Kyselina listová, kterou?

Anonymní
7.10.19 18:58

Kyselina listová, kterou?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na kyselinu listovou. Všude čtu, že je dobré ji brát kvůli vývoji miminka. S přítelem se snažíme o miminko a chtěla bych ji začít brat. Poradíte prosím jaká je nejlepší? Je více druhů :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
7.10.19 19:01
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na kyselinu listovou. Všude čtu, že je dobré ji brát kvůli vývoji miminka. S přítelem se snažíme o miminko a chtěla bych ji začít brat. Poradíte prosím jaká je nejlepší? Je více druhů :nevim:

Brala jsem úplně obyčejnou listovku. Dítě je zdravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
7.10.19 19:19

Nešlo nám s manželem otěhotnět.. brala jsem klasickou listovku a nic.. po 10měsících co jsem ji brala mi v lékárně slečna řekla, že klasickou kys. listovou nedokáže každý člověk správně rozštěpit a vzít si z ní jen to co potřebuje a doporučila mi PREGNAFOLIN (Dr.Max) a za 2 mesice jsem našla dvě čárky na testu, jestli díky tomu, nebo že jsem měla 2 měsíce doma tchýni, to už je ve hvězdách..ale teď vedle mě spinká 3 týdenní princezna :srdce: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
7.10.19 19:22
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na kyselinu listovou. Všude čtu, že je dobré ji brát kvůli vývoji miminka. S přítelem se snažíme o miminko a chtěla bych ji začít brat. Poradíte prosím jaká je nejlepší? Je více druhů :nevim:

Ahoj, před početím jsem brala běžnou listovku samotnou za pár korun z lékárny Dr.Max. V 6tt na prvním UZ mi doktor doporučil Femibion. Vím, že se často spekuluje o tom, že to oproti jiným vitamínům není žádný větší zázrak (je celkem drahý), sama na tyhle farmceutický lobby moc neskáču, ale můj doktor je takový hodně pragmatický, v podstatě čím méně medikace a prefabrikovaných vitamínů, tím lépe. Razí teorii, že kromě listovky není nic třeba, a že osud těhotenství je zakódován už pár dní po početí. Tudíž mám pocit, že by nedoporučoval něco, o čem opravdu sám není přesvědčený. Takže jsem najela na Femibion 1 a kolem 13tt jsem přešla na Femibion 2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
7.10.19 19:24
@Anonymní píše:

MYslím, že je to jedno, jen bych vzala něco, kde už je i naštěpená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.19 19:30

Dekuji vám :srdce:. A když jsem jí nebrala dříve tak to nemůže nějak vadit? Já jen, že nejím skoro žádné ovoce a zeleninu snad vůbec, tak aby to potom nemělo nějaký vliv :(

• Citovat
  • Upravit
Jessie_james
7.10.19 19:35

Nech si ji napsat, Acidum folicum, B6, měj jsem problém s krví (homocystein), cca po 5 měsících zmizel

• Citovat
  • Upravit
7221
7.10.19 20:40

Beru Elasti-Q. Poradili mi v lékárně. Beru ji cca půl roku a zatím se mi sjednotil akorad tak cyklus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
7.10.19 20:54

Ja ji mam předepsanou od dr a jmenuje se acidum folicum :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
7.10.19 21:06
@Atisia píše:
Beru Elasti-Q. Poradili mi v lékárně. Beru ji cca půl roku a zatím se mi sjednotil akorad tak cyklus.

To je přece krém na břicho, ne? Jinak listovka nezaručí těhotenství, jen stará dobrá spermie. Listovka je proti rozštěpu páteře miminka např.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jessie_james
8.10.19 00:04
@Russet píše:
To je přece krém na břicho, ne? Jinak listovka nezaručí těhotenství, jen stará dobrá spermie. Listovka je proti rozštěpu páteře miminka např.

Ano, přesně tak.

• Citovat
  • Upravit
3724
8.10.19 09:12
@Anonymní píše:
Dekuji vám :srdce:. A když jsem jí nebrala dříve tak to nemůže nějak vadit? Já jen, že nejím skoro žádné ovoce a zeleninu snad vůbec, tak aby to potom nemělo nějaký vliv :(

Právě proto se doporučuje už při snaze o početí, protože hodně ženských třeba nemá trvale vhodou skladbu stravy. Taky ne každý organiusmus jí dobře štěpí (proto tady někdo doporučuje asi celkem správně už naštěpenou). Každopádně, kdy víš, že se snažíte o miminko, tak není nic jednodušího teď k té koupené kys. listové ještě přidat nějaké potraviny, které jsou na ní bohaté. Tím nic nezkazíš. K početí (ja tady už taky zaznělo) ti nepomůže, kvůli tomu se nebere. Ani neupravuje cyklus! Nemá jak. Ovulaci, kvalitu vajíček, sliznice v děloze fakt neovlivní… :mrgreen: Je to vitamín B, ne hormon. Bere se kvůli určitým vývojovým vadám plodu. Nezabrání samozřejmě VVV z genetických důvodů, ale prospěšná je a neublíží, tak začni zobat a hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.19 12:40
@Mutlice píše:
Právě proto se doporučuje už při snaze o početí, protože hodně ženských třeba nemá trvale vhodou skladbu stravy. Taky ne každý organiusmus jí dobře štěpí (proto tady někdo doporučuje asi celkem správně už naštěpenou). Každopádně, kdy víš, že se snažíte o miminko, tak není nic jednodušího teď k té koupené kys. listové ještě přidat nějaké potraviny, které jsou na ní bohaté. Tím nic nezkazíš. K početí (ja tady už taky zaznělo) ti nepomůže, kvůli tomu se nebere. Ani neupravuje cyklus! Nemá jak. Ovulaci, kvalitu vajíček, sliznice v děloze fakt neovlivní… :mrgreen: Je to vitamín B, ne hormon. Bere se kvůli určitým vývojovým vadám plodu. Nezabrání samozřejmě VVV z genetických důvodů, ale prospěšná je a neublíží, tak začni zobat a hodně štěstí.

Já už jsem to právě několik týdnů nedostala ale testy mám negativní a tak nevím, jestli je stále možnost být těhotná. O kyseline listové jsem se dozvěděla z internetu, a těch potravin co jsou na to bohate moc nejím nebo spíš skoro vůbec. Nikdy jsem neměla pestrou ani pravidelnou stravu a doktorka mi řekne, že by se u mě mohlo stát, že by mohlo dojít k nějakým potrarum či postižení. Proto mě zajímá, zda má cenu ji začít brat až teď. :?

• Citovat
  • Upravit
3724
8.10.19 12:58
@Anonymní píše:
Já už jsem to právě několik týdnů nedostala ale testy mám negativní a tak nevím, jestli je stále možnost být těhotná. O kyseline listové jsem se dozvěděla z internetu, a těch potravin co jsou na to bohate moc nejím nebo spíš skoro vůbec. Nikdy jsem neměla pestrou ani pravidelnou stravu a doktorka mi řekne, že by se u mě mohlo stát, že by mohlo dojít k nějakým potrarum či postižení. Proto mě zajímá, zda má cenu ji začít brat až teď. :?

To že jí začneš teď brát, tím nic nezkazíš. Berou jí ženské třeba půl roku, rok před početím. Na druhou stranu strašit, že u tebe hrozí potraty a postižení, to nevím z čeho doktorka věští. Potratit může i žena, co se o stravu fakt stará, žije zdravě atd. To je často (většinou) z genetických příčin. Já se ládovala listovkou a potratila jsem 2×. Na příčinu se nepřišlo, prostě vyšší věk. Takže strašit bych se nenechala. Ale kup jí a začni jí jíst. Tím ničemu neuškodíš. Poslední věc je, že jsi to několik týdnů (???!!!) nedostala. Test by byl na 99% dávno pozitivní, kdybys byla těhotná. Pokud ti vynechává MS několik týdnů a test je negativní, jdi na gyndu. Na to není jiná rada. S tím, jestli začneš užívat tu listovku teď nebo za měsíc to nesouvisí, tu si klidně kup hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.19 15:57

@Mutlice moc dekuji :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat