Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, nejeli jsme nikam. Vítek prozvracel noc. Spali jsme tak asi 2 hoďky a teď má horečku. S prominutím už se na to … .
Ještě, že nešel včera do školky, to by mě Honza přetrhnul, že to tam chytil.
Už se moc těším, až se zas do kolečka nakazíme všichni. No jdu chovat.
Ali - to je mi líto. takže nejedete vůbec nikam? ach jo, vám ten víkend asi není souzený ![]()
Ranio - no to jsou zprávy! Chudino, to je fakt hrůza, takové trápení. A nestalo se ti nic, nepraštila ses? Co s tebou dělali pak?
Amazonko - tak aspoň ty si užíváš. Ale ty si to taky zatraceně zasloužíš po tom všem!
Dneska si udělám volný den doma. Včera jsem byla s kamarádkou na nákupech v Olomouci a zase něco nakoupila - jen drobnosti: teploměr do vody, dudlík, nůžky na nehty…
No a dneska plánuju jen žehlení a asi upeču konečně ty Míša řezy. večer mají přijít známí, tak ať je co na stůl. A taky mám chuť na tresčí játra, tak budou jednohubky…no, moc se to k sobě nehodí, ale co ![]()
Ahoj holky,
to jsou teda zprávy.
Ali, vy se v těch virech taky furt plácáte. Ale tohle je asi nějaká viróza potvora. Z dost zdrojů jsem slyšela, že někdo zvrací a má průjem. Je to všude. Chřipky odezněly a střevní virózy nastoupily. My se zatim držíme, i když mamka už taky průjmuje asi 4 dny. Tak čekám, kdy to propukne.
Ranio - teda to jsem fakt ráda, že jsem to ustála takhle dobře, ten cukr myslím. Vůbec mě nikdo neupozornil, že by mi mohlo bejt špatně až takhle. I když už jsem slyšela od kamarádek taky různé story, jak omdlévaly a zvracely atd, mě taky chvíli (cca 30 min po pozření toho hnusu) bylo blbě, ale naštěstí jsem ležela u mamky na gauči s mobilem v ruce, kdyby něco. Taky mě napadlo, že to nemuselo dopadnout dobře. A fakt sis neublížila? To je nejhorší, že člověk ani neví, co se s nim v tu chvíli děje.
Evi - krásný povlečení, já se ještě chystám koupit nové, tak aspoň mám inspiraci. Mám představu něčeho do žluta nebo okrova, žádnou modrou, s tim blázní furt mamka. Všechno, co koupila je do modra nebo bílo modra. Kde jsou zelená, žlutá, hnědá......duha má víc barev, ne?
Holky, musím se vám svěřit, mám toho plnou hlavu a je mi z toho hrozně. Švagr se rozvádí se svojí ženou. Je to tam dost na ostří nože, teda bylo. 2 roky jsem švagrovou neviděla, přerušila veškeré kontakty, mají spolu skoro 15-ti letou dceru. No a minulý týdej, jsme se dozvěděli, že švagrová leží v nemocnici po hysterektomii (odstranili jí všechny ženské orgány), byla na ozařování, nemůže na nohy, upadá do bezvědomí, má krev v moči a vypadá to hodně špatně. 27. 2. jde na další chemo. Holky je to hrozný, ještě jí nebylo ani 40 let. Ta malá nikoho nemá kromě táty a babičky (mojí tchyně), který je 71 let a táta má novou rodinu a 2 týdny staré mimino. Tak jsem zvědavá, jak to celé dopadne. Věřim v dobrý konec, ale byl by to zázrak. Nezlobte se, že vás tim zatěžuju, je to hrozně smutný, tak na to nechci bejt sama.
Jdu vymyslet něco k obědu, vůbec mi to nemyslí. Asi bude rizoto.
Mějte se krásně, hlaďte pandírka a užívejte si malých starostí.
A.
PS: jo a to nejdůležitější, co jsem chtěla napsat, cukr mám v pořádku, žádná cukrovka, žádná dieta, zatim, huráááá.
Ranijo - pěkně tě potrápili. A je fakt, že kdybys třeba chodila jinam, tak tě na vyšetření cukru ani neposílaj. Někde pošlou, někde ne. Lentilka třeba vyšetření odmítla. Ale chápu, že ve tvé situaci potřebuješ mít jistotu ve všem. Tak ať už je ti dobře.
Perulko- nejedeme nikam. Nezvládla bych s Vítkem tolik hodin čekání v Praze. To by do toho ještě víc nastydnul. A kdo ví, jak bude vypadat zítra. Teď leží a leží a chce se chovat.
Ty jo, to jsi fakt kuchařka. Já asi budu mít dneska suchý brambory. Abych tady Vítkovi nevypouštěla pachy.
Agi- ale zas je super, že je babička nadšená. U nás je to tak, že mamka bude kupovat, až se to narodí. Ale mě se věci, co kupuje nelíbí. A Honzovo mamka šetří. Ta mi koupí maximálně něco na mimčo k narozeninám. Za Vítka to tak dělala. A vždycky hekala, jak je to strašně drahý:-)
Lucko- tchýně se na mimi určo těší. Je to tchýně, no. Ale vidíš, že ti ráda povozí nebo někdy pohlídá. Za to já jsem Honzovo mamce vděčná. Moje mamka je v důchodu. Ale u ní mám pocit, že jí prosím o laskavost, když jí potřebuju dát Vítka. A přitom si parádně rozumí a nikdy od ní nechce jít domů. Ale Honzovo mamka pořád volá, jestli si ho může půjčit. A to je super, když se sem tam o víkend člověk ráno může vyspat. Tak ať tě tvoje tchýně taky mile překvapí.
Ahojky..
Ranio.. chuděrko.. to mě mrzí, že sis ten test takhle protrpěla!! Hlavně, že se nic nestalo tobě ani mimískovi!!!!!
Agi.. je mi moc líto, co se děje s tvou švagrovou.. A věř, že zázraky se někdy dějí.. a nezbývá než doufat a věřit!!!!!!!!
lumr (r. 81/Praha/býk/V) // 9. 9. 29+5 tt
Amazonka (r. 87/Vyškov/rak/S) // 5. 9. 29+3 tt holčička Deniska Len-til-kah (r. 82/Ostrava/lev/V) // 29. 8. 29+2 tt + Štěpánek 1,5 roku
Aghata (r. 76/České Budějovice/vodnář/V) // 7. 9. 29+1 tt + Agátka 2 roky chlapeček Tobiášek Jituš (r. 75/Ostrava/ryba/V) // 3. 9. 28+6 tt
Rania (r. 81/Praha/váhy/V) // 13. 9. 28+1 tt holčička Elisa
LenaV (r. 76/Ústí n.L./štír/V) // 13. 9. 28+0 tt holčička Nelinka Perulka (r. 81/Zábřeh/panna/V) 27+4 tt holčička Eminka Ella (r. 83/Varnsdorf/býk/S) // 9. 9. 27+3 tt + Laurinka 3 roky chlapeček Honzík Lucka025 (r. 82/Litvínov/kozoroh/V) // 14. 8. 27+2 tt holčička Klárka Ivík (r. 85/Beroun/býk/V) // 24. 9. 26+6 tt chlapeček Adámek svape (r. 76/Praha/blíženci/S) // 15. 9. 26+5 tt holčička Aladina (r. 76/Litvínov/panna/S) // 18. 9. 26+4 tt + Vítek 3 roky chlapeček Morgana76 (r. 76/Praha/štír/S) // 23. 9. 26+3 tt (dva mimísci) chlapeček+ holčička Eviška (r. 79/Úpice/kozoroh/V) // 25. 9. 26+0 tt
Gigi (r. 75/Púchov/ryba/V) // 24. 9. 25+6 tt + Laurinka 16 měsíců
Jenifer (r. 83/Praha/rak/S) // 25. 9. 24+2 tt
Jak to zatím vypadá: 7 holčiček:5 chlapečků:2 překvapení
Agi - no je to hrozné, když se tohle stane člověku, kterého znáš, co? ALe jak říká Evča, naděje umírá poslední. A zázraky se dějí, třeba to nebude ještě tak zlé. Co říkají doktoři? No chudina holčička, ale tak snad by se o ni taťka postaral, ne? To že má novou rodinu neznamená, že zapomene na starou.Ale je to hrůza každopádně - nejdřív rozvod, pak tohle… ach jo
. člověk si tyhle věci vůbec nepřipouští, že by se to mohlo stát.
Tak já furt ještě vysedávám u počítače, ale už jdu fakt žehlit nebo vařit nebo péct, prostě dělat něco užitečného!!! Mám půjčenou kuchařku na pečení chleba od kamarádky. Je super, úplně pro blbý- tj. pro mě jak dělaná
. Tak snad už ten stopro domácí chleba konečně zvládnu!
Perulko.. taky se chystám na žehlení.. ale až po obídku.. teď si třídím prádlo, na to, který musím žehlit a který ne.. ![]()
Pečení chleba v pekárně?? Jestli jo, tak hoď nějakej receptík, prosím! Taky bych ráda něco vyzkoušela! A nejlíp něco osvědčeného! ![]()
Evi, teda nebejt tebe a seznámku, tak bych úplně zapomněla, že už jsem ve 30 týdnu. Tak ještě 10 a už to tu bude. To to letí!!!!
Morgi - ty budeš rodit přirozeně, nebo jdeš na císaře? S dvojčatama se chodí dřív myslím, to to budeš mít první z nás za sebou, co? To už klidně za měsíc a půl můžeš mít miminka doma. Já už se tak těšim, ale pořád mám obavy, jestli to vůbec zvládnu. Agi nám dává dost zabrat, holt to bude záhul, no. Ale říkám si, že to bude určo stát za to.
Tak rizoto je hotový, dneska jsem to stihla nějak před limitem. Svítí sluníčko, tak dám Agi chvilku spát a pak vyrazíme ven.
Agi.. viď, hrozně to utíká!
Já see taky na jednu stranu hrozně těším, až budu mít mímo doma.. ale bojím bojím.. porodu i toho, jak to zvládnem.. Ale tak snad jo.. ![]()
Já vždycky na něco zapomeu. Agi to je fakt strašný. Chudák ženská a rodina. A kde je holčička teď?
Eviško- ty máš doma pekárnu chleba?
Alčo.. mám Etu Harmony.. ale jsem taková málo odvážná.. bojím se experimentovat..
Ali, ta holčička je teď doma a střídá se u ní babička a táta, vždycky po 2 dnech. O víkendu se za švagrovou chystám do špitálu, ale nevim nevim, jestli do zvládnu. Abych se jí tam nerozbrečela, až jí uvidim, to by jí asi moc nepřidalo. Ale když ty moje hormony jsou teď tak nevyzpytatelný.
Jinak jsem do galerky vložila pupajz, tak se nelekejte, mě všichni říkaji, že už vypadám, jak před slehnutím a ne že mám ještě 2 měsíce před sebou. Tak aspoň vidíte, jak je to individuální, ty břicha. Je to podle postavy a konstituce člověka.
Ta naše opička vůbec neusnula. Hodila jsem jí do postýlky v půl 1 a v 1 už na mě hulákala, že je vyspatá. To si zas neodpočinu ani minutu.
Jdem omalovávat a pak na chvilku ven, má přijít těhu kámoška, tak půjdem na prochajdu.
Agi- u téhle nemoci je tak moc potřeba věřit. A sebrat sílu. V Motole jsem chodila na dětskou onkologii. Ty jo, chápu, že tam dělá tolik mladejch holek a po dětech už se tam málokdo vrátí. Já už bych na to neměla. Držím švagrové pěsti. Snad na to přišli včas. A sebrat všechny orgány, je to nejlepší, co mohli udělat. A v ČB máte dobrou onkologii?
Eviško- do pečení chleba se člověk musí dát a upéct spoustu chlebů. Až člověk přijde na ten svůj oblíbený. Nebo pár oblíbených. A i ty se sem tam zkazí. Já teda jo:-) Já se zas vrhnu na ten svůj kváskový. Protože u kojení se stejně nemůže kynutý. Nebo u Vítka jsem nemohla. Zkusím najít recept na buchtu - makovou z pekárny. Byla to docela mňamka. A jednoduchá a pováděla se skoro vždy.
Vítek už 3 hoďky spí. Už nezvrací, ale má horečku. Chjo. Za dnešek snědl jednu piškotu. Posledních 14 dní skoro nejedl. No a pít nechce.
Alčo.. určo sem nějakej receptík hoď.. Budu ráda..
Chuděrka malej.. doufám, že už bude brzo zdravej.. se z toho nějak nemůžete vyhraabat, co? ![]()