Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky sluníčka,
včera jsem vůbec nebyla na počítači.. Byla jsem v práci a cvičit.. Měli jsme na cvíču přednášku o zelených potravinách - zel. ječmen a chlorela.. dávali nám ochutnat pití z toho ječmenu.. no… je pravda, že už jsem pila lepší věci.. ![]()
V rychlosti jsem vás dočetla, ale houby si pamatuju… Holt těhu skleróza..
Zaregistrovala jsem Ellu.. bezva, že jsi se ozvala..
Jo a pokud jde o hmotnost, tak v min. poradně jsem měla navíc 9 kg (původní váha 55 kg) a teď uvidíme.. bojím se doma stoupnout na váhu.. aby to zjištění se mnou nešlehlo.. ![]()
Agi.. pokud jde o MMB.. právě včera mi přišlo zboží a dnes i z mimiaukce.. Na mimibazaru.. normálně jim pošleš zprávičku a oni se určitě ozvou.. někdy jsou fakt hooodně rychlí!
Takže do toho!
lumr (r. 81/Praha/býk/V) // 9. 9. 31+5 tt
Amazonka (r. 87/Vyškov/rak/S) // 5. 9. 31+4 tt holčička Deniska Len-til-kah (r. 82/Ostrava/lev/V) // 29. 8. 31+2 tt + Štěpánek 1,5 roku
Aghata (r. 76/České Budějovice/vodnář/V) // 7. 9. 31+1 tt + Agátka 2 roky chlapeček Tobiášek Jituš (r. 75/Ostrava/ryba/V) // 3. 9. 30+6 tt
Rania (r. 81/Praha/váhy/V) // 13. 9. 30+1 tt holčička Elisa LenaV (r. 76/Ústí n.L./štír/V) // 13. 9. 30+0 tt holčička Nelinka Perulka (r. 81/Zábřeh/panna/V) 29+4 tt holčička Eminka Ella (r. 83/Varnsdorf/býk/S) // 9. 9. 29+3 tt + Laurinka 3 roky chlapeček Honzík Lucka025 (r. 82/Litvínov/kozoroh/V) // 14. 8. 29+2 tt holčička Klárka Ivík (r. 85/Beroun/býk/V) // 24. 9. 28+6 tt chlapeček Adámek svape (r. 76/Praha/blíženci/S) // 15. 9. 28+5 tt holčička Aladina (r. 76/Litvínov/panna/S) // 18. 9. 28+4 tt + Vítek 3 roky chlapeček Morgana76 (r. 76/Praha/štír/S) // 23. 9. 28+3 tt (dva mimísci) chlapeček+ holčička Eviška (r. 79/Úpice/kozoroh/V) // 25. 9. 28+0 tt
Gigi (r. 75/Púchov/ryba/V) // 24. 9. 27+6 tt + Laurinka 16 měsíců
Jenifer (r. 83/Praha/rak/S) // 25. 9. 26+2 tt
Jak to zatím vypadá: 7 holčiček:5 chlapečků:2 překvapení
Agi - pošlou ti zprávu na mail, který jsi uvedla při registraci nebo pak dole, když posíláš vzkaz inzerentovi.
Ali - já myslím, že za tvou špatnou zkušenost nemůže mimibazar, ale spíš ta konkrétní paní. Vždycky je to o lidech. Mně už odtud přišlo hodně balíčků a všechno bez problémů.
Jo! Což mi připomíná…někdo tu nedávno psal, že objednával látkovky přes www.latkovepleny.cz… pokud se nepletu. Tak s nima mám zas já blbou zkušenost. udělala jsem tam velkou objednávku, zaplatila předem a mělo to dojít nejpozději do 10 dnů. Po 2 týdnech jsem je začala urgovat a prý výpadek u dodavatele - ale podle mě by na to měla slušná firma upozornit sama a ne až se ozvu já. Prý hned další týden že to stopro pošlou. Ale zase nic! Ani balík, ani omluva. Tak už jsem se naštvala a fakt jim poslala dost naštvaný mail. Pak teda jedna paní volala a omlouvala se, no ale balík stejně přišel asi po 5 týdnech!!! Tak bacha na ně!
Jinak vlňáčci chudáčci to fakt nerozchodili, ach jo. A manža se sice omluvil, ale samozřejmě to nenechá jen na sobě a když neprošlo to, že jsem si měla předtím zkontrolovat pračku, tak zkusil aspoň…A proč kupuješ tak blbý kalhotky, že se nedají ani vyprat??? Holt chlap…
Lenti - prosím Tě jak to myslíš s tou školou??? Tomu vůbec nerozumím. Já dělám školu dálkově a na mateřskou chci jít na 3 roky. Myslím, že po tom nikomu nic není, jestli studuju nebo ne? Já spíš řeším problém, že jsem v jedné firmě v dozorčí radě a ve druhé jednatel a to bych neměla těch prvních 6 měsíců. Ale zase to bych se musela nechat odvolat, pak znovu zvolit, zapisuje se to do obchodního rejstříku… prý se to dá obejít jen tak, že se vzdám toho mateřského příspěvku. Což se mi nechce. Doma reálně každopádně budu já, ale nevím, jak to obejít. Tchýně je na pracáku, tak jsme si říkali, jestli to třeba na toho půl roku nenapsat aspoň na ni a já pak tu rodičovskou. Ale ani nevím, jestli to jde. Musím se na to zeptat. Zatím ani nevím, kde se ptát. Na sociálce? Nemáte s tím někdo zkušenosti?
Perulko - já vím, že za to nemůže Mimibazar. Ale prostě od té doby jsem nedůvěřivá. Jo a na Látkových plenách jsem na doporučení kamarádky objednávala já:-) Tak uvidíme, kdy zboží dojde:-)
Evišl´ko- to je pěkný. A překvapení - kačenky:-)
Jsem se neprozřetelně dala do úklidu a vyhazování rozbitých a mizerných hraček u Vítka v pokoji a nějak to neubývá. Chtěla jsem využít, že ani jeden chlap, co by mi to zakazoval, tu není a už musím pro Vítka do školky.
Perulka píše:
Jinak vlňáčci chudáčci to fakt nerozchodili, ach jo. A manža se sice omluvil, ale samozřejmě to nenechá jen na sobě a když neprošlo to, že jsem si měla předtím zkontrolovat pračku, tak zkusil aspoň…A proč kupuješ tak blbý kalhotky, že se nedají ani vyprat??? Holt chlap…
Tak to je fakt argument
.Žádná 100% vlna (vlastně ani příměsi) se nemůže takhle sprostě hodit do pračky a nechat vyždímat, to by sis mohla nechat zajít chuť na cokoli s vlnou (my kromě vlňáčků máme ještě kamašky, pro miminko kamašky s laclem a chystám se na vlněné oblečky s příměsí hedvábí, protože jsou termoregulační, tak bych to chtěla zkusit místo Moiry, která mi není sympatická, protože to není přírodní matroš, ale nezkoušela jsem). Já dneska prala ručně šátek Didymos s příměsí hedvábí a to kdyby mi chlopek hodil do pračky, tak je ze mě normálně vdova!
Škola - aha, já jsem prezenční a když nepřeruším (což nepřeruším, tratila bych na doktorském stipendiu), nemůžu volit. Takže to nejdřív nechám napsat na manžela, on si zvolí, a pak to zase hned přehodíme na mě, i když já bych neměla problém se zdravotním a sociálním, když ho za mě platí škola. Kdyby ne, tak nevím, jak by se to řešilo, aby se v tom totiž prase vyznalo a na sociálce člověku kolikrát řeknou prd.
Já se tam ptala, jestli to s tím přepisem na tatínka jde a úřednice se na mě dívala, že jsem nějaká moc vyčůraná (přitom to je rada přímo z ministerstva, pokud matka nemá možnost volby), protože se ptala, jestli budu pečovat já nebo on. Že ten, kdo pobírá RP, musí celodenně a řádně pečovat blablabla. Na to jsem jí řekla „ano, anebo zajistit péči jinou zletilou osobou“. Takže manžel by nepečoval, zajistil by si tu zletilou osobu, což jsem já.
Doufám, že to někdo pochopil. Možná to tak taky budete řešit, pokud chcete rychlejší rodičák. Já doma čtyři roky s druhým určitě nebudu - min. si pořídím třetího prcka (ale postýlka v nohách nebudeee, to už snad Š. přejde na velkou
).
S Látkovými plenami nemám zkušenost, jenom s Látkovkami
.
A s MMB taky zatím samé dobré, prodávala i kupovala jsem docela drahé věci. I když je to někdy adrenalin, ale zatím mám celkem pozitivní zkušenosti.
ahoj kecalky:)
tak u nás je dneska pěkně a docela i teplo jakžtakž
dnes mám odpoledne úžasné rande s pojišťovákem, neodchází mi peníze z účtu na pojistku kterou bych stejně nejradši zrušila a je kolem ní jen lítání, tak to musím pořešit a doplatit, no vyloženě se těším. nesnáším úřady, pojišťovny a podobně ![]()
no už by mohlo být tak za měsíc, nějak se mi to táhne nebo co
Lenti - a co vlastně studuješ? respektive ty i učíš na VŠ, když jsi prezenční doktorské? Já fakt řešila zatím jen ty příjmy, vůbec mě nenapadlo do toho motat ještě školu. Já i ten doktorát, co jsem teďka dodělala, tak jsem měla kombinovanou formu. Od školy peníze nedostávám, tak snad se mě to fakt netýká. Vůbec se mi do toho nechce, ale asi budu muset na OSSZ zajet osobně a na všechno se vyptat. Vždycky jsem tam jezdila jen kvůli platbám a teďka si stoupnu do fronty s nefachčenkama a budu prosit o příspěvky
. Tím se nechci nikoho dotknout, ale mám prostě štěstí, že vždycky když tam jdu, tak tam jsou nějací agenti z pracáku, co se za nima táhne smrad ještě 5 metrů. No a teď si s nima stoupnu do jedné fronty
. A přesně čekám reakci, že jsem nějaká moc vyčuraná. Lenti - a manžel to bude mít jak? On nebude pracovat po tu dobu, co to bude na něj psané? Já su z toho fakt jelen. Tenhle semestr máme právo sociálního zabezpečení, tak už se celkem těším, o tomhle nikdy nic nevím a je to potřeba. Tak už abych byla ochytřená ![]()
Perulko - no ne-e, manžel právě bude normálně pracovat, protože podle zákona si můžeš i na rodičovské dovolené přivydělat kolik chceš. Tam jde fakt jenom o to učinit volbu délky RP s tím, že se to za měsíc přehodí na mě, ale délka rodičáku už měnit nejde, aspoň takový je ten (povedený) zákon.
Starat o dítě se nemusí, pokud zajistí jinou zletilou osobu a to už nikdo nezkoumá. Pro ně je podstatné, že dítě není v jeslích nebo školce dobu delší, než jaká je povolená (nevím, kolik to je, ale malinko).
Já jsem vystudovaná učitelka pro SŠ, kombinace Ma-Fy, hned po skončení studia jsem šla na doktorát z Ma. Původně jsem to dělala ze zájmu, ale bordel na naší univerzitě mě naprosto otrávil, takže teď to dělám spíš z vyčůranosti. Chybí mi zkouška z parciálních diferenciálních rovnic (tak ta fakt nehrozí
), pak bych měla udělat státnice a napsat dizertačku. Což mi taky nehrozí. Ale minimálně jsem dostávala tři roky stipendium, s tím, že jsem dělala nějaké zkoušky a samozřejmě přes semestr několik hodin týdně odučila (na tento semestr mi dali dálkaře, tak to budu moct dělat z domu). Tj. i kdyby mi to k ničemu nebylo, tak se mi to studium prostě vyplatí
.
A teď si nejsem jistá, jestli rodičák padá pod OSSZ nebo se ten úřad jmenuje ještě jinak. Na soc. dávky totiž máme chytře v tomto státě několik úřadů, z nichž jeden neví o druhém
.
Taky pisu, ze jsem si objednavala na latkovkch. Taky tam nemeli vsechno, coz jsem se dozvedela docela brzo a nemusela jsem to urgovat. Kazdopadne ted jsem v cekaci dobe, protoze mi museli poslat novou objednavku.
Ahoj holky,
tak jsem konečně dorazila z kontroly. Jsem zmrzlá a ztahaná jak pes. Nejraději bych si šla lehnout a chrupčet. Ale když ten náš satánek mě nenechá
Stačí mi teď troška fyzické námahy a hned bych šla spinkat ![]()
Kontrola dopadla dobře. Dokonce jsem se trefila i do doby, kdy tam byly jen dvě další maminy, tak jsem nemusela ani moc čekat. Prozatím jsem přibrala dohromady 5 kilo, což se mi zdá docela málo, u Laury to bylo určitě touto dobou už víc. Všechno je jinak v pořádku a mimi je už nachystané hlavičkou dolů. Tak doufám, že mu to vydrží až do konce. Na další kontrolu jdu 3.4. a na ultrazvuk 28.3. - na ten se moc těším ![]()
Jinak dneska ráno jsem byla ještě na kontrole s Laurou. Minulou neděli, jak se udělalo tak krásné počasí, ji na zahradě štípla nějaká lítající potvora přímo pod bradičku. V pondělí odpoledne ji to šíleným způsobem oteklo. Holky, to jste ještě nikdy neviděly. Obličej se ji protáhnul, takže vypadala jako děti, co mají Downův syndrom. Lalok pod bradičkou měla velkej a celej rudej. Chudinka. Tak jsme hned druhý den vyrazily k doktrorovi. Ten se samozřejmě zhrozil a že prý nikdy nic takovýho neviděl. Tak ji dal pro jistotu antibiotika, kdyby tam měla náhodou zánět. Ale já myslím, že to byla pouze alergická reakce. Ale stejně se mi špatně spalo, měla jsem strach, aby se náhodou neudusila. Za tři dny to splasklo a teď vypadá už zase normálně.
A když už jsme tam byly, tak jsem se rozhodla, že ji nechám naočkovat proti žloutence A. Od září pomaže do školky, tak pro jistotu. Teď je i nějaká akce, myslím, že sleva 20%.
Na MMB nakupuju docela často, zatím jen s dobrýma zkušenostma. Přes něj prodávám i věci po Lauře. Zatím bylo vše v pohodě, ale myslím, že hodně záleží na tom, na jakou prodávající narazíte.
Elli teda chudák Laura. Hlavně že to už je ok.
Já přibrala zatím asi 9 kg
No,jdu se na chvíli natáhnout než pomažu do města. Taky mi teď stačí trocha námahy a jsem grogy:)
Zapomněla jsem Evišce pochválit kačenky.Fakt moc hezký
Zaregistrovala jsem taky, že dáváte dohromady seznámek telefonních čísel. Ráda se připojím
Evi, pošlu ti číslo přes SZ.
Já těm bezdětným tak závidím. Klíďo bych prospala celý den, ale bohužel mám peška ![]()
Amazonko, taky se chystám do města. Za prvé už nemáme skoro co jíst a za druhé mě kamarádka dneska navedla, že jeden obchůdek s dětským oblečením ruší, tak tam mají 50% slevy. Musím to tam zajet omrknout ![]()
Ale ještě musím vyluxovat. Mě se tááááák mooooc nechce ![]()
Jeste jsem chtela napsat, ze mnoho toho je na netu ohledne nastupu na materskou a potom na rodicovskou. Ja akorad vim, ze na gynde mi daj doklad, ze jdu na materskou a tu dam zamestnavateli. Podminkou, ze budu dostavat materskou je fakt, ze se musela podilet 2 roky na platbe zdravotniho a to celkem 270 dni. Pracovala jsem jen 4 mesice a zbytek byla skola a pracak. Clovek treba z pracaku, ktery se nepodilel na pojistnem v prubehu 2 let nema na materskou narok