Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@kaczule1 tak to je super, a jak se liší cena od klasického ivf??OPU je pak v narkoze nebo to berou i „za živa“, když jich není tolik? A pak je to klasicky stejné ne ISCI, prodloužená kultivace…atd? Tak půjdeme na jaře spolu!!!
@MisTer minimálka nemá nic s pojišťovnou společného a platím si ji sama a v RF stojí minimálka 13 tis. a je v tom už i PK a OPU je samozřejmě v celkovce. Jinak by mě na ní nikdo nedostal
Takže mě to bude stát 13 tis. + 1 tis./1 vajco (ICSI)
Teda, pokud nebudu muset něčím dostimulovat ![]()
Ahoj holky..tady se teda dějou věci
tak snad nám ten rok 2014 přinese všem štěstí…nebo se to podaří ještě letos co?…
@Muf86 @kaczule1 ![]()
@kaczule1 Ja zatím taky negativní, druhou čárku tam mám, ale slaboučkou… tak uvidíme jak to bude pokračovat… ![]()
Tak vás mudr. v CAR navnadil, co? Třeba se to do února ještě povede
Budu držet palce.
@adny do roku 2014 vkládám velké naděje ![]()
@kaczule1 ahaaaaaaa takhle to je…vyjde to pak ale skoro na stejno i když po zdražení léků asi to vyjde líp a není tělo aspon tak přestimulované! U nás v caru stojí 15tis a já za IVF komplet dávala 16 200+léky 1000Kč.
Holky, jsem trochu zmatená, myslela jsem si, že u IUI se „jenom“ zavedou spermie uměle, nebo možná něco na podporu ovulace, ale bez nazkózi a odběru vajíček ![]()
@Muf86 IUI ano to jen katetrem spermie během půl minutky je hotovo. Ale my jsme se bavili o IVF klasickém a minimálce v podstatě taky IVF
Aha, díky za vysvětlení a mohu ještě dotaz? minimákla zanamená minimální stimulace? ![]()
Upřímně tomu taky moc nerozumím…jaký je v tom rozdíl? že se podává méně léků(jako u té minimálky) než u klasického ivf??
@adny nestimuluje se injekcema (možná někdo jo), ale minimálně, cílem je tolik nezatížit tělo a utvořit méně vajíček, ale kvalitních. Snad to píšu dobře.
Takže při minimálce bereš prášky a u klasické IVF dostáváš hormony iněkcemi?
No jak půjdu příště k dr.tak se zeptám na rozdíl…nebo spíše proč mi hned doporučili klasické ivf…beztak proto že z toho budou mít více peněz… ![]()
@adny záleží jaký CAR a hlavně hned jako 1. IVF ti asi nedoporučí minimálku
Já mám ještě 1 IVF na pojišťovnu a to mě dr. v EF chtěl do něho hnát, ale dr. v novém CARu, řekl, že to je pro mně zbytečné. Z předchozích IVF ví, jak reaguji a proto říkal, že mu bude stačit minimálka (i když z ní má míň peněz) ![]()
@Muf86 přesně tak, u minimálky budu jíst akorát clostilbegyt, ale je možné, že pokud bude reakce slabá, tak mi dá něco na dopíchnutí
A co test? ![]()
@kaczule1 test stále negativní… ale teplota se mi dneska zvedla ![]()
Holky, můj dnešní ovu test
Myslíte, že to můžu brát jako pozitivní? ![]()