květen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1572
13.2.08 17:34

Ali - no právě, mně taky říkali do 19h. Ale to bych nevydržela. Ani do rána ani pak ráno. Tak aspoň teda sladké si nedám večer. Ale bude to těžké, slavíme dneska ty moje státnice. Dost už že si můžu dát tak akorát hlt vínka a jinak vodu :cry: . Ještě tak hladovět, když tu mám nachystané takové dobroty :lol: !
No a kafe jsem nepila ani předtím, mně prostě nechutná tak nějak obecně. Takže to mi nechybí. A nekouřila jsem taky nikdy. Tak až na tu žravost a chuť na sladké je vlastně Eminka v celkem dobrém prostředí :lol: :lol: :lol:
Slibovala jsi, že napíšeš něco k tomu širokému balení :wink: …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
13.2.08 18:25

Tak vam dekuji za radu se studenym cajem, ja porad pila teply a to mi stacilo si jen cucnout a uz to bylo venku. Mam asi strevni chripku a jelikoz jsem ji mela naposledy nekdy v mladi, tak jsem si uz nepamatovala jak jsem to resila.
No a s tim sladkym - kdyz jsem sla domu a jedla jsem rohlik, tak mi i ten prisel sladky a cely den jsem sladke nemohla ani videt. Taky jsem den predtim nic sladkeho nemela, abych pak mela na sladke chut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
13.2.08 18:26

Dneska jsem psala, a smazala si to a naštvala se:-) Vcelku jako Lentilka. Prostě je široké balení nesmysl:-) Většinou. Nechtěla jsem psát nic světoborného.
Jen, že nejrychleji se člověk vyvíjí do 1 roku života a úplně nejrychleji do 3 měsíců. Co do té doby nenaskočí, musí se cvičit. Tím nechci nikomu zatěžovat hlavu. Prostě děti potřebují podněty všemi směry a né omezit pohyb v kyčlích - vede to k vadnému držení těla a kulatým zádům. Takže jejich slavné široké balení naširoko - je KRAVINA NA ENTOU.
Když mě motolskej ortoped řekl, aniž by se se mnou bavil, na půl úst - že balit a cvičit a nazdar. Málem jsem padla. Ptala jsem se, jako proč, jestli má problém. Ne, neměl. Tak necvičil. Oni to nařídí u každého nedovivinutého jadérka.
A většinou ani děti s problémem v kyčlích by nemusely být balené naširoko. Jen nejsou ldi, aby naučili maminky kvalitně cvičit a donutili je na tom makat. A doktoři se drží toho starého vžitého. Balení je jednodušší. Neříkám, že někdy to není potřeba, ale většinou ne.
Jinak šátek je určitě na kyčle dobrej. A to mě taky pobavil dr, když jsem mu ukazovala, jak nosím dítě v šátku, tak se mu to nezdálo:-) A řekl, že takhle spíš ne a rozhodně kroutit nožičkama :evil: :evil: :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
13.2.08 20:50

Perulko - taky moc gratuluju, jsi vážně dobrá :obdivnýSmajlík: .
S alkoholem - já ho nerada, manžel sám pít nebude, bar se nám plní drahými lahvemi, kterými nás příbuzní častují coby dárky :roll: … ale trošku určitě nevadí (i když nemyslím tvrdý, nýbrž víno).
U Štěpánka jsem před porodem i nějaké deci vína cíleně vypila, ono to má popohnat porod - stejně jako sex, vytírání podlah, pikantní jídlo, horká koupel a plno dalších věcí, z nichž ani jedna nepomohla :twisted: , protože když tělo není dochystané, tak s ním prostě nic nehne.
Kafe denně určitě taky neublíží :wink: .

Aladino - supr, to bys taky měla černý puntík, kdybys propagovala paušální preventivní balení naširoko :lol: .
Pro tebe je fajn, že si svůj názor umíš obhájit, ale když ony ty maminy na to většinou skočí (akorát jsou shnilé to dávat, takže se jedině stresují a akce stejně nula). Třeba u nás ho nemají předepsané jen naprosté výjimky :? . S šátkem bych si na ortopedii snad ani netroufla :oops: .

Netušíte někdo, kdy se dělá ten druhý velký UZ? Jsem objednaná na 30. týden a nevím, jestli mi ho budou dělat… asi až tak za 3 týdny ve 33., že? Tam je nějaké rozpětí a já nevím jaké, nechci se zbytečně těšit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
14.2.08 11:45

tak jsem nakonec byla vcera u doktorky a ta se me ptala zda jsem v 5. mesici, tak jsem ji rekla, ze jsem v 7.. Tak kroutila hlavou a rikala, ze mi snad roste do zad. Kdyz mam volne tricko tak to ani poznat neni, ze jsem tehotna. Uz mi par lidi reklo, ze na to nevypadam a ja se tak tesila na to jak budu chodit a ukazovat brisko. Ted mi to prijde, ze az budu mit mimco, tak si budou myslet sousedi a lidi co me znaj od pohledu, ze jsem ho nekde ukradla. Minulej rok,kdyz jem o male prisla, tak jsem zavidela vsem co maj uz briska a miminka. Byla jsem v takove male zoo v Chomutove a tam se to maminkama hemzilo, tak mi to prijde lito, kdyz se me lidi ptaj kam jsem to dala a ani neveri, ze mam 8 kg nahore. :(
Jinak diky za rady.
Manzel se chysta, ze Klarku bude nosit v satku- ted jsme objevili za 700kc neco jako satek a je to od narozeni do 3 let, tak do toho asi pujdeme. Je to spise takova kapsa. Bylo tak taky psano, ze je to dobre na kycle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
14.2.08 15:21

Ahojte všichni,

tak mám dnes za sebou poradnu a poslouchali jsme s dr. srdíčko, no po odchodu jsem měla velkou radost a koupila opět nějaké věcičky pro malou. :lol:

Perulko…taky se přidávám ke gratulantům jsi šikula, že jsi to zvládla. :srdce:
Jinak k tomu alkoholu, taky si dám někdy trochu vína i pivča, dr. mi říkala, že to vůbec nevadí. :wink:

Evi.....děkuji za doplnění jména v seznámku.

Taky se vám musím pochlubit, že jsem včera dělala míša řezy dle vašeho přiloženého receptíku a měli velký úspěch, takže děkuji za inspiraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
14.2.08 15:24

Ahojky sluníčka,
já se právě vrátila z kontroly.. Byla tam na záskok mooc hodná paní doktorka.. a byl to fofr, jen zkontrolovala čípek a změřila bříško.. Taky si chtěla poslechnout miminkovo srdíčko, ale prcek jí do tý mašinky pořád kopal, tak z toho nic nebylo.. :lol:
Příště jdu 17. 3.. A Lentilko.. to mi budou dělat ultrazvuk a budu 29. tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
14.2.08 15:25

Jo a pokud jde o víno.. tak to jsem přestala pít úplně.. I když ho mám moc ráda.. Ale kafíčko .. jedno denně si dám.. teda, spíš si dělám capuccino.. ale dávám si menší dávku kávy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
14.2.08 15:25

lumr (r. 81/Praha/býk/V) // 9. 9. 28+5 tt
Amazonka (r. 87/Vyškov/rak/S) // 5. 9. 28+3 tt holčička Deniska Len-til-kah (r. 82/Ostrava/lev/V) // 29. 8. 28+2 tt + Štěpánek 17 měsíců
Aghata (r. 76/České Budějovice/vodnář/V) // 7. 9. 28+1 tt + Agátka 2 roky chlapeček Tobiášek Jituš (r. 75/Ostrava/ryba/V) // 3. 9. 27+6 tt
Rania (r. 81/Praha/váhy/V) // 13. 9. 27+1 tt
LenaV (r. 76/Ústí n.L./štír/V) // 13. 9. 27+0 tt holčička Nelinka Perulka (r. 81/Zábřeh/panna/V) 26+4 tt holčička Eminka Ella (r. 83/Varnsdorf/býk/S) // 9. 9. 26+3 tt + Laurinka 3 roky chlapeček Honzík Lucka025 (r. 82/Litvínov/kozoroh/V) // 14. 8. 26+2 tt holčička Klárka Ivík (r. 85/Beroun/býk/V) // 24. 9. 25+6 tt chlapeček Adámek svape (r. 76/Praha/blíženci/S) // 15. 9. 25+5 tt holčička Aladina (r. 76/Litvínov/panna/S) // 18. 9. 25+4 tt + Vítek 3 roky chlapeček Morgana76 (r. 76/Praha/štír/S) // 23. 9. 25+3 tt (dva mimísci) chlapeček+ holčička Eviška (r. 79/Úpice/kozoroh/V) // 25. 9. 25+0 tt
Gigi (r. 75/Púchov/ryba/V) // 24. 9. 24+6 tt + Laurinka 16 měsíců
Jenifer (r. 83/Praha/rak/S) // 25. 9. 23+2 tt

Jak to zatím vypadá: 6 holčiček:5 chlapečků:2 překvapení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
14.2.08 17:15

Ahoj holky, tak konečně jsem dočetla asi 10 stránek. Hrůza, vůbec jsem neměla čas a ani chuť na čtení a psaní. Jsem teď v nějaký depresi nebo co, už se nevyznám sama v sobě. To budu asi ty hormony. Doufám.

Perulko, veeeelikáááánská gratulace, doktorko. Moc tě obdivuju a všechny, co se učíte, já už bych na to neměla, jsem hroznej lenoch na učení a nervy u matury mi stačily. Jenom ten kurz na dulu si udělám. Trvá 2 roky a asi to bude taky makačka, ale to mě zas baví, tak to snad zvládnu. Stejně už jsem taková půldula :-))

Ali - brzy se uzdravte, my se tu v tom taky pořád plácáme, Agi rýma, kašel, já taky rýma, dneska mi volala mamka, že má chřipajznu jak blázen…Už aby bylo to jaro, už se tak těšim.

Morgi - cukrovku jsem s Agátkou měla taky, akorát mi na ní přišli až týden před porodem, do té doby to bylo asi OK. Měla jsem asi 6,7. Tak mě drželi ve špitále, hnus. Takže dietu mi dávali tam, ale nic extra dietního to taky asi nebylo. Musela jsem se fakt divit, když jsem do svíčkové místo masa (hovězího podotýkám, to měly ostatní maminy bez cukr.) dostala sekanou. No to mi teda moc dietní nepřipadalo.

Jinak včera jsem byla v poradně, tak jsme oba ok, nic se neotvírá. Naivně jsem si myslela, že mě ta glukózová křivka mine, ale nemine. Ale u nás je to nějak volnější. Můžu si vybrat, kdy tam jít, teda abych to prý do týdne měla za sebou. Mám jít na lačno (nikdo nemluvil o jezení do určité hodiny večer a pití taky ne, to asi můžu pít co chci). Mám tam bejt v 7 ráno. Tak asi vyrazim v pondělí. Snad to bude dobrý.

Dneska jsem se pořádně zapotila, úklid, oběd, bábovka, jsem hotová. Tak jdu relaxovat. Už zas nevím, co jsem chtěla všechno napsat. Budu si muset dělat zápisky, až budu zase číst tolik stránek najednou.

Zatim pa a mějte se kráááásně.

PS: taky zkusim vložit svuj obr pupajz, jestli ho teda vyfotíme, ale nelekejte se, je tam fakt jenom jedno mimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2241
14.2.08 17:32

ahoj holky,
tak jsem dneska jela na gynekologii, protože mě docela hodně bolí bachor a dva dny už necítím žádné pohyby, tak pro klid. No mimi jsou v pořádku, ale prostě se nehýbou, srdíčka bijou, tak snad o.k. Ale je to otrava, když nekopnou a nekopnou! Ach jo :(
S tou cukrovkou se zatím držím v normě, takže dobrý. Ráno před jídlem má být do 5,5 a po jídle do 7,3, tak do toho se vždycky vlezu! Jen ty sladkosti, to mě mrzí, že nemůžu! BYch si zrovna tak dala!
Perulce samozřejmě také gratuluji a máš můj veliký obdiv, super!
Koukám, že se tady probíral alkohol, tak to já si ze začátku dávala pivko po obídku, dělalo mi to dobře na žaludek. Ale teď kvůli tomu cukru nemůžu :roll: Víno jsem si dala jen občas, myslím, že to ničemu nevadí. Taky jsem byla před těhotenstvím kuřačka, vždycky jsem chtěla přestat, tak jsem ráda, že jsem otěhotněla a šlo to samo :D Ale že mi zakážou i jídlo, s tím jsem tedy nepočítala :evil: :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
14.2.08 20:43

Ahoj holky, já jsem dneska celý den příšerně unavená. Z chřipky se hrabu dobře, ale Vítek se v tom babrá. Asi půjdeme zítra zas k dr. Celou noc prokašlal, až z toho zvracel. Z očí mu teče, z nosu mu teče. Včera už lítal po bytě a dneska zas celý den ležel. A když vím, jaký je to divoch, tak je na něj teda pohled. Pořád se chce tulit a být na klíně a to je netulivé dítě.

Morgi- třeba budou tvoje děti taaaaaaaaaaaaaaak moc hodné. Ale dělaj si z tebe legrácky, to teda jo. V kolikátém týdnu se průměrně rodí dvojčátka? Nevíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
15.2.08 10:02

Agathko.. věřím, že test na cukr zvládneš.. zvládly jsme ho všechny! :D Já si předtím ráno vypila hořký čaj, abych měla něco teplého v žaludku..

Morgi, miminka určo odpočívají a sbírají sílu k dalšímu pořádnému nakopnutí, tak neboj! :wink:

Alčo.. máte vy to ale trápení.. :(

Nám se asi nějak pokazila trouba.. Včera jsem dala péct brambory (nakrájené na kostičky), pekla jsem je hodinu a půl a pořád byly tuhý.. Nakonec jsem je musela dopéct u našich.. :( Doufám, že nebudeme muset kupovat novou. .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
15.2.08 10:02

lumr (r. 81/Praha/býk/V) // 9. 9. 28+6 tt
Amazonka (r. 87/Vyškov/rak/S) // 5. 9. 28+4 tt holčička Deniska Len-til-kah (r. 82/Ostrava/lev/V) // 29. 8. 28+3 tt + Štěpánek 17 měsíců
Aghata (r. 76/České Budějovice/vodnář/V) // 7. 9. 28+2 tt + Agátka 2 roky chlapeček Tobiášek Jituš (r. 75/Ostrava/ryba/V) // 3. 9. 28+0 tt
Rania (r. 81/Praha/váhy/V) // 13. 9. 27+2 tt
LenaV (r. 76/Ústí n.L./štír/V) // 13. 9. 27+1 tt holčička Nelinka Perulka (r. 81/Zábřeh/panna/V) 26+5 tt holčička Eminka Ella (r. 83/Varnsdorf/býk/S) // 9. 9. 26+4 tt + Laurinka 3 roky chlapeček Honzík Lucka025 (r. 82/Litvínov/kozoroh/V) // 14. 8. 26+3 tt holčička Klárka Ivík (r. 85/Beroun/býk/V) // 24. 9. 26+0 tt chlapeček Adámek svape (r. 76/Praha/blíženci/S) // 15. 9. 25+6 tt holčička Aladina (r. 76/Litvínov/panna/S) // 18. 9. 25+5 tt + Vítek 3 roky chlapeček Morgana76 (r. 76/Praha/štír/S) // 23. 9. 25+4 tt (dva mimísci) chlapeček+ holčička Eviška (r. 79/Úpice/kozoroh/V) // 25. 9. 25+1 tt
Gigi (r. 75/Púchov/ryba/V) // 24. 9. 25+0 tt + Laurinka 16 měsíců
Jenifer (r. 83/Praha/rak/S) // 25. 9. 23+3 tt

Jak to zatím vypadá: 6 holčiček:5 chlapečků:2 překvapení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
15.2.08 10:30

Ahoj holky!

Tak hlásím, že jsem včera přežila testy na cukr, ale je to fakt ble ble hnusnýýýý!!! Ale přežít se to dalo. Naštěstí to dopadlo dobře a beru to tak, že po té státnicové oslavě, kdy jsem spořádala asi 4 zákusky, je to fakt úspěch :lol: :lol: :lol: ! Akorát se teda fakt ptali, jestli jsem opravdu nejedla nic po 7 večer a nenechali mě vypít nic předtím ani potom, že ten roztok je přesně odměřený a já bych jim to tou vodou prý naředila. Fakt děsně přísný!

Morgi - jsi fakt chudina, vždyť ty máš zakázané snad všechno kromě dýchání. A ještě s dvojčátkama!! Za to určitě budou moc hodné, aby se to vykompenzovalo.

Ali - teda je mi vás fakt líto, vždyť jak dlouho už se to táhne??? já mám od včera rýmu jak šráky, ale strašnou! V noci jsem nemohla dýchat ani spát. A fakt nevím, kdy je další velký ultrazvuk. Sestřička říkala, že se dělá ve 30.tt. a ještě pak i myslím ve 33.tt a ještě se zase bere krev už ani nevím na co…
Jo a k tomu širokému balení - já nemyslela preventivně, ježiš, nejsem blázen. Jen kdyby to jako nařídil doktor fakt z nějakého důvodu.

No nic, jdu si napustit vanu, trochu se nahřát, třeba ty ucpané dutiny povolí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí