Poradna duly
Jana Čurdová
Teda holky vy jste me teda rozmlsaly, ze normalne jdu ted do kramu a jdu pict misa rezy a az to snim tak ty bebe rezy. No je to des. Drzte mi palce at se mi to povede, protoze tu jdu delat poprve.
Perulko: u nas na vejsce prave mohli ucit i ti co meli jen Ing.. No a jinak co ja vim, tak muzes ucit tak 2 roky a pak si musis udelat nejake ucitelske minimum. Je to asi 3 rocni studium myslim na Mgr. U nas to holky studovaly pri vejsce a 2 roky ti odpustili odbornych predmetu. No tak rikaly, ze je to takove lazo plazo. Ja se o tedle moznosti dozvedela pozde a dyl jsem v Praze nechtela zustavat (dost me deptala kolej). Proste podrobneji jsem to nestudovala, ale myslim, ze i na stredni to jde prave ucit bez toho ucitelskyho minima 2 roky.
Ahoooojky,
tak jsem se zase po týdnu konečně dostala k počítači. Koukala jsem do galerky a máte tam nádherné fotečky bříšek, tak se zase budu muset vyfotit a něco vám tam přidat. Poli má tedy taky krásný domeček pro ty dva prcky.
Holky, normálně jste mi s těma receptama udělali chuť, takže určitě taky něco vyzkouším. ![]()
Jinak jsme celý minulý týden někde běhali a sháněli výbavičku pro to naše zlatíčko. Takže věciček a jiných drobností už máme víc než dost, takže jsme v sobotu vyrazili do Ikei a koupili tam komodu, takže teď mě čeká jenom praní a žehlení. Taky jsem zašla k dětské doktorce, abych věděla jestli nás vůbec přijme k sobě, abych po porodu někde nesháněla doktorku, takže nás vzala, musím jí prý už nahlásit v porodnici a pak až budem doma, tak k nám přijde abych s malou nemusela hned někde lítat, tak mám ze všeho dobrej pocit, už aby byl květen. ![]()
Jo akorát ještě vlastně vybíráme jméno…no zatím jsme se dohodli na Nelince, tak si to snad už nerozmyslíme. ![]()
Lucko - určitě se obejdeš bez učitelského minima, myslím že ty dva roky. Ale musíš mít vyšší vzdělání než ti, které učíš. Nebo na tom aspoň pracovat. Na výšce učitili inženýři, ale studovali určitě to doktorské, jinak těžko. To jsou doktorandi.
Leni - to mě nenapadlo, že bych měla zajít i k doktorce. Oni tě můžou i nevzít? A Nelinka je pěkné jméno, tady teďka dost oblíbené.
Holky - že zas otravuju s těma plínkama… jak se dělá u látkovek, když budu používat kalhotkové plenky, široký zábal kvůli kyčlím? To se tam vloží nějak naširoko složené čtvercové plínky? A ještě jsem se chtěla zeptat na jednorázové ekoplínky do porodnice. kamarádka mi říkala, že existují internetové stránky, kde je mají v druhé jakosti, ale než mi ji stihla poslat, tak šla rodit. Už má holčičku, ale nechci ji teď otravovat. Neznáte je? To asi Lentilka kdyžtak
.
Holky a nekupujete si někdo takové to polohovací lehátko na přenášení? Mně by se hodilo, máme domeček…mohla bych si takhle v pohodě přenášet prcka po domě a na zahrádku, až budu protrhávat nebo věšet prádlo… Ale nechce se mi kupovat nové, je to kolem 2tis.
Perulko........no s tím jménem byl boj. Nám se taky líbila třeba Terezka a Natálka, ale pak jsme zjistili, že to tady u nás nějak frčí a jmenuje se tak každá druhá holčička. Občas chodím pro svého brášku do školky, takže to tam vidím. A Nelinka se nám líbila oběma, tak to snad tak už zůstane.
Jo a stou doktorkou, naší známé se to právě stalo, měla vyhlídlou doktorku, ale bohužel už jí nevzala, měla asi dost dětí, proto jsem teď zašla k tý naší, mám jí asi 5 min. od baráku a naštěstí nás vzala.
tak hlasim, ze mam upecino, ale nejak se to chytlo k pekaci a to jsem to vymazavala a vysypavala.
Perulko - me prave ucil - na cvicku kluk, kterej nechal doktorat a zustal jako zamestnanec. Tak nevim. Jako prednasejici bych spise asi nemohla byt. Na stredni skolu by to ale melo stacit. Ona tu je i nejaka stredni s tou vysokou dohromady.
Luci - tak to určitě! protože oproti středoškolákům máš vyšší vzdělání, to je bez problémů. I na vyšší odborné škole nebo jakýchkoli nástavbách.
A jakpak chutná buchta? Cos teda dělala, ty Míša řezy?
Holky já se tak strašně bojím těch zítřejších obhajob… ale místo abych se učila, tak stejně pořád okouním u počítače a dělám všechno možné… Stejně se to zpaměti nenaučím, i kdyby jo, tak to skrz nervozitu zase zapomenu…takhle si to furt zdůvodňuju a nakonec tam pojedu a nebudu to umět. Ale snad na mě budou hodní, aspoň kvůli tomu pupiku!!! Jinak bývají hnusní. Já se tak těším, až bude zítra touto dobou a každopádně to budu mít za sebou! A už budu moct nechat myšlenky jen volně plynout o miminku a plánech…a ne nějaké pitomé disertační práci. Už mi pokazila vánoce!
Tak mi držte prosím zítra pěsti od 1 do 3…
Ahoj a hezký večer!
Čauky holky,
tak mi teď chvíli nešel internet, protože jsem se rozhodla uklízet a nějak se mivytáhlo pár kabílků od počítače a to teda byla fuška než jsem to dala dohromady
no je pravda, že se nemá nic přehánět. Tak jsem tu teď seděla a všechno poctivě dočítala, vy jste teda pisatelky
!
Evi máš krááááásný domeček pro mimi, to je fajn, že tak krásně roste a do května ještě určitě poroste
. Mě ten můj by už klidně stačil, ale asi taky ještě poroste
!
Luci a copak jsi pekla a jaký to máš? Jestli se to trochu přichytlo tak to vůbec neva, hlavně aby to blo dobrý, né? Jsi ale fofrník, takhle rychle se rozhodnout pro pečení a hned to i upéct, to já jsem poslední dobou trochu lenoch a na všechno se musím pěkně dlouho přemlouvat
.
Perulko zítra na tebe budu samozřejmě myslet, určitě to zvládneš a dej pak vědět jak jsi dopadla.
Já vás co si děláte školu fakt obdivuju,už jsem o tom taky tolikrát přemýšlela, ale nějak se k tomu nemám a myslím že bych to nezvládla. Strašně jsem na učení spohodlněla.
Jinak můžu se vás zeptat? Když jste tady tak probírali ty plínky tak určitě budete vědět. Já teda nebudu používat látkový, ono by to s dvěma dětma asi ani moc nešlo. Ale můj přítel minule přišel domů s tím, že když se dětem dávají plínky papírový tak ze začátku se musejí dávat i látkový kuli kyčlím. Aby prý měli nožičky víc od sebe. Nevíte co je na tom pravdy?
Jo a ještě jsem chtěla, myslíte že mě vezme dětská doktorka když nemám v místě kde ona ordinuje travalý bydliště? S gynekologií se mi totiž u jedný doktorky stalo.
Ahojky,
Perulko.. polohovací lehátko bychom asi nekupovali, ale budu ho mít půjčené od kamarádky.. a myslím, že ho využiju.. Když bych kupovala, tak asi starší.. ono je dost drahé..
Leni, tak můžu Nelinku doplnit do seznámku?
Luci, buchta snědená? ![]()
Poli.. podle mě by se látkové pleny měly kvůli kyčlím dávat.. ale to ti určitě řeknou v porodnici.. Já jsem z tohohle pořádně vyplašená, protože já když jsem se narodila, neměla jsem dovyvinuté kyčelní kloubní jamky a musela jsem být přikurtovaná do 1 roku k prknu.. a prý to může být dědičné..
Tak Misa rez jeste snedeny neni, protoze jsem vcera k veceri delala jeste palacinky a tak jsem byla trochu preslazena, tak jsem si to dala jen na ochutnani a muzu rici, ze se mi to povedlo.
Jinak pokud to vyjde, tak od brezna jdu do kurzu administrativni pracovnice. Rikali, ze z jejich strany to neni problem a tedle mesic mi daji rozvrh hodin. Budu chodit od 8 do 11:30, tak to snad nejak zvladnu.
Teda.. Luci, a myslíš že se ti bude každý den chtít?
To já teda budu chodit jen na předporodní kurz..
![]()
lumr (r. 81/Praha/býk/V) // 9. 9. 28+3 tt
Amazonka (r. 87/Vyškov/rak/S) // 5. 9. 28+1 tt holčička Deniska Len-til-kah (r. 82/Ostrava/lev/V) // 29. 8. 28+0 tt + Štěpánek 17 měsíců
Aghata (r. 76/České Budějovice/vodnář/V) // 7. 9. 27+6 tt + Agátka 2 roky chlapeček Tobiášek Jituš (r. 75/Ostrava/ryba/V) // 3. 9. 27+4 tt
Rania (r. 81/Praha/váhy/V) // 13. 9. 26+6 tt
LenaV (r. 76/Ústí n.L./štír/V) // 13. 9. 26+5 tt holčička Perulka (r. 81/Zábřeh/panna/V) 26+2 tt holčička Eminka Ella (r. 83/Varnsdorf/býk/S) // 9. 9. 26+1 tt + Laurinka 3 roky chlapeček Honzík Lucka025 (r. 82/Litvínov/kozoroh/V) // 14. 8. 26+0 tt holčička Klárka Ivík (r. 85/Beroun/býk/V) // 24. 9. 25+4 tt chlapeček Adámek svape (r. 76/Praha/blíženci/S) // 15. 9. 25+3 tt holčička Aladina (r. 76/Litvínov/panna/S) // 18. 9. 25+2 tt + Vítek 3 roky chlapeček Morgana76 (r. 76/Praha/štír/S) // 23. 9. 25+1 tt (dva mimísci) chlapeček+ holčička Eviška (r. 79/Úpice/kozoroh/V) // 25. 9. 24+5 tt
Gigi (r. 75/Púchov/ryba/V) // 24. 9. 24+4 tt + Laurinka 16 měsíců
Jenifer (r. 83/Praha/rak/S) // 25. 9. 23+0 tt
Jak to zatím vypadá: 6 holčiček:5 chlapečků:2 překvapení
Čauky těhulky,
Jéje Eviško to je mi líto že jsi měla jako malá takový problémy, no vlastně spíš tvoje maminka
. Já se právě těch kyčliček taky bojím, abych něco nezanedbala, ale snad v porodce poradí:
Luci to jsi teda dobrá nastoupit před porodem na takový kurz, já bych asi byla taky líná každý den docházet do kurzu a ještě se naněj připravovat
jsem poslední dobou fakt pecivál. A Mišáci byli teda dobrý? Tak to je supr!!!!
Ahoj holky, ani jsem Vás nestihla pořáně přečíst, ale já to napravím. Bacily nás opravdu nepustily. V neděli jsem skončila na pohotovosti i já s Vítkem. Máme chřipku, horečky jak p---e. Už jsem strašně zdeptaná. V noci vůbec nespíme, přes den naštěstí koukáme na pohádky. A to je co říct, že Vítek leží na gauči. Ale dneska už ožil a lítá horečka nehorečka a i já mám náladu kouknout, co nového v květnu:-)
No prodloužený víkend v penzionu odvolán, oční ve čtvrtek v Praze taky. Tak co se dá dělat a snad pojedeme příští týden.
Co asi dělá Ivik. už se dlouho neozvala. Snad už je OK.
Eviško- krásné bříško.
Perulko- k širokému zábalu se vyjádřím později. To je zas téma pro mě.
Lucko- rozhodně budeš muset být zaměstnancem školy, na které budeš chtít učit a studovat. Já dělám ČZU dálkově v Litvínově obor Územní technická a správní služba. A co se práce jako úředníka týče- tomu moc nerozumím. U nás si prostě dodělávají aspoň bakalářský titul, aby zůstal v práci. Jinak nevím, co myslíš. Ale tahle škola je asi pro úředníky nebo v Mostě dálkově pod Báňskou obor EMIOS. Ale tam to stojí spoustu času.
Morgi- držím palce v dietě.
No a už nevím, co jsem chtěla napat. Jdu do postele.
Evi…jméno můžeš klidně dopsat, já doufám, že už si to nerozmyslíme, ale manžel jí tak už začal říkat, tak už si zvykáme a líbí se nám to. ![]()
Jinak jsem byla v nemocnici se zeptat na ten předporodní kurz a budu tam chodit, na konci února si mám zavolat, prý se nejdřív musím zapsat k porodu a pak mě vemou do toho kurzu, tak jsem na to zvědavá, hlavně nám budou ukazovt porodní sál, tak aspoň budu vědět do čeho jdu. ![]()
Alčo.. koukejte se všichni uzdravit.. vy si to teda fakt užíváte.. ![]()
Leni, ok.. jméno bude zítra v seznamu… To máš předporodní kurz pořádaný v rámci porodnice nebo nějaký soukr.? Kolik tě bude stát.. Já si právě našla soukr.. je to 6 lekcí po 2 hodinách za 1200 .. ale prý 1000 mi proplatí VZP, tak do toho asi půjdu..