nikdo - v poradně jsem potkala kamarádku z plavča, které se dítě v chodítku skutálelo ze schodů - myslím, že nejspíše v důsledku - je v chdítku, je to Ok, nic se jí nestane..
Ono je to na ten způsob - kouření škodí zdraví, všichni to víme, přesto ale né všichni kuřáci co kouří krabku denně dostanou rakovinu plic, že..Ale to stejně není argumnt, že se na to neumírá..
Já tyhle diskuze prostě zbožnuji
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nakukovatelka píše:Gina108 píše:verenika píše:Každý doktor taky není pediatr. Já u svýho gyndr viděla v pracovně chodítko (občas si tam asi bere 9m dceru) a docela se mi protáčely panenky. Gynekolog je to dobrý, ale z pediatrie si toho asi moc nepamatuje
Angu-zase přehnaná reakce.Už to hraničí s fanatismemZnám z práce doktory co děti do chodítek normálně dávají.
Kdyby sis radsi rekla - misto protaceni panenek - ze je to fajn, ze Ti doktor ordinuje, i kdyz treba nema zrovna moc casu kvuli absenci hlidani ditete.
Jo a OT - Anguo - Tebe nekdo na dovoleny vymenil ne?
Asi by Ti tezko prohlizel tentononc s 9m ditetem visicim mu na nohavici. Nejak to vyresit musi, aby mel klid na pacientku, urcite tam to dite nema cely den.
Ja nevim, ze to tak hrotite.Nic ve zlym, jinak se s Tebou temer vzdycky ztotoznim, ale ted mi prijdes temer fanaticka
Nevím, byla jsem tam jednou a dítě tam neměl, jen to chodítko
Předpokládám, že tam nemá doktor 9m dítě samotné, ale je tam s ním manželka, něco takového i říkal. K takovému zoufalci, co si bere dítě na hlídání a nemá čas se stoprocentně věnovat pacošům bych ani nechodila. Jestli má dítě ve vedlejší místnosti, to mi neva.
Jinak v tomto případě bych spíše byla pro ohrádku, je to menší zlo než chodítko. Sice z ní taky leckteré dítě může vylézt a přepadnout, ale aspoň si neničí páteř a klouby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zuzouš píše:
Dobré a buhužel deštivé ráno všem.
Když se pokusím chodítka shrnout, vychází mi toto.
1. Ped.spol.se vyjadřuje, že chodítka nedoporučuje.
2. Nedoporučuje není totéž, jako zakazuje či stahuje z trhu.
3. Většina matek (pravděp.) chodítka nevyužívá.
4. Dítě může mít deformaci, nebo to nazvěte jak chcete, i když v chodítku nebude.
5. Dítě může být naprosto zdravé, i když bude s chodítkem nejlepší kamarád.
6. Chodítko ale pravděpodobnost nějaké deformace zvyšuje.
Vynechala jsem něco?
Vyvozování z textu ti ještě moc nejde, že? ![]()
Příspěvek upraven 17.08.10 v 15:01
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
je to s vama baby slozity…ted v diskuzi prikrmy pro 4 mesicni dite tvrdite opak co tady…nebo snad pediatri jsou machri pres choditka a v jidle uz tak dobry nejsou?
no nic…spis me to pobavilo…ze v tom vlastne ani vy (co choditka odsuzujete za kazdou cenu) s tema odbornikama tak jasno nemate ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mikitaa píše:
je to s vama baby slozity…ted v diskuzi prikrmy pro 4 mesicni dite tvrdite opak co tady…nebo snad pediatri jsou machri pres choditka a v jidle uz tak dobry nejsou?![]()
no nic…spis me to pobavilo…ze v tom vlastne ani vy (co choditka odsuzujete za kazdou cenu) s tema odbornikama tak jasno nemate
Sákryš, tam jsem teda zatím nepřispívala ![]()
To máš složitý. Třeba na příkrmy názor mění odborníci celkem často. Zatímco do mne matka rvala na radu doktorky šťávičky už v pěti týdnech
, tak na stejné doporučení stejné doktorky nepořídila chodítko a to jsem ročník 77. Tudíž na chodítka odborníci zas tak často názory nemění, oni je odsuzovali snad po celou dobu co jsou na trhu a na tom něco bude ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zuzouš -tak znovu. Tvoje poznámka o možné přicházející menstruaci je pod úroveň, v tom se, myslím, můj příspěvek nijak nemýlí. Stejně tak jako v tom, že ty, které křičí o kamenování, se samy vyjadřují vulgárně a agresivně. V tom se rovněž nemýlím. Ale nedělám si naděje, že to bude pochopeno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
vrony- pak jsi asi dala do citace jiný můj příspěvek, než jsi chtěla, protože v souhrnu, co jsem psala nic o ms není. Co se týče kamenování, tak znova a naposled říkám, že v této diskuzi nezastávám žádný názor, je mi jedno kdo kam dítě dává a jestli si já chodítko koupím zdaleka neřeším, na to máme času dost. Napsala jsem ale, že mi přijde, že chodítkářky se kdovíproč navážejí do těch druhých, tudíž jsem to napsala až ve chvíli, kdy už se tu uráželo houfně. Takže nechápu, proč se navážíš zrovna do mě, možná je za tím něco jiného??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ZUzouš, jestli tě nemate to, že jsem v jednom svém příspěvku regovala na více příspěvků různých přispěvatelek.
Psala jsi o MS, reagovala jsem na to, psala jsi jakési shrnutí, reagovala jsem na to.Stejně jako na některé jiné reakce v podobném duchu.
Osobně za tím nemusíš hledat nic, neznám tě, tvůj nick vidím až prvně v této diskusi.A jestli myslíš tím „něco jiného“ možnou přicházející MS, abych se na chvíli dostala na tvou…úroveň…pak 1)neznáme se tak osobně, abych se s tebou bavila o tak intimní věci 2) pokud máš nepříjemné zkušenosti s PMS, je mi to líto - toť vše ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
vrony píše:zuzouš píše:
Dobré a buhužel deštivé ráno všem.
Když se pokusím chodítka shrnout, vychází mi toto.
1. Ped.spol.se vyjadřuje, že chodítka nedoporučuje.
2. Nedoporučuje není totéž, jako zakazuje či stahuje z trhu.
3. Většina matek (pravděp.) chodítka nevyužívá.
4. Dítě může mít deformaci, nebo to nazvěte jak chcete, i když v chodítku nebude.
5. Dítě může být naprosto zdravé, i když bude s chodítkem nejlepší kamarád.
6. Chodítko ale pravděpodobnost nějaké deformace zvyšuje.
Vynechala jsem něco?Vyvozování z textu ti ještě moc nejde, že?
Příspěvek upraven 17.08.10 v 15:01
Tak tadys reagovala jenom na mě a ne moc lichotivě, což jsem nepochopila, proč to děláš. Nějaké jiné rekce na jiné příspěvky, ať už moje nebo cizí, jsou v tuhle chvíli mimo.
Hlavně je to všecko už pasé, tak to nechme být.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, nebudu se vyjadrovat primo k choditkum, na to mame kazda svoji hlavu…jen me zarazi jedna vec: vas zadnou nenapadlo do jakych stavu se tyto (dle me malo dulezite) diskuze dostavaji? Navzajem se tady osocujete, nadavate, hrozite si a to jde o kulove, pak se muzeme divit, ze to same delaji nase deti na hristi, ve skole apod. Myslim si, ze hlavne maminky by mely pri sobe co nejvice stat (i se svym vlastnim nazorem), kdyz ne my, tak kdo pak? Snazme se byt prikladem a nechme tech zabomysich valek.
- Citovat
- Upravit
Holky
""http://www.celysvet.cz/skin/smile/s11829.gif:http://www.celysvet.cz/…e/s11829.gif
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přidám za sebe pár řádků. Já v chodítku byla a nic mi není. Synovi jsem chodítko koupila a dala jsem ho tam až když prošel těmito fázemi (bylo mu 7 a půl měsíce):plazení, lezení, sezení a stavění se podél nábytku. Chvíli se v něm prohání, ale dlouho v něm nevydrží, má dlouhé nohy a když chce chodit tak se musí na ty nohy postavit, tak v něm vydrží tak 10-30 minut denně. Ostatní čas tráví stáním u nábytku nebo sezením. Nechci a nebudu moralizovat, ale co je pro děti dobré? Třeba vajíčko - dítě v něm nemá být moc dlouho kvůli páteři. Určitě je plno věcí, které jsou pro dítě škodlivé, ale každá maminka si to zařídí po svém a je to její věc. Zakladatelka se tedy musí rozhodnout sama jestli si chodítko pořídí nebo ne. Nejsem pro ani proti, ale chodítko máme i když v něm syn moc času netráví a určitě by se bez něj obešel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teeeeeda holky, Vás číst je opravdu nářez. A spíš k pláči než k smíchu. Proč se do sebe navážet? Myslím, že stačí říct svůj názor a ne ho hned za každou cenu každému vštěpovat.
Ukamenujete mě, že jsem chtěla koupit klokanku? A až po radách pár holek tady máme Manducu. Nehledám si na všechno co chci svojí holčičce kupit vyjáření české pediatrické společnosti, pediatrů, odborníků,výzkumníků apod. ale hledám, zkušenosti a rady. Mnohdy je spousta doporučení a výzkumů dělaná od stolu, stejně jako diagnoza doktora, když jdu s tím, že mě bolí v krku, ani se mi tam nepodívá a napíše antibiotika. Je to odborník, měla bych mu věřit, ale když nevím, zda mám angínu, brát je nebudu. ![]()
Myslím, že reqakce spousty z vás jsou až fanatické a na
at už jste pro chodítka nebo ne.
Takhle hnusnou diskusi jsem tu ještě nezažila a dcela mi to mrzí. Hned někoho kamenvat a urážet, když má jiný názor, když věc vidí jinak. Nedávno tu někdo psal ohledně výživy, že je super se neřídit nařízením WHO či kým jako stádo ovcí a slepic, ale řídit se vlastním rozumem což platí i o chodítku. Každé dítko je jiné a každá maminka si má dělat dle svého a dlé svého pediatra ne přiblblých testů apod.
Hormony na stimulaci při IVF jsu taky pěkné sajrajty, ví se, že způsobují rakovinu, ale IVF je hojně využíváno. ![]()
Tak a kdo jsi bez viny, hoď po mně kamenem za můj názor.
- Citovat
- Upravit