Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
BaraDolezal píše:
Jooo, a u Vietnamcu jsou mozna overalky za 40 Kc, ale myslim, ze mnohem kvalitnejsi jsou nejake byvlnene ze sekace nebo z mimibazartu nez ta napul silonova novota
Ale jak pises, kazdy jiny nazor
Nakupování a hledání v sekáčích-at už živě nebo na netu-mě za prvé baví a za druhé ušetřím. Kdo takhle nakupuje,tak to zná.Skoro nové věcičky za pár korun.Stejně z toho mimísek hned vyroste. Je sice fakt, že na tržnicích mají oblečení také za pár korun,ale z jakého materiálu? A po jednom vyprání všude vytahaný nitě-děs.
madi píše:
Ahoj.
Z bazaru nekupuju nic, nemám k tomu oblečení důvěru. Mám odtud jen jeden spací pytel a prala jsem ho asi 5×Stejně tak nemá zatím nic z aukra ani z mmb a podobného
Ani my dospělí nenosíme věci ze sekáčů.
Pro miminko jsem nakupovala věci nové (ono to zas tak drahé není, pokud netrváš na nextu, já nakupovala nové oblečení možná levnějš než v bazárcích a nebylo to vietnamské zboží).
Nebo jsme měli poděděné, to mi nevadí, když vím, kdo to nosil. Jak od kamarádky tak od švagrové.To že z věcí rychle odroste u nás platilo jen u miminka, teď už ne. Třeba teď pořád nosí trička, které nosil i v roce, kalhoty některé taky má jako 3/4áky. Takže u nás se to oblečení opravdu užije.
V tom případě neumíš nakupovat, protože nikdy nekoupíš nové body, dupačky cokoli za 1kč!!!!! A to na aukru koupíš i značkové ![]()
monikalysa píše:madi píše:V tom případě neumíš nakupovat, protože nikdy nekoupíš nové body, dupačky cokoli za 1kč!!!!! A to na aukru koupíš i značkové
Ahoj.
Z bazaru nekupuju nic, nemám k tomu oblečení důvěru. Mám odtud jen jeden spací pytel a prala jsem ho asi 5×Stejně tak nemá zatím nic z aukra ani z mmb a podobného
Ani my dospělí nenosíme věci ze sekáčů.
Pro miminko jsem nakupovala věci nové (ono to zas tak drahé není, pokud netrváš na nextu, já nakupovala nové oblečení možná levnějš než v bazárcích a nebylo to vietnamské zboží).
Nebo jsme měli poděděné, to mi nevadí, když vím, kdo to nosil. Jak od kamarádky tak od švagrové.To že z věcí rychle odroste u nás platilo jen u miminka, teď už ne. Třeba teď pořád nosí trička, které nosil i v roce, kalhoty některé taky má jako 3/4áky. Takže u nás se to oblečení opravdu užije.
Tak tohle mě taky baví, hledat věco od korunky, jak pro malou tak pro mě a že mi to jde
Teď jsem se teda rozšoupla a od jedné paní nakoupila asi deset kousků po cca 40 kč(rifle, trička, šaty atd.), ještě na dvě aukce čekám a ty věci vypadají fak nádherně.
Takže u nás kupují nové věci babičky a já občas ve slevách (teď měli v lindexu akci, tak jsem koupila troje elsťáčky), jinak vše jeté a vůbec mi to nevadí.
Tak já taky nakupuju v sekáčích
Máme doma pár kousků nových, který ovšem nakupuje babička…Příjde mi zbytečný koupit bundičku v Benettonu, i když ve slevě, když za ty prachy budu mít z bazárku 10 bundiček na střídání
A všechny krásný, jako nový ![]()
Nemoci z oblečení určitě nechytíme
Za prvé peru a za druhé se bakterie neudrží půl roku na nějakým bodýčku ve skladu…To by stejně tak teda mohly být na těch umělotinách od Vietnamců, kdyby to někde v Číně šilo nějaký dítě se zarděnkama ![]()
Adus…já byla kdysi to stejný co ty…sekáč byl pro mě totálně pod úroven - prostě jsme opravdu nikdy do sekáče nepáchla a ani jsem to do budoucna neměla v plánu - člověk si představuje ten velký nepřehledný smradlavný obchod - jak se tam lidi hrabou ve velkých bednách a na prodej je akorát šílený nemoderní věci za krále klacka.....co se mi narodila holčička (už jí jsou 4 roky) tak jsem zase zjistila, že koupit ryfličky za 500kč, když jí za 2 měsíce už nebudou mi přijde taky šílený, tak jsem udělala průzkup po sekáčích - závěr byl že opravdu 90% sekáčů je fakt šílených a už mě tam v životě nikdo neuvidí, ale mám 2 oblíbený sekáče a některý kousky který jsem koupila jsou úžasný v super stavu a za pár kaček. A na mimibazaru nakupuju už přes 3roky, ted už i prodávám po dětech - a mám už vybraný maminky který mají moc hezký oblečení a za pár korun ajsem moc spokojená.
TAk asi tak ![]()
Ahoj, já jsem vyvdala třináctiletou švagrovou, takže tchýně mi dala obrovskou krabici oblečků, kde byly přimíchané ještě až 26 let staré oblečky po manželovi a jeho druhé sestře. Bůh ví, jestli už oni je neměli z druhé ruky. I staré dobré čtvercovky jsem podědila. Moje maminka je zase sekáčový maniak a tak zkoupila dětské oblečení ze sekáčů z celého města. Nové mám jenom čepičky, ponožky a dvě bodíčka, co se mi líbily v C&A. O to, kdo to nosil předtím se fakt nestarám. Co nejde vyprat aspoň na 60, to stejně nemá smysl, a pak to přežehlím z rubu i lícu (teda hlavně ty úplně nejmenší čísla) a je to čisté, jako nové. A nemusím kupovat draze věci, ze kterých mi mimčo za měsíc vyroste.
U vietnamců bych na děti asi nenakupovala. Nemám valné mínění o kvalitě, ale asi je to u mě už jen předsudek, protože v kamenném obchodě koupíte srovnatelné nebo dokonce stejné oblečení.
Prostě si myslím, že není potřeba se bát věcí z druhé ruky, když si to doma pečlivě operu, tak je to bezpečné.
Oblečení je jediný, na čem doma „šetříme“ a co malýmu (a sem tam i sobě) kupuju po někom… Prostě podle mě je rozdíl, jestli dám za třičko 200 nebo 300 a nebo jestli za něj dám 50 korun
O ty nošený věci pak nemám takovej strach. Samozřejmě že má pár kousků nových, co dostal, nebo co se nám líbilo v akcích… Ale spoustu toho má po někom a nemyslím si, že by se tím trápí… Rajče si plácne stejně na triko za 50 korun jako na košili za 300 a je mu to absolutně ukradený
A já pak aspoň nemusím vyšilovat, že ničí drahý věci… ![]()
Tchýně ta vyšiluje i tak, protože pro ni jsou všechny věci, co náš malej má „kloudný“ a musí se na ně dávat pozor, ale já nad většinou mávám rukou… ![]()
Jediný, co kupuju nový jsou pyžama spodní prádlo. Do těchhle věcí se mi moc do nošenejch nechce ![]()
Zuzi to jsi to vystihla přesně…když má někdo luxusní nebo značkový věci tak to nebude žádný dobytek ![]()
já teda občas zaběhnu i k vietnamcům - ale mám taky vybraný jen asi 3 obchody, kde prostě vím že mají něco trochu lepšího a tak..a materiál si ošahám. A je pravda že už jsem narazila i na hnus co se vypral a bylo to děs, nebo se v tom dcerka potila díky nekvalitě materiálu. Ale po těch letech už mám prostě přehled a přesně vím co chci a nechci. A jak píšou i jiné holky…vše pořádně vyprat, vyžehlit a jsem spokojená. Spodní prádlo a boty - určitě nové ani náhodou použité - máme žel u obou děti ortopedické problémy s nožičkama…tak vím jak je nebezpečně dávat použité a jiným dítětem vyšlápnuté botky…
jo a třeba nedávno v našem městě paní otevřela sekáč - holky tak suprový hadry jsem ještě neviděla a za hodně dobrý peníze…paní si osobně jezdí do Německa a Anglie a osobně si věci vybírá…takže se oháknete do Nextu a jiných lepších značek za pár korun…je to prostě o tom, že není sekáč jako sekáč..a žel vnímám že těch 80 až 90% sekáčů je fakt děs a tam nepáchnu ani náhodou. Takže prostě to zkusit a omrkout.
Já u těch nošených věcí vidím velkou výhodu, že už když to kupuju, tak vím, jak to bude vypadat, až se to opere. To kolikrát u nových věcí (hlavně levnějších) člověk nemůže tušit ![]()
Spodní prádlo beru teda taky nové.
A co se týče nemocí - nevím, jakou zákeřnou nemoc by mohlo třeba takové malé miminko mít, aby se přenášela oblečením ![]()
Ještě mě taky napadlo, že já mnohem radši mám kvalitní věci ze sekáče (i pro sebe), než hadry od vietnamců… U těch se mi nakupování příčí mnohem víc…
![]()
Prostě pokud už teda kupuju novou věc čekám, že něco vydrží a když ne, můžu ji reklamovat. To třeba v CAčku s novou mikinou pro malýho, ze které se po jednom vyprání napůl vypral obrázek, nebyl problém… Už vidím, jak něco takovýho nesu k Vitnamcům a ti mi řeknou „nemáme, tady jste nekoupila“ ![]()
Takže věc by byla po jednom vyprání z mýho pohledu prostě nenositelná (a to hned po prvním
) a prachy bych zpátky taky nedostala…
![]()
přenášet oblečením, který se dobře vypere a vyžehlí vid…já teda zásadně když přijdou věci z MMB tak rozbalím a hned to letí do pračky…a ted jak pár měsíců i prodávám , tak mě občas překvapí, že mi napíšem maminka co nakoupila od mě hodnocení a někdy pošle i fotečku…a prostě je to opravdu ten den co jim balíček přišel..takže věci ani nestihla vyprat a hned je dcerce oblíkla…ale zase já vše ještě než prodám přepírám a opravdu to krásně voní když to posílám dál… ![]()
já také většinou nakupuju na MMB,MMA,AUKRU atd…
a jsem spokojená, mám vyhlédnutý jeden super secondhand(věci jsou tam v pátek po 10kč)tak jsem tam nakoupila věci nejen na sebe(S:Oliver,ESPRIT,H&M, C&A, GEORGE, PUMA, NIKE,ADIDAS, FORMICULA,ALIVE a ještě spousta značek) fakt 10kč/kus.tento sekáč je ve veselí nad Moravou(Hodonínský okres.Jsem naprosto 100%spokojená,Nové kupuju jen boty, ponožky a spodní prádlo.