Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@izabe píše: Více
Blbost. Prusvoh by to byl, kdyby to byla darovací smlouva. Smlouva o půjčce? A proč by neřekl, že to podepsal, jen aby měl klid. Že jim řekl, že to babička darovala, a oni furt opravovali. Tak vyrobil tohle. Není to žádná úřední listina, není to nikde zanesené, není to nic takového. No hele, každý ať si dělá jak chce, já to vidím blbě.
@Anonymní píše: Více
To si myslíš ty. Ale prostě ten podpis nedokáže nic. Jak chceš prokázat, že je padělaný, když má babča Alzheimera? A zase, když bude, muže klidně říkat, že jste ho k tomu dohnali. Že ho dal úřední osobě? A to je ta opatrovnice? Máš to propletené ty, přesně jak píšeš.
Takže vám nejde vubec o ty peníze? Tak proč ten boj? Babička má Alzheimera, nějaké peníze ji zbyly, na dožití má i duchod, tak o co jde? Jen o ty peníze.
@kyslík píše: Více
To by s takovou ale musel prokázat ten nátlak ne? Jinak by to bylo tvrzení proti tvrzení. Plus oni můžou mít písemný důkaz (on samozřejmě taky toho nátlaku), že tu půjčku fakt přiznal, popř svědka (což by mohla být ta soc pracovnice)….jako já se v tom taky neorientuju, jen si myslím, že změna “výpovědi” (v jeho prospěch) nebude brána na lehkou váhu a zjišťovalo by se co a jak
Zakladatelko, v problematice se slusne orientuji, kdybys chtela, napis mi zpravu ![]()
@inkakřivák píše: Více
A co je podle tebe sociální pracovnice, když ne úřední osoba?
A ještě soudně stanovena jako opatrovník dané osoby.
Ano, já bych obecně chtěla spravedlnost (která ovšem světem nevládne). Ale on to tak může tvrdit, jak on se staral, a když se mu za to babi takto odvděčila, tak na něj útočíte. Prostě to takhle otočí. Co v tom je dalšího, víte jen vy.
Já to vidím jako ta starající se - kdyby mi za to táta něco dal… ne, neodmítla bych to. A pak by se zjevil brácha a začal tvrdit, že jsem mu to ukradla, že táta by mi to určitě nedal. Jako on s ním každý den netrávil, že.
Peníze prostě dělají rozbroje. Dřív když mi rodiče dali nějaké peníze, řekli, ať to neříkám bráchovi. Předpokládám, že stejně postupovali u bráchy. Vzájemně tak nevíme, co kdy komu dali. A to si myslím, že jsme s bráchou oba soudní a máme dobré vztahy.
Blbý prostě u vás je, že se babi už nemůže sama vyjádřit a potvrdit to, či vyvrátit.
Je to hrozný, že vlastní vnuk okradl babičku. Ale pocítila to ona sama nějak? Chybí ji peníze k tomu, aby měla více kvalitní život(lepší péči, lepší vyšetření, lepší bydlení)? Pak bych se bila jako lev, abych peníze z vnuka dostala. Pokud by šlo jen o další případné dědictví, tak bych se ozvala a zkusila to řešit… Vadilo by mi, že vnuk babi využil, ale pokud to neublížilo jí…
-
Příspěvek upraven 20.11.25 v 12:16