Kupujete použité oblečení pro děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1863
6.6.11 07:33
BaraDolezal píše:
Jooo, a u Vietnamcu jsou mozna overalky za 40 Kc, ale myslim, ze mnohem kvalitnejsi jsou nejake byvlnene ze sekace nebo z mimibazartu nez ta napul silonova novota :nevim:
Ale jak pises, kazdy jiny nazor :mrgreen:
:palec: mám úplně stejný názor, raději použité a kvalitní než nové silonové búhvíodkud - ale hlavně, že nové. já teda koupila na Aukru pár značkových setů a jsou ze super materiálu a malá je miluje…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
6.6.11 07:33

Nakupování a hledání v sekáčích-at už živě nebo na netu-mě za prvé baví a za druhé ušetřím. Kdo takhle nakupuje,tak to zná.Skoro nové věcičky za pár korun.Stejně z toho mimísek hned vyroste. Je sice fakt, že na tržnicích mají oblečení také za pár korun,ale z jakého materiálu? A po jednom vyprání všude vytahaný nitě-děs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
6.6.11 07:47
madi píše:
Ahoj.
Z bazaru nekupuju nic, nemám k tomu oblečení důvěru. Mám odtud jen jeden spací pytel a prala jsem ho asi 5× :mrgreen: Stejně tak nemá zatím nic z aukra ani z mmb a podobného :nevim: Ani my dospělí nenosíme věci ze sekáčů.
Pro miminko jsem nakupovala věci nové (ono to zas tak drahé není, pokud netrváš na nextu, já nakupovala nové oblečení možná levnějš než v bazárcích a nebylo to vietnamské zboží).
Nebo jsme měli poděděné, to mi nevadí, když vím, kdo to nosil. Jak od kamarádky tak od švagrové.To že z věcí rychle odroste u nás platilo jen u miminka, teď už ne. Třeba teď pořád nosí trička, které nosil i v roce, kalhoty některé taky má jako 3/4áky. Takže u nás se to oblečení opravdu užije.

V tom případě neumíš nakupovat, protože nikdy nekoupíš nové body, dupačky cokoli za 1kč!!!!! A to na aukru koupíš i značkové :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
6.6.11 07:51
monikalysa píše:
madi píše:
Ahoj.
Z bazaru nekupuju nic, nemám k tomu oblečení důvěru. Mám odtud jen jeden spací pytel a prala jsem ho asi 5× :mrgreen: Stejně tak nemá zatím nic z aukra ani z mmb a podobného :nevim: Ani my dospělí nenosíme věci ze sekáčů.
Pro miminko jsem nakupovala věci nové (ono to zas tak drahé není, pokud netrváš na nextu, já nakupovala nové oblečení možná levnějš než v bazárcích a nebylo to vietnamské zboží).
Nebo jsme měli poděděné, to mi nevadí, když vím, kdo to nosil. Jak od kamarádky tak od švagrové.To že z věcí rychle odroste u nás platilo jen u miminka, teď už ne. Třeba teď pořád nosí trička, které nosil i v roce, kalhoty některé taky má jako 3/4áky. Takže u nás se to oblečení opravdu užije.
V tom případě neumíš nakupovat, protože nikdy nekoupíš nové body, dupačky cokoli za 1kč!!!!! A to na aukru koupíš i značkové :huban:

Tak tohle mě taky baví, hledat věco od korunky, jak pro malou tak pro mě a že mi to jde :mrgreen: Teď jsem se teda rozšoupla a od jedné paní nakoupila asi deset kousků po cca 40 kč(rifle, trička, šaty atd.), ještě na dvě aukce čekám a ty věci vypadají fak nádherně.

Takže u nás kupují nové věci babičky a já občas ve slevách (teď měli v lindexu akci, tak jsem koupila troje elsťáčky), jinak vše jeté a vůbec mi to nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
6.6.11 07:59

Tak já taky nakupuju v sekáčích :) Máme doma pár kousků nových, který ovšem nakupuje babička…Příjde mi zbytečný koupit bundičku v Benettonu, i když ve slevě, když za ty prachy budu mít z bazárku 10 bundiček na střídání :lol: A všechny krásný, jako nový :palec:
Nemoci z oblečení určitě nechytíme :lol: Za prvé peru a za druhé se bakterie neudrží půl roku na nějakým bodýčku ve skladu…To by stejně tak teda mohly být na těch umělotinách od Vietnamců, kdyby to někde v Číně šilo nějaký dítě se zarděnkama :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
6.6.11 08:10

Adus…já byla kdysi to stejný co ty…sekáč byl pro mě totálně pod úroven - prostě jsme opravdu nikdy do sekáče nepáchla a ani jsem to do budoucna neměla v plánu - člověk si představuje ten velký nepřehledný smradlavný obchod - jak se tam lidi hrabou ve velkých bednách a na prodej je akorát šílený nemoderní věci za krále klacka.....co se mi narodila holčička (už jí jsou 4 roky) tak jsem zase zjistila, že koupit ryfličky za 500kč, když jí za 2 měsíce už nebudou mi přijde taky šílený, tak jsem udělala průzkup po sekáčích - závěr byl že opravdu 90% sekáčů je fakt šílených a už mě tam v životě nikdo neuvidí, ale mám 2 oblíbený sekáče a některý kousky který jsem koupila jsou úžasný v super stavu a za pár kaček. A na mimibazaru nakupuju už přes 3roky, ted už i prodávám po dětech - a mám už vybraný maminky který mají moc hezký oblečení a za pár korun ajsem moc spokojená.
TAk asi tak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3910
6.6.11 08:11
:wink:

Příspěvek upraven 12.12.11 v 17:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
6.6.11 08:29

Ahoj, já jsem vyvdala třináctiletou švagrovou, takže tchýně mi dala obrovskou krabici oblečků, kde byly přimíchané ještě až 26 let staré oblečky po manželovi a jeho druhé sestře. Bůh ví, jestli už oni je neměli z druhé ruky. I staré dobré čtvercovky jsem podědila. Moje maminka je zase sekáčový maniak a tak zkoupila dětské oblečení ze sekáčů z celého města. Nové mám jenom čepičky, ponožky a dvě bodíčka, co se mi líbily v C&A. O to, kdo to nosil předtím se fakt nestarám. Co nejde vyprat aspoň na 60, to stejně nemá smysl, a pak to přežehlím z rubu i lícu (teda hlavně ty úplně nejmenší čísla) a je to čisté, jako nové. A nemusím kupovat draze věci, ze kterých mi mimčo za měsíc vyroste.
U vietnamců bych na děti asi nenakupovala. Nemám valné mínění o kvalitě, ale asi je to u mě už jen předsudek, protože v kamenném obchodě koupíte srovnatelné nebo dokonce stejné oblečení.
Prostě si myslím, že není potřeba se bát věcí z druhé ruky, když si to doma pečlivě operu, tak je to bezpečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
6.6.11 08:30

Oblečení je jediný, na čem doma „šetříme“ a co malýmu (a sem tam i sobě) kupuju po někom… Prostě podle mě je rozdíl, jestli dám za třičko 200 nebo 300 a nebo jestli za něj dám 50 korun :nevim: :mrgreen: O ty nošený věci pak nemám takovej strach. Samozřejmě že má pár kousků nových, co dostal, nebo co se nám líbilo v akcích… Ale spoustu toho má po někom a nemyslím si, že by se tím trápí… Rajče si plácne stejně na triko za 50 korun jako na košili za 300 a je mu to absolutně ukradený :mrgreen: A já pak aspoň nemusím vyšilovat, že ničí drahý věci… :mrgreen:
Tchýně ta vyšiluje i tak, protože pro ni jsou všechny věci, co náš malej má „kloudný“ a musí se na ně dávat pozor, ale já nad většinou mávám rukou… :mrgreen:

Jediný, co kupuju nový jsou pyžama spodní prádlo. Do těchhle věcí se mi moc do nošenejch nechce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
6.6.11 08:35

Zuzi to jsi to vystihla přesně…když má někdo luxusní nebo značkový věci tak to nebude žádný dobytek :mrgreen:

já teda občas zaběhnu i k vietnamcům - ale mám taky vybraný jen asi 3 obchody, kde prostě vím že mají něco trochu lepšího a tak..a materiál si ošahám. A je pravda že už jsem narazila i na hnus co se vypral a bylo to děs, nebo se v tom dcerka potila díky nekvalitě materiálu. Ale po těch letech už mám prostě přehled a přesně vím co chci a nechci. A jak píšou i jiné holky…vše pořádně vyprat, vyžehlit a jsem spokojená. Spodní prádlo a boty - určitě nové ani náhodou použité - máme žel u obou děti ortopedické problémy s nožičkama…tak vím jak je nebezpečně dávat použité a jiným dítětem vyšlápnuté botky…
jo a třeba nedávno v našem městě paní otevřela sekáč - holky tak suprový hadry jsem ještě neviděla a za hodně dobrý peníze…paní si osobně jezdí do Německa a Anglie a osobně si věci vybírá…takže se oháknete do Nextu a jiných lepších značek za pár korun…je to prostě o tom, že není sekáč jako sekáč..a žel vnímám že těch 80 až 90% sekáčů je fakt děs a tam nepáchnu ani náhodou. Takže prostě to zkusit a omrkout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
6.6.11 08:39

Já u těch nošených věcí vidím velkou výhodu, že už když to kupuju, tak vím, jak to bude vypadat, až se to opere. To kolikrát u nových věcí (hlavně levnějších) člověk nemůže tušit :lol:

Spodní prádlo beru teda taky nové.

A co se týče nemocí - nevím, jakou zákeřnou nemoc by mohlo třeba takové malé miminko mít, aby se přenášela oblečením :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
6.6.11 08:44

Ještě mě taky napadlo, že já mnohem radši mám kvalitní věci ze sekáče (i pro sebe), než hadry od vietnamců… U těch se mi nakupování příčí mnohem víc… :nevim: :mrgreen:

Prostě pokud už teda kupuju novou věc čekám, že něco vydrží a když ne, můžu ji reklamovat. To třeba v CAčku s novou mikinou pro malýho, ze které se po jednom vyprání napůl vypral obrázek, nebyl problém… Už vidím, jak něco takovýho nesu k Vitnamcům a ti mi řeknou „nemáme, tady jste nekoupila“ :mrgreen:
Takže věc by byla po jednom vyprání z mýho pohledu prostě nenositelná (a to hned po prvním 8-o ) a prachy bych zpátky taky nedostala… :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
6.6.11 08:44

přenášet oblečením, který se dobře vypere a vyžehlí vid…já teda zásadně když přijdou věci z MMB tak rozbalím a hned to letí do pračky…a ted jak pár měsíců i prodávám , tak mě občas překvapí, že mi napíšem maminka co nakoupila od mě hodnocení a někdy pošle i fotečku…a prostě je to opravdu ten den co jim balíček přišel..takže věci ani nestihla vyprat a hned je dcerce oblíkla…ale zase já vše ještě než prodám přepírám a opravdu to krásně voní když to posílám dál… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
6.6.11 08:46

kate …by ti vietnamec řekl…nerozumím cesky :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14777
6.6.11 08:47

já také většinou nakupuju na MMB,MMA,AUKRU atd…
a jsem spokojená, mám vyhlédnutý jeden super secondhand(věci jsou tam v pátek po 10kč)tak jsem tam nakoupila věci nejen na sebe(S:Oliver,ESPRIT,H&M, C&A, GEORGE, PUMA, NIKE,ADIDAS, FORMICULA,ALIVE a ještě spousta značek) fakt 10kč/kus.tento sekáč je ve veselí nad Moravou(Hodonínský okres.Jsem naprosto 100%spokojená,Nové kupuju jen boty, ponožky a spodní prádlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák