Kupujete dětem drahé věci jen tak?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3230
12.10.19 21:19
@Anonymní píše:
Dala jsem ji 6 tisíc na lyžák a měla to předat učitelce, ale místo toho to utratila..

WTF? Ja bych chtela tech 6 tisic zpatky! Brala bych to jako kradez a myslim, ze nenechat to jen tak projit je ten nejlepsi dar do zivota. Moje osmileta mi masiruje nohy za 10 korun, kdyz chce neco zbytneho koupit, i kdyz se vetsinou shodneme v tom, co je nezbytne, nehlede na cenu. Domaci brigada u nas nezahrnuje standardni povinnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56334
12.10.19 21:20

Tyjo, ukradla 6 litru? Ja dneska koupila klukovi kabat za 5 a nutila jsem mu, chtel hacafrak za 2 litry. A pak sam rikal, ze ho ma k Jezisku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
12.10.19 21:21

No to urcite ne. Do 30ti se chci vejit s pocitacem k Vanocum, urcite bych mu za 25 nekoupila mobil, kdyz ani ja nebo manzel tak drahy nemame. A ciste za sebe, jabko nekoupim nikdy v zadne podobe ze zasady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
12.10.19 21:22

Ja si tak drahe veci neporizuju ani pro sebe, i kdyz muzu :nevim:
A utratit 6000 na lyzak, tak nejede nikam a jeste si musi na vraceni penez vydelat.
Neverim tomu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
12.10.19 21:22

Nejdriv jsem se chtela rozepsat na tema drahych darku, co uz neni potreba atd…pak jsem to docetla. Ne, nic bych ji nekoupila. Ona ukradne sest tisic a jeste ma tu drzost si ted zadat vec za mnohem vic. Na hlavu nespadla ona, ale ty, ze ti to nevadi 8o ze nad tim dokonce premyslis. Nechapu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
12.10.19 21:24

Ona ukradne 6000 a ty uvažujes, že bys ji koupila tak drahý mobil a boty k tomu? Nic by nedostala a na lyzak by nejela, když peníze utratila jinak. Ještě by si je musela odpracovat.

Prvňák dostal jen tak mobil (za 1200 Kč, protože ho potřeboval) a byl z toho celkem v šoku. Neřekl si o něj, byla to nutnost. Jinak drahé věci nedostanou jen tak.

• Citovat
  • Upravit
664
12.10.19 21:25

Naše děti by si o nic tak drahého nikdy neřekly, jsou celkem skromné a jsem za to ráda. Ale to záleží jak to má kdo doma nastavené a na jaký standard je kdo zvyklý. Když jsem si já kdysi přála od našich první notebook ani by mě nenapadlo chtít ho jen tak. Dostala jsem ho až za maturitu s vyznamenáním a ještě jsem na něj přispěla z našetřených peněz protože jsem nechtěla aby za mě naši tolik utráceli… Pokud by po mě dítě takovou věc chtělo, muselo by si přispět a uvažovala bych o tom jen pokud by si to zasloužilo a určitě ne kdyby „kradlo“ peníze atd.

Příspěvek upraven 12.10.19 v 21:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
12.10.19 21:25

Utratila penize na lyzak? Tak by jela do prcic. Ja jsem hodne benevolentni a kluky celkem rozmazluju, ale tohle by neproslo jen tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
12.10.19 21:29

By me zajimalo, jak jste vyresili ten lyzak? Zustane doma nebo dostala dalsich 6 tis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
12.10.19 21:30

Myslím, že tvůj problém je úplně jinde než u drahých dárků. Tvá dcera už v poměrně nízkém věku krade, když to člověk řekne na plnou pusu. To je teprve problém.

• Citovat
  • Upravit
88
12.10.19 21:30
@Anonymní píše:
Ahoj maminky,
Zajímá me, jak to máme vy, zajímá mě to spíš u těch, kdo má doma dítě v pubertě.
Když by vám vaše dítě reklo, že chce třeba mobil za 25 tisíc. Jaká by byla vaše reakce?
Koupily byste mu to jen tak? Nebo by proto musel něco udělat? -nasetrit si něco z brigády, musí mít dobrý známky nebo jak?

Opravdu mě to zajímá..
Mam doma 14-tiletou dceru, která by chtěla od nás iPhona…Peníze na něj máme. ale zase si říkám, jestli to není až moc velký nadstandartni dar. Ještě chce nějaký boty Fila za 3 tisíce..

Zase dcera teď docela vyvádí..Nechodí na domluvenej čas domu..Dala jsem ji 6 tisíc na lyžák a měla to předat učitelce, ale místo toho to utratila..

Mňa ako prvé napadlo či ste s manželom v zhode. V názoroch. To je veľmi dôležité. U nás to bolo asi tak, že ja som za to „niečo za niečo“ a manžel nebol. V puboškom období si treba hlavne povedať, že to musíš prežiť a neprežívať. Keď mala správne smerovanie od mala, tak ste vytvorili dobré základy.

Příspěvek upraven 12.10.19 v 21:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
12.10.19 21:35

Než se to tu pořádně rozvasni :mrgreen:…myslíte že to je pravda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
12.10.19 21:36

Ne nekoupila. Pamatuju si, když jsem před dvaceti lety chtěla kabát za 2 tisíce. Naši i kdyby chtěli, tak nemohli, peníze neměli. Tak jsem šla na brigádu a vydělala si na to. I když bychom na to teoreticky taky měli, jen tak bych to dítěti nekoupila. A mobil za 25 tisíc nemám ani já.
A kdyby dítě utratilo peníze na lyžák, tak by místo lyžáku šlo na týden na brigádu a peníze vrátilo do koruny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4505
12.10.19 21:50
@35ja píše:
Než se to tu pořádně rozvasni :mrgreen:…myslíte že to je pravda?

Nemyslím. Taková hloupá osoba nemůže existovat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
12.10.19 21:52

Zakladatelko, a za co utratila tech 6 tisic? :think: 8o.

Ma dcera ma dražšího iPhona, dostala ho jen tak..Ja jsem jí ho nekupovala, protoze mi to prislo jako zbytečnost, protoze ten předešlý iphone jí fungoval, ale chtela jen lepsi model..
Ma apple veci, drazsi boty atp..Ale nedovolila by si,,ukrast” penize…Na to nema ani duvod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí