Poradna duly
Jana Čurdová
Holky, nestrašte, my ještě nepořešili ani autosedačku
(minule jsme měli půjčenou).
Mám v tom hrozný maglajz (taky vás tu musí být tolik od „a“
), asi to byla aladina s těmi nic moc zprávami z UZ, ne? Snad se mimi ještě otočí, i když jestli ne, má k tomu důvod. Hlavně aby byl porod bez komplikací. I když zklamání chápu, taky bych chtěla nějaký přirozený, krásný (tj. krátký
).
Ani si nepamatuju, kdo řešil jaké problémy s prarodiči. My už tedy s manželem nemáme ani jednoho, bohužel, poslední babička umřela krátce předtím, než jsem se vdala - den po papeži, ještě nám to říkala v nemocnici, a pak to vzdala sama. Pro mě to taky byla dobrá zpráva
… jinak naše babi si zlomila nohu v krčku třikrát nebo čtyřikrát a pokaždé, kromě nějakého toho posledního úrazu (umřela v 87), to rozchodila, ani se tomu nechtělo věřit.
Tak přeju hodně síly.
Co jsem to chtěla? Jo - podprsenky. Anita je prý skvělá (ale taky dost drahá), já mám Timo, něco přes tři stovky, a ty jsou teda v děsném stavu. Ale co by jeden čekal, když jsem v nich musela nosit dvě plínky. Parádu v nich ale člověk neudělá, ani když jsou nové
.
Plínky do porodnice - jojo, nějaké zásoby jednorázovek, co přinesli agilní příbuzní ještě pro Š. Ještě uvažuju, kolik si mám dokoupit Samu vložek, stačí mi jen do porodnice, na doma mám zakoupené prací. Síťované gaťky schované od minula
.
amazonko - s kouřením se ti nedivím, teď máme mít někdy třídní sraz a já stále trvám na nekuřákovi, i kdybych nebyla těhotná, tak nevím, proč čuchat cizí smrady
.
A vítr - jojo, my jsme na sídlišti a dneska jsme viděli, že to z nějakého baráku urvalo kus zateplení. Takové bílé fošny jsou to, jedna byla zapíchnutá do hlíny jako nůž
.
Lentilko- problémy s polohou má Agi. my zatím ne.
Dnešní odpoledne jsme byli u kamarádky slavit 2.narozky její holčičky. Děti řádily, že z nich pot kapal. Teprve před chvílí jsme se vrátili.A divím se,že Vítek neusnul v autě.
Co do porodnice nevím, ještě ani nevím, kde budu rodit:-) V Motole dávali úplně všechno. Taky mi zbyly nějaké podprdy. Všechny zničené. jen jedna dost dobrá. Stála 1600,– Když jsem jí kupovala, podlomila se mi kolena. Ale fungovala 2 a čtvrt roku a bude fungovat dál:-) Tak za to asi stála.
aladino - jé, tak to se omlouvám, v prvním momentu jsem myslela na Agathu a pak se mi to v šišce nějak pomotalo.
Mně by se v té porodce možná tentokrát líbil i nadstandart, nevím. Poprvé jsem ho nechtěla, byla jsem ráda, že si můžu s někým pokecat, teď to uvážím. Hm, jenom nevím, jestli už mám začít být zvědavá, jaký ten porod bude, nebo radši ne
.
A nějak jsem se přistihla, že tentokrát bych s tím rozením ani nespěchala. Však prckovi je dobře tam, kde je, nikdo mi tu celé dny nekřičí, kojit nemusím, větš. ani v noci vstávat nemusím…
(jako jo, pomazlit to jo, ale pak zase vrátit do břicha
).
Já bych taky nepospíchala:-) Vítek pospíchal sám a narodil se o 3 týdny dřív ačkoli všechny zkušené rodičky při pohledu na mě ještě ten den tvrdily, že porodím nejdřív za měsíc a budu přenášet:-) Ale klíďo bych byla ještě dva měsíce těhotná. nic mě nebolelo, v kondici jsem byla. Mě to bavilo.
A teď bych chtěla ještě v klidu stihnout většinu zkoušek.
Ale zas přenášet se bojím. Neboť jsem zpracovaný zdravotník.
Ahoj holky!
Tak špatné počasí pokračuje, ach jo. Chtěla jsem jít odpoledne plavat, ale nahlásila se další návštěva. Občas si říkám, co to je za módu, že chcou lidi poznávat stále nové a nové lidi…mně bohatě stačí ti, co už znám
.
Tak nevím, ale poslední dobou mi furt tak strašně buší srdce, že si říkám, že mám asi infarkt. Strašně se zadýchávám a ta frekvence je snad víc než u mimina. Tak nevím, jeslti o tom říct doktorce, připadám si jak hypochondr…
jo a taky jsem vyčet, že se může už začít objevovat mlezivo, tak jsem to večer zkusila a fakt jo!!! Měla jsem z toho vánoce
.
No nic, jdu vařit oběd… dneska jen ryhlé šunkofleky a uzená polívka…
tak čau!
Ahooooj
Luci, u starších lidí jenormální že když je vytrhneš z jejich známého prostředí začnou být zmatení, samo se to upraví jak se pak vrátí domů.
Perulko, teda vánoce jo
mě už teče mlezivo nejmíň 3 měsíce a klidně bych to oželela. V noci jsou to vodopády, pořád mě budí mokro a poslední měsíc už i přes den někdy, tak nosím ty prsní vložky, ale pěkně mě koušou
A páč je to jak zákon schválnosti tak bych se nedivila kdybych po porodu měla málo mlíka!
Já tu jednu oblíbenou podprdu od Anity nosím už skoro od začátku těhu, do svých se nevejdu a je to pohodlnější. No ale je to na ní poznat jak ji pořád peru a mám na sobě tak má dost už teď:(
No a včera tam bylo teda řádně zahuleno a ikdo ohled nebra(tím myslím i třeba mou mamku a ne cizí lidi
) tak jsem byla pěkně protivná a nejradši šla hned domů, no ale asi jsme tam byli skoro 2 hodiny, naposled. A to nás mamka přemlouvala kam jdeme ať ještě zůstanem. Fakt některé lidi nechápu ![]()
Už zas nevím co jsem ještě chtěla, tak zatím čááááu
Amazonko - no moje mamka se v hospodě taky nerada vzdá cigaretky. A ještě u toho dělá blbé ksichty jakože to přeháním. No já ani ne, ale Luboš je vždycky vzteklej.
A to mlezivo - tak to teklo akorát trošinku po zmáčknutí
.
No super - další bouřka a máme vodu ve sklepě
amazonko - to si normálně děláš srandu
(mmch je dokázáno, že dítě se v zakouřeném prostředí normálně dusí
).
Mlezivo - tsssss, mi u Štěpánka teklo, ještě jsem ani nebyla těhotná
, do pátého měsíce vytékalo samovolně
(a zákon schválnosti po porodu nebyl, jak mi říkal někdo v diskusi, mlékárny Kunín hadr). Taky mi ve skříni visí samá bolerka, co jsem nosila přes trička, aby nebylo vidět ty prsní vložky.
Někdo se ptal na to škytání miminka - jsem to nějak zakřikla, teď škytá pořád
. Je to jako slabé kopání, ale rytmické, to by prcek musel být bubeník, aby takhle kopal nebo šťouchal. Taky podle toho přibližně poznám, kde má hlavičku. Podle mě je mimčo natočené obličejem doprava, protože mi stabilně tepe (tj. škytá) v pravém třísle a nohy se mi boulí na pravé straně břicha.
Za dva měsíce mám rodit a začíná mě chytat amok.
Jak psala aladina (tentokrát jsem to nezvorala
), že byla v těhotenství v kondici, tak to já zrovna ne, teď mi to přijde o dost lepší. Až na ty dva týdny s rozlézajícími se kyčlemi v pohodě. Možná to bude tím, že máme podstatně lepší matrace, tak nejsem tak rozlámáná. Jenom to břicho se mi zdá už nějaké moc velké a pomalu se mě zmocňuje panika, že bych už příští měsíc mohla rodit
.
No jo holky, už je březen. Hrůza, panika.
Dneska jsem byla u druhé kamarádky, které jsem půjčila věci na miminko a ona mi nandala ještě věci po jejím dítku. Myslím,že to není možné unosit a že to ani nebudu mít kam dát a to jsou to většinou velikosti jen do 68 a pak sem tam něco většího. No a půjčila jsem si odsávačku mléka.
Tak asi začnu taky s nějakým praním. Jen doufám, že bude stačit jednou. Kamarádka má doma kočku a třeba Vítek měl ekzem, jak kolem něj kočka prošla. Zkusím to asi vymáchat v tom octě.
Taky jsme byli na návštěvě u tety a našich a všude dostali něco k jídlu. Už nějak nejsem zvyklá na českou mastnou kuchyni a i mamka i teta si dala fakt záležet, že je mi pěkně blbě a i Honza se necítí dvakrát. A to nás chtěli pohostit:-(
Dobré ranko vespolek. Dneska bych si i přispala,ale čekám ten balíček, tak snad přijde, raději už jsem oblečená kdyby náhodou.
Ali co sis pořídila na těch nákupech? Teda jestli už jsi to nepsala a já to nepřehlídla.
No s tím kouřením, nejvíc mě štve, že víc ohledu mají cizí lidi než má vlastní matka.
Když přijedem na návštěvu tak sice nekouří v kuchyni kde sedíme,ale v chodbě, jenže tam stejně nejsou dveře. Proto tam ani tak často nejezdím. To samé bylo i na těch horách, bylo tam kuřáků spousta, ale všichni chodili za dveře ven, to mamka byla vždycky první kdo si zapálil, no a pak už to jelo, takže jsme večery místo s nima v kuchyni trávili jak vyhnanci. A když jsem se přišla třeba napít, tak nejvíc mě naštvalo když někdo řekl, pojď za náma, já to típnu
Jak kdyby to pomohllo když přes kouř nebylo vidět.
No tak jsem si postěžovala ![]()
A paniku teda žádnou nemám, já už se těším, šla bych rodit z fleku. Někdy už se vážně těším až ten bachor shodím, si neobuju ani boty a funím jak lokomotiva už teď ![]()
Ahoj holky!
Tak jsem si dneska konečně celkem pospala. Včera už mě tak bolely záda, že jsem vytáhla Luboše na bazén a bylo to super. A večer jsme byli v kině na Svatbě na bitevním poli. Bazén doporučuju, ale ten film je celkem slušná kravina. Jako pro zasmání, ale fakt uhozený. Ale musíme si toho ještě užít, dokud můžem
…
Jinak jsem teď visela půl hodiny na telefonu a konečně se mi podařilo nahlásit pojišťovně škodu po té vichřici. Zatím to vypadá, že budeme muset omlátit celou jednu zeď, znovu natáhnout izolace, omítky a fasádu. Máme díry až na cihlu na třech místech. Že to lokálně moc nejde a bylo by to vidět. Což teda nechci, vždyť to je 3 roky starý domek! A hlavně mám radost, že sotva jsme to tu dodělali a uklidili, tak zas budem znovu bourat
. Ach jo.
A fakt mě štve, že tu vichřici pojmenovali Ema…hned jsem Emince domlouvala, že ona nesmí být taková fůrie a ničit na co přijde
. Takové hezké jméno pro takovej živel!
no nic, jdu se zkulturnit a slíbila jsem, že to nafotím i sousedům. Tady to fakt řádilo. Dalším sousedům to zbořilo úplně nový zahradní krb s udírnou. Taky radost…navíc tyhle věci člověk obvykle ani nepojišťuje. Hlavně když to teprve dodělali, chudáci.
Tak hezký den!
Teda Perulko, mate to tam moc hezke a myslim, ze se to tam miminku bude moc libit.
Zitra jdu s Klarkou na vysetreni srdicka na kardiologii, ale myslim, ze bude vse v poradku, protoze se na srdicko divali uz 2 gynekologove.
Mam ted trochu starosti o manzela. Od te doby co jsem tehotna tak pribral 15 kg. No a uz vazi 105 kg. Varim docela dost dietne a jeho cpu casto ovocem a zeleninou, tak nevim, kde je chyba. Bokem si nikde nic nebere, protoze tu doma nemame zadnou delvitu, abych to nepoznala.
Taky si rikam, ze by uz mohlo byt tepleji, akorad mam strach, az zacne pylova sezona, protoze to pak nemuzu ani vytahnout paty ven, ale kdo vi, treba tehu hormony to ovlivni a nebude to tak hrozne.
Ahoj holky, to naše dítě se zbláznilo. Asi na něj jde jaro. Prostě vstává už pár dní mezi pátou a šestou. Já když si vezmu, že jdu v noci aspoň 4× na záchod a vzbudí mě každým zakňouráním. Tak mám pocit, že snad vůbec nespím. Mám tu ty krabice s oblečením na mimčo a už mě svrbí prsty, že bych to taky nejradši šla vyprat.
Perulko- máte moc pěkný pokojíček. My teď řešíme vestavěnou skříň a pak se do toho taky dáme.
Amazonko- ať už ti ty věcičky přijdou, nebo nám budeš pro příště spát rovnou oblečená
Já nakoupila pár věcí, nějaký overálek na spaní, mikču, bodýčka. Ještě jsem to nefotila. A stejně bude trvat, než to Honza stáhne do počítače. jde to jen na jeho a tam já nechodím, protože, kdyby se mu tam něco stalo. Nevím,nevím:-)
Lucko- kamarádka má alergii jak blázen. Už kvetou stromy a keře. Tak ať na tebe hormony působá v tom směru, že budeš mít alergii míň.
Dobré ránko, sluníčka,
tak jak jste přežili ten vítr.. Nás to tak nějak minulo.. moc nefoukalo.. jen tak decentně..
Nestrašte s porody, ještě je čas!!! Já na to ještě vůbec nejsem nachystaná! ![]()
Mlezivo.. taky mám v noci mokro.. Byla jsem zvyklá spát bez pyžama a teď musím si brát tríčo..
Luci.. můj manža zase asi 4 kg shodil.. ![]()
Perulko a vichr se jmenuje Emma se dvěma „M“.. tak buď v klidu.. ![]()
Ahoj holky,
Perulko, teda Emma u vás asi pěkně řádila. My jsme v 8 patře panláku, v posledním, tak jsem měla chvílema pocit, že nás to odfoukne i se střechou. Máme úplně nově opravenej a zateplenej panelák. Našťěstí se nic nestalo. Teda doufám, asi na střeše ještě nikdo nebyl to zkontrolovat, ale v bytě nám to nic neudělalo. Jo a pokojíček se mi mooooc líbí. Už abysme to taky dodělali.
Dneska jdu objednat postel pro Agi. Nakonec jsme se rozhodli pro postel Sendy od firmy Gazel (www.gazel.cz). K tomu nějaký polštáře. Vypadá dobře a dá se časem i kombinovat s další postelí. Pro případ, že bysme časem dělali palandy. Pokojík má přeci jen 12 m2. Na domek zatim není a spíš asi budem investovat do pěkného velkého bytu, protože v rodině je domů několik a budem se i tak mít o co starat.
Ali, Agátka teď taky vstává daleko dřív, než vstávala. Je fakt, že dřív spala do 7-7:30, teď je každý den před 7 vzhůru. Asi je to tim světlem. Ale jako bys mi mluvila z duše. Čůrání v noci, každý Agátčino zakňourání…taky mám někdy pocit, že vůbec nespim. Do toho mě ještě pálí žáha.
Holky, tam masíruju malíčky, vystrkuju zadek, přemlouvám a přemlouvám, ale zatim asi bezvýsledně. Tobeš ne a ne se přetočit. I když vlastně to jenom hádám, protože do toho břicha nevidim. Občas se tam tak nějak hraboší, tak uvidíme na další kontrole. Musíme vytrvat.
Mlezivo mi taky teče už asi 3 měsíce, v noci proudem, budím se jak v bazénu. Už budu muset začít nosit i na noc podprdu s vložkama. Někdy tam mám i trochu mlíka, ale to je ještě asi pozůstatek po kojení Agátky. Je to akorát rok, co jsem přestala kojit a pořád se mi mlíko (myslím bílé) dělá. Tak snad s kojením Tobíka nebude problém.
Tak já jdu vařit, ty šunkofleky jsou dobrej nápad, asi se do nich taky pustim. A polívku udělám nudlovou, obyč, jsem líná něco vymejšlet.
Tak zatííííííím.
A.