Poradna duly
Jana Čurdová
Lentilko já dělala na interní JIP, ale znám to hlavně ještě i z praxe na chirdě, tam to jelo pořád.
Zítra budu mít návštěvu-kamarádku z práce a musím si ráno umýt vlasy(teď už se mi nechce), vyvenčit psa, uklidit a uvařit a má přijít kolem12, tak mám co dělat. Jdu se na to vyspinkat. Začala jsem zkoušet háčkovat čepku pro malou a nějak se do toho zabrala. Jsem nečekala že mě to tak chytne a že si vůbec vzpomenu jak na to.
Tak dobrou a klidnou noc.
Lentilko - až to jednou bude přesila 4 na 1, tak si pořídím 3 psy - feny:-) A velký.
Ahoj holky,
k tomu klystýru. Já jsem měla porod vyvolávanej, klistýr mi udělali v 7 ráno a rodila jsem v 6 večer. Sice jsem nic nejedla, ale vzhledem k tomu, že střevo pracuje pořád, klystýr neklystýr, tak si myslím, že za těch 11 hodin to bylo, jako bych žádnej klystýr neměla. Teda aspoň to nebylo jako v těch 7 ráno. Ale je fakt, že jsem to teda vůbec neřešila. Já chodím tak 2-3× za rok na série hydrocolonů (výplachů tlustého střeva), což tedy je daleko náročnější, než klystýr. Ten je brnkačka a vůbec mi nevadí.
Evi, krásnej domeček pro mimíska. Já mám tak dvojitej. V noci už se nemůžu ani otočit a cítim prcka, jak se vždycky převalí se mnou. Poslední dobou je nějakej lenivej, asi už nemá tolik místa na řádění. No hlavně aby se otočil.
Tak já jdu makat, musim poklidit, taky mi asi přijde návštěva, kolem oběda, upeču bábovku a usmažim filé a brambory. Už se na rybku těšim. Agi jí má taky ráda.
Tak zatim pa.
A.
Ahojky vespolek.
Já už od sedmi makám a nějak mě to zmáhá, tak si musím odpočinout
jo už to není co to bývalo haha.
Ali, to abyste se přestěhovali do něčeho většího ne ![]()
Agi, taky mi to otáčení dělá už problémy a vždycky mě u toho hrozně bolí záda.
Perulko tos měla pěkně náročný den.
Na informační schůzku s prohlídkou porodky se chystáme, ale není pořád nějak kdy, tak snad to stihnem:)
Agi- v posteli mi taky vadí otáčení. To se vždy vzbudím. A že jsem vrtule. A večer čtení pohádky Vítkovi v jeho posteli , to nevím, jak bych si lehla nebo sedla. Bude muset tatínek. Né, že by nechtěl. Akorát, já ho dostanu do postele. Kdežto tatínek podlene a hrajou si , nebo čtou dlouho a pak to ještě končí pláčem. protože tatínek neumí říct ne:-(
Amazonko- odpočívej, ať si návštěvu užiješ. Doufám, že jednou skončíme v domečku. Jinak psa dovolenýho nemám:-)
Já zas nevím, co by. Prát oblečky nechci, ještě je nemám, kam dát. Musím umýt okna. Ale zatím do nic hodně svítí sluníčko. A do jiného uklízení se mi nechce. Jsem lenora íná.
Ali, náš tatínek je taky měkej. Vůbec nerespektuje nějakej reřim, kterej se snažim zavést. A taky už toho večer mám dost, tak chci, aby Agi šla nejpozději do 8 spát. Jenže Luky ten by jí nechal klidně čumákovat do 10. Že neni unavená. No to neni, ale stejně ráno vstává brzy, takže je to jedno, kdy jde spát. Zrovna včera, bylo za 5 min. 8 a Agi si tu vesele lítala po obýváku. Luky jí uspává každý večer. Po několikátém naznačení typu: Agi, tak už půjdeš do postýlky? , nebo Agátko, už je čas jít spinkat.....jsem se jaksi neudržela a vyjela jsem na Lukáše, jestli jí teda už laskavě dá spát, nebo jestli to mám udělat sama....., no a asi se ho to dotklo a šel spát s Agátkou. Já vim, asi jsem to přehnala, ale to jsou ty hormony. Normálně fakt takhle nevyjíždim, ale teď mám nějak malou trpělivost, nebo co.
Pak mě to mrzí, klasika......
Tak bábovka se peče, jdu skládat prádlo, co není na žehlení, mám vypranou další pračku..... a uklidim ten bordel tady. Agi za 5 minut udělá takovej brajgl, že to tu vypadá, jak po výbuchu bomby. Jak to zvládá
, nechápu. Už abych všechny ty její hračky naházela do pokojíčku (kterej budem za 14 dní - necelejch - vytvářet) a bude klid. I když je mi jasný, že tam nebude celej den zavřená a nebude si hrát, ale aspoň ten bordel bude za dveřma (většina). teď to máme v obýváku a furt lítám a uklízím to, dokola a dokola.
Ali, tak na cviceni chodit nebudu, nejak bych to nestihala, kdyz pomaham manzeloj v praci. Uz vis kde budes rodit?
Chtela jsem se zeptat kolik uz jste kdo pribral? Ja uz 9 kg
Jeste porad se setkavam s lidma, kteri mi tech 9 kg navic neveri a pridavaji mi 2 mesice k porodu. Moc si z toho uz nedelam, protoze vim, ze Klarka je zdrava. Vcera srdicko taky dopadlo dobre, tak jsem rada. No a se strihanim nehtu nemam problemy. Dokonce si jeste prehazujii nohu pres nohu, i kdyz dlouho v teto poloze nevydrzim.
No a co se tyka mleziva tak nic netece ani kdyz si prso zmacknu. Porad doufam, ze to mam geneticke a druhy den po porodu mi potece jako moji mamce. Docela jsem si s mamkou v mnoha vecech podobna, uz se mi to nekolikrat potvrdilo
Evi krasny domecek
Já myslela Lucko, žes už na nějaké cvičeí chodila? A žes ještě i chtěla chodit? Mám v tom zmatek. Kde budu rodit ještě nevím:-) V Litoměřicích bych nejraději, V Chomutově nejspíš. Ještě uvažuju o Kadani - nemocnici.
Agi- já dávám Vítka do pokoje pokaždý. Jen Honza jde někdy číst a pak je to na dlouho. Neboj, manžel učitě chápe, že jsi po celém tom dni unavená.
Lucko- ještě ke kojení. Normálně se dělá mlíko pár dní po porodu. Ze začátku mimčům naštěstí stačí zásoby z těhotenství a pak ta troška mleziva. Mě se začalo mlíko dělat až tak 3.tí den po porodu.
No a holky ty nehty na nohách a holení. Je to problém, jsem jak nemotora. Posledně jsem stříhala asi před 14 dny, tak zatim mám pokoj, rostou celkem pomalu, ale dlouho už to asi nevydrží. Jsem lechtivá, tak pedikúra pro mě nepřichází v úvahu, asi bych pedikérce ukopla hlavu, kdyby se mě nějak blbě dotkla. Manža taky stříhat nemůže, ze stejného důvodu. Tak to nějak pižlám sama. A holení? No to je kapitol,a sama pro sebe. Poslední dobou už jenom stříhám, na žiletku si netroufnu a ani holit nemůžu, mám pak takový ty červený pupínky. Spíš jenom zastříhávám. Ale před porodem plánuju koupit Veet a vydepiluju do hladka. I kvůli očistkům a tak. No a manža, ten s tim, aby mi v této záležitosti pomohl, nikdy problém neměl,
, takže snad budu dobře připravená.
Jo a nevíte některá, kdyby mě teda čekal ten císař, zřejmě plánovanej, taky bych musela bejt vyholená? Asi jo, oni ten řez vedou celkem dole. No ale kdybyste to některá věděla.....
Bábovka se mi nepovedla vyklopit, trochu (teda půlka) se mi přilepila do formy. A to byla forma vymazaná, vysypaná hr. moukou a ještě je to tefalka. Tak to nechápu. Už se mi to stalo po druhé za sebou. Dřív to bylo v pohodě. Ale jíst se to dá i tak, tak to neřešim, estetika na druhém místě. A rybu taky dělat nebudu, budou špagety a hotovo, ta bábovka mě rozladila.
Amazonko, teď jsem chvíli stála u dřezu a nemohla jsem se zádama vydržet. Je to hrůza, už se pomalu ani nezvednu ze záchoda.
Už aby to miminko bylo na druhý straně břicha v mojí náruči.
Jdu na ty špágy, za chvíli přijde ta kámoška.
Ali, no my to máme takhle domluvený, Luky vykoupe, já nakrmim, vyčistíme zuby a pak chvíle mazlení a do postele, číst nebo zpívat. Když se zpívá, většinou jsem to já, ale v 95% uspává Luky, právě proto, že ví, že toho mám za celej den dost. Ale někdy je jak zabržděnej. Já vim, že toho taky má dost, ale je tak volnomyšlenkářskej, že mu nějak nejde dodržovat ten režim a řád. A to si myslím, že děti potřebujou, aspoň takhle malé. Tak mě to trochu vždycky vytočí.
Jdu na ty špagety nebo budem hlady.
Agi já myslím že musí být vyholení i při císaři. Co vím tak to chtěli po známé i při laparoskopii a to se dělají jen malinké3 dírky do břicha, z toho jedna do pupíku…takže asi jo.Při nejhorším když t nestihnm doma nám pomůžou tam, tak o.
Mě teď odešla kámoška, holky já má takovou radost, je si těhotná
hrozně jí to přeju, snaží se skoro rok, zaínali asi o dva měsíce dív než my a plánovaly jsme si těhu spolu. To už nám moc nevyjde,ale stejně, oni už se báli že jim to nepůjde. No má zatím zpoždění a pozitivní 2 testy, na gyndu jde v pondělí, taksnad to dopadne. Konečně mám tu nejrizikovější část za sebou a teď abych se znovu strachovala o její mimi:).Téééda, to jsou věci!
A dopo ná přišla cestovní postýlka, tak jsem ji hned skládala abych ji viděla,pěkně jsem se u toho nadřela a zadýchala, o zádech ani nemluvím.
tramtadadá…
tak napotřetí to vyšlo
mám i lepší fotku,ale nechce se mi zmenšit abych ji sem mohla dát,tak aspoň pro představu no
Ty Amazonko, dneska máme den jak přes kopírák. Kámoška taky zrovna odešla a taky je těhu. Taky to zkouší asi rok a jednou už potratila. Je to ta holčina, co jsem o ní psala, že si taky minulé těhu (ze kterého má holčičku v létě 3 letou) musela píchat ty injekce na ředění krve. Tak má strach, aby to dobře dopadlo. Už má taky pozitivní těhu test a chystá se na gyndu co nejdřív. Vypadá to tak na 5 tt. Tak jí musim taky držet palce. Snad se to udrží.
Postýlka je krásná, dobrá volba, odkud jste objednávali? A ten přebalovací pultík byl u toho? To je super, to jsem ještě neviděla.
Ahoj holky!
Amazonko - no postýlka fakt krásná! Odkud ji máš? My máme takovou obyčejnou z toho Polska. ten pultík je fakt super u toho…
A gratuluju všem těhotným kamarádkám! Hlavně ať je všechno v pořádku i nadále.
Tak si vám musím postěžovat a pomoooooooccccc!!!!! Zejména od látkařek… Koupila jsem si dvoje vlňáčky od Disany a nechala jsem je v prádelně nachystané, že je promáchnu a naimpregnuju tím lanolinem. Nevím, jestli jsem vám říkala, že mám manžela příšerného punťu, pořádkumilovného a všechno musí být prostě špigl nikl. No a on tam ty dvoje gaťky nemohl vidět a tak mi je „uklidil“ do pračky. Já dneska zrovna prala a nenapadlo mě předtím zkoumat pračku, jestli je prázdná a když jsem věšela první pračku, tak jsem se nestačila divit. Vytáhla jsem z ní dvoje pidikalhotky jak na panenky! prostě hrůza! Srazilo se to tak na třetinu původní velikosti a nejde s tím nic dělat. To se prý nesmí prát a já měla pračku zrovna na 60°C. Asi ho zastřelím, fakt! A přitom věděl, co s těma vlňáčkama chci dělat. Nevíte, půjde to nějak spravit??? Dá se s tím něco dělat nebo je to definitivně zničené? A nebudou už protíkat? Já v té pračce měla i aviváž, no průšvih! Myslela jsem, že mě raní.
Celkově je dneska den na prd. Zedníci mi tu mlátí omítky od té vody ve sklepě, všude binec a kravál, zítra přijdou spravovat tu díru ve zdi od vichřice…ale hlavně ať je to hotové, než se malá narodí.
Byla jsem dnes na skok u kamarádky, co má třítýdenní holčičku. Brala jsem si od ní jednorázovky do porodnice - ty Moltex Öko. Sehnala člověka - nějaký velkodealer - a ten prodává kus prvojakostních za 4 Kč!! prostě super, ale musí se toho brát aspoň 500ks. Tak jsme se o to podělily tři holčiny a mám fakt radost. Jinak stojí kolem 9Kč. Vzala jsem si i pár těch už větších - třeba na cesty, když nebude možnost prát látkovky. Jinak jak jste se bavily o preventivním šiokém balení, tak samozřejmě jí řekli, že minimálně v šestinedělí mají mít holčičky široké balení. I když má kyčle v pořádku. no tak balí…
No už toho nechám, to je zase román… mějte se všechny krásně!