květen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7584
18.2.08 17:57

Ahoj holky, tak jsem doma z gynekologie.
Výsledky jsou v pořádku. Potomek má prý skoro kilo a dr si dala hodně záležet, aby i tatínek viděl pindíka. Chtěla nám ho i uložit na CD:-) Tak už je to na beton:-) A rovnou jsem v Tescu koupila nějaká klučičí body:-)
Vítek zůstal do zítra u našich. Už je to zas ďáblík a já mám ještě jakýsi únavový pochřipkový syndrom. Tak on si to užije a já snad odpočinu. I když domácnost už moje ruce potřebuje a na zítra jsem slíbila Honzovi pracovat. Už mi to poslal na počítač, tak se z toho asi nevykroutím.

Soused kutil zas od včera doma něco odbarvuje či lakuje nebo nevím co a celý byt nám páchne ředidlem. Už mám pořádnou zlost.

Perulko, Eviško, ať jste zdravé.

Dám UZ fotku do galerie, měl by a ní být obličej. Na monitoru u dr byl dobře vidět, teď nějak nevím, nevím. Popusťte uzdu fantazii:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
18.2.08 23:35

Eviško - no… já říkám první velký tomu kolem 20. týdne a druhý velký tomu po 30. týdnu. V těhotenství máš ale nárok na tři UZ, z nichž první je ten na konci prvního trimestru (jak podle něj rozumný doktor určuje termín porodu), takže někdo říká první velký tady tomu :nevim: .
Ve skutečnosti je to dost zavádějící, protože mě na tyhle UZ neposílají na žádné specializované pracoviště (což často jo, anebo to tak holky aspoň psaly, když jsem čekala Š.), dělají mi ho normálně v ordinaci, takže je to stejně na tom našem malém UZ :lol: (třeba švagrová mi popisovala nějakou obří obrazovku, tak to u nás fakt ne, vidím tam celkem prdlajs :lol: , no ale hlavně když paní doktorka vidí všechno, co má, že).
Mmch můj potomek hrdě oslavil 1,5 roku :wink: (to jako kvůli seznáááámku, chápeš :lol: ).

Tak jsem si, holky, říkala, že my, co máme jako první dítě kluka, docela ušetříme. Jeho handerky totiž může podědit brácha i ségra (té se když tak k modelu dokoupí růžová hučka nebo tak něco), jenže takové ty růžové kabátečky s výšivkou, příp. kožíškem mladší bratr těžko podědí :P (zamýšlela jsem se totiž nad tím, jak často jsou holčičky oblíkané do růžové barvy a tomu odpovídajícího oblečení - co se s tím pak dělá, když už další holka není 8O ?… ale já vím, prodá na MMB).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
19.2.08 08:59

Lentilko- v Praze jsem byla na 3 velkých UTZ - za Vítka. Ve 12tt, ve 20tt a kolem 30tt. Teď v Mstě jsem byla akorát ve 20tt v nemocnici. Ale proč to byl velký UTZ, nevím a za týden jsem šla na UZ srdce. Teď mi moje dr na dotaz, kdy bych měla jít na velký UTZ řekla: " A vám se nelíbí můj UTZ?" Takže mi ho bude dělat taky jen v ordinaci ona.
Co se růžových věcí týče - třeba budete mt napotřetí zas holku:-)

Jdu pracovat, tak tu budu dost často. Pište, pište, pište, jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
19.2.08 09:08

Ahoj těhulky,

zdravím při úterku. Vidím, že choroby se pomalu zdají být vyléčené, Amazonko - dieti, ať tě furt nestraší s tim špitálem.
Holky, co jste sebou řízly o zem, to je moje noční můra, už i po schodech chodim jak důchodce, abych náhodou nezakopla. Snad už vás to přestane bolet.

Holky, já byla včera na tom cukru, no hnus, vzali mi trochu krve ze žíly, dali mi vypít půl litr glukózy, málem jsem se osypala. Pak jsem na 2 hodiny šla domu a pak mi zas brali krev ze žíly. Výsledky zatim nemám, zítra budu volat na gyndu, tak uvidíme. Ještě jsem si v neděli upekla poslední kynuté koláčky s tvarohem, protože si myslím, že to asi taky bude na dietu, vzhledem k tomu, že jsem u Agi těhu cukrovku měla taky.

Jinak včera jsem si udělala radost, po tom cukru, koupila jsem Tobíkovi rychlozavinovačku, soupravičku (dupky a kabátek) a čepičku. Šla jsem tam s Agi, ale to se nedá, pořád něco tahala, koumala, zkoušela, dokonce viděla nočníky a chtěla se vyčurat…to už bylo moc, tak jsem nakupování musela utnout, bejvala bych tam asi nakoupila daleko víc. Musim jí někdy nechat u mamky a vyrazit sama nebo s manžou, ale ten by mě zas moc krotil, že to nepotřebujem a to už máme…znáte to, chlapi.

Lentilko, máš pravdu, po Agi mám spoustu krásných růžových věciček a teď nevím, co s nima. Mám pár kamarádek, co mají malé holčičky, tak je zkusím udat tak, nebo přes ten MMB, ale to je zas všechno nafotit a bla bla bla, jsem líná, snad časem. Ale naštěstí mám taky spoustu neutrálních věcí, hlavně ty dražší, jako zimní bundy, kombinézy, jsem kupovala v obojetných barvách.

Tak my se musíme na angličtinu, jdem se oblíkat, zas se ukážu. Zatim pa a mejte se.

Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
19.2.08 09:28

Jo a k těm UTZ, já byla ve 12tt, pak asi 2× kvůli genetice, ale to bylo nad rámec, pak ve 24tt na „velkém“ UTZ s UTZ srdce a orgánů. A teď jdu ve 30 tt, pak už prej není nic moc vidět, dítě je už veliký.
Jinak jak psala Lentilka, nárok máme na 3 UTZ placené z pojištění, pokud je vše v pořádku. Tak asi tak, co vim.

A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
19.2.08 10:06

Ahojky,
Alčo.. krásné fotečky!!

Lentilko.. já na všechny ultrazvuky zůstávám v ordinaci.. Nikdo mě nikam neposílá!

Jinak mě dělali na začátku 2 utz najednou.. zřejmě pro jistotu kvůli tomu mému min. potratu.. Ale teď už mě bude čekat taky poslední..

Agathko.. tebe pustili v průběhu testu na cukr domů??? Tyjo.. když byla já, tak si jedna paní chtěla odskočit o budovu níž k nějaké doktorce a nepustili ji.. že má být v klidu a mohlo by se jí udělat špatně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
19.2.08 10:07

lumr (r. 81/Praha/býk/V) // 9. 9. 29+3 tt
Amazonka (r. 87/Vyškov/rak/S) // 5. 9. 29+1 tt holčička Deniska Len-til-kah (r. 82/Ostrava/lev/V) // 29. 8. 29+0 tt + Štěpánek 1,5 roku
Aghata (r. 76/České Budějovice/vodnář/V) // 7. 9. 28+6 tt + Agátka 2 roky chlapeček Tobiášek Jituš (r. 75/Ostrava/ryba/V) // 3. 9. 28+4 tt
Rania (r. 81/Praha/váhy/V) // 13. 9. 27+6 tt
LenaV (r. 76/Ústí n.L./štír/V) // 13. 9. 27+5 tt holčička Nelinka Perulka (r. 81/Zábřeh/panna/V) 27+2 tt holčička Eminka Ella (r. 83/Varnsdorf/býk/S) // 9. 9. 27+1 tt + Laurinka 3 roky chlapeček Honzík Lucka025 (r. 82/Litvínov/kozoroh/V) // 14. 8. 27+0 tt holčička Klárka Ivík (r. 85/Beroun/býk/V) // 24. 9. 26+4 tt chlapeček Adámek svape (r. 76/Praha/blíženci/S) // 15. 9. 26+3 tt holčička Aladina (r. 76/Litvínov/panna/S) // 18. 9. 26+2 tt + Vítek 3 roky chlapeček Morgana76 (r. 76/Praha/štír/S) // 23. 9. 26+1 tt (dva mimísci) chlapeček+ holčička Eviška (r. 79/Úpice/kozoroh/V) // 25. 9. 25+5 tt
Gigi (r. 75/Púchov/ryba/V) // 24. 9. 25+4 tt + Laurinka 16 měsíců
Jenifer (r. 83/Praha/rak/S) // 25. 9. 24+0 tt

Jak to zatím vypadá: 6 holčiček:5 chlapečků:2 překvapení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
19.2.08 10:37

Agi - to se taky divím, že tě pustili domů. Já taky musela sedět, navíc mi brali krev a moč třikrát, vždycky po hodině. Takže to bych nestihla se ani vrátit…

Ivi - díky za přání, to určitě taky zvládneš! A kočárek máme vybraný stejný!!! odkud jsi ho objednávala? Já ho ještě neobjednala, je jen vybraný. A co máš za barvu?

Ali - gratuluju ke zdravým klučíkům - oběma! Ty jo, už kilo…to to letí, co??

Jinak k těm ultrazvukům - já na nich byla v prvním trimestru každý týden. kvůli komplikacím. Ale naposledy sem byla na té genetice ve 22.tt a od té doby nic, až zase teďka to bude asi v tom 30.tt. Už se těším a bojím současně. A prý se zase bere ještě krev na cosi…

Včera mi přišla emulze na masáž hráze od Hádka, tak se začínám na to psychicky připravovat. Já používám většinu kosmetiky od Hádka (original ATOK) a něco z Weledy. Obojí je stopro přírodní a su s tím spokojená. Mám i ten Muttisol olej na strie a zatím to funguje. Mají i moc příjemnou :,-(u pro miminka. Dala jsem ji kamarádce, když měla mimi a taky si to hrozně chválí, zvlášť masážní fenyklový olejíček na prdíky a heřmánkový do koupele.

Ach jo - dostala jsem dneska domácí úkol od manžílka - nějaký referát do němčiny, tak jdu na to mrknout. Pak mě čeká ještě účetnictví, brrr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
19.2.08 11:30

Trošku si ten cukr dělají, jak se jim to hodí. Ale chodit by se podle mě určitě nemělo. Protože to zkreslí výsledky.

Mě práce dneska vůbec nejde od ruky. A to toho mám ještě tolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
19.2.08 13:23

No fakt mě pustili pryč. Sestra mi řekla, že nemám nikde chodit po krámech, spíš jenom sedět. Asi bych teda mohla zůstat v čekárně, ale to mi nenabídla. Že mám přijít přesně za 2 hodiny, na minutu. Já jsem teda šla k mamce domu, bydlí naštěstí 5 minut od polikliniky, ale kdybych neměla tuhle možnost, asi bych tam seděla v čekárně. Žádnou moč jsem nedávala. Je fakt, že mi bylo trochu blbě, jako na omdlení a chvíli i tak divně zima. No snad to nic neznamená, i když mám špatný tušení.
Tak mi držte palce, zítra ráno tam budu volat.

A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
19.2.08 13:45

No fakt - všude to dělají jinak. Já 3× krev z prstu a 3× moč a výsledky byly do půl hodiny od posledního odběru. A nedovolili mi to ani zapít, že bych jim naředila ten roztok a nebylo by to přesné. Tak teda nevim… to pak skoro porovnávají hrušky s jabkama, ne?
Agi - držím pěsti, ať to dobře dopadne!
Tak jsem teďka trošku rozhozená. Za poslední dva týdny mi tři lidi řekli, že mám malinké bříško, dneska mě dokonce pošťačka odhadovala na 4.-5. měsíc a já přitom už su v 7!!! Doktorka mě pokaždé vyšetří jen krátce na koze, tak nevím, jestli z toho něco pozná. Tak začínám být mírně nervózní, jestli Eminka dobře roste nebo ne… kontrolu mám zas až příští čtvrtek, tak se asi zeptám, jestli by ten UTZ nemohla už udělat. Su fakt nervózní. Co vám vlastně dělají doktoří v poradně? Já jen hupsnu na kozu, zkontrolují moč, váhu a tlak a to je všechno… Mimi kope, ale nevím, jestli teda má všeho dostatek… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
19.2.08 14:20

PERULKO klídek:-) Jsem těhotná podruhé a ani lidi nepoznávají, že jsem těhotná:-) Záleží na typu postavy, uspořádání vnitřních orgánů. Sousedka měla břicho břichatý už ve 2 měsící a na mě to pozná, jen okolí, co ví, jak vypadám běžně. Mě se to schová pod prsama a jsem taková celkem rozložitá:-) Klídek:-)

Navíc okolí nepočítá v lunárních měsících. takže jsi v 6tém, né? Podle běžných měsíců. Čím větší břicho, tím větší nemotora. Však budeš v květnu ještě hekat:-)

Já mám práci hotovou, jdu chvíli odpočívat. Bolí mě od počítače nohy a pak tradá pro potomka prvního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
19.2.08 16:32

Jo, je to fakt, cukr se dělá všude jinak, u nás moč nebrali vůbec, krev ne z prstu, ale z žíly na předloktí… taky někde vyžadují nepít, někde si člověk může donést hořký čaj, tak já nevím, k čemu takové testy jsou :roll: . A že si, Agatho , lajzli pustit tě na špacír, mě docela udivuje, taky jsi sebou mohla někde švihnout :? .

UZ nerozumím vůbec, do toho 20. týdne mi doktorka taky dělala UZ při každé návštěvě, i když třeba hlásila, že ho dělat nebude, pokud nezaplatím 200Kč, neb není hrazen pojišťovnou. No a pak ho udělala, akorát jsem neviděla na monitor. Tak si vyberte. U Š. to bylo na chlup stejné, vedla jsem si záznamy.

Eviško - my tomu jako laici stejně nerozumíme. Já vidím obyč. UZ s maličkou obrazovkou, a přitom mi na tom gynekoložka potom udělá NT screening s tím, že má nový přístroj a že mi to v minulém těhotenství nedělala, protože na to neměla vybavení.
Stáří plodu jí ve 20. týdnu vyšlo na den stejně jako ve 12. týdnu (Štěpánka jsem podle jejího měření porodila přesně na termín, takže jí věřím), ačkoli doktor na kardiu mi týden předtím na mnohem větší obrazovce naměřil dítě o dost jinak.
Asi nejde o to, jak je ta věc velká, ale kolik toho umí :D (UZ i doktor).

Věci na dítě mám půjčené, anebo domodra (ani na tom nebazíruju, ale tak nějak jsem to většinou sehnala v modré, no). Ale žíly mi to netrhá, i kdybych měla mít ještě tři holky :P .

Malé bříško je určitě o dost lepší než velké bříško :wink: . Mně se teda pod prsama nic neschová :lol: , blížím se opět ke stavu - chodící břicho, jen nahoře hlava, dole nohy :twisted: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
19.2.08 17:00

Perulko.. nic si z malého bříška nedělej.. buď ráda.. na konci těhu ještě budeš vzpomínat, jak ti bylo fajn.. :D
Já teď taky na poslední kontrole nic extra nezažila.. U sestřičky tlak a váha, u doktora změření bříška, pokus o poslech srdíčka (vylezly z toho jen kopance) a kontrola čípku..

A ty cukrovkářský testy.. 3× moč a 3× krev ze žíly (z toho obojí jednou před vypitím toho půll litru blivajzu).. Musela jsem zůstat v čekárně a nepít..
Taky mi bylo divně..

Koukejte, co jsem právě objednala:
http://img.mimibazar.cz/…b8126405.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
19.2.08 18:48

Ali - já sem na začátku 7.měsíce i pro veřejnost :lol: - teda lunárně. A já sama si ani nemyslím, že bych měla to bříško až tak mrňavé. je pravda, že už ta strašně neroste jak asi před měsícem, ale to se snad spraví..

Evi - moc pěkné! Já taky pokukovala po tomhle, ale nakonec jsme koupili soupravičky v Polsku. Ale myslím, že taky moc pěkné. A od jedné kamarádky jsem dostala úplně luxusní z nádherného materiálu. Původní cena 6tis. Blázen! To bych nikdy nedala. Ale je to fakt krásné. Až to povleču, tak to nafotím a ukážu. Teď by se to ještě zaprášilo.

Jdu vařit, mám chuť na rohlíky ve vajíčku s hořčicí, cibulí, sýrem a kyselou okurkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí