květen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7584
3.3.08 20:30

Já už nevím proč, ale nám Jal v Motole rozmlovali. Mě klistýr ani holení od porodní asistentky ponižující nepřišel. Bylo mi to víc než putna a chtěla jsem na sál. Nehty na nohách si stříhám děsně málo.Naposedy mi to ještě nevadilo. A máme výhodu, že nebudeme na konci muuset šněrovat zimí boty. Snad budou stačit sandále.

Taky se mi povedlo v pporodnici ve sprše - když jsem v ní seděla na míči ucpat odpad a vytopili jsme celou koupelnu a chodbu. Honza musel se sestrama vytírat. Nějak sem neměla čas koukat, kde sedím.

Už abysme doma vyřešili naší vestavěnoou či nevestavěnou skříň. Už se mi chce dělat pokojíček:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
4.3.08 10:03

Ahooooj,
dobré ráno.. u nás je konečně sluníčko..

Holky, tak já se o tom Yalu poradím na předpor. kurzu.. a uvidíme. Ale když říkáte, že je klystrýr brnkačka… :D

Taky začneme dělat pokojíček.. ale žádná zábava se konat nebude.. budeme dělat nejdřív omítky a beton.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
4.3.08 10:07

lumr (r. 81/Praha/býk/V) // 9. 9. 31+3 tt
Amazonka (r. 87/Vyškov/rak/S) // 5. 9. 31+2 tt holčička Deniska Len-til-kah (r. 82/Ostrava/lev/V) // 29. 8. 31+0 tt + Štěpánek 1,5 roku
Aghata (r. 76/České Budějovice/vodnář/V) // 7. 9. 30+6 tt + Agátka 2 roky chlapeček Tobiášek Jituš (r. 75/Ostrava/ryba/V) // 3. 9. 30+4 tt
Rania (r. 81/Praha/váhy/V) // 13. 9. 29+6 tt holčička Elisa LenaV (r. 76/Ústí n.L./štír/V) // 13. 9. 29+5 tt holčička Nelinka Perulka (r. 81/Zábřeh/panna/V) 29+2 tt holčička Eminka Ella (r. 83/Varnsdorf/býk/S) // 9. 9. 29+1 tt + Laurinka 3 roky chlapeček Honzík Lucka025 (r. 82/Litvínov/kozoroh/V) // 14. 8. 29+0 tt holčička Klárka Ivík (r. 85/Beroun/býk/V) // 24. 9. 28+4 tt chlapeček Adámek svape (r. 76/Praha/blíženci/S) // 15. 9. 28+3 tt holčička Aladina (r. 76/Litvínov/panna/S) // 18. 9. 28+2 tt + Vítek 3 roky chlapeček Morgana76 (r. 76/Praha/štír/S) // 23. 9. 28+1 tt (dva mimísci) chlapeček+ holčička Eviška (r. 79/Úpice/kozoroh/V) // 25. 9. 27+5 tt
Gigi (r. 75/Púchov/ryba/V) // 24. 9. 27+4 tt + Laurinka 16 měsíců
Jenifer (r. 83/Praha/rak/S) // 25. 9. 26+0 tt

Jak to zatím vypadá: 7 holčiček:5 chlapečků:2 překvapení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
4.3.08 10:16

Ahoj, tak jsem si právě obědnala na Látkových plenách nějaké svrchní kalhotky a separační vložky. Ale byl to boj. Ještě, že paní radila téměř okamžitě. Ale je to těžké, když si to člověk nemůže prohlídnout „naživo“.

Lentilko - chtěla jsem se tě zeptat, co říkáš na úvaz v šátku. Je to kříž s kapsou. Mimčo je tam na stojačku, ale čelem do prostoru a zády k Tobě. Mě se to takhle nelíbí a nepřijde mi to správné. Ale na některých stránách, kde propagují šátky jsem to tak viděla a i pár maminek třeba v Praze jsem takhle děti nosit viděla.

Za chvíli jdu na kosmetiku. Asi po roce nebo i víc. Já budu tak krásná:-)

Eviško- taky tě to myslím bude bavit. Hlavně, když se něco děje ohledně příprav, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
4.3.08 11:22

Holkyyyyyy, přišlo oblečení :dance: :dance: hurááá:)
je toho spousta, víc než jsem čekala a za tu cenu bych nekoupila v obchodě ani polovinu. Věcičky krásné, nezničené a spousta nových. A perfektně nám padnou i velikostně, jsou tam 3 kombinézky na zimu na 6-9 měsíců, což by mělo akorát tak vyjít, nová bundička zimní to samo a navíc jsou všechny věci z Nextu, Cherokkee, HM .. no prostě všechno značkové. Mám radost a už peru :wink:

Ohledně toho Yalu, nevyprázdní tak důkladně jako klasický nálev. No nevím, jasně že je to nepříjemné, nikdy jsem to ale nezažila na vlastní kůži, jen dělala jiným :) Ae myslím že u toho porodu mi to bude úplně jedno a nebude to to nejhorší co m čeká a taky bych nerada místo mimi vytlačila něco jiného, takže to asi nechám na průběhu věcí a řešit to nebudu.

Šátek si chci taky sehnat, ale nerozumím tomu, musím nastudovat si nějaké stránky. A myslíte že můžu koupit použitý nebo raději nový?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
4.3.08 11:37

Amazonko.. foto!!!!!!!! Teda, až to budeš mít vypraný!
Mně snad konečně zítra přijde kachničkový povlečení!

A tady bydlí moje mimi :D :

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
4.3.08 13:14

Evi, teda ty mas krasny domecek pro mimiska!!! Zda se mi ze ti od posledni fotky pekne vyrostl:) To je dobre, je videt ze se prdolkovi u tebe dari. Vecicky zkusim nafotit v tydnu az uschnou, ale je toho kupa, napocitaly jsme s mamkou 60 ks! 8O No lepsi kup jsem asi udelat vazne nemohla 8)
Ted uz mi chybi jen to miminko kterymu bych to oblikla a ponuchala si ho :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
4.3.08 13:15

Ahojky,

Evi.....no krásné bříško, krásně tam mimi aspoň roste a to je paráda, taky se vyfotím a přihodím. A děkuji zatím za ty tel. čísla, už je mám všechny opsané. :lol:

Perulko…krásný pokojíček, taky bych nějaký brala, ale my máme zatím místo pokojíčku skladiště, takže to budeme řešit později, stejně bude zatím u nás v ložnici tak si říkám, že je na to ještě čas. Ještě jsem se tě chtěla zeptat na ten Laktobacil, jestli se dá koupit v lékárně samostatně nebo je na předpis a jak se může brát, předpokládám, že teda v těhotenství normálně.

Holky…co se tedy týče stříhání nehtů a holení tak to tedy nějak zvládám a když je to skoro po slepu, tak to zatím jde. O tom klistýru jsem už taky přemýšlela, ale snad to bude v pohodě a přežijem to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
4.3.08 13:39

amazonko - a jaké že to máš povolání?
Mi ten klystýr náhodou nepříjemný nepřišel. Člověk udělá na záchodě pár skorodřepů, při každém dosednutí na prkýnko mu připadá, že z něho vylítnul snad litr, takže je to docela zábava. Ono ani nejde o tu estetiku na sále, s infekcí nevím jak to je, ale po porodu je prostě každá ráda, když má v sobě prázdno, ono nemuset jít dva dny na velkou člověk přijme s velkým povděkem, protože má prostě hrůzu o stehy. Nakonec to ale bylo v pohodě, stačilo hodně pít.

Šátek klidně použitý, i když záleží jaký. Elastik se nošením asi opotřebovává, kdežto pořádnému pevnému šátku nošení jen prospěje, aspoň ho nedostaneš tuhý a nepoddajný.

Aladino - vypadám jako fyzioterapeut :lol: ?
Které stránky myslíš? Ty budou nějaké pofidérní. V takové poloze v šátku jednak dítě nemůže mít správně kyčle, leda v úvazu Buddha, ale to nevím, jak bych ho tam cpala, a ani tak se mi to nezdá, nemůže mít záda správně dokulata a ještě se uvádí přesycenost vnějšími vjemy, protože se nemá kam schovat.
Prostě mně osobně přijde ta poloha otřesná, pocitově u mě popírá jakýkoli smysl, proč dítě v šátku nosit, a žádný z renomovaných výrobců šátků ji nedoporučuje, aspoň o tom nevím (akorát Moby má něco v návodech, ale on ty fotky má celkově dost příšerné).

Eviško - teda, to je krásně decentní bříško. To se nedivím, že se ti ještě nechce rodit :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
4.3.08 15:29

Mám dotázek, budete si brát s sebou do porodky svoje oblečení pro prcka nebo jen na cestu domů? Já bych asi chtěla svoje,ale netuším kolik si taam toho mám vzít. Blbá no :oops:

Lenti, no když jsem dělala i klistýry, tak úřednice asi ne e :lol: zdravotní sestra
na šátky mrknu, ale absolutně se v tom neorientuju, tak musím někdy nad to sednout až bude čas

Evi, máte stejný foťák jako my :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
4.3.08 15:41

Amazonko.. já nevím, myslím, že je to v každé porodnici jinak.. budeš se muset zeptat.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
4.3.08 16:45
amazonka píše:
Lenti, no když jsem dělala i klistýry, tak úřednice asi ne e :lol: zdravotní sestra

Ty jsi blbá :lol: . Jsem se jenom trochu zmátla, jestli nejsi PA, no. Či já vím, kde všude se ve zdravotnictví dělá toto?
Na jakém oddělení/odděleních?

U nás do porodnice oblečky určitě ne, dává se tam erár a mohlo by se stát, že miminko odvezou v krásných dupačkách z domova a přivezou v děravé půjčené hrůze. Pokud někdo má vyhlídnutou konkrétní porodnici, tak doporučuju zajít si na prohlídku, dělají to několikrát do měsíce, okouknete prostředí a jednu PA, která vás porodnicí bude provázet, takže potom přijedete do částečně známého. Je to fajn, já si takhle obešla všechny tři ostravské porodky. Jo a taky se dozvíte, kolik stojí nadstandart, jestli má každá maminka u porodu vlastní pokojíček, nebo se za to musí připlácet, když chce být sama, prohlídnete si, na čem budete asi tak rodit a třeba si i vezmete formulář, co se u nich musí vyplňovat a vyřešíte si to lejstro už doma, to je taky fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
4.3.08 18:04

Lentilko- že nejsi fyzioterapeut. Mě se to taky nelíbí, ale právě, že ti žádný fyzioterapeut neporadí:-( Já bych tak mimčo nikdy ani nenosila. A stránky, kde jsem to viděla už taky nevím. Ale byla jsem včera u kamarádky fyzioterapeutky a její manžel tak mimčo nosí, tak jsem kámošce potvrdila, že je to blbost. Ale radši se zeptám.

Kluci spolu v kuchyni montujou kolo. A to jsem tak pěkně uklidila. Se tam bojim podívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
4.3.08 19:28

Ahoj holky!

Tak jsem prolítla, co jste zatím napsaly, ale už si moc nepamatuju, kdo co psal, tak když se popletu, předem se omlouvám…byla jsem dneska na té služebce a su úplně hotová. 8,5h v autě plus docela nepříjemné jednání - to už na mě není.
Někdo se mě tu ptal na laktobacila. Samozřejmě, že to můžeš jíst i během těhotenství, je to super věc. Hlavně prostě přírodní prevence. Já si kupuju v lékárně laktobacily od Swissu - je nejlepší - rovnou těch 60 tablet, to vyjde cenově líp. A teďka si beru jeden denně jako prevenci, pokud jsem měla problémy se zácpou nebo s výtokama, tak dva denně a vždycky to pomohlo.
Evi - hezký pupík, fakt takový akorát! ty nebudeš mít problém se shazováním kil potom :lol: . A taky mi přijde, že jsi hezky povyrostla.
Mixér mi huláká, že je hotová krupicová kaše, tak jdu papat, kdyžtak ještě napíšu…
zatím čau!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
4.3.08 20:54

Aladino - zrovna včera holky toto řešily na nosenideti.cz, a shodly se, že oficiální doporučení nejsou. Celkově u těchhle věcí se dá argumentovat dobrým pocitem a já z toho prostě dobrý pocit nemám.
Pak je to ale těžko, pokud někdo narve malé miminko celé zborcené do klokanky a má z toho výborný pocit :nevim: :? .
Můj bratranec tak svoji holčičku taky nosí - v klokance a čelem dopředu. Že prý chce pořád u někoho být, jinak řve (on to říká otráveně, já jsem nadšená, že vidím takového nošence :lol: ). Ale ona je konstituce dost robustní, tak tipuju, že se to na ní nepodepíše vůbec nijak. Myslím, že dokonale zdravé děti přežijí bez újmy kdejakou příšernost v zacházení. I když těžko říct.
Vždycky si to představuju sama na sobě a osobně bych v žádném případě nechtěla viset za rozkrok, navíc opřená zády (ani sedět v tureckém sedu ne, což je ten Buddha). Samozřejmě se to nedá aplikovat do důsledků, protože malé dětičky mají jinou stavbu těla a nevadí jim krčit se v kolíbce, což mně by asi docela vadilo :lol: .

Montují kolo? A to počkej, až bude přesilovka 3 na 1. Těšíš se :twisted: ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí