Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Terrinka93 píše:
@chs.jasmin Jo to by slo.. Za plnej uvazek. To tak cca vychazi. Ten ja nemela, bohuzel. A nikde kolem na plnej neshani. Chtej povetsinou na pul, a to se jaksi nevyplati
To ano, myslím, že má plný uvazek. Ale i tak končí před 13hod, že stíhala brát dceru ze školky po obědě.
Stejně si myslím, pokud to ženě dělá radost a není z te práce vynervovaná, tak i za ty malé peníze je to ideální práce pro maminku školkových dětí
Pokud to rodinný rozpočet dovolí. Ročně se jich hodně vychrlí, hodně jich to kvůli mzdě vzdá, hodně jich to vzdá, protože nezvládne to postižení dítěte (to prostě každý nezvládne) a pak prostě zůstanou ti srdcaři.
@Anonymní píše:
To je pravdaKaždopádně, jsem ráda, že jsem sem napsala. Nejspíš na to prdim.
Jé
to jsem nechtěla, to nebyl můj záměr ti to rozmluvit. Ono každý rok ten kurz udělá opravdu strašně moc lidí, ale zase - hodně to vzdá kvůli mzdě, hodně to odpíská protože nezvládnou to pracovní nasazení (člověk, který nemá v rodině autistu a najednou se k němu dostane, tak má třeba zkreslené představy a ta realita je pak tak náročná, že raději půjdou a ted plácnu, třeba za kasu, kde jsou ve větší „pohodě“)
A pak právě zůstane ta menší skupinka, to gróó - srdcaři, kteří to vnímají jako poslání a mají tu práci rádi.
Ono se říká, že máš dělat práci, kterou by jsi dělala i zadarmo - pak je to to pravé povolání a prostě nevyhoříš. ![]()
Pokud tě tam srdce táhne, tak vše ignoruj (ano je jich hodně, ano je za to málo peněz ale - poptávka roste, už to není nenormální mít ve třídě i několik AP) a i kdyby jsi pak nemohla najít zaměstnání (to narovinu, jsou i holky co třeba hledají i rok, dva a mezi tím právě dělají něco jiného a hledají práci AP - viz skupinka Ap na FB), tak ale kurz ti už nikdo nesebere, ty v průběhu zjistíš zda ano nebo ne a je to zase zkušenost k dobru.
Já jsem stále zastáncem, že investice do vzdělání a seberealizace nikdy nejsou zbytečně vyhozené peníze.
Proto si i na RD dělám právě takové kurzy a navštěvuji semináře - jednak to mám ráda, sejdeme se super parta stejně smýšlejících lidí (poznám nové přátelé), jednak zaměstnám mozek a pak jsou to věci, co mi nikdo nikdy nevezme ![]()
Určitě jsem tě nechtěla demotivovat,
jen prostě to zaměstnání má klady i zápéory a je dobře zvážit obojí.
Ja to misto vzala po matersky, do skolky, kterou mam skoro vedle baraku, vsechny tam znam, zaplatili mi to, hlidala jsem si vlastni dite, takze to pro me bylo velmi vyhodne. Ale kdybych ted mela nekam dojizdet, za pet tisic a byt v psychickym vypeti denne.. Tak to proste ne. Je to skoda, ze to neni lip placene. Ve skolce me to moc bavilo, ale ucty musim platit jako kazdej jinej. Vyplata je proste velmi demotivujici
![]()
@Terrinka93 Já věděla, že je to fin. nic moc, ale čekala jsem kolem 10 000 na půl úvazek. Ještě za 8000kč bych přemýšlela. Kdybych to měla tak jako ty, tak super. Ale odrazuje mě délka kurzu, kdy to stojí třeba 8500kč a pak to nepokryje ani první výplata
5000 si vydělám na brigádě, kam chodím 2 dny v týdnu. Já tedy nerozumím těm inzerátům, tam píšou na poloviční třeba 15.000-20000. Počítám, že je to v hrubém
@Anonymní píše:
@Terrinka93 Já věděla, že je to fin. nic moc, ale čekala jsem kolem 10 000 na půl úvazek. Ještě za 8000kč bych přemýšlela. Kdybych to měla tak jako ty, tak super. Ale odrazuje mě délka kurzu, kdy to stojí třeba 8500kč a pak to nepokryje ani první výplata5000 si vydělám na brigádě, kam chodím 2 dny v týdnu. Já tedy nerozumím těm inzerátům, tam píšou na poloviční třeba 15.000-20000. Počítám, že je to v hrubém
To bude budto těžší postižení dítěte, nebo super hrubá mzda. Švagrová (opět Bc ale titul z biologie) měla na polovičním uvazku ve státní školce jako AP 9tisíc, ted má plný uvazek ale už jako učitelka (dodělala si po dobu AP školu) a má 20tisíc. Takže není škola jako škola.
Ale musí se dodržovat platové třídy. ![]()
@Anonymní píše:
@Terrinka93 Já věděla, že je to fin. nic moc, ale čekala jsem kolem 10 000 na půl úvazek. Ještě za 8000kč bych přemýšlela. Kdybych to měla tak jako ty, tak super. Ale odrazuje mě délka kurzu, kdy to stojí třeba 8500kč a pak to nepokryje ani první výplata5000 si vydělám na brigádě, kam chodím 2 dny v týdnu. Já tedy nerozumím těm inzerátům, tam píšou na poloviční třeba 15.000-20000. Počítám, že je to v hrubém
Četla jsi můj příspěvek? Psala jsem, že kurz není nutný, stačí maturitní zkouška z psychologie a pedagogiky, moje škola si za to účtuje 2 tisíce.