květen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7584
26.2.08 10:35

Ahoj holky,

Eviška se už nemůže dočkat:-) Radost budeš mít, ať to víš i nevíš:-)

Perulko- sterilizátor jsem nepoužívala. Sem tam vyvařovala v kastrolu na kamnech. Ale to minimálně. Spíš, když měl Vítek bílý jazyk- kvasinky. Lahvičky jsme nepoužívali, tak nebylo co sterilizovat. Hračky jsem občas umyla octem.
Odsávačku jsem nepoužívala. Odstříkávala jsem růčo - někdy. Málokdy. Časem se množství mléka upraví podle potřeby dítka. Většinou. Měla jsem odstříkaných pár skleniček od přesnídávky v mrazáku. Pro případ nouze a po 3 měsících vždy nevyužité vyhodila.
Ale teď si možná odsávačku koupím. Abych měla mlíko pro babičky, když budu ve škole. Použitou od kamarádky. Mám to báječně načasovaný. Má roční dítko a prodává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
26.2.08 11:06

No jo - úplně jsem zapomněla napsat Amazonce, že ty věcičky jsou fakt nádherný! Já taky nakukuju na mimibazar a objednala jsem tam od jedné paní pár věciček. Měla 20Kč za kus a většina je jak nová. Mám z nich ohromnou radost!

Ali - já právě bych taky občas potřebovala odstříkat mlíko - když pojedu do školy, atd… Ručně si to moc nedokážu představit, pokud by to mělo být pravidelné. A docela by bylo fajn zapojit i tatínka do krmení. Ale mám trošku strach, aby pak mimčo nedávalo přednost lahvičce před prsem…

Tak jsem pokoročila s dalšíma přiznáníma…Holky, co už jste maminy, já vám tak závidím!!! Společné zdanění manželů je fakt super věc, škoda, že nás ostatní to už mine a že to zrušili. Právě jsem ušetřila švagrovcům ještě 4,5tis. na slevu na dani za manželku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
26.2.08 11:50
Perulka píše:
Ali - já právě bych taky občas potřebovala odstříkat mlíko - když pojedu do školy, atd… Ručně si to moc nedokážu představit, pokud by to mělo být pravidelné. A docela by bylo fajn zapojit i tatínka do krmení. Ale mám trošku strach, aby pak mimčo nedávalo přednost lahvičce před prsem…

Přesně já. Odsávačku jsem potřebovala právě z tohoto důvodu. Mám Chicco ruční, protože takovou měli v porodnici, tak jsme se cestou domů stavili pro tu samou. Stála 1500, neměla jsem s ní žádný problém.
Dost holek si ale pochvalovalo elektrické odsávačky (tuším např. Medelu), že ty ruční jejich prsa nesnesla. Tak já nevím. Je fakt, že když jsem se nedávno bavila v jisté diskusi s maminkami o kojení, tak jsem byla snad jediná, kterou nikdy nebolelo, ani ze začátku. Nejsem na toto asi citlivá.
Doporučuju mrknout po bazarech.
Jo a s tou lahví, to jsem se bála zrovna tak. Skutečnost byla taková, že byla-li jsem v dosahu, láhev nevzal do úst (jednou se dokonce schválně poblil, když jsem ho z lahve dokrmila odstříkaným mlékem, protože mi bylo líto ho vylít) a jen co trochu pobral rozum (tj. od tří měsíců asi), neakceptoval láhev už vůbec, takže jsem byla úplně vynervovaná, abych to na kojení domů stihla :roll: .

Mmch s tím kojením - já se v tomto šíleně stydím, takže pro mě bylo utrpení načasovat si všechny akce tak, abychom se stihli vrátit domů. Vzhledem k tomu, že jsem plně kojila do půl roku, celkově do 13 měsíců, to byl docela děs. Tak doufám, že se tu najdou odvážné kojičky, abychom se mohly podporovat v exhibicionismu :D .

Perulka píše:
Tak jsem pokoročila s dalšíma přiznáníma…Holky, co už jste maminy, já vám tak závidím!!! Společné zdanění manželů je fakt super věc, škoda, že nás ostatní to už mine a že to zrušili. Právě jsem ušetřila švagrovcům ještě 4,5tis. na slevu na dani za manželku.

Tak to je fakt, my jsme to vychytali hodně dobře, protože u Štěpánka bylo to vysoké porodné 17,5 tisíce a na společném zdanění jsme navíc trhli stráááášně moc peněz (já jsem navíc student a vyživovaná osoba, takže odečty jak blázen), i jsem si dělala srandu, že jsme si to dítě upytlíkovali pro peníze 8) .

75% délky těhotenství za mnou, heč :) ( 8O :roll: 8O ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
26.2.08 11:57

Krááásný den všem. Z věciček mám taky strašnou radost, už aby přišly ať se s nima můžu pomazlit 8)

Ali já taky nemám zrovna malý prsa, to určitě ne, ale když se dobře trefí :lol: Nejlepší je když si lehnu na bok, tak se Mi nejlíp usíná a malé se to strašně nelíbí a kope jak divá, no a na boku mám míň tuku než na břiše, tak jsou cítit hezky nožky i ručky když pro jistotu kope i boxuje zároveň. Máme z toho prču. A o víkendu jsem měla občas břicho šejdrem jak se rozhodla že se uhnízdí jen na jedné půlce :wink:

Evi, jsem zvědavá jestli vydržíte. Já vím že to nevydržím ani příště asi. Je pro mě jiný pocit vědět že je to holčička, takové osobnější než říkat TO. Ale to je věc názoru, každopádně vám fandím když už jste to vydrželi tak dlouho:)

Hmm a teď vím že jsem ještě chtěla někomu něco napsat a nevím co. Normálně mám fakt demenci v pokročilém stadiu. Včera jsem nechala doma věci na cvičení a u doktorky si jak vůl opakuju- nesmím zapomenout na lístek na peníze- pořád dokola. A co myslíte :?: ZAPOMNĚLA!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
26.2.08 12:05

Já jsem strašně stydlivá a u kojení mi to vůbec nepřišlo. A ostatní lidi se stydí koukat, takže se není čeho bát.
Já kojila do 2let a 3m. Vítek byl mallý závislák. Nic jiného, než prrso nechhtěl. Takže mlíko jsem vylévala. Známá ho používala na jídlo. Jednou ho dala do svíčkový:-) No já ho zkusila jednou dát do kafe, ale nezvládla jsem to vypít. Jinak je MM léčivé, tak se hodí dát zmrazit třeba na kostky do ledovače a používat třeba na kožnní poranění. Jsem si ho lilla na vlasy:-)

Zdanění nevyužiju. Nejsme manželé, Laura taky ne, Amazonka taky ne, Morgana taky ne:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
26.2.08 12:35

Ali - to je škoda!!! To já bych se klidně vdala jen kvůli tomu :lol: … no ale teď už ne, že…myslím ty dva roky, co to platilo…
Asi tu odsávačku fakt zvážím, ale fakt nevim, jakou. Taky se mi to nechce kupovat předem, co když nebudu moct kojit vůbec? Luboš se mi strašně směje, že toho by se nebál vzhledem k tomu, jak mi vyrostly prsa. Už teď mi ze srandy říká chodící mlékárna nebo dojnice :lol: . No ale abych to nezakřikla, že..
Zítra jdu zas na kontrolu na hematologii. Ach jo. Vždycky tam trčím půl dne a odnáším si plnou igelitku injekcí a prášků. Je to tam hnusný a příšerně depresivní. Vůbec se mi tam nechce. Navíc doufám, že se ještě nedozvím nějakou novinku. Už mi dvakrát posílala krev do Nového Jičína s podezřením na Lupus, že mám prý krajní hodnoty. Zatím nepotvrzeno, ale to už by mě asi ranilo :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
26.2.08 14:17

U nás je celý den nádherně, tak pojedu vyzvednout miláčka z práce a půjdem se psem na procházku. Ve tři chci vyjet, tak musím ještě rychle aspoň uklidit prádlo, jsem dnes nějáká líná a nechce se mi.

Perulko, zítra na tebe budu myslet ať ti to dobře dopadne. Já mám zítra volat na ty výsledky, tak sem z toho taky napnutá jak kšandy:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
26.2.08 14:53

Ahoj holky,

tak dneska snad bez komplikací.
Tady v Budějcích je taaaaak nádherně!!! Agi teď spí, ale za chvíli vyrazíme ven a počítám, že tam budem až do večera. Asi se pojedem podívat na 3 týdenní miminko mojí skorošvagrové. Ještě nevím.

Odsávačku jsem koupila pístovou asi za 250,–- Kč v lékárně, párkrát jsem jí použila, když jsem měla zánět prsu a ze začátku, ale nikdy se mi nepodařilo odstříkat moc mlíka. Agi to vždycky všechno vyžahla. Nabídka, poptávka, časem se to upravilo. Jen co mi vadilo, tak při kojení z jednoho prsu mi stříkalo mlíko z druhýho, takže pořád plínu nebo vložky do podprdy u sebe. A asi jsem exhibicionistka, kojila jsem všude a když to malá potřebovala a vůbec mi to nevadilo. Na lidi jsem se nedívala já a jestli zírali, tak mi to bylo jedno.

Sterilizátor na lahve jsem nepoužívala vůbec a ani jsem ho nekupovala. Agátka lahev nikdy do pusinky ani nevzala. Zkoušela jsem jí dávat v létě vodu, protože to byly ty 40 st. horka, tak jsem myslela, aby měla dost tekutin, ale mlíko jí stačilo a lahvičku nechtěla. Pít začala rovnou z hrnečku od Nuku, co prodávají v DM, cca v 7-8 měsících. Do té doby jsem plně kojila.

Evi, není to škoda, takhle před cílovou páskou? Ale je fakt, že já to nevydržela ani u prvního ani u druhýho mimča, takže nemám co říkat. Je to na vás, ať se rozhodnete tak či tak, bude to správně. Ale hlavně nám pak teda dej vědět, jestli je to teda ta holčička, nebo kluk, jo? 8) :wink:

My jsme loni využili společného zdanění manželů a musím říct, že nám vraceli asi něco kolem 20 000,–- Kč. Takže letos to spočítáme taky a uvidíme. Asi to tolik nebude, ale něco určitě v našem rodinném rozpočtu přibude, na plíny.....

Perulko, máš ty to taky pořád nepříjemnosti s tou krví, co? Tak snad to Lupus nebude, moc držím palce.

K těm návštěvám, jen krátce, nemám moc ráda, když se nám někdo plete do soukromí a už vůbec ne v takovou intimní situaci, jako je zabydlování nového člena rodiny doma. Ale je fakt, že moc příbuzenstva nemáme, takže to tak hrozný asi nebude. Mamka je vítaná, ta mi pomůže první týden společně s manžou a brácha a švagr maji svých problémů dost, tak uvidíme, jestli vůbec přijdou. A známí a kamarádi holt počkaji, až je pozvem.

Tak my razíme, zatim pa a přeju slunečné odpoledne všem!!!

A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
26.2.08 15:02

Jo Evi - dělej jak myslíš! Já bych to nevydržela. Ale zase pokud jsem teďka upnutá na Eminku a náhodou by to byl Tonda, tak to radši příště fakt nechci nic vědět :lol:. No uvidíme. Já su natěšená na holčičku a asi by to byl šok. Teďka je ale příjemné mluvit o mláďátku už jménem a jako o živém tvorečkovi, ne jako TO malé nebo TO mrně nbo TEN prcek.

Holky, jak poznáte podle šťouchanců, co to je? Vždycky mě fascinuje, jak někdo říká, že je legrační vidět patičku nebo kolínko… no mně se dělají na břiše hrby jak Říp,ale teda nemám nejmenší tušení, jestli je to ruka nebo hlava. Navíc mě kope hodně často na střídačku do úhlopříčky, třeba vpavo nahoře a vlevo dole. Tak dedukuju, že chce hlavou a nohou prorazit břicho… ale jistá si tím teda nejsem…

Za chvilku vyrážím na těhulovské cvičení. Zas tam s těma bolavýma zádama budu za agenta, chjo. No ale třeba to pak k něčemu bude, že..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2241
26.2.08 15:41

Ahoj,
tak jsem tady! A 3D ultrazvuk se nekonal! Ach jo. Mám neposlušný děti Chlapeček vystrčil jen pinďoura a hlavu schoval pod mojí pánevní kost a holčička se pro jistotu celá stočila do klubíčka a hlavu strčila mezi nožky a bylo hotovo. Takže fotky nemám žádné a asi už mít ani nebudu, ještě to dr. zkusí příště, ale už teď vím, jak to dopadne. No tak mám fotky jen ze začátku, co se dá dělat. Ale hlavní je, že jsou v pořádku. Každý má cca jedno kilo, tak byla dr. spokojená. čípek zatím v pořádku a neotvíráme se, tak ještě nějakou dobu vydržíme. Jen ten Matěj je hodně dole a tlačí mě šíleně na močák. Mám pocit, že noce trávím víc na záchodě, než v posteli!
Jinak s tím kojením, to jsem sama zvědavá, jak to budu dělat a jestli budu mít dost mlíka pro obě. Teď zatím nic nekupuji, až jak to pujde. Ráda bych kojila, tak snad se podaří a budu mít mlíka dost, když ne, tak se taky prd děje…jen těch peněz :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2241
26.2.08 16:18

Tak jsem do fotogalerie vložila místo dětiček svůj pupek :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
26.2.08 19:06

Morgi, krásnej domeček pro 2 miminka. Na to, že už to máme za pár a ty ještě dřív, tak je to super bříško.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
26.2.08 20:38

Morgi, super břicho. A jak říkám, děti si z tebe dělaj legraci. nekopali na počkání, schovávaj se:-)

Perulko, Amazonko- držím palce.

Agi- a co švagrová, bylas za ní o víkend?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
27.2.08 08:43

Brý ranko kočky!
Tak mě tu máte. Nevydžela jsem a volala směr Brno a.........JE TO DOBRÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝ :dance: :dance: :-) :pankac: Dokonce o malilinečko lepší než když mě pouštěli z nemocnice. Asi jste na mě hezky myslely:)
Tááák a další kontrola až 10.3., to jsem moc ráda, už mám těch doktorů plný zuby. Když to musím tak hnusně říct, tak je to těhotenství dobrý aspoň k tomu že si člověk zvykne že se v něm hrabe kdokoli! Když jsem měla jít dřív jednou za rok na gyndu, měla jsem z toho nervy jako blázen a teď mi to už ani nepřijde.

Morgi, já taky neám fotečku a asi už mít nebudu, ani Peťa se mnou na ten ultrazvuk nemohl jit :cry: A jak zvládáš cukrovku? Já bych zblajzla co vidím a nemůžu a jak naschvál nás teď zvou všichni na grilování, narozky a podobně a nikdo nikdy nechápe proč bych jako nemohla aspoň ochutnat jejich výborné masíčko na grilu nebo domácí koláče z kterých kape tuk a podobně. A o alkoholu ani nemluvím. Že jsem těhotná a ještě mám v háji játra prostě nějak nechápou, troška prý ještě nikoho nezabila. No chytří no. :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
27.2.08 10:22

Ahoj Amazonko, gratuluju moc, super. Ted už to bude jenom dobrý.
A co takhle si na grilování připravit něco svého - naložit tofu nebo zeleninu se sýrem a ugrilovat si jí třeba v alobalu, aby to čoud neočoudil? Ty můžeš jíst jenom něco, jasně. Ale muusíš i nějak speciálně hlídat množství nebo tak?

Jo tohle vám fakt nezávidím. Já se sice necpu, jinak mě tlačí břicho, ale chutě se mnou cloumaj. A nejlepší je, že většinou večer a vždycky na něco, co doma nemáme.

Teď jsem byla u kamarádky a koupila jsem od ní dvoje super těhotenský kalhoty, dvě halenky a jedny kraťasy. Fakt moc hezký. Mám radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí