Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chtěla jsem se zeptat zda někoho nepotkalo něco podobného. dnes mi na oploceném hřišti ukradli batoh a z něj peněženku, bohužel s větší hotovostí a doklady. musela to být chvilka vůbec ničeho jsem si nevšimla. jen, mě zajímají jestli je to častý jev. příště holt budu opatrnější. Děkuju za názory
@masinka69 bohužel se krade všude. Třeba i ve školce. Tam se ztratily značkový boty a mikina. Nechápu jak někdo může okrást dítě
a zvlášť když to musela být nějaká maminka. Je to smutné… O kolik jste přišla?
Bydlím na frekventovaném pražském sídlišti, mám dvě (dnes již školní a školkové) děti - nikdy v životě se mi to nestalo…
Tj. nemyslím si, že je to častý jev… ale samozřejmě je potřeba přihlížet k lokalitě, v níž žiješ, ke konkrétním podmínkám toho konkrétního hřiště, k aktuálnímu osazenstvu, atd. atd.
@fifinkaa píše:
@masinka69 bohužel se krade všude. Třeba i ve školce. Tam se ztratily značkový boty a mikina. Nechápu jak někdo může okrást dítěa zvlášť když to musela být nějaká maminka. Je to smutné… O kolik jste přišla?
Bohužel o dost i se stravenkama skoro o pět tisíc. blba souhra náhod. syn spadl z houpačky tak sůksem mu s miminem pomáhala a nebyla ostražitá.
Snad to není častý jev. Chodívala jsem se starším na hodně frekventované dětské hřiště uprostřed sídliště, batoh často nechávala ležet na jednom místě a lítala za ním po celém hřišti i mimo něj a nikdy mi nic nezmizelo (nepočítám občas nějakou bábovku, kdy došlo spíš k záměně nebo zahrabání).
My jsme zatím přišli jen o kyblík a to kočárek moc nehlídám a přes léto jsem s dcerou obešla spoustu hromadných akcí. S kamarádkou jsme si nedávno říkali, že být zloději, jdeme po odstavených kočárcích. Ale je to blbá smůla, to ano.
@masinka69 píše:
Chtěla jsem se zeptat zda někoho nepotkalo něco podobného. dnes mi na oploceném hřišti ukradli batoh a z něj peněženku, bohužel s větší hotovostí a doklady. musela to být chvilka vůbec ničeho jsem si nevšimla. jen, mě zajímají jestli je to častý jev. příště holt budu opatrnější. Děkuju za názory
ty jo…proč tolik nosíte sebou
5000kč…
![]()
@masinka69 to je hnus teda
…a máte na někoho podezření, bylo tam hodně lidí?
Nestalo (na hristi). A davam si bacha, mam penezenku, ve ktere mam penize, karty, doklady, mobil, klic od domu. Beru si ji do kapsy ci do ruky, kdyz jdu od batohu. O osazenstvu hriste si nedelam iluze.
Ale ja se poucila uz na skole, meli jsme pred poslucharnou takovou mistnost, jako satna a cekarna, tehdy mi nekdo cajznul notebookovy batoh, v nem kabel, bryle, mobil, doklady, protoze jsem to tam nechala a sla s notasem do knihovny… Od te doby si veci hlidam.
@Verciste píše:
ty jo…proč tolik nosíte sebou5000kč…
![]()
![]()
![]()
dostala jsem na nové brýle od rodičů k vánocům, normálně mám v peněžence tak 200 a vždy si ji dávám do bundy. prostě blba náhoda
@katkak9 píše:
@masinka69 to je hnus teda…a máte na někoho podezření, bylo tam hodně lidí?
prý to, byl nějaký mladý pár pravděpodobně Romové, na hřišti nikdo nebyl, oni museli vběhnout na hřiště zavřenou brankou vzít to a utéct, batoh mi přinesli cizí lidé že ho našli za rohem. já nic neviděla.
Bohuzel musim rict ze s penezama a vsim se muzete bohuzel rozloucit ale kdyz nad tim premyslim to je hrozne jak nekdo muze byt tak bezcitny okrast zenu se ditetem a miminkem a jeste k tomu na hristi nechapu
A jak tu nekdo napsal kdyz nekdo ukradne neco nekomu ve skolce nebo neco nejakemu diteti to je prece hrozne to je jakobych v praci videl penezenku a tak bych si ji vzal
Nevím o tom, že by se u nás na hřišti kradlo, ale stejně si věci hlídám. Jsem nervózní, i když nechám u lavičky opřené dceřino odrážedlo. Mobil a peněženku (mám-li ji vůbec s sebou) zásadně nosím u sebe, když běhám po hřišti za dcerou - v kapse, malé kabelce nebo taštičce u pasu. Jednou jsem přišla o mobil v čajovně. Od té doby vím, že se bohužel krade i tam, kde to člověk nečeká, protože má pocit, že jsou tam všichni nějak „na jedné vlně“.