Krize v manželství, co s tím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12620
20.9.19 12:05

Mluvíte spolu? Hlavně komunikovat - furt. Držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.19 12:06
@SonjaFil píše:
Takhle jsme to měli s ex a snažili jsme se to zalepovat co to šlo a nic nepomohlo…
Ale co si vyjít třeba na večeři, do kina a udělat si hezký večer?
Určitě to pomůže a budete mít čas si také něco pěkného užít. Točit se jen kolem dětí nejde…

To jsme udělali. Ale jakmile jsme přišli domů, kde je malá která začne hned natahovat ruce a plakat protože jsme u ní nebyli tak jsme tam kde jsme byli :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.9.19 12:10
@bjetuschka píše:
Mluvíte spolu? Hlavně komunikovat - furt. Držím palce :hug:

To se snažíme. Ale když do toho furt pláče dítě tak je zo těžký a večer oba padame únavou :zed:

• Citovat
  • Upravit
20.9.19 12:17

Chceš mít svůj život ve své moci, nebo ji dávat do rukou ostatním? Pokud to první, tak začni jednat tak, jak je to s tebou v souladu. Pokud chceš mít manželství a klid, sbírej ty ponožky, koupej malou. Starej se o dům a dceru a ostatní nech na manželovi. Pokud chceš od muže odejít, udělej to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
20.9.19 12:17

Dokud se nesrovnáte s manželem, nebude to lepší. Nervózní rodič = nervózní uplakané dítě vím o čem mluvím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elibro
20.9.19 12:18
@Anonymní píše:
To jsme udělali. Ale jakmile jsme přišli domů, kde je malá která začne hned natahovat ruce a plakat protože jsme u ní nebyli tak jsme tam kde jsme byli :zed:

Já ti nějak nechápu vztah, který vy dva k tomu dítěti máte… Oba vás obtěžuje? Nebo každého jinak a hádate se o výchově? Nebo o co tady vlastně jde?

Protože malé dítě, které chce tvoji přítomnost a pozornost, to zase taková podivuhodná vzácnost není. Takže co se to mezi vámi dvěma děje?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.9.19 12:24
@elibro píše:
Já ti nějak nechápu vztah, který vy dva k tomu dítěti máte… Oba vás obtěžuje? Nebo každého jinak a hádate se o výchově? Nebo o co tady vlastně jde?Protože malé dítě, které chce tvoji přítomnost a pozornost, to zase taková podivuhodná vzácnost není. Takže co se to mezi vámi dvěma děje?

Ne to ne. Ale- před tím jsme měli dítě které bylo hlídatelný a měli jsme čas i na sebe. A teď druhé je prostě náročné.

• Citovat
  • Upravit
263
20.9.19 12:45

Zkuste poradnu tam můžete i s dítětem. Pokud partner bude pro, nebo i vy sama. Bylinky medunka na spaní večer, pokud je možnost chodit do. hernicky, ven, tam si odpocinete.mit dvě děti je prostě nářez. Snažte se zklidnit
Naplánovat si s manželem ne o co máte rádi oba. A jak tu někdo psal odejít, tak to asi neví jak náročný to je být sám jak na vyzvedavani, organizací a finance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
20.9.19 12:46
@Anonymní píše:
Ne to ne. Ale- před tím jsme měli dítě které bylo hlídatelný a měli jsme čas i na sebe. A teď druhé je prostě náročné.

V životě zažijete horší bouře a chvíle než tohle. Nedělejte z toho záležitost, bude to trvat jen chvilku, mimino bude za pár měsíců jiné. Když je problémem jen tohle, buďte rádi. A vím o čem mluvím, manželství za chvíli 35 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.19 12:47
@elibro píše:
Já ti nějak nechápu vztah, který vy dva k tomu dítěti máte… Oba vás obtěžuje? Nebo každého jinak a hádate se o výchově? Nebo o co tady vlastně jde?Protože malé dítě, které chce tvoji přítomnost a pozornost, to zase taková podivuhodná vzácnost není. Takže co se to mezi vámi dvěma děje?

Já bych z osobní zkušenosti řekla, že vyčerpanost. Znám něco podobného. U nás je druhý dítě strašně vzteklý, tvrdohlavý a od mala nespavý. Přesně takovou krizi jsem měli hlavně z únavy. Byly jsme oba podrážděný, nevyspalý. A pokud není čas se věnovat občas jen partnerskému životu, tak je to prostě naprd. Navíc odcházet od dítěte s pocitem, že až přijdeš bude scéna, tomu nepřidává. Člověk si to neužije.

Š.

• Citovat
  • Upravit
14145
20.9.19 12:49
@Anonymní píše:
Ahoj.. potřebovala bych se asi vyzpovídat a poradit co dělat. Jsme s manželem 6 let. Máme 2 děti. Když jsme měli první, tak bylo všechno super. Měli jsme čas na sebe. Dítě totálně hlídatelný tak jsme si řekli že si uděláme druhé a to je peklo. Naše druhé děťátko je totální mamánek, nemůžu jít ani na záchod bez doprovodu. Furt pláče, furt chce nosit.. Následně mělo i problém s příjmem potravy. Takže jsem s ní lítala po nemocnicích, neměli jsme na sebe čas.. A teď prostě na naše dveře zaklepala krize. My kteří jsme se nikdy nehadali nevíme jak z toho ven. Hádáme se furt, neumíme ani večer v posteli v klidu spát spolu a většinou jeden z nás končí na gauči :roll: Už jsem z toho špatná. Když si o tom promluvíme tak stejně za 2 - 3 dny jsme tam kde jsme byli. Jak jste se dostávali z krize ven?

Těžká věc…
Z náročné péče vám oběma tečou nervy a „zdroj problému“ prostě nezmizí.
Možná by mělo být dalším tématem to, že problém není ani tak ve vás samotných, ale právě v té péči o dítě. Jiné rozdělení povinností, změny časového rozvrhu…

Ale zase na druhou stranu, když v této zkoušce uspějete už vás asi nerozdělí nic :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17378
20.9.19 13:12
@Anonymní píše:

A pohlida vam nekdo i to druhe, prip.obe deti? My to meli podobne, nespavci oba dva, kazdy teda v trochu jinem stylu :mrgreen: Ale u 2.mi manzel zacal vic pomahat, vic se zapojovat i abych mela nejaky cas pro sebe, bo videl ze uz to nedavam, za coz si ho vazim ale i tak se ani nam ta krize z unavy nevyhnula uplne, jsme z ty maly sireny vyrizeny kolikrat oba, kluci zase tak ujeceny nejsou - prvni byl klidny pohodovy dite, holky je dost, manžela vylecila i z touhy po tretim :mrgreen: Ja vecer odpadam taky a taky jsme zjistili, ze na sebe mame resp.jsme schopny si udelat strasne malo casu, tak se to snažíme zmenit aspoň po tech večerech, fakt si sednout, popovidat, zahrat si treba nějakou spolecenskou hru a hlavne dat deti brzy spat :) A ano, planujeme si i „manzelske povinnosti“ a to nam tedy prospelo ze vseho nejvic :mavam: Co jsem prestala mladsi kojit, uz taky nejsem takovej nervak, on taky byl a sel do sebe tedy hodne. Pokud nepomůže nic, co byste zvladli sami od sebe, ani hlidani, tak jedine psycholog nebo manzelska poradna. Drzim palce, prijde mi, ze se mate pres to všechno radi, to si vzdy uvedomime i my, ze je na cem stavet a ze tem detem nechceme rozbit rodinu a davat spatnej priklad do zivota. O kolik mate deti od sebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.19 13:24
@Jahudka82 píše:
A pohlida vam nekdo i to druhe, prip.obe deti? My to meli podobne, nespavci oba dva, kazdy teda v trochu jinem stylu :mrgreen: Ale u 2.mi manzel zacal vic pomahat, vic se zapojovat i abych mela nejaky cas pro sebe, bo videl ze uz to nedavam, za coz si ho vazim ale i tak se ani nam ta krize z unavy nevyhnula uplne, jsme z ty maly sireny vyrizeny kolikrat oba, kluci zase tak ujeceny nejsou - prvni byl klidny pohodovy dite, holky je dost, manžela vylecila i z touhy po tretim :mrgreen: Ja vecer odpadam taky a taky jsme zjistili, ze na sebe mame resp.jsme schopny si udelat strasne malo casu, tak se to snažíme zmenit aspoň po tech večerech, fakt si sednout, popovidat, zahrat si treba nějakou spolecenskou hru a hlavne dat deti brzy spat :) A ano, planujeme si i „manzelske povinnosti“ a to nam tedy prospelo ze vseho nejvic :mavam: Co jsem prestala mladsi kojit, uz taky nejsem takovej nervak, on taky byl a sel do sebe tedy hodne. Pokud nepomůže nic, co byste zvladli sami od sebe, ani hlidani, tak jedine psycholog nebo manzelska poradna. Drzim palce, prijde mi, ze se mate pres to všechno radi, to si vzdy uvedomime i my, ze je na cem stavet a ze tem detem nechceme rozbit rodinu a davat spatnej priklad do zivota. O kolik mate deti od sebe?

My bychom hlídání měli dost jenže 9na prostě u všech pláče…

• Citovat
  • Upravit
744
20.9.19 13:33

Kolik je malé? A ohledně čeho se hadate? To jsem nějak nepochopila z toho co píšeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2450
20.9.19 13:52

Ahoj no co ti tak poradit…musis dat diteti to co potrebuje a bude spokojene tim padem prestane rvat a nebudete se hadat. Chlap asi tezko da diteti ci potrebuje musis to udelat ty jeho mama. Nepises kolik je diteti? Mozna to chce jen se venovat a vymyslet pro dite aktivity proste ho utahat :-) kazde dite je proste jine, holt jste byli zvykly na neco jineho a ted je to narocnejsi. Musite to brat, tak jak to je. Nebrat to jako obtezovani, ale spis to dite pochopit ze to je jen dite a potrebuje vasi lasku. Cim vic se budete hadat, tim vic budou deti nervozni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí