Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Lili píše:
Martino jo babi jo precti si jine nazory v jinych diskuzich
aha.. no nwm, neznám ![]()
@Bábi Zlopočasná píše:
No ale ked nezletila porodi, tak je do jej plnpletosti za to dieta pravne zodpovedna jej matka, ak sa nemylim, takze pritomnost pravneho zastupcu na gynde mi pride… pochopitelna.
Jedine keby sme boli tak pokrokovi, ze by sme s prvym sexom dotycnu hned splnoletnili. Alebo minimalne s porodom.
mýlíš, tak to není
@Anonymní píše:
@Lili děkuji Ti, moc. Víš, moje mamka je teď poslední dobou dost náladová, a tak se mi nediv že mám strach…a mě jde i o to jestli jsem v pořádku, chci jednou děti a rodinu…děkuji Ti
To ti tady na dálku nikdo neřekne. Může to být ovulační krvácení nebo taky anovulační, případně cysta atd. Musíš na gyndu, pokud se bojíš reakce tvojí mámy, opravdu jí o svém sexuálním životě zatím nic neříkej, ale popiš jí problém a s tím bys k lékaři jít měla. A už bys taky měla chodit na preventivní prohlídky
Má zatím dceru 8 letou, ale udělám vše pro to, aby ke mně měla důvěru i v budoucnu a svěří se mi i s tím, že už je sexuálně aktivní třeba v 16 letech. A sama ji zavedu za gynekologem. Je lepší vědět a být v obraze, než tutlat a pak třeba něco zanedbat
Já se mámě taky mohla vždycky svěřit. ![]()
@Brooucinda píše:
ONo když to vezmu do důsledku.. Nikdy jsem neměla žádný velký proůšvih. Fakt nikdy. Takže jsem žádnou velkou pomoc nepotřebovala, ale..Když se zamyslím nad tím, kolik se toho stát mohlo, protože jsem si počínala tak a ne onak..Je to o náhodě..Až kluk bude větší budu ho učit to, že at udělá co udělá at přijde. Nenechám ho v tom. Když to nebudou zrovna třeba drogy
mám to úplně stejně.. kluk už teď ví, že za mnou může s čímkoliv. Nerozčilují mi špatné známky, zapomínání, drobné klučičí průšvihy. Jen prostě ví, že takové věci znamenají následky - bude to muset napravit a pod. Ale prostě ať přijde s čím chce, vždy mu nastíním řešení a nechám to na něm. Učí se za sebe zodpovídat a nést následky, zároveň ví, že fakt může přijít, že ho nevyhodím ![]()
@Bábi Zlopočasná No když by tomu klukovi bylo taky třeba 15, tak by je asi těžko uživil. A chybu můze udělat každej, já bych teda svoje dítě nikdy nevyhodila. Rodiče by podle mě měli své děti podporovat i v takových situacích ![]()
Martino - hele to se mi libi, rekni mi konkretni priklad, nevim jak na to mam taky osmileteho, vi ze mu hlavu neutrhnu ale stejne mi to prijde ze to neni jeste tak jak bych si to predstavovala
@martina.se píše:
mám to úplně stejně.. kluk už teď ví, že za mnou může s čímkoliv. Nerozčilují mi špatné známky, zapomínání, drobné klučičí průšvihy. Jen prostě ví, že takové věci znamenají následky - bude to muset napravit a pod. Ale prostě ať přijde s čím chce, vždy mu nastíním řešení a nechám to na něm. Učí se za sebe zodpovídat a nést následky, zároveň ví, že fakt může přijít, že ho nevyhodím
Ono hodně dělá to, že jsem asi už 14let musela vššchno vyřir¨zovat sama. Když člověk ví, kolik je toho na zařizování a kolik se toho může stát a tak. kouká se na svět jinak. Já jsem v tomhle musela být soběstačná, protože máma musela do práce a nebyl prostě kdo by mi pomohl. Musela jse. Je to představení si následků a důsledků. O tom je celý svět…
@Bábi Zlopočasná píše:
Uz som pisala, roztiahnut nohy vie kazda. Ja od svojich dievcat ocakavam trochu viac. Necakam ze budu bezproblemove, ani ze ziskaju nobelovu cenu. Iba dufam ze budu viac nez chodiaca vagina.
dost naivní myšlenka.. ale co, jsou to Tvoje děti. Ale je mi jich líto ![]()
@Brooucinda píše:
Ono hodně dělá to, že jsem asi už 14let musela vššchno vyřir¨zovat sama. Když člověk ví, kolik je toho na zařizování a kolik se toho může stát a tak. kouká se na svět jinak. Já jsem v tomhle musela být soběstačná, protože máma musela do práce a nebyl prostě kdo by mi pomohl. Musela jse. Je to představení si následků a důsledků. O tom je celý svět…
přesné a výstižné. Mi tak taky učili odmala, já to samé učím kluka. Zatím je mu jen 7, ale už ví, že vše má následky. A musí si umět sám vše vyřídit atd. Když zlomil kartu na oběd, musel si vyřídit novou a zaplatit. atd…
@martina.se píše:tak lepší řešit včas, než aby pak přišla, že budeš babička, že
ještě, že mám kluka
@berry4 píše:ten by ti taky mohl přijít domů s tím, že budeš babička
mohl, tohle by mi nevadilo
holky to mají těžší… a já budu hrdá babička ![]()
No to by mi jeblo kdybych za par let byla babicka, s tim ja ted tak nejak nepocitam
Tý jo, když si vezmu, že za 10 let při aktivitě dnešní mládeže, bych se mohla stát babičkou, tak nemůžu popadnout dech. Nebylo by mi ani 40 ![]()
@Krkael Stačí si to tu přečíst celé, už jsem se opravila! Ten zákon, kdy do 18 let MUSEL být souhlas rodičů s jakýmkoliv
vyšetřením u doktora platil od 4/2012 do 5/2013! Co se týče gynekologie pořád platí, že rodiče musí dát souhlas s interrupcí, musí vědět o těhotenství a dávají souhlas i s HAK, to poslední už asi neplatí u každého doktora. Toť vše!
@Lili píše:
Martino - hele to se mi libi, rekni mi konkretni priklad, nevim jak na to mam taky osmileteho, vi ze mu hlavu neutrhnu ale stejne mi to prijde ze to neni jeste tak jak bych si to predstavovala
v čem konkrétní? Já mu prostě už od začátku školy říkám, za špatné známky se nezlobím, prostě to pak spolu proberem, doučíme se. Jestli něco nevíš, tak se ptej, od toho jsem tu. Zapoměl jsi? To bylo hloupé, že.. takže to příště musíme zkontrolovat a pod. Když je něco špatně, nehubuju, hledám řešení. Když zapoměl něco do školy, věděl, že měl problém on sám, né já. Takže si pak podruhé dá prostě pozor. Pokud ve škole zapoměl čítanku, četl místo úkolu něco z knížky a pod. A taky jsem mu řekla, že není chybou to učitelce přiznat - např měl úkol z matiky, zapoměl ve škole sešit. Tak jsme doma počítali něco jiného, na začátku hodiny se přihlásil, řekl co jak a že jsem mu dala náhradní úkol, učitelka přijala bez problémů, mohl to dodělat druhý den atd… ![]()