Poradna duly
Jana Čurdová
Luci - tak dík, to je pro mě rozhodující info. Tím pádem je tchýně z obliga, protože ta už je na pracáku tak dva roky.
Lenti - je právě rozdíl mezi rodičovskou a mateřskou. K rodičovské si můžem přivydělat kolik chceš, to je super. To už je mi pak jasný. Jen pořád nemám dořešených těch prvních 6 měsíců. No budu tam muset zajít. A co se týče doktorátu, jak to dlouho už děláš? U nás na fakultě právě dávají to stipendium jen první tři roky - samozřejmě deňákům, co učí. Pak buď to studium doděláš a dostaneš asistentské místo nebo musíš přejít na kombinovanou formu a o peníze přijdeš.
Elli - no fakt chudinka malá. mně přijde, že ten hmyz je teď jedovatější než kdy předtím. Asi jak je všechno hnojený a chemický, tak to už přenáší i kdejaká mucha. Fuj
Tak, jdu se zkulturnit, za chvilku dorazí Luboš z lyží a jedem ke známým na návštěvu…
Ello- jak ti rozumím. Vítek mi nedá chvíli pokoj:-) Dneska jsem se vrhla na jeho pokojíček a vytírání a dělala ho přes 3 hoďky. Pak mi i Vítek pomáhal. No a jsem rozlámaná hrůza. Pak jsme hned vyrazili s Vítkem do města. On na elektrické motorce a já v poklusu za ním a teď bych šla spát. Těším se na školku. Snad ho zaujme a já zavřu na chvíli oči.
A slyším poprvé, že by na otok po štípanci dávali atb? Chudák malá. U nás rovnou dáváme fenistil kapky. Vítka loni něco kouslo a pořád to na tváři má. Ale je ekzmatik, tak to má asi daný.
Alčo, doktorovi se to moc nezdálo, tak je raději dal. Prý aby nešlo spíš o nějaký zánět. Kdyby to měla jinde, tak by je asi nedal, ale na tom krku to bylo docela ošemetný. Fakt jsem měla strach, aby se mi v noci neudusila. Antibiotika měla naposledy před více jak rokem, takže jsem ani nic nenamítala. Náš doktor je zároveň i zapálený homeopat, tak teď baští ještě nějaký kuličky.
Nakonec jsem se do toho krámku s dětským nejela podívat. Ale na nákup jsem musela, už jsme neměli skoro co papat
Ona totiž ta moje unavenost začíná nějak přecházet v lenost. Anebo, že bych z tý lenosti byla tak unavená? ![]()
Honza mi právě oznámil, že zítra asi přijedou jeho rodiče. To mám fakt radost. Když já je tak nemám ráda ![]()
Holky, tak jsem byla ve městě a stavila jsem se u obvoďáka pro razítko do průkazky a říkala jsem mu, že mě bolí ta noha.. hlavně v noci.. tak se na to koukl, říkal, že zánět žil to není, ale že to můžu mít od kyčle.. když jsem byla mimi, neeměla jsem dovyvinuté kyčelní kloubní jamky a že v těhu se to zhoršuje a musí se to hlídat, a že by z toho později mohla být artróza..
A po těhu mě pošle na rentgen kyčlí..
A dnes mě teda kyčel bolí jak čert.. stačí, když chvíli sedím v křesle a pak když vstanu tak pajdám.. au au.. ![]()
Elli, gratuluju ke kontrole.. já už se taky moc těším na utz..
Dobré ránko!
To zase máme krásně, co? Potřebuju jít na nákup a chtěla jsem na hřbitov a stavit se za Lubošovým dědou - jak má bábi teď v nemocnici. Ale abych tohle oběhala pěšky, to asi nezvládnu, zvlášť pak tahat ty tašky s nákupem. Tak to asi objedu autem a pak půjdu na vycházku i s pejskem do přírody. Ona by z města stejně nic neměla…
Evi - to mě mrzí ty kyčle, to musí být nepříjemné. no jo, jak roste ta váha, tak je to čím dál horší. Snad to nebude mít nějaký negativní vývoj do budoucna.
Holky já dneska měla do rána tak strašně hnusné sny, že ještě teďka se z toho nemůžu vzpamatovat. Zdálo se mi, že mi odtekla plodová voda a pak jsem začla strašně krvácet, pak další sen byl, že se mě někdo pokoušel zabít, protože jsem viděla, co jsem neměla…a ty sny hlavně na sebe normálně navazovaly, i když jsem mezi tím byla na záchodě. Stává se vám to taky teďka? Já nevím, jestli ty hormony nebo co… Furt se mi něco zdá, ale tohle bylo teda extra fuj! ![]()
Tak hezký den všem!
Perulko - jo, ale pokud na mateřskou není nárok, nastupuje se hned rodičovská, což je náš případ.
Eviško - moje kyčle jsou naprosto v pořádku a stejně mě zase poslední tři dny bolí jak sviňa, včera jsem se belhala jak válečný veterán. To se rozvolňují vazy v rámci rozšiřování pánve, aby se miminko mělo kudy dostat ven. Skučela jsem takhle i u Štěpánka. Mi to vždycky po pár dnech povolí, tak ať to máš taky tak.
Ahoj,
Eviško- no může to být tak i tak. Kamarádka trpěla snad celo druhou polovinu těhotenství na kyčle a je úplně v pořáku a pak jsem rehabilitovala paní, co jí těhotenství dalo na špatné kyčle zabrat. Navíc chudák měla dvojčata. ALe ona měla vrozenou displázii a to už je riziko. Snad to u Tebe bude po těhotenství dobré.
Z únavy nějak přecházím do hyperaktvity. Jak žes to Lentilko říkala - hnízdící reflex?
Včera jsem to teda přehnala. V noci mě bolely svaly snad všude. Ale začíná mě to nějak bavit - uklízení:-) Asi jak tady částečně přebudováváme.
Ahooooj těhule,
mně teda uklízení nebaví.. ale dnes musím aspoň utřít prach a vyžehlit.. A odpol. mi přijde opravář na troubu..
Perulko.. já mám taky divný sny.. teďka pořád a často v nich je nějaká krev.. ![]()
Alčo.. však tomu se říká dysplazie.. kkdyž jsem neměla po narození dovyvinuté ty kyčelní kloubní jamky, ne? Takže já to mám taky vrozený..
Já ti nechci plést hlavu. Fakt jsem o tom věděla naposled někdy u zk ve škole a pak trošku od paní. Určitě záleží na stupni. Ale paní s tím měla potíže i před těhotenstvím.
Holky, pamatujete si, kdy má tchánstvo svátek a narozeniny? Já ne a nemám to poznamenaný. Jen něco a tak většinou to vím plus mínus. U nás v rodině se to dává nenápadně vědět dopředu. Zas jsme prošvihli svátek Honzy táty. Měl ho včera. Sice tam dneska jdeme, ale jasou zvklí si popřát telefonem. To zas budou pohledy. Já jsem fakt zvyklá, že si to tak nějak dáváme doma vědět.
Jo a mamči, co už máte potomka. Řešili jste skate za kočár? Já ho Vítkovi slíbila. A originál za Jané stojí 1900,– ak nevím, jestli půjde přidělat i jiný. Budeme muset s Honzou do nějakého krámu na výzvědy.
lumr (r. 81/Praha/býk/V) // 9. 9. 31+6 tt
Amazonka (r. 87/Vyškov/rak/S) // 5. 9. 31+5 tt holčička Deniska Len-til-kah (r. 82/Ostrava/lev/V) // 29. 8. 31+3 tt + Štěpánek 1,5 roku
Aghata (r. 76/České Budějovice/vodnář/V) // 7. 9. 31+2 tt + Agátka 2 roky chlapeček Tobiášek Jituš (r. 75/Ostrava/ryba/V) // 3. 9. 31+0 tt
Rania (r. 81/Praha/váhy/V) // 13. 9. 30+2 tt holčička Elisa LenaV (r. 76/Ústí n.L./štír/V) // 13. 9. 30+1 tt holčička Nelinka Perulka (r. 81/Zábřeh/panna/V) 29+5 tt holčička Eminka Ella (r. 83/Varnsdorf/býk/S) // 9. 9. 29+4 tt + Laurinka 3 roky chlapeček Honzík Lucka025 (r. 82/Litvínov/kozoroh/V) // 14. 8. 29+3 tt holčička Klárka Ivík (r. 85/Beroun/býk/V) // 24. 9. 29+0 tt chlapeček Adámek svape (r. 76/Praha/blíženci/S) // 15. 9. 28+6 tt holčička Aladina (r. 76/Litvínov/panna/S) // 18. 9. 28+5 tt + Vítek 3 roky chlapeček Morgana76 (r. 76/Praha/štír/S) // 23. 9. 28+4 tt (dva mimísci) chlapeček+ holčička Eviška (r. 79/Úpice/kozoroh/V) // 25. 9. 28+1 tt
Gigi (r. 75/Púchov/ryba/V) // 24. 9. 28+0 tt + Laurinka 16 měsíců
Jenifer (r. 83/Praha/rak/S) // 25. 9. 26+3 tt
Jak to zatím vypadá: 7 holčiček:5 chlapečků:2 překvapení
Aladina píše:
Holky, pamatujete si, kdy má tchánstvo svátek a narozeniny?
Ale DO PYTLE. Tchán je Josef a zatímco na ostatní svátky se prdí, jeho se prý musí slavit
(já nevím, co je to u těch Pepanů za blbý zvyk, jako kdyby byli mezi ostatními jmény VIP). Tož tos mi ani neměla připomínat, budu mít zas povinnou návštěvu
. Abych se už začala psychicky připravovat
.
Přání telefonem - já měla svátek nedávno, tak mi volali, protože u nich je to taky zvykem. Akorát že tchýně mi pogratulovala a pak už do telefonu jenom mlčela a chroupala jabko nebo co. Asi takovéto situace neumím řešit
…
Dobré poledne. Řešíte tchánstvo-to já si většinu narozenin pamatuju, Peťa na to nemá hlavu a mě to jde samo ![]()
Já byla včera na té pojišťovně, samozřejmě nemůžu mít nic bez problémů,takjsem dnes musela zovu, ale hurá hurá, otravná a zbytečná pojistka je zrušená(teda až po tom co jsem si vyslechla jak je to nevýhodné a o kolik přijdu peněz a blablabla)a taky už jsem dostala letáček cna pojištění Sluníčko
to určitě. Jedno z nejnevýhodnějších že ![]()
A ted tady kecám a měla bych jít máknout s úklidem, je to tu zas jak po válce a máme večer návštěvu. Tak valím.
Holky taky máte někdy pocit že vám mimča ten pupík prostě protrhnou?:)) Malá mě tam dneska tak tlačí! Asi přemisťuje orgány, taky jarní úklid hihi. Tak zatím pá.
Zdravím všechny, ![]()
tak u nás je dneska teda příšerně oproti včerejšku, takže jsem včera prala jako zuřivá a sušila krásně na sluníčku, ale jak se přehoupnul ten 30 tt tak mám pocit, že nemám nic připraveného, ale doháním to a dneska mě čeká ještě žehlení. ![]()
V úterý se chystám na ultrazvuk, tak se už moc těším, taky mám někdy pocit, že malá se chce probourat ven, dělá tam snad pořád ještě kotrmelce nebo co. ![]()
Evi…kačenky moc hezký. ![]()
Chtěla jsem taky přihodit nějaké fotky, ale manžel je línej to stáhnout do počítače, takže ho snad o víkendu k tomu donutím a něco přihodím.
Tak jsem chtela napsat, ze dneska muj manzel slavi svatek a taky pro nej jeste nic nemam. Muj tata a 2 dedove se taky jmenuji Josefove, tak to taky nesmim zapomenout zavolat. Jeste, ze bydli 240km ode me.
Jinak co se tyka kycli, tak jedna me prave dost trapi uz od zacatku tehotenstvi a pokazde, kdyz jsem delsi domu v predklonu, treba pri luxovani, tak me to boli tak 3 dny nez to prestane. Puvodne jsem si myslela, ze tam mam skriply nerv, protoze to bolelo jako kdyz tam mam vrazenou jehlu.
No a uz mi dneska prisly plinky, tak neco nafotim. Zatim je to na poste.
Aladino myslis, ze je zvykem v Litvinove nezvonit, kdyz prijde balik nebo doporucena posta? Uz mi totiz nekolikrat neco prislo, treba balik a nikdo se neobtezoval mi ho predat, kdyz jsem doma. Bydlim v panelaku a to hned vedle posty.