Kratom – nebezpečná droga z vlastní zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3076
15.11.25 08:50
@HornyHippo píše: Více

protože chtějí být cool, mláďata :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
15.11.25 17:14

@Tajmenice Ahoj. Děkuji. Tak to je mazec ten Tvůj příběh..
Natvrdo, bez okolků. To je dobře, je vidět že v tom už máš jasno.
Na konci příběhu cítím obrovskou motivaci s tím celým skončit a velkou sebedůvěru to dokázat.
A taky velký warning pro ostatní.
Věřím že to dokážeš a upřímně Ti držím palce.
Napiš prosím třeba za měsíc dva Tvůj progress nebo postřehy z odvykání, jestli budeš chtít.
Good luck

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.26 09:52

Ahoj, ja se taky snažím přestat. Tvuj příběh je mazec a chápu tě. Na mě to má taky vliv a to jsem se díky bohu na 50 g denně nedostala.

Ja zkusila nesnížit dávky a rovnou přestat naráz, nevim, proč se vsude doporučuje je snižovat, podle me si to tim člověk akorát přiživuje.

A na psychickou závislost doporučuju Mathé čaj. Rutina podobná míchaní kratomu a trochu to tu energii navodí.

Musíme vydržet. Držím všem palce, kdo přestávají.

• Citovat
  • Upravit
2941
20.5.26 17:02

Kratom u syna

Ahoj, před pár dny jsem u syna našla marihuanu - téměř prázdný sáček, 3 skleněnky a pár prázdných malých sáčků - pouze v jednom bylo stopové množství zeleného prášku. Na internetu jsem si vyhledala, že se jedná o kratom. Myslela jsem, že se vyvrátím. Synovi je 17let, studuje gymnázium, známky spíš horší. Chodí spát hodně pozdě, ráno obrovský problém se vstáváním. Dost často pozdní příchod nebo úplná absence. Domluva téměř nulová. Tento stav trvá snad celé 2 roky, brala jsem to tak, že je to prostě flink. Před 2 roky začal také hodně cvičit v gymu, téměř denně, hodně taky jedl, nabíral. Před pár měsíci se zhoršil prospěch ještě víc, daleko větší problém bylo hp vytáhnout z postele. Před pár týdny zkolaboval v MHD, odvezla ho tychlá, dělali mu spoustu vyšetření, výsledkem bylo pouze to, že má nízký tlak, nesnídal, krev ani moč mu nebrali. V té stejné době zničehonic přestal i cvičit, ze dne na den nic a to trvá stále. Jakoby se ztrácel, moc nejí, chodí do noci ven, nevím s kým, nechce mi říct, nebo vysedává u PC a s někým telefonuje. Dnes jsem udělala tajně vícesložkový test z moči na drogy - vyšel pozitivní na THC a Kratom. Je mi úzko. Zítra, až budeme sami dva, si chci s ním o tom promluvit - nevím, jak začnu, jak vést rozhovor, mám strach, že se sesypu. Ještě 2 měsíce zpátky, by mě to ani nenapadlo, začala jsem mít pochybnosti až po tom kolapsu a pak už jsem jen pátrala, sledovala ho, a dnes se mi to potvrdilo. Chtěla bych, aby se vším okamžitě skončil a šli jsme někam do poradny, ale mám strach, že to odmítne a vše zacne narůstat. Je to jinak moc hodný a chytrý kluk, nedokážu to vůbec pochopit. Ale všechno mi dnes do sebe zapadá. Před pár týdny jsem lítala se sebou po doktorech s podezřením na nador či roztroušenou sklerozu, nic se naštěstí nepotvrdilo, a v době, kdy jsem ještě neměla výsledky, jsem si říkala, že je to to nejhorší, co mne mohlo potkat, ale toto je ještě horší. Miluji své děti nade vše :,( Nenašla jsem žádnou diskuzi s podobným příběhem, ráda bych se s někým pobavila, že má někdo stejnou zkušenost, jak to řešil a jak dopadlo po čase.
P. S. moč jsem od něj získala ráno lstí, že dětská potřebuje doplnit k prevenci, na kteté jsme před pár dny byli :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2941
20.5.26 17:42

Využila jsem synovy nepřítnosti… a opět jsem našla téměř prázdný sáček v šuplíku od THC a pod polštářem na židli lahvičku - Google mi napsal, že se jedná o velmi nebezpečný u nás zakázaný výrobek, kde to proboha bere… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3129
20.5.26 17:54
@UŽIVATELKA32 píše: Více

Uživatelko, asi pár dní prodlení už nehraje roli a na tvém místě bych se obrátila na krizovou protidrogovou linku - najdi si nějaké kontakty na netu. Tam se nejdřív telefonicky, možná i osobní schůzkou poraď, o tvůj přístup a stabilitu v prvním rozhovoru půjde především. Tam by ti zkušený psycholog/adiktolog nastínil možné reakce syna a hlavně co dál. Nejdřív musíš zpevnit a posílit informacemi sama sebe, u syna to vypadá na rozjetou závislost (bůh ví na čem) a ty si nemůžeš dovolit ztratit jeho důvěru. Určitě neudělej chybu, že se před ním složíš ani tu opačnou, že budeš nátlakově přísná. Oba póly jsou špatně, potřebuješ zjistit a podchytit situaci a věc racionálně, s chladnou hlavou řešit. Emoce, afekt a hysterie musí jít stranou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3129
20.5.26 17:58

Pracuji s psychiatrickou klientelou, ne přímo, ale okrajově závislosti, sama jsem matkou tří a ani nevíš, jak s tebou soucítím. Příběh ani konkrétní radu nemám, jen tu výše psanou - nebuď na to sama, potřebuješ profesionála - nejdřív pro sebe a následně pro syna. Držím moc palce a kdybych mohla pomoci, aspoň slovem podpory, napiš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10864
20.5.26 18:14

@UŽIVATELKA32 držím pěsti. Ještě ho můžeš umístit na odvykačku, než bude mít 18 a už s ním nehneš. Vést debatu o tom, že kratom ročně zabije několik dětí a mladých lidí asi nepřijme. Stejně jako, že travička nejsou přírodní bylinky, ale vleze mu na mozek a bude z něj psychouš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2941
20.5.26 18:41

Moc Vám děkuji za Vaše slova…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.26 18:50

Před léty jsem to zkusila. Na mě to žádný účinek nemělo. Ale kolegyně zvracely.
Na mě nepůsobí ani dithiaden, jsem asi odolný typ. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2941
21.5.26 16:56

Ahoj, dneska jsem to rozsekla - ráno, když zbytek rodiny odešel, jsem mu to všechno řekla… co jsem všechno našla v pokoji, že jsem hledala jen proto, že jsem měla velké obavy, ke kterým mě přivedlo jeho chování. Že mám obrovský strach, že to dokážu pochopit, že mi taky bylo 17, že člověk experimentuje, ale že mám strach, že to už přerostlo v únosnou hranici… že potřebuju mít jistotu, že je to pořád dobrý, a není to už velký problém… ujišťoval mně, že občas si dá trávu a kratom měl jen jednou, že mu bylo z toho špatně. Ale už pár týdnů nic. No, tomu samozřejmě nevěřím, protože ty věci se tam objevili až v posledních dnech… to jsem mu i řekla. A dokonce i to, že jsem mu tajně udělala drogový test z moči, který vyšel pozitivní na THC a Kratom. Takže mi lže a myslím, že obě látky užil určitě den před mým testem, tedy v úterý. Taky jsem mu řekla, že mám v plánu navštívit poradnu, to se úplně zhrozil, že přeháním, pak už
jsem jen řekla, že si to musím ještě celé promyslet a dám mu vědět…
Jsem ráda, že toto už máme za sebou… trochu se mi ulevilo a svitla mi malá naděje, že to třeba nemusí být takový problém…
Tak jsem dnes celý den přemýšlela, a vymyslela jsem následující dohodu - budu ho pravidelně testovat, 2krát - 3krát týdně až do konce školního roku, abych zjistila, zda je nebo není závislý. Pokud bude problém, budu to řešit aktivně s poradnou.

Držte palce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
21.5.26 17:15

Myslím že bys měla přestat přemýšlet a obrátit se na odborníky. Abstinence u kratomu je jako u jiných středně silných opioidů.
Pokud skutečně je závislý a bral třeba xkrát denně a ty ho ted začneš kontrolovat a tím ho donutíš aby nebral vůbec tak se u něj objeví těžké abstinenční příznaky…
Od neklidu a nespavosti po paniku a těžké deprese. Takový člověk si může ublížit nebo zklouznout k tvrdým drogám.

Jinak kratom třeba na gymnaziích frčí hodně a bere ho víc než půlka studentů, je to dobrý stimulant se kterým se dobře učí, potlačuje to únavu, sociální úzkosti třeba ze školy a vypomáhá když má člověk málo spánku. Pokud takovému člověku ten stimulant sebereš, musíš mu dát něco místo toho, nebo mu kompletně přeorganizovat život, aby ty důvody braní kratomu pominuly. Tzn. minimálně psycholog je nutnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2941
21.5.26 17:26

@HornyHippo
Děkuji za názor, možná máš pravdu…a určitě to ještě zvážím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
21.5.26 17:51

Podle mého pozorování na SŠ kde působím, a z pokecu se studenty na kratom přešli hodně ti kterým rodiče zakázal energy drinky - a to primárně proto že kratom se mnohem lépe tají, ale zase je mnohem ničivější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2941
21.5.26 18:09

Přiznám se, že na střední, na internátu, jsme taky kouřili trávu, někdy víc někdy míň. A možná i nějakou tu tabletku… ale bylo to krátké období, které jak přišlo, tak i odešlo. Asi jak člověk hledal sám sebe a kam zapadnout a taky tím, jakou skupinu lidí měl kolem sebe.
Dnes jsem máma 3 dětí, která samozřejmě absolutně odmítá, aby to byť jen zkoušeli :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová