květen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14015
12.2.08 14:04

Holky, čtu jen jedním okem.

Perulko - obdivuju to tvoje studium, vidím, že těhudemence tě nepostihla. Já smrdím třetím rokem na postgraduálu, ale spíš proto, abych měla stýpko, protože vyvíjím činnost nula :roll: .
Ty ekojednorázovky jsou Moltexky a kamarádka asi měla na mysli tutina.cz nebo jak to je, nezkoušela jsem, tak nevím, jen se mi nějaké takové info plance.
Přenášecí lehátko… na co? Prádlo budeš věšet s mimčem v šátku 8) .

Poli - měli jsme v diskusi maminku, co látkovala s dvojčaty (nick „letadlo“). Já budu taky látkovat dvě děti a vidím to ještě na dost dlouho :? .

S Míša řezy nepruďte, to je jediná buchta, kterou bez přestání jím, dokud něco zbývá, posnídala bych i pět kousků :roll: .

Na široké balení nám, dívám se, teda odpoví Aladina :lol: … holt někde se předepisuje jaksi paušálně (u nás), oni se ortopedi nějak nejsou schopni sjednotit. My jak jsme dávali látkovky, tak to nebylo ani extra široké ani super úzké jako jsou jednorázovky, takže tři fošny mezi kolínka jsem neřešila. Je fakt, že jsme měli nález v pořádku, ale osobně bych dítě jen tak z prevence nemordovala ani náhodou. Opět když tak frcnu do šátku, kříž s kapsou, ten má do jisté míry rehabilitační efekt (ale počkám radši na Aladinu, jsem docela zvědavá).

Jo a Eviško - moje sestra se narodila s oboustrannou dysplazií (snad to mám dobře :roll: ) a žádné z jejích dětí to nemá. Akorát neteř kontrolovali ty kyčle tak bedlivě, až málem přehlídli, že miminko pro změnu má pidiocáseček (nevím, jak se tomu nadává).

Aladino - ať je líp!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
12.2.08 14:46

Evi…ty předporodní kurzy jsou u nás v nemocnici a nemocnice je i pořádá, ale vemou mě tam právě až po zapsání u nich k porodu a nebudu za to platit nic, nějak jsem se zapomněla zeptat jak dlouhej ten kurz bude, ale sestřiška mi říkala, že je u toho i nějaké cvičení každé pondělí a středu, nějaké konzultace a ukážou nám právě i porodní sál, atd…
No a pokud budu chtít u porodu manžela ( teda pokud on bude chtít být s námi ), tak za to se platí 500 Kč s tím, že on se taky musí učastnit toho kurzu, ale jen nějaké části.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
12.2.08 15:20

Ahoj Aladino, to ja myslela, ze kdybych nepracovala u manzela a nesehnala bych neco odborneho, tak prinejhorsim jeste muzu jit ucit nebo bych zkusila jit delat neco pro mesto jako urednik. Manzel ma uplne jine zamereni a zamestnava me jeho firma, abych nemusela byt zivnostnik. Jelikoz me ta prace moc nebavi z duvodu toho, ze je vysoka konkurence a ja se to prakticky nemam od koho ucit a je to dost stresovy zamestnani, tak jsem premyslela o zmene. Jeho firma jeste nedostala za moji poraci zaplaceno, tak dava vsechno k soudu. On mi musel vyplatu platit ze sveho. V dobe rodicovske jsem myslela, ze bych si udelala nejaky kurz, abych mu pomohla s ucetnictvim a papirovanim. Preci jen bych chtela mit dve deti, tak bych aspon delala neco uzitecneho. Preci jen, kdyz mi nezaplatili za rok prace, kterou jsem fakturovala, tak to je dost velky napor na firmu a ja si pak pripadam jak padouch, ktery tu firmu chce polozit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
12.2.08 15:26

Psychicky nejsem na tom nejlepe, protoze jeste nevim jak to vsechno chodi a jestli jsem konkurence schopna - kupovala jsem software , pc a nejake normy, ale porad jsem nektere veci musela shanet po kamaradech a vselijak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
12.2.08 18:56

Ahooooj!!!
Tak mám za sebou obhajobu a jsem doktorka!!!! Teda ne medicíny, ale ekonomie, huráááá! Nemám ani tak moc radost z titulu, ten nepotřebuju, jako spíš z toho, že mám klid a mám to za sebou, uzavřené, finito :lol: !!!
Už mě ta škola deptala, nejdřív zkoušky na právech, pak tohle, k tom práce, už jsem byla fakt unavená. Teď už se mi uleví a zbyde jen trochu práce a hlavně těšení se na mimi. Ten největší titul mě ale ještě čeká - maminka :D !
Zítra všechno poctivě dočtu a napíšu víc. Dneska su úplně hotová a unavená. Nebylo to tak hrozné, ale ani žádná sranda. Chlapíka přede mnou vyhodili, tak jsem byla rozklepaná jak ratlík. Ale možná právě po něm jsem vypadala chytře a tak mi to dali i s pochvalou :lol: :lol: :lol:
Anebo se jim mě zželelo s tím břichem :lol: .
Tak jdu do sprchy, najíst a spát. Dobrou noc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1418
12.2.08 19:17

Čauky Perulko!!!

Tak ode mě samozřejmě Velká gratulace k tvýmu titulu :srdce: 

http://smileys.smileycentral.com/…/36_1_55.gif

Ale souhlasím s Tebou, že ten největší nás teprve čeká a to ten titul MAMINKA !!!!!!!!!!! 

http://www.gify.nou.cz/…bory/120.gif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
13.2.08 08:19

taky se pridavam k gratulaci.

Dneska je mi spatne - od 4 hodin zvracim a mam prujem. Myslim si, ze uz jsem uplne procistena. Nevim co mam delat,pila jsem uz jen caj a i ten jsem zvracela. Vubec nevim cim to je. Brala jsem si uhli a i to jsem vyzvracela. Bojim se, aby to neodneslo mimi,nebo aby to nebylo neco spatneho. Jsem porad doma a nevim zda jit k doktorce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
13.2.08 09:24

Lucko- prvotně tě chci klidnit, aby ses o miminko nebála. Má placetu, která k němu nic nepustí a kromě pár nemocí( spála, neštovice) se mu fakt nemůže nic stát. Angýna, chhřipka, průjem, nevadí. Mám to teď nastudované pečlivě:-)
Bacily kolem lítají, je mizerné počasí. Musíme to přečkat.
Hlavní jsi ty, aby ses zbavila průjmu a zracení. Pij hodně tekutin, opatrně jez. Žádné mléčné výrobky. Odpočívej. Třeba v lékárně poradí nějaký bilinkový čaj. Homeopatikum. Volala kamarádka, že doma taky všichnii zvrací. Tak toho asi takky bude víc. Drž se.

Perulko, moc moc gratulujeme. Jsi chhytrá holka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
13.2.08 10:13

Holky, omlouvám se, že Vám sem lezu, ale:

obracím se na Vás s prosbou - pokud jste nebo víte o těhulkách z Prahy 18.-30. týden těhotenství. Můj manžel hledá na příští týden těhulky figurantky na předváděcí akci 3D ultrazvuku Philips, která se koná v hotelu Hilton. Více info ráda pošlu, diskusi admin vymazal, takže mi pošlete soukromou zprávu. Akce je pro maminky samozřejmě placená a navíc dostanete videa a obrázky svých miminek z 3D UZV zdarma.

Díky moc!

Marcela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
13.2.08 11:40

Nemuzu nic pit, porad mi je spatne. Piju jen trosicku a hned jdu zvracet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
13.2.08 12:52

Luco po lžiičkách a lepší je hodně studené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
13.2.08 16:33

Holkyyy, vůbec nestíhám, tak vás aspoň zdravím..

Koukám že gratulujete Perulce.. nevím k čemu, ale přidávám se! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
13.2.08 16:34

lumr (r. 81/Praha/býk/V) // 9. 9. 28+4 tt
Amazonka (r. 87/Vyškov/rak/S) // 5. 9. 28+2 tt holčička Deniska Len-til-kah (r. 82/Ostrava/lev/V) // 29. 8. 28+1 tt + Štěpánek 17 měsíců
Aghata (r. 76/České Budějovice/vodnář/V) // 7. 9. 28+0 tt + Agátka 2 roky chlapeček Tobiášek Jituš (r. 75/Ostrava/ryba/V) // 3. 9. 27+5 tt
Rania (r. 81/Praha/váhy/V) // 13. 9. 27+0 tt
LenaV (r. 76/Ústí n.L./štír/V) // 13. 9. 26+6 tt holčička Nelinka Perulka (r. 81/Zábřeh/panna/V) 26+3 tt holčička Eminka Ella (r. 83/Varnsdorf/býk/S) // 9. 9. 26+2 tt + Laurinka 3 roky chlapeček Honzík Lucka025 (r. 82/Litvínov/kozoroh/V) // 14. 8. 26+1 tt holčička Klárka Ivík (r. 85/Beroun/býk/V) // 24. 9. 25+5 tt chlapeček Adámek svape (r. 76/Praha/blíženci/S) // 15. 9. 25+4 tt holčička Aladina (r. 76/Litvínov/panna/S) // 18. 9. 25+3 tt + Vítek 3 roky chlapeček Morgana76 (r. 76/Praha/štír/S) // 23. 9. 25+2 tt (dva mimísci) chlapeček+ holčička Eviška (r. 79/Úpice/kozoroh/V) // 25. 9. 24+6 tt
Gigi (r. 75/Púchov/ryba/V) // 24. 9. 24+5 tt + Laurinka 16 měsíců
Jenifer (r. 83/Praha/rak/S) // 25. 9. 23+1 tt

Jak to zatím vypadá: 6 holčiček:5 chlapečků:2 překvapení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
13.2.08 16:43

Ahoj holky,
díky za přání! Díky za gratulace. Ale je zvláštní jak rychle ta radost přejde. Dneska jsem už jen spokojená, že se můžu v klidu vyspat bez špatného pocitu, že bych se měla učit nebo dělat něco jiného. Ale pitomé tělo jak kdyby to dělalo naschvál a dneska do rána jsem vůbec nemohla spát. Už mám nějakou tu těhotenskou nespavost a taky už tlačí bříško.

Zítra jdu na ten cukr, ach jo. Vůbec se mi nechce. Dám teda na vás, že se může jíst až do půlnoci a pak i pít neslazená voda.

Luci - já bych k doktorovi asi radši zašla. Ne kvůli miminku ale taky kvůli sobě. Když nemůžeš nic jíst ani pít…

Holky - jen tak ze zvědavosti…abstinujete úplně? Já teda byla dost milovník dobrého vínka před těhotenstvím, ale dokázala jsem toho nechat. Jen občas si dáme s manžílkem…teda ja dostanu tak centimetr na dno a on zbytek :lol:. Někde píšou, že nesmí nic, někde zase, že malé množství je v pohodě. CO myslíte? Já teď spíš mívám chuť na pivo, ačkoli jsem ho nikdy moc nepila. Tak si kupuju aspoň nealko Birell od Radegastu. Ten je dobrej!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
13.2.08 17:05

Perulko, myslím, že jen jeden člověk psal, že jedl až do půlnoci. Já dostala na letáku, že jíst nejpozději do 19:00. O pití tam nic nebylo, tak jsem pila perlivou vodu. Ale neslazený čaj by asi taky nevadil.

Já úplně neabstinuju, sem tam si dám troch vína. Za Vítka jsem pila i kafe. 1 denně. Myslím, že to nevadí. Teď mi kafe vůbec nechutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí