Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky kočky,
Alčo, bezva, že jste si výlet užili.. a na takový kravky je lepší se vykašlat.. vždycky se najde nějaká protivná káča, která ti umí znepříjemnit den.. ![]()
A jinak těhu hormony.. ani mi nemluvte.. Já včera koukala večer na dvojce na nějakej dokument o jedný velký rodině na Slovensku a jedna vnučka se vdala a odjížděla s manželem pryč.. a já už natahovala..
![]()
Amazonko.. taky čekám na výplatu, abych mohla nakupovat.. Teď máme nějak moc placení i kvůli autu.. tak se nemůžu moc rozšoupnout.. ![]()
lumr (r. 81/Praha/býk/V) // 9. 9. 30+6 tt
Amazonka (r. 87/Vyškov/rak/S) // 5. 9. 30+4 tt holčička Deniska Len-til-kah (r. 82/Ostrava/lev/V) // 29. 8. 30+3 tt + Štěpánek 1,5 roku
Aghata (r. 76/České Budějovice/vodnář/V) // 7. 9. 30+2 tt + Agátka 2 roky chlapeček Tobiášek Jituš (r. 75/Ostrava/ryba/V) // 3. 9. 30+0 tt
Rania (r. 81/Praha/váhy/V) // 13. 9. 29+2 tt holčička Elisa LenaV (r. 76/Ústí n.L./štír/V) // 13. 9. 29+1 tt holčička Nelinka Perulka (r. 81/Zábřeh/panna/V) 28+5 tt holčička Eminka Ella (r. 83/Varnsdorf/býk/S) // 9. 9. 28+4 tt + Laurinka 3 roky chlapeček Honzík Lucka025 (r. 82/Litvínov/kozoroh/V) // 14. 8. 28+3 tt holčička Klárka Ivík (r. 85/Beroun/býk/V) // 24. 9. 28+0 tt chlapeček Adámek svape (r. 76/Praha/blíženci/S) // 15. 9. 27+6 tt holčička Aladina (r. 76/Litvínov/panna/S) // 18. 9. 27+5 tt + Vítek 3 roky chlapeček Morgana76 (r. 76/Praha/štír/S) // 23. 9. 27+4 tt (dva mimísci) chlapeček+ holčička Eviška (r. 79/Úpice/kozoroh/V) // 25. 9. 27+1 tt
Gigi (r. 75/Púchov/ryba/V) // 24. 9. 27+0 tt + Laurinka 16 měsíců
Jenifer (r. 83/Praha/rak/S) // 25. 9. 25+3 tt
Jak to zatím vypadá: 7 holčiček:5 chlapečků:2 překvapení
Ahoj holky- já jedu mojí výplatu rozfofrovat dneska:-) Včera to s Vítkem nešlo. už takhle jsem ho tahala po všech čertech. Ale dneska ho hodím k mamce a Honza musí ještě na jednu pracovní schůzku, tak se svezu na otočku s ním:-)
Nějak nemám co dělat. Uklizeno jakž takž je a víc se mi nechce. Vařit taky nebudu. Asi si jdu číst.
Alčo.. to nakupování závidím.. Taky bych šla něco rozfofrovat.. ale není co.. ![]()
A s tím nicneděláním jsme na tom stejně.. ale asi budu muset žehlit.. A odpol. chci péct jablíčka v županu..
Ahoj maminy,
moc díky za podporu, taky ten splín už ze mě trochu spadnul a začala jsem věřit v lepší vývoj věci. Tak uvidíme, je to přeci jen ještě 10 týdnů, to se může stát cokoli. A je fakt, že ven Tobík musí tak jako tak a hlavně, že budem oba v pořádku.
My byly dneska s Agi plavat, tak zalehla v půl 1 a chrustí ještě teď. Mohla by ještě tak půl hodinky vydržet, jsem nějak unavená. Holky to je sranda, chodí nás tam 7 holčiček a 1 kluk. A všechny jsme koupily pro holky v Tescu stejný plavky a teď jsou jak akvabely ve stejných plavkách. Příště se budeme fotit, tak vám pošlu taky fotku pro pobavení.
Agi se teď budí nějak dřív, asi jak je brzy vidět. Dneska bylo na budíku 5.46. Kde jsou ty doby, co vydržela spát do půl 8. Snad mě Luky nechá o víkendu aspoň jeden den vyspat. Trochu dýl. Já stejně nevydržim dlouho. Když tu čtu, jak Ali vstává po 10 dopo. , tak dost závidim. V noci co 2 hodiny čůrat, nebo se ozve Agi, nebo Luky začne pochrupovat (co ho budu šetřit, chrápe jak dřevorubec
), takže toho fakt moc nenaspim. ............ááááá, už jsme vzhůru, tak já se jdu věnovat.
Evi - krásná hrazdička......a určitě jí využiješ, je to dobrá věc.
Amazonko - kabátek se taky povedl.
Ali - z tý ženský si nic nedělej, holt jsou mezi náma i hulváti a hulvátky.
Leni - mě magnézko vždycky trochu prožene, takže třeba se to s tim železem vykompenzuje a zácpa tě mine. Ale jak psala Eviškaa, laktobacily jsou super, vidíš, ty bych mohla koupit, když mě teď trápí ta mykóza.
Tak Agi ještě usnula, zdá se, teda nehuláká na mě, tak si možná ještě chce hovět, i když už nespí. Někdy to dělá.
Jo to vám taky už delší dobu chci napsat, ale vždycky na to zapomenu. Je to jenom takový tip. Objevila jsem v DM u těch dětských věcí i těhu spodní kalhotky. Mají buď přes bříško, což já nemám ráda, a nebo vystřižený pod bříško. Asi za 80,–- kč jedny. Jsou super a cena je přijatelná. Já to pořád řešila, normální kalhotky mě škrtily, tyhle jsou fakt pohodlný. Myslím, že mají černé a bílé. To jen tak pro info, kdyby to některá z vás řešila. V těhu obchodě mají podobný kolem 500,–-kč.
A nemáte některá nějaký tip na pěkný a cenově dostupný kojo podprdy? Nechce se mi to objednávat přes net, tak myslim, jestli některá neznáte nějakou fajn značku, koukla bych se, jestli tu někde v ČB není prodejna. Nebo bych možná riskla i ten internet, kdyby tam byly dobře velikosti i s rozměrama v cm. Díky za tipy.
Z upršených Budějovic zdraví Andrea
Ahoj holky!
Tak nejdřív poodpovídám, než to zapomenu a pak napíšu svoje novinky
.
Ali - já bych si nějakej lupus nevymyslela, donedávna jsem netušila, že něco takového existuje. To vylovila ta doktorka na hematologii. Chodím tam každý měsíc na kontrolu se srážlivostí a pro injekce a jí se tohle mimo jiné v té krvi nezdálo. Ale zatím se neplaším, říkala, že těhotenství to často zkreslí. Tak doufejme!!!
Agi - nejvic si všichni chválí podprdy od Anity. Já mám od ní jednu těhotenskou podprsenku, protože jsem fakt docela povyrostla a všechny mě táhly a je úplně super! netlačí to, drží.. myslím, že to za ty peníze stojí. taky jsem si koupila u ní dvoje těhu kalhotky - jedny za 180 Kč a jsou taky skvělé. Jinak používám normální nohavičkové s lykrou, ale hodně pružné. Protože kalhotky byly to první, co mě do břicha začlo tlačit.
Tak už máme taky konečně kočárek, huráááá! Luboš si vzal volno a vyrazili jsme i s našima do prostějovské Berušky. To byla komedie!
Musela jsem se smát. do rána se mi totiž zdálo, že jsme tam dojeli a oni ho neměli, i když jsem ho předem objednávala a slíbili, že bude. měla jsem z toho takovou hrůzu, že jsem tam od rána volala a nikdo to nebral. dovolala jsem se až z cesty mezi Mohlenicí a Olomoucí - naši jeli s náma.
no a oni mi samozřejmě řekli, že ještě nedorazil!!!! tak jsme se stavili v Makru a už od tama jsme měli auto skoro plný - naši se zásobili vodama a toaleťákem, atd. no komédie. a když jsme tam dojeli, tak ho naštěstí zrovna vybalovali…ale jaké překvápko, že to nebylo v naší barvě. tak se zjistilo, že to popletli ve skladu, náš poslali někomu do Mělníka a ten, co patřil do Mělníka, zase dodali nám. prostě když se daří…no ale jak ho paní začla skládat, tak se nám nějak zalíbil a i naši říkali, že je to lepší barva a univerzálnější - kdyby jsme měli nááááhodou někdy kluka. A měli ho taky komplet s autosedačkou, tak jsme ho vzali. Takže místo vínové Inglesiny máme Safari - kombinace Khaki a oranžové. Měli tam spoustu krásných věciček, tak jsem ještě dokoupila oranžovou deku do toho kočárku a dvě čepičky za 19 Kč. A když jsme se vrátili domů, tak volal tchán, že manželova babička doma spadla a je na tom špatně. Ona má Alzhimera, takže ani neřekne, co ji bol, že
…takže teď je s ní a dědou ve špitále a před chvílí volal, že má zlomený krček a půjde na operaci. to je špatné, protože to zůstane ležák…jak se má v takovém stavu naučit chodit
.
No ale už toho nechám, je to zase román!!!
Jdu si chvilku odpočinout, su úplně hotová. A pak asi žehlit.
Perulko s babičkou mě to mrzí, ale nevzdávejte se, třeba to ještě rozcvičí aby chodila aspoň s dopomocí i když to bude asi chtít hodně práce ![]()
Agi podprdy mám taky od Anity, akorát mám jednu za 400 což není tak moc a druhá skoro stejná mě stála 700, netuším proč. A nosí se mi hůř než ta první. Ale taky si chci ještě nějakou pořídit, aspoň ještě jednu a taky nevím jakou.
Alčo co jsi pořídila? ![]()
Tak balíček mi dnes nepřišel ani na poště ještě nebyl, tak mám smůlu a musím počkat do pondělka.
Jo a jinak už asi týden se rodí v březnu, tak už jen duben a pak my… hmm hmm, už bych i šla ![]()
Perulko- krček u starších lidí je problém. Ale většinou se lidi poostupně rozchodí. Tak snad se to u babičky povede. Budu držet pěsti.
Agi- Vítek dneska vstával v 5:15. Po sedmé vstává akorát, když je marod. Tuhle, jak jsem se chlubila, že spím dlouho, byl Vítek přes noc u babičky a já se vyspala po dlouhé době:-)
Dneska ze spaní furt kňoural a já vstávala na záchood. Tak mě teď pálí oči od nevyspání. Honzu jsem nutit vstát s ním nemohla. Tento týden racoval pokaždý i v noci, tak toho má sám jak buchet. ale snad s ním vstane zítra:-)
Potřebovala bych poradit znovu, jak sem vkládat fotky přes ten imageshack. Sice ho najdu, ale nevím, kam jít, abych tam mohla dát fotky.
Ahoj Perulko. Moje babicka uz ma asi 5 let Altzhajmra a vim jake to je. Deda se chudak o ni stara.Babicka dedu nepoznava, je agresivni a i kdyz je zatim chodici, tak uz na zachod nechodi a deda ji prebaluje. Lide se s tim dozivaji jen 8-10 let a posledni roky uz jen lezi. Mozna ze jsem hnusna, ale prala bych si, aby moje babicka uz umrela. Deda tim dost trpi, protoze ma porad strach, aby se babicka treba nekde doma neobesila nebo nepodpalila barak. No trpi tim i rodina. Kdyz tam jsme tak si porad hlidame veci, aby nam je neukradla. Moje segra babicku hlidala asi hodinu a za tu dobu se s ni babicka porvala. A to segra dela v zivote 90, kde se o takove lidi stara, ale babicka je prej extrem. Rada bych, aby mi zustala v pameti takova jaka byla driv a nevzpominat na ni v tom spatnem. Dost dlouho jsem se taky smirovala s tim, ze nevi kdo jsem. Jen jsem ti chtela napsat, ze s tebou soucitim.
No ja vam teda zavidim ty kocarky. Ja ho budu mit mozna az za mesic
. Moc se na nej tesim. Taky by mela prijit ta komoda a jeste do obyvaku knihovna. Jinak jsem si pripravila vecicky pro miminko do porodnice a teda nevim zda to vubec bude stacit. Jeste si musim pripravit veci pro sebe, abych nedopadla jak moje mamca, ktera rodila 14 dni pred terminem a zacala si vse balit v dobe, kdy to na ni lezlo a pak si plno veci zapomnela.
Ahojky,
podprdu od Anity mám z minulého těhu, teda mám jich víc a nejen od Anity, ale už jsou všechny zapraný, tak jsem chtěla pořídit nové. Pak jsem kupovala i myslím v Timu nebo kde, ty stály kolem 300,–-. Ale maji tam jenom 2, stejný design, jedna je s lycrou a druhá bavlněná. Tak ty mám taky obě. Ono tu asi moc na výběr neni, v tomhle sortimentu.
Holky, babičky s alzheimerem jsou dost problém. Je mi to líto. Manželova babička ho měla taky, sice to nebylo tak extrémní, nebyla agresivní nebo tak, ale taky nás nepoznávala a ke konci to bylo dost hnusný, jenom ležela, trochu jedla a vylučovala. Tchýně se o ni do poslední chvíle starala a babička umřela doma v posteli. No já se musím přiznat, že bych na to asi neměla srdce a ani náturu. Vidět jak mi milovanej člověk takhle odchází před očima a ještě nemá ponění o realitě a o tom, kdo jsem. Tak držim palce, ať se ten krček brzy zahojí a Lucko, dědovi pevné nervy. Veliké srdce už má.
Amazonko, už bych taky nejradši měla prcka v náručí. Na jedný straně se hrozně těšim, ale na druhý, brrr, bojim bojim. My budem za 14 dní malovat, tak pak kolem těch Velikonoc to začnu všechno připravovat. Prát věcičky, připravim si tašku, nakoupim kosmetiku pro malého, všechno si už připravim a budu čekat, až to přijde (a co hlavně přijde). Snad to všechno zvládnu. A když ne, tak bude muset manža a babís. Kdyby se něco přihodilo. Ale věřim, že to bude všechno podle pravidel a Tobeš si nebude vymejšlet, že chce na svět o měsíc dřív.
Tak masíruju malíčky a zatim nic. Teda já to asi nepoznám, jestli se mi Tobeš otočil, ale furt se mi přehrabuje ve vnitřnostech, jak tomu říkám, tak třeba ho to časem napadne, strčit tu hlavičku dolu. Možná tam má ještě dost místa, ale boule mi dělá pořádný. A píchá mě ručkama a nožkama........
Jedem k mamce na obídek, tak zatim pa a pěkný víkend.
Andrea
Luci - úplně to chápu. Máš pravdu, je to hrozné, takhle smýšlet, ale taky si to myslím, že pro takové lidi, už je smrt vysvobozením. Děda strašně zchátral za tu dobu. Ona už taky nikoho nepoznává, má jen plínky, špatně jí, utíká, občas je agresivní… no jo, uvidíme, jak to dopadne.
Amazonko - taky jsem si onehdy říkala, že už většinu věcí mám a klidně bych už rodila
. už se moc těším. Včera psala poslední kamarádka, co byla těhotná přede mnou, že mají malého Tobiase. A teď už jsme na řadě my… jejda! Taky se těším a současně trošku bojím. Ale snad to zvládnu.
Holky, co všechno se musí brát do porodnice na mimi? Dřív se tam prý všechon dostalo - erární oblečení, plinky, ale teďka už prý plinky svoje a oblečení jak kde…tak to musím nejdřív zjistit. Jinak do porodnice si bererou i látkařky papírové, ne? Jak by se to tam pralo? Objednala jsem si ty Moltex Öko. Kamarádka někde sehnala kontakt na člověka, který je v I.jakosti prodává za 4Kč jednu, což je super. Ale musí se jich vzít 500ks. Tak se o to nějak podělíme. Vezmu i nějaké větší - na cesty pak třeba.
Tak jsem nafotila pokojíček a nějaké nejoblíbenější kousky z výbavičky. Tak to zkusím přetáhnout do počítače a dát do galerky. Poprvé sama, tak uvidíme…
Taky u Vás dneska tak fučí? U nás to strašně rychle přišlo a pak znenadání odešlo. Ale utrhlo to sousedovi střechu ze zahradního domku a nám to praštilo do baráku, tak máme díry ve zdi až přes polystyren na cihlu. Šílený! Jen kousek od okna, za kterým jsem zrovna žehlila. Ani nechci domyslet, co se mohlo stát, kdyby to trefilo to okno!!
Tak večer přijdou na panáka. Zatím pa a ať vás nikoho to počasí neohrožuje. Jo, ve zprávách ten vítr pojmenovali Ema, což mě teda naštvali.....
Ahojky. Perulko teda to jste meli stesti docela když to bylo kousek od okna!! . U nás byla asi hodinu bouřka a foukalo pořádně, padaly kroupy a pak už dobrý.
S věcma v porodnici je to opravdu jak kde. Já ale bych si oblečení na malou chtěla brát určitě svoje i plínky si vemu. tTaky si ještě musím zjistit co a jak v porodce a asi bych chtěla jít tam na jednu tu informační schůzku co pořádají.
My máme jít večer na narozky kámošovi od mamky, ale vůbec se nám nechce a navíc je to v hospodě kde se kouří, tak asi jen popřejem a za chvilku půjdem domů. Kdybysme je tam nemuseli vézt autem tak nikam nejdu ![]()
Tak se povedlo! Je tam pár foteček! Tu kolíbku jsme dostali a tu dám dolů, povlečení tam ještě nemám, to by se zaprášilo. Postýlky přijde k nám do ložnice a přebalovák do koupelny. Ale zatím to máme všechno nastrkané v jedné místnosti
.
Tak hezký víkend! Jdu nachystat něco na ten večer…
Tak aby tech spatnych informaci nebylo malo, tak babicka manzela ted lezi v nemocnici a je to s ni zle. Uz jednou byla napodzim takhle v nemocnici, kvuli spatnemu prokrveni mozku, ale jen co ji dostali z toho nejhorsiho, tak si vynutila propusteni a od te doby se to zase zhorsovalo. Proste dostat ji do nemocnice podruhe se zase podarilo pred 14 dny, ale za 2 hodiny ji propustili. Nikdo nevi jak je to mozne, ze si to babicka takhle vzdycky zaridila. Doma se o ni staral deda, ale spise ji litoval, jak spatne snasi spitaly a delal vse aby se s ni nehadala. Ted uz ani nevi , ze je v nemocnici a mysli si, ze je na vychazce a porad neco vykrikuje. Manzel uz jednou toto zazil u druhe babicky a tak ma cerne myslenky, protoze jeste kdyz byla na tom lip, tak rikala, ze Klarku uz neuvidi a ze ji Klarka bude nosit kyticky na hrobecek. Moje babicky a dedove svichni ziji, tak umirani neresim.