Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A co klimatizace? Mame s funkci procisteni vzduchu. To clovek nemusi ani vetrat. Jine reseni me v tomto pripade nenapada.
Panelák na Chodově naprosto s tebou souhlasím, jsem odnaučený kuřák, jsem netolerantní a nenávidím kuřáky, který mi hulej pod oknama, takže se ráno s miminem budíme do zahuleného prostředí, je to hnusné a dělá se mi z toho špatně, nechodím do kuřáckých hospod, vyhýbám se zahuleným prostorům, ale co mám sakra dělat doma? Teď teprve vidím, jak jsem byla sobecká a nechutná v době, kdy jsem kouřila, cigaretku jsem si zapálila navzdory všem. Je mi celkem fuk, jestli zakážou kouření v hospodách, tady mám totiž možnost si vybrat, ale byla bych ráda, kdyby se spíše nějakým způsobem řešili kuřáci na balkónech, protože toto je opravdu omezující, jsem se teď zase naštvala, protože je hic a nemůžu ani vyvětrat, protože si venku vesele někdo hulí a rozhodně si kvůli tomu odmítám kupovat klimatizaci ![]()
Bydlím taky v paneláku, pod námi bydlí asi pětičlenná rodina(všichni dospělí-a všichni kuřáci),navíc chodí do práce dost pochybně, jsou často doma, matka pluku je v důchodu, takže za hodinu se tam kouří minimálně dvakrát…smrad zacítím, ale je fakt, že během pěti min.je to zase pryč.. ![]()
@panelák na Chodově píše:
Pro Hellíska:Na stará kolena jsem si splnila své přání, zbavila se domu a žiju v paneláku.
Starém, ale opraveném u lesa. Nemusím hrabat ve dne v noci sníh, nesháním opraváře a revize. Mám teplo i teplou vodu.Jsem naprosto spokojená se svým bydlením, jen bych chtěla v noci spát(pokud počasí dovolí) s otevřeným oknem. Chtěla bych větrat a nemít v ložnici vzduch jako v „putyce“.
Všechna okna mám na západ, proto musím v parném létě větrat dopoledne, zatáhnout žaluzie přes den a pozdě večer otevřít. Pochopitelně stejně jsou na tom kuřáci.
Večer otevřou své rozpálené byty a vezmou k tomu cigaretu.
Koupila jsem si čističku vzduchu. Myslím, že v zimě to bude řešení. Bohužel vzduch to neochladí.
Jinak u nás se včera kouřilo do 2,30. Ráno jsem to chtěla rychle stihnout vyvětrat, první zásah (příděl smradu) v 6.45.
Teď konečně dlouhodobě větrám. Má být opět horko.
Třeba sousedé konečně odjedou na týden na dovolenou?
Stačil by i víkend…
To chápu, každý není na to bydlet v baráku celý život ![]()
Ale pravda, že kuřáci jsou bohužel většinou netolerantní, já jím taky byla, ale přesto, pokud jsem byla s nekuřáky- obzvláště s manželem, který nekouří- tak jsem si nemusela třeba 2 dny v pohodě zapálit ![]()
Já bych to udělala tak, že pokud kouří, tak ať, ale mají si čudit ve svém bytě, ale se zavřenými okny a tam ať se třeba vyudí a pokud jim to pak samozřejmě začne smrdět, tak ať si jdou před barák, ale tak, aby tím neotravovali sousedy ![]()
Ale to už je sci-fi, já vím ![]()
My radši chodímě s přítelem před barák a to radši ještě až k popelnicím abychom nikomu nečadili pod nos. Taky nemám ráda, když je v bytě nahulíno. Ale za balkon jsem ráda, bylinky se mají dobře a prádýlko je tam jak v bavlnce. ![]()
Je vás tady dost kuřáků, tak se zeptám
. Jde hodně i kouř do spodních pater? Bydlíme v nejvyžším, pod náma bydlí velmi milá rodinka nekuřáků. Nikdy si nestěžovali, ale stejně mě kvůli nim trochu trápí svědomí
. Jsem z rd, takže nemám zkušenosti. Nečetla jsem všechny disk. příspěvky, tak pokud jste to tam už řešily, tak se omlouvám ![]()
K nám to jde hlavně z patra nad námi a je to naprosto strašné, kouří na balkoně z ložnice, běžně dlouho do noci. V ložnici je neskutečný smrad. V létě, pokud větráme balkonem, tak to máme v celém bytě. Taky jsme si nebyli stěžovat, jen tiše trpíme.
K nam to jde ani nevim odkud… Ale hlavne zalezi, kam fouka vitr, si myslim ![]()
Ježííííš platí te najem nedělate bordel že hazíte čka ven …tak co se stresuješ mužeš si kouřit kde chceš ty bydliš v tom bytě a že to někomu vadí to by ani ven nemohli chodit když každy druhy kouřííí …co se omezuješšš kuřte v klidu dálll
Já sem nekuřak, a určitě b mě nenapadlo si stěžovat a nebo tomu dotyčnemu něco řikat jsem držka ale to bych neřešila plati si najem platí takže žadne omezování
No my bydlíme v přízemí a sousedi když kouří z okna - nad námi…to by se člověk poblil ![]()
NO ALE KDYŽ SE TO TAK VEZME TAK BYS ME MUSELI BYDLET KAZDY V JEDNE JEDNONCE KILOMENTRY DALEKO OD DALŠICH PROTOŽE KAŽDEMU SE NĚCO NELÍBÍ JEDEN KOUKA DLOUHO NAHLAS NA TV NĚKDO SE DO NOCI BAVÍ NEKDO DO NOCI POŘADA PARTY JINYM TAM OD RANA DO VEČERA ŘVE DÍTĚ JEDEN NEVITÍRA CHODBU TAK JAK BY MEL .....KDY BYCH SE JA NA VŠEM MELA POZASTAVOVAT TAK Z BLBNU PROSTĚ TO VYPOUŠTÍM TAK YDĚLAM URČITĚ NECO CO SE NĚKUMU NELIBÍ
ALE NAJDOUSN E LIDI CO NA TY PROBLEMY UKAZUJOU A NEUUVEDOMUJOU SI ŽE TEN ČLOVE TAM JE DOMA A NEBUDE CHODIT PO ŠPIČKACH
@Ter91 V zásadě s tebou souhlasím, ale prosím, nekřič. Dík. ![]()
Já taky platím poctivě nájem a v létě i při největším horku musíme v noci zabednit ložnici, protože sousedi nad námi i o půlnoci sedí na balkoně, vybavují se, jako v pravé poledne a k tomu jde neskutečný smrad z cigaret. Sedí tam i několik hodin v kuse. Oni snad nepracují, ovšem manžel vstává po páté a v tomto usnout je docela umění.