květen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7584
3.3.08 10:47

Ahoj Eviško, tady foukalo tak středně. Když jsem v sobotu jela autem od kamarádky po tmě, tak jsem se trochu bála. Ale větve lítat jsem neviděla. Ale druhá kamarádka, co bydlí o kousek výš, tady u nás, v horách. Tak jim to vymlátilo zasklenou terasu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
3.3.08 10:59

Perulko, ta postýlka i ten celý nábytek vypadá skoro jako od tý firmy, co jsme si to vybrali my. Máte to na zakázku? Nebo kde jste kupovali? Je to asi celé z masivu, viď. Podrobně jsem to u vás ještě prozkoumala a je to fakt moc hezky zařízený.
Jo a s tim bušením srdce, Perulko, radši to řekni, může to mít souvislost s těmi léky, co bereš na ředění, nebo s něčim jiným, kdyby se to opakovalo, asi bych si to nenechávala pro sebe. Já taky dejchat nemůžu, ale to víš, já nemám žádnou kondici, jako Ali.

Já se dneska tak hrozně potim, co to zas má jako bejt. Jako by na mě možná něco lezlo a imunita makala na plný pecky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
3.3.08 10:59

Agi.. doufám, že prcek se ještě otočí.. však má ještě chvíli čas..

Ali.. taky se bojím větví, když fouká a jedeme autem.. Proto jsme v sobotu ani nevyjížděli..
Jen včera jsme byli koupit kafíčko do pressovače.. protože nám úplně došlo.. a pak na chvíli ke známým.. Kámoška má kolem 20. 3. termín.. tak jsme se na ni ještě byli podívat, dokud je 2v1 .. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
3.3.08 11:00

lumr (r. 81/Praha/býk/V) // 9. 9. 31+2 tt
Amazonka (r. 87/Vyškov/rak/S) // 5. 9. 31+0 tt holčička Deniska Len-til-kah (r. 82/Ostrava/lev/V) // 29. 8. 30+6 tt + Štěpánek 1,5 roku
Aghata (r. 76/České Budějovice/vodnář/V) // 7. 9. 30+5 tt + Agátka 2 roky chlapeček Tobiášek Jituš (r. 75/Ostrava/ryba/V) // 3. 9. 30+3 tt
Rania (r. 81/Praha/váhy/V) // 13. 9. 29+5 tt holčička Elisa LenaV (r. 76/Ústí n.L./štír/V) // 13. 9. 29+4 tt holčička Nelinka Perulka (r. 81/Zábřeh/panna/V) 29+1 tt holčička Eminka Ella (r. 83/Varnsdorf/býk/S) // 9. 9. 29+0 tt + Laurinka 3 roky chlapeček Honzík Lucka025 (r. 82/Litvínov/kozoroh/V) // 14. 8. 28+6 tt holčička Klárka Ivík (r. 85/Beroun/býk/V) // 24. 9. 28+3 tt chlapeček Adámek svape (r. 76/Praha/blíženci/S) // 15. 9. 28+2 tt holčička Aladina (r. 76/Litvínov/panna/S) // 18. 9. 28+1 tt + Vítek 3 roky chlapeček Morgana76 (r. 76/Praha/štír/S) // 23. 9. 28+0 tt (dva mimísci) chlapeček+ holčička Eviška (r. 79/Úpice/kozoroh/V) // 25. 9. 27+4 tt
Gigi (r. 75/Púchov/ryba/V) // 24. 9. 27+3 tt + Laurinka 16 měsíců
Jenifer (r. 83/Praha/rak/S) // 25. 9. 25+6 tt

Jak to zatím vypadá: 7 holčiček:5 chlapečků:2 překvapení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
3.3.08 11:18

Tak to mě nic neteče. Jen na zmáčknutí a to asi ještě zbytky mlíka po Vítkovi. Ani za Vítka mi žádné mlezivo neteklo a trvalo asi 3 dny v porodnici, než se začalo mlíko tvořit. Ale to je asi normlální. A pak s kojením žádné problémy nebyly.

Agi - Já nemám kondici, protože mě skolila ta měsíční chřipka. Jinak jsem OK. No a že jsem unavená a nevyspalá. To se s Vítkem není co divit:-) Akorát mi to bere náladu do cvičení. Plavat ještě nechci, ještě mám rýmu. Ale snad ještě stihnu chodit. Jinak se nezadejchávám. No a nic nebolí, žáha nepálí, mlíko neteče. Mě je vždycky zle první polovinu těhotenství a pak už mám pokoj. DOUFÁM. Ráno jsem si slíbila, že začnu doma cvičit:-) Se uvidí večer:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
3.3.08 12:10

Agi - no právě! Je to taky všechno od Gazelu! Je to česká firma a mají to neskutečně kvalitní. Ani jsem to nečekala. je to smrk, ale opravdu to všechno sedí a je to v reálu moc hezké. byli jsme nadšení. Viděli jsme ho právě u bratránka a strašně se nám to líbilo. tu postel máte určitě stejnou jako my.
Jo a taky tvrdím, že naše Ema bude jen s jením „m“, protože už se nám spousta chytráků směje. Luboš psal z práce, že se mu od rána všichni smějou a rozčiloval se, kterej debil dal té vichřici takové jméno :lol: .
A s tím tloustnutím/hubnutím našich drahých poloviček - to je prý nějaké psychiké souznění, že nastávající tatínkové tloustnou. U nás to tak taky začalo, ale když měl Luboš 105kg, tak se naštval a zařekl, že to teda ne a teď nejí a cvičí a už má 95kg. od oběda nic nejí, což je pěkně pitomej nápad, ale on jak si něco vezme do hlavy, tak to je konec… A mně to deptá dvojnásob, protože já jím za dva a on nic a tak si připadám jak blbec a nenažranec. A on mě taky dojal, v sobotu koupil uzené kosti. že má na to chuť a když jsem z nich teda udělala v neděli tu polívku a šunkofleky, tak se pak rozčiloval, že to neměl jíst, že to je hrozně tučné. Tak nepraštili byste ho??? A já jako těhule uzené můžu… No ale zatím mi to přišlo snad u všech kolem, že ti chlapi přibírali na váze stejně jako jejich těhotné polovičky, říkáme tomu fotrovatění :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
3.3.08 12:44

Holky. těhotenstvím to jejich přibírání začne a s růstem potomka pokračuje:-)

Lucko- psala kamarádka, že bude od příštího týdne chodit cvičit na polikliniku. Je to 2× týdně od 18:30. Jednou míče a jednou plavání- teda asi cvičení ve vodě. Plavání si v tom minibazénu nedokážu představit. Tak budu chodit s ní. Aspoň poznám jiné maminky a taťka se může doma realizovat s potomkem starším. Nebudeš chodit taky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
3.3.08 12:46

Perulko nic si z toho nedělejte, než se prcek narodí, tak si nikdo ani na nějakou vichřici nevzpomene. To jen teď chvilku nají proč popichovat :wink: A pokojíček máte kráááásný. My máme bohužel zatím jen 2+1, tak není z čeho dělat pokojík, budem rádi že se vjedem. Snad časem.

Evi však počkej za měsíc, taky už budeš mluvit jinak. Ono jak se přehoupne ten 30. týden, tak mi to přijde zase úplně jiné.

Mě dneska malá kope tak, že kdybych na vlastní oči neviděla ultrazvuk, tak nevěřím že má jen 2 nožičky a 2 ručičky. Je jak chobotnička :lol: A chvíli mi i přišlo že mě buší pěstičkama nahoře, šly hezky cítit rukou. Tak že by se otočila nahoru :?: No uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
3.3.08 14:42

Amazonko.. tak to jsem teda zvědavá! :D

Jinak, mě mimi kope hlavně v noci.. a to si to fakt užívá.. vždycky čekám, jestli se mi břichem prokopne ven.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
3.3.08 14:46
amazonka píše:
A paniku teda žádnou nemám, já už se těším, šla bych rodit z fleku. Někdy už se vážně těším až ten bachor shodím, si neobuju ani boty a funím jak lokomotiva už teď :lol:

A zkoušela sis ostříhat nehty na nohou :wink: ?

Asi bych měla začít trénovat holení se po hmatu. Nechci to nechávat na PA, minule jsem se tím bavila doma mezi kontrakcemi :lol: .

Škody po vichřice jsou nepříjemné, ale zase dobře, že se nikomu nic nestalo.

Fotrovatění, to je super fenomén. Ono se to neprojevuje vysloveně jen přibíráním, ale je to opravdu hodně pozorovatelné. Ten chlap tak nějak… no zfotrovatí :lol: (né, ta změna u tatínka je super, nic mě tak nedojme, jako když si moji kluci spolu hrajou, to je krásný pohled :wink: ).

Mlezivo - babizny, proč vy jste nebyly těhotné, když jsem byla těhotná já? Připadala jsem si jako idiot a teď pro změnu neteču. Hm. Snad to kojení půjde, na UM jsem shnilá a lakomá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2241
3.3.08 15:30

zdravím po větrném víkendu :evil: Nám to naštěstí nic nevzalo, prý i střecha na chalupě zůstala celá, což se divim, protože tam fouká, i když je všude okolo bezvětří :D
Mě ty neřádi kopou taky nejvíc v noci, když bych tak moc chtěla spát, to dělají schválně:-) Ale jsem ráda, pořád jsem si stěžovala, že je necítím, tak teď mám boule i za ušima :D
Mlezivo mi taky vůbec neteče, tak doufám, že to není nějaké zlé znamení a půjde mi kojení :roll: Jen mě šíleně bolí bradavky, nemůžu se jich ani dotknout, jak jsou citlivé :(
Zrovna jsem se vás chtěla zeptat, jak si stříháte nehty na nohou? Asi to budu muset nechat na partnerovi nebo zajít na pedikuru. A o holení ani nemluvím, to je něcičko :D Holím se jen když jdu na kontrolu, ale to už mi ani žiletka nebere :D :D :D Já v tý porodnici budu vypadat, chlupy až na zádech, ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
3.3.08 15:34

Tak jsem si dala hodinku šlofika a je mi hned líp. Nějak se mi to otočilo. Jak nemůžu pořádně spát v noci, tak ve dne by mě nevzbudila ani rána z děla. Včera mi tu Luboš dokonce u hlavy zapnul vysavač a já o tom nevim :lol: !
Lentilko - nad tím jsem už taky přemýšlela… nohy na nohách se stříhají pěkně blbě a holení po paměti už jsem jednou zkoušela. Samozřejmě už si tam nevidím. A jak to dopadlo? Nevím, co jsem dělala, ale normálně jsem se řízla. A přišla jsem na to tak, že jsem pak byla na záchodě a měla jsem krev na kalhotkách. Jsem měla málem infarkt, než mi došlo, že mimi je ok, jenom já su debil :lol: . Takže asi budu muset trénovat líp :lol: .
Už mažete hráz? Já mám olejíček doma, ale nějak se mi nechce… zatím mi kamarádka poradila se tím namazat, když jdu plavat - prostě vzít si tampon a namazat si tím olejíčkem vchod. Olej pak nepustí vodu a nehrozí nějaká infekce.
Taky jsem si říkala, že si nechám od doktorky napsat před porodem Yal. nechci klystýr v porodnici, ale ani riskovat. Radši bych se připravila už doma. Prý to je úplně v pohodě. Zkoušely jste to některá?

Holky…mně se to teďka začíná zase jaksi táhnout… už se fakt těším, až to budu mít za sebou a prcka tady. Hlavně aby všechno dobře dopadlo.

Zítra jedu snad na poslední dálkovou služebku do jižních čech. Je to od nás 4h. Samozřejmě nejedu sama. Ale už to fakt není ono. Akorát škoda, že to je zítra, přijdu o těhucvičení… Tak zatím!

Amazonko - držím pěsti, aby se mláďátko otočilo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
3.3.08 15:48

Lenti !Tak toto přesně jsou 2 věci které aktuálně asi poslední měsíc řešíme :lol: Nehty si jakžtakž opižlám, ale kroutim se u toho jak had a musím ve výdechu, takže už mi je několikrát stříhal miláček, no a s holením to samo. Prostě ať jsem se snažila jak jsem chtěla, ten pupek prostě bokem nedám 8)
Ale nikdy mi nebylo jasné když některá mamina řekla, že se oholila před porodem doma sama, že nechtěla od PA. Jako jak sama 8O :?: V9. měsíci, když já to nedám už jak dlouho.

Jo a teď jsem si vzponěla, někde jak jsem tu brouzdala, jsem našla že 8. měsíc začíná od 31+0, takže já jsem ode dneška v osmém 8O :dance: letí to jako blááázen

Tak Perulko opatrně na sebe a nepřeháněj to s prací.

A balíček dnes nepřišel, takže se za chvíli kulím na poštu to pořešit, protože paní jsem psala a prý ho poslali ve čtvrtek. :evil: Prý dnes podáte, zítra dodáme.. Ha! to určitě :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
3.3.08 16:54

Perulko.. „nohy na nohách se stříhají pěkně blbě“ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ale vážně.. zatím nehty zvládám.. ale už jsem upozorňovala Roberta, že ho to čeká.. je to čím dál náročnější..

A holení.. :roll: Holím se taky jen, když jdu k doktorovi a je to teda odvážná hra.. naslepo.. taky se bojím, kde si co ufiknu.. :?

A s tím klystýrem.. taky jsem se vás na to chtěla zeptat.. jak to funguje, jestli to máte některá vyzkoušený.. přemýšlím taky o tom Yalu..

Amazonko.. taky čekám balíček.. On má asi ještě čas.. ale už jsem nervózní.. Asi budu prudit a napíšu paní, kdy ho pošle.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
3.3.08 18:47

amazonko - to se ale nedá říct přesně, ne? Když se mi těhu počítá od 1. srpna, tak to beru, že od 1. března jsem v osmém kalendářním (jááááj :roll: ). Je to plus mínus autobus, však ty měsíce nejsou stejně dlouhé :wink: . Ale počkej týden a budeš v devátém lunárním :-) .

Tož nehty - já jsem pravák, takže levá noha jde. Vyvrátím ji v kyčli do boku a ta ruka jde fajně naproti. To opačná strana jde teda hůř :? .

Holení poslepu jde, proč by ne? Mě nikdy nikdo neholil :lol: . Však to znáte, jak to funguje - když zanikne jeden smysl, nahradí ho jiný. Nemám zrak, musím mít hmat :D (chce to dobrý strojek, mám Gillette Venus, či jak se to píše).

Yal (a to taky nevím, jak se píše :roll: ) nám říkali, že se má aplikovat tak dvě hodinky předem A to já děsně nerada, jak mám vědět, kdy je dvě hodinky předem?! To je jak když v kuchařce píšou „půl hodiny před dopečením přidejte“… u Štěpánka jsem do porodnice dorazila v sedm ráno, že v poledne bude dítě na světě, a pak jsem ještě stihla poobědvat a povečeřet, porodila jsem v jedenáct večer, to by mně bylo na pytel.
Já musím říct, že mi není jasné, co kdo proti klystýru má. Protože - čestné pionýrské - pro mě to byla nejzábavnější část porodu, fakt. Nic to není, jenom do vás nalijou ten nálev a pak šupky na hajzlík. To vám je taková sranda, že v tu chvíli zapomenete i na kontrakce, i kdybyste v té době lezly bolesí po zdi :lol: .

Hráz se má masírovat tak od 34. týdne, tuším. Se mi ale nechce :? .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí