Poradna duly
Jana Čurdová
Já už nevím proč, ale nám Jal v Motole rozmlovali. Mě klistýr ani holení od porodní asistentky ponižující nepřišel. Bylo mi to víc než putna a chtěla jsem na sál. Nehty na nohách si stříhám děsně málo.Naposedy mi to ještě nevadilo. A máme výhodu, že nebudeme na konci muuset šněrovat zimí boty. Snad budou stačit sandále.
Taky se mi povedlo v pporodnici ve sprše - když jsem v ní seděla na míči ucpat odpad a vytopili jsme celou koupelnu a chodbu. Honza musel se sestrama vytírat. Nějak sem neměla čas koukat, kde sedím.
Už abysme doma vyřešili naší vestavěnoou či nevestavěnou skříň. Už se mi chce dělat pokojíček:-)
Ahooooj,
dobré ráno.. u nás je konečně sluníčko..
Holky, tak já se o tom Yalu poradím na předpor. kurzu.. a uvidíme. Ale když říkáte, že je klystrýr brnkačka… ![]()
Taky začneme dělat pokojíček.. ale žádná zábava se konat nebude.. budeme dělat nejdřív omítky a beton.. ![]()
lumr (r. 81/Praha/býk/V) // 9. 9. 31+3 tt
Amazonka (r. 87/Vyškov/rak/S) // 5. 9. 31+2 tt holčička Deniska Len-til-kah (r. 82/Ostrava/lev/V) // 29. 8. 31+0 tt + Štěpánek 1,5 roku
Aghata (r. 76/České Budějovice/vodnář/V) // 7. 9. 30+6 tt + Agátka 2 roky chlapeček Tobiášek Jituš (r. 75/Ostrava/ryba/V) // 3. 9. 30+4 tt
Rania (r. 81/Praha/váhy/V) // 13. 9. 29+6 tt holčička Elisa LenaV (r. 76/Ústí n.L./štír/V) // 13. 9. 29+5 tt holčička Nelinka Perulka (r. 81/Zábřeh/panna/V) 29+2 tt holčička Eminka Ella (r. 83/Varnsdorf/býk/S) // 9. 9. 29+1 tt + Laurinka 3 roky chlapeček Honzík Lucka025 (r. 82/Litvínov/kozoroh/V) // 14. 8. 29+0 tt holčička Klárka Ivík (r. 85/Beroun/býk/V) // 24. 9. 28+4 tt chlapeček Adámek svape (r. 76/Praha/blíženci/S) // 15. 9. 28+3 tt holčička Aladina (r. 76/Litvínov/panna/S) // 18. 9. 28+2 tt + Vítek 3 roky chlapeček Morgana76 (r. 76/Praha/štír/S) // 23. 9. 28+1 tt (dva mimísci) chlapeček+ holčička Eviška (r. 79/Úpice/kozoroh/V) // 25. 9. 27+5 tt
Gigi (r. 75/Púchov/ryba/V) // 24. 9. 27+4 tt + Laurinka 16 měsíců
Jenifer (r. 83/Praha/rak/S) // 25. 9. 26+0 tt
Jak to zatím vypadá: 7 holčiček:5 chlapečků:2 překvapení
Ahoj, tak jsem si právě obědnala na Látkových plenách nějaké svrchní kalhotky a separační vložky. Ale byl to boj. Ještě, že paní radila téměř okamžitě. Ale je to těžké, když si to člověk nemůže prohlídnout „naživo“.
Lentilko - chtěla jsem se tě zeptat, co říkáš na úvaz v šátku. Je to kříž s kapsou. Mimčo je tam na stojačku, ale čelem do prostoru a zády k Tobě. Mě se to takhle nelíbí a nepřijde mi to správné. Ale na některých stránách, kde propagují šátky jsem to tak viděla a i pár maminek třeba v Praze jsem takhle děti nosit viděla.
Za chvíli jdu na kosmetiku. Asi po roce nebo i víc. Já budu tak krásná:-)
Eviško- taky tě to myslím bude bavit. Hlavně, když se něco děje ohledně příprav, že?
Holkyyyyyy, přišlo oblečení
hurááá:)
je toho spousta, víc než jsem čekala a za tu cenu bych nekoupila v obchodě ani polovinu. Věcičky krásné, nezničené a spousta nových. A perfektně nám padnou i velikostně, jsou tam 3 kombinézky na zimu na 6-9 měsíců, což by mělo akorát tak vyjít, nová bundička zimní to samo a navíc jsou všechny věci z Nextu, Cherokkee, HM .. no prostě všechno značkové. Mám radost a už peru ![]()
Ohledně toho Yalu, nevyprázdní tak důkladně jako klasický nálev. No nevím, jasně že je to nepříjemné, nikdy jsem to ale nezažila na vlastní kůži, jen dělala jiným
Ae myslím že u toho porodu mi to bude úplně jedno a nebude to to nejhorší co m čeká a taky bych nerada místo mimi vytlačila něco jiného, takže to asi nechám na průběhu věcí a řešit to nebudu.
Šátek si chci taky sehnat, ale nerozumím tomu, musím nastudovat si nějaké stránky. A myslíte že můžu koupit použitý nebo raději nový?
Amazonko.. foto!!!!!!!! Teda, až to budeš mít vypraný!
Mně snad konečně zítra přijde kachničkový povlečení!
A tady bydlí moje mimi
: 

Evi, teda ty mas krasny domecek pro mimiska!!! Zda se mi ze ti od posledni fotky pekne vyrostl:) To je dobre, je videt ze se prdolkovi u tebe dari. Vecicky zkusim nafotit v tydnu az uschnou, ale je toho kupa, napocitaly jsme s mamkou 60 ks!
No lepsi kup jsem asi udelat vazne nemohla ![]()
Ted uz mi chybi jen to miminko kterymu bych to oblikla a ponuchala si ho ![]()
Ahojky,
Evi.....no krásné bříško, krásně tam mimi aspoň roste a to je paráda, taky se vyfotím a přihodím. A děkuji zatím za ty tel. čísla, už je mám všechny opsané. ![]()
Perulko…krásný pokojíček, taky bych nějaký brala, ale my máme zatím místo pokojíčku skladiště, takže to budeme řešit později, stejně bude zatím u nás v ložnici tak si říkám, že je na to ještě čas. Ještě jsem se tě chtěla zeptat na ten Laktobacil, jestli se dá koupit v lékárně samostatně nebo je na předpis a jak se může brát, předpokládám, že teda v těhotenství normálně.
Holky…co se tedy týče stříhání nehtů a holení tak to tedy nějak zvládám a když je to skoro po slepu, tak to zatím jde. O tom klistýru jsem už taky přemýšlela, ale snad to bude v pohodě a přežijem to.
amazonko - a jaké že to máš povolání?
Mi ten klystýr náhodou nepříjemný nepřišel. Člověk udělá na záchodě pár skorodřepů, při každém dosednutí na prkýnko mu připadá, že z něho vylítnul snad litr, takže je to docela zábava. Ono ani nejde o tu estetiku na sále, s infekcí nevím jak to je, ale po porodu je prostě každá ráda, když má v sobě prázdno, ono nemuset jít dva dny na velkou člověk přijme s velkým povděkem, protože má prostě hrůzu o stehy. Nakonec to ale bylo v pohodě, stačilo hodně pít.
Šátek klidně použitý, i když záleží jaký. Elastik se nošením asi opotřebovává, kdežto pořádnému pevnému šátku nošení jen prospěje, aspoň ho nedostaneš tuhý a nepoddajný.
Aladino - vypadám jako fyzioterapeut
?
Které stránky myslíš? Ty budou nějaké pofidérní. V takové poloze v šátku jednak dítě nemůže mít správně kyčle, leda v úvazu Buddha, ale to nevím, jak bych ho tam cpala, a ani tak se mi to nezdá, nemůže mít záda správně dokulata a ještě se uvádí přesycenost vnějšími vjemy, protože se nemá kam schovat.
Prostě mně osobně přijde ta poloha otřesná, pocitově u mě popírá jakýkoli smysl, proč dítě v šátku nosit, a žádný z renomovaných výrobců šátků ji nedoporučuje, aspoň o tom nevím (akorát Moby má něco v návodech, ale on ty fotky má celkově dost příšerné).
Eviško - teda, to je krásně decentní bříško. To se nedivím, že se ti ještě nechce rodit
.
Mám dotázek, budete si brát s sebou do porodky svoje oblečení pro prcka nebo jen na cestu domů? Já bych asi chtěla svoje,ale netuším kolik si taam toho mám vzít. Blbá no ![]()
Lenti, no když jsem dělala i klistýry, tak úřednice asi ne e
zdravotní sestra
na šátky mrknu, ale absolutně se v tom neorientuju, tak musím někdy nad to sednout až bude čas
Evi, máte stejný foťák jako my ![]()
Amazonko.. já nevím, myslím, že je to v každé porodnici jinak.. budeš se muset zeptat.. ![]()
amazonka píše:
Lenti, no když jsem dělala i klistýry, tak úřednice asi ne ezdravotní sestra
Ty jsi blbá
. Jsem se jenom trochu zmátla, jestli nejsi PA, no. Či já vím, kde všude se ve zdravotnictví dělá toto?
Na jakém oddělení/odděleních?
U nás do porodnice oblečky určitě ne, dává se tam erár a mohlo by se stát, že miminko odvezou v krásných dupačkách z domova a přivezou v děravé půjčené hrůze. Pokud někdo má vyhlídnutou konkrétní porodnici, tak doporučuju zajít si na prohlídku, dělají to několikrát do měsíce, okouknete prostředí a jednu PA, která vás porodnicí bude provázet, takže potom přijedete do částečně známého. Je to fajn, já si takhle obešla všechny tři ostravské porodky. Jo a taky se dozvíte, kolik stojí nadstandart, jestli má každá maminka u porodu vlastní pokojíček, nebo se za to musí připlácet, když chce být sama, prohlídnete si, na čem budete asi tak rodit a třeba si i vezmete formulář, co se u nich musí vyplňovat a vyřešíte si to lejstro už doma, to je taky fajn.
Lentilko- že nejsi fyzioterapeut. Mě se to taky nelíbí, ale právě, že ti žádný fyzioterapeut neporadí:-( Já bych tak mimčo nikdy ani nenosila. A stránky, kde jsem to viděla už taky nevím. Ale byla jsem včera u kamarádky fyzioterapeutky a její manžel tak mimčo nosí, tak jsem kámošce potvrdila, že je to blbost. Ale radši se zeptám.
Kluci spolu v kuchyni montujou kolo. A to jsem tak pěkně uklidila. Se tam bojim podívat.
Ahoj holky!
Tak jsem prolítla, co jste zatím napsaly, ale už si moc nepamatuju, kdo co psal, tak když se popletu, předem se omlouvám…byla jsem dneska na té služebce a su úplně hotová. 8,5h v autě plus docela nepříjemné jednání - to už na mě není.
Někdo se mě tu ptal na laktobacila. Samozřejmě, že to můžeš jíst i během těhotenství, je to super věc. Hlavně prostě přírodní prevence. Já si kupuju v lékárně laktobacily od Swissu - je nejlepší - rovnou těch 60 tablet, to vyjde cenově líp. A teďka si beru jeden denně jako prevenci, pokud jsem měla problémy se zácpou nebo s výtokama, tak dva denně a vždycky to pomohlo.
Evi - hezký pupík, fakt takový akorát! ty nebudeš mít problém se shazováním kil potom
. A taky mi přijde, že jsi hezky povyrostla.
Mixér mi huláká, že je hotová krupicová kaše, tak jdu papat, kdyžtak ještě napíšu…
zatím čau!
Aladino - zrovna včera holky toto řešily na nosenideti.cz, a shodly se, že oficiální doporučení nejsou. Celkově u těchhle věcí se dá argumentovat dobrým pocitem a já z toho prostě dobrý pocit nemám.
Pak je to ale těžko, pokud někdo narve malé miminko celé zborcené do klokanky a má z toho výborný pocit
.
Můj bratranec tak svoji holčičku taky nosí - v klokance a čelem dopředu. Že prý chce pořád u někoho být, jinak řve (on to říká otráveně, já jsem nadšená, že vidím takového nošence
). Ale ona je konstituce dost robustní, tak tipuju, že se to na ní nepodepíše vůbec nijak. Myslím, že dokonale zdravé děti přežijí bez újmy kdejakou příšernost v zacházení. I když těžko říct.
Vždycky si to představuju sama na sobě a osobně bych v žádném případě nechtěla viset za rozkrok, navíc opřená zády (ani sedět v tureckém sedu ne, což je ten Buddha). Samozřejmě se to nedá aplikovat do důsledků, protože malé dětičky mají jinou stavbu těla a nevadí jim krčit se v kolíbce, což mně by asi docela vadilo
.
Montují kolo? A to počkej, až bude přesilovka 3 na 1. Těšíš se
?