květen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4271
25.2.08 11:35

Krásné pondělí,

holky, my tu máme nádherně. Včera 21 st., dneska kolem 15. Sluníčko svítí, ale trochu se ženou mraky, jak to předpovídali, ale vypadá to na krásný den.
Za chvíli razíme s Agi na oběd k mojí babče, Agátky prababís, jako každé pondělí a pak za taťkou (mým) do práce. Aspoň, že nemusím dneska nic vařit.

Perulko, teda spalovna v podhůří, to je hřích. Neuvěřitelný, čeho všeho jsou lidi pro peníze schopni. To už za chvíli nebude čisto nikde. Kdyby to teda postavili aspoň někde dál od lidí. Vojáci mají spoustu těch jejich újezdů a jenom si tam hrajou ty jejich válečný hry, tak ať to postaví někde tam, ne?

Praní a žehlení na mimi, no na to si říkám, že mám pořád dost času, asi jako Ali, ono u toho druhého mimina to nějak neřešim. Ale abych se pak nedivila, že? Ještě musím něco pokoupit a pak to zmáknu všechno najednou. Od 17.3. plánujem malování celého bytu a stěhování pokojů a výrobu pokojíčku pro Agi, tak to snad zmáknu pak, po tom, co tu vybuchne bomba. Tašku si taky chci sbalit tak nějak měsíc před termínem…

Amazonko, ty tel. kontakty, to je dobrej nápad, ale musíme to udělat nějak trochu neveřejně, sem může každej. Dá se myslím poslat soukromá zpráva, ne? Tak kdyby se toho někdo ujal, mohly bysme mu všechny poslat svoje číslo a on by pak ten seznam rozeslal ostatním, taky jsou soukromou zprávu, co vy na to? Nezlobte se, já na tyhle organizační věci moc nejsem a taky sem nakouknu jednou za čas, tak se nehlásím.

Včera jsme byli u známých, co mají o měsíc mladší holčičku. Ty naše holky spolu kámoší od malička, takže blbnuly na zahradě na klouzačce, s míčem, lítaly jak urvaný, tak Agi usla v půl 7 a spala do půl 7 do rána. Ani jsme jí nekoupali, protože byla fakt úplně tuhá. To už se dlouho nepodařilo.

Jinak myslím Perulka zmiňovala kamarádku s 11měsíčním synkem, co je pořád nespokojený. A nerostou mu zrovna zuby? Agátka taky takhle pořád vrčela a mounila, zrovna v tomhle věku. Pak jí vyrostlo pár zubů a začla pištět a křičet…v roce chodila, v 9 měsících si sama sedla, ve 4 měsících válela sudy…nevím, ale dneska je někdy jak utržená ze řetězu, mám pocit, že jí vůbec nezvládám. Hrozně zlobí, už si taky říkám, že to není normální. Vůbec neposlechne, zdrhá mi na silnici, furt na ní akorát křičim, až z toho někdy večer brečim do polštáře, jak je mi to líto. Ale fakt nevim, jak na ní. Jestli jsou to taky ty těhu hormony, že nic nevydržim, nebo co… A pak si říkám, jak do toho zvládnu ještě prcka s případnýma prďochama, přebalováním, krmením......

Lentilko, jinak Agátka škytala o 106 v břiše i po narození a teď mi břicho rytmicky poskakuje tak 4× za den. Je mi to nepříjemný, ale co se dá dělat. Prej to je z toho, že mimi rychle polyká plodovku, když je sladší a pak z toho má škytavku.

Na UTZ jdu ve středu, tak se těšim, ale moc si od toho neslibuju, mimi už bude velký a moc toho asi vidět nebude.

Jé to je zas román. Tak zatim pa a přeju hoooodně sluníčka, je to fajn, když svítí.

Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
25.2.08 12:12

Škytání miminka?? Holky a jak to jako poznám, že škytá.. Mně dělá v bříšku mimi různý věci, ale nevím, jestli je to taky škytání..
Včera ráno, když jsem se probudila, tak jsem myslela, že se mi prcek prokopne břichem ven.. Byl nějakej rozjetej a plnej energie po ránu! :D

Agathko.. s tím tajným seznamem tel. čísel to je dobrej nápad.
Jestli chcete, tak se toho klíďo ujmu, když už jeden seznámek mám pod palcem..

Tak jestli chcete, tak posílejte telefony mně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
25.2.08 12:29

Ja mam brachu o 16 let mladsiho a pamatuji si, ze od te doby co zacal chodit do 4-5 let to s nim bylo taky k nevydrzeni. Ja jsem mu i vykloubila ruku, kdyz se kroutil a ja ho za ni drzela. Proste jsem si rikala, dokud to bylo v postylce tak to bylo suprovy, to jsem o nej moc strachu nemela. Jinak je to tak, ze deti prochazi urcityma stadiama vyvoje a jedno ze stadii vyvoje je obdobi vzdoru. Je to urcite nekde popsane v nejake literature. Ted je bracha klidnej, ze o nem clovek ani nevi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
25.2.08 12:44

Agi- to je normální, že zlobí. Ještě rok vydrž:-) Taky se bojím, jak budu zvládat dvě a abych na Vítka až moc nekřičela. Já jsem totiž bohužel ječící typ navíc. Mezi druhým a třetím rokem to u nás bylo taky horší. Ale teď se dost srovnává. A už jsem ani dlouho nekřičela.

Holky nebojte. Není to vždy tak, že je hůř, jak začne dítě chodit. Mě se dost ulevilo. Vítek chtěl být pořád nošený a jak začal lézt a chodit, našel si nějakou zábavu a mě fakt ubyla práce. Na hlavu koupíte přilbu. Já teda určitě.

Eviško, číslo ti pošlu. A škytání taky většinou nerozpoznám. Ale proti pohybům je to pravidelné otřásání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
25.2.08 13:01

Abych řekla pravdu, pomalu mi začíná docházet, že v tom břiše opravdu nějaké dítě je (asi že už se fest roztahuje, nejlepší jsou ty patičky nad pupíkem, jak jdou krásně nahmatat… nebo že by to bylo kolínko?) a začínám se trochu bát. Jednak Š. zřejmě plynule přechází do období vzdoru, už se umí slušně vzteknout a jednak mi konečně padají růžové brýle a začínám si vybavovat, jak otřesně fyzicky namáhavé ty začátky byly, dost mě to tehdy po:,–(ilo na zadek, nečekala jsem to tak náročné.
Takže dovolená to asi zrovna nebude :? (je ta příroda chytrá, jak umí zařídit sklerózu, jinak bych druhé dítě absolutně nemohla chtít :lol: ). Tím nechci strašit, zase uklidním, že u nás bylo největší rodeo opravdu do těch tří měsíců, možná míň, čím je dítě větší, tím je s ním míň práce (možná teď tedy nastane zvrat 8O ). Ale to opravdu záleží na osobnosti. Já jak ho pozoruju, tak začínám o nějakém zá:,–(ním vlivu výchovy na člověka skoro pochybovat :lol: . Proto taky upřímně nenávidím kydy některých rodičů „kdybyste to dělali tak jako my…“… protože každé dítě je prostě originál a člověk by se mohl rozkrájet a s některými věcmi nic nezmůže. Takže doufám, že ani tento potomek nebude dlouhodobě nespokojený, umrněný, vzteklý a neposlušný, jinak jsem v dupě :P .

Číslo bych si, s dovolením, ukřečkovala, stejně bych posílala zprávu ještě do jiné diskuse, tak bych příslušnou osobu pověřila, ať dá vědět i tady, jo :wink: ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
25.2.08 13:13

No holky, tak doufám, že moje dítě bude natolik originální, že s ním nebudou žádné problémy :lol: :lol: :lol: ! Ale to si asi namlouvá každý,co?
Evi - já číslo klidně pošlu, jen musím přijít na to, jak :D .
No nic, jdu si ohřát polívečku a pak do města. Sluníčko už sice tak moc nesvítí, ale i tak mi určitě procházka prospěje.

S tou spalovnou - nejvíc nefér mi přijde, že to je nějaká zahraniční firma, kde ju s těmi plány vyhodili už z několika států, ale my hned hrrrr, berem každej bordel, jen když nám z toho něco kápne. Akorát z tohohle bude kapat akorát nějakej hnus, ach jo. fakt su z toho špatná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
25.2.08 13:31

Lentilko.. tak teď mě fakt trochu strašíš.. Já si to pořád prostě nedokážu představit.. co jako to malinký mímo dělá.. Vždyť jen spí nebo jí, ne? A nesmějte se mi! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Perulko.. pod každým mým příspěvkem je políčko „SZ“ .. a na to když klikneš, tak mi můžeš napsat soukr. zprávu..

A která zkušená matka mi vyvrátí tu pověru, že když je mamina v těhu v klidu, že i miminko bude klidné? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
25.2.08 14:09

Ahoj, ahoooooj! Zdravím z domu :D Na výsledky si mám volat ve středu, takže do té doby budu doma a pak se uvidí. Udělali mi ultrazvuk, ten podrobný, ale nemám fotku, protože malý ďáblík schovával obličejík. Jinak potřetí potvrzená holčička, 1500gramů a vše ok. Třikrát hurá!
A s čím mě docela zaskočili, že sice se uvidí podle dalších výsledků, ale ať počítám s tím,, že mi asi budou vyvolávat porod o nějaký ten týden dřív. Takže z květňátka bude nejspíš dubňátko 8 :o :)

Ty tel. čísla jsem samo myslela přes SZ, taky nemám zájem ho tu vystavovat pro nějaký úchyláky :lol: :lol: Takže Eviško pošlu a pokud vás všchny předběhnu tak se dobrovolně hlásím jako informační služba pro všechny ostatní, páč budete mít jistotu že vám už do porodky neodjedu.

Jo a ještě od minulé kontroly je malá ořád hlavičkou dolů holka jedna šikovná:) Však taky když kopne nožkou tak mi nadskakuje pravá koza :lol:

Tak zatím pa holky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
25.2.08 14:16

Jo a ráno sem si navlíkla zimní bundu, po cestě zpátky jsem myslela že se upeču. Lidi chodili jen v krátkých rukávech nebo lehkých mikinkách. To by se jezdilo s kočárem. Jojo :)

Evi myslím že tahle pověra nefunguje, já už slyšela i to, že když mamča v těhotenství brečí, má pak uplakané mimčo :roll: jo a taky že když se lekne má pak mimouš takové ty červené fleky po sobě, to by naše malá musela být jak dalmatin haha! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
25.2.08 14:20

Amazonko, nekaž mi to.. já si pořád pochvaluju.. jak budu muset mít klidné a hodné mimi… když jsem v pohodě a ty takhle! :lol:

Teda a koukám, jak už je Deniska veeeliká! 8O
Proč ti budou muset vyvolávat ten porod dřív??????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
25.2.08 14:46

No tak doufám že to vážně neplatí, protože já pořád někde lítám a něco dělám, to bych jako měla mít hyperaktivní dítě jo? To určitě nééé :) No jsem na ty naše poklady zvědavá, stejně bude všechno jinak než si myslíme:)

A s tím porodem, všichni doktoři my zatím řekli že se ty výsledky s narůstajícím těhotenstvím zvyšují, takže kdyby to bylo nějaké moc vysoké, vyvolali by porod dřív. ALe až asi třeba od toh 36. týdne, dřív si myslím že určitě ne. No ale každopádně musím přehodnotit tempo příprav, jeden nikdy neví :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
25.2.08 15:42

Jo, tak to se, holky, nebojte, já jsem děsný nervák, v těhotenství extra, a jaké mám klidné dítě :wink: .
Ta blbost s tím ohněm taky neplatí, to by musel být Štěpánek celý flekatý. Ona je to stejně jenom kosmetická vada, ovšem když se přihodí přes půl obličeje, tak je to dost blbé :? .

Perulko - to je jak jsem kdysi poslouchala v jednom dokumentu, že ČR každoročně vyveze víc dřeva než všechny skandinávské země dohromady :evil: .

amazonko - snad to bude v pořádku, moc si z toho strašení nedělej. I když kdo je připraven, není překvapen :) (hm, bych se možná měla začít připravovat).

Eviško - tak strašit tě nechcu, ono samozřejmě dítě jí a spí (někdy 8) ), ale mezitím třeba taky dost křičí (např. ty prdy :evil: , a to máš ještě kliku, protože ty přejdou, ale některé děti jsou z principu nespokojenci), musíš ho třeba často nosit (na to budu tentokrát připravená, už žádné orangutaní pracky), ono to kojení taky není až taková sranda, jak to vypadá, buď máš mlíka moc nebo málo (já např. strašně strašně strašně moc, fuj :? ), bolí tě jaksi celý spodek, když máš kliku na vydařený nástřih nebo natržení a tak, no. Ale nepostrašila jsem tě, že ne :P . (Některé děti zase fakt prochrápou 20 hodin denně a nic moc práce s nimi není.)
Hlavně prosím prosím, ať to moje dítě v noci spí! Já už jsem si nějak odvykla pořád sůvit.
A fakt si ze mě nic nedělej, protože kdyby to miminko zároveň nebylo něco skvělého, fantastického a úžasného, tak si přece hned tak druhé nevyrábím :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
25.2.08 15:54

Hehe teda Lentilko ty dovedeš potěšit :lol: Chudák Eviška:)

Se musím pochlubit, právě jsem vyhrála svoji první aukci na MMB o :,-(u věciček pro malou, už se těšim až přijde :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
25.2.08 16:11

amazonko - víš co, nikoho nelituj, beztak Eviška bude mít ten nejrychlejší porod, to nejhodnější miminko a největší dva umrněnce budeme mít ty a já :twisted: .
No ne… prostě nějakou dobu trvá, než člověk pochopí, co dítě kterým křikem chce, co na něj platí, a má holt po porodu taky trochu dělat co sám se sebou.
A to si představte ty chudáky matky, co nemají internet a nikdo jim dobře neporadí 8) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
25.2.08 16:15

Eviško, klid. Každé dítko je jiné. Já byla do 4m Vítka vyřízená a do 18m příšerně unavená. Každé dítě je jiné. Vítek se za noc kojil 6× a nespal. Moje druhé dítko bude kliďas - já to vím:-)
Máš přeci o patro níž babičku, né? Jen jí využij. Určitě se moc těší. To bude dobrý. Kamarádce dítko prospalo noc a jiné se za noc kojí jen jednou.
Ono by to s těma dítkama možná i šlo. Ale ženskou dost rozbijou její vlastní hormony a pak ta kombinace je už horší:-)
Ale neboj se a těš se.

Amazonko - přesně tak. Sice třeba porodíš první, ale věř, že nebudeš mít náladu dostávat sms a posílat zprávy. Ale nechci strašit:-)))
Třeba za Vítka jsem sotva stíhala sama dejchat a teď bych ráda studovala:-)
A cos vyhrála za aukci?

Klid neplatí a to, že by maminka měla chodit včas spát, taky ne. Jsem zářným příkladem. Já se tak snažila a byl to šok:-) A to jsem před tím byla aupair u 3 dětí a uřvaného novorozence. Cítila jsem se absolutně připravená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí