Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Lenka_Hal dekuju moc. Jdu studovat:) muzu se jeste zeptat? A vy tak jite cela rodina?
@Meduzata My jime vsichni low car, ale ja jsem striktni, deti a manzel maji vic…
@Lenka_Hal a ty jsi teda furt v ketoze? A drzis ji nonstop.nebo nekdy vypadnes? Rodina je teda low a proc ty jeste niz. Zajima me jaky to ma pro tebe pozitiva:)
@Meduzata V podstate ano, asi se stane, ze obcas jdu s ketony trochu dolu, ted se merim uz jen, kdyz mi neni neco jasne (merim v krvi). Proste se tak citim lip
A u rodiny nejsem tak striktni z praktickych duvodu. Ty S si clovek musi fakt hlidat a to uz chce trochu snahy:) Kluci jsou jeste decka, obcas jdou nekam, kde je norm pizza, dort, to je vetsinou doslova nacpu svym jidlem dopredu, takze si daji stezi pidi kousek neceho, ale porad je to uz neslucitelne s keto
Plus maji oblibena jidla, ktera jsou sice LC, ale neco malo prece maji, jako dyne, moje LC verze chleba a pizzy…nechci aby jako deti mely pocit omezovani. Ten samozrejme maji, kdyz jim nekoupim lizatko, ale misto toho treba neco upecu…ale je z toho takovy kompromis. Starsi uz to chape a sam uz odmitne na navsteve. Nedavno spal u kamarada, veceri si vzal, meli lososa a rano, ze livance nechce, tak jak prijel domu, musela jsem mu delat snidani…jinak u deti obecne je mnohem jednodussi „prepinat“ tuk nebo cukr, dospely uz museji prochazet adaptacni fazi, neciti se dobre…deti do toho vklouznou raz dva. Po letech na tehle strave muzou klidne jit na party, daji si tam kus dortu, aby druhy den mely na snidani „jen“ vajicka se slaninou a presto jdou na turnaj a litaj po hristi cely den bez potreby svaciny (typicke pro keto adaptaci)…mladsi sam nejak intuitivne pochopil, zacal chtit rano chleba se slovy, ze moc tucne jidlo ho dela moc hubenym
pritom jsem mu tohle nevysvetlovala, rikam jen je to zdrave vs neni to zdrave…
@Lenka_Hal tak to mas malyho koumese:) je to zajimavy. musim vic nastudovat. Cesky toho nemuzu moc dohledat a Aj je pro me slozity a prekladac pise blbiny… S tema detma je to zajimavy. Dcera je od malicka dost zrava. Tak bych ji rada naucila na naky „funkcni“ jidlo:) A ovoce nekdy jis? Diky za pomoc.jsi hodna:)
Uvidis, nejak se tim protluces. Ja bych ti klidne neco ceskyho poslala, ale vsechno co ctu, je v AJ ![]()
Ovoce prakticky nejim, teda avokado je myslim ovoce, ne? Jestli jo, tak jim, protoze avokado jim pravidelne, ma temer idealni sloceni…obcas v lete pri behani hodim do pusy hrst ostruzin nebo malin v lese, jinak nic ![]()
@Lenka_Hal pomoc prosim;) v ty tvoji kalkulacce se moc neorientuju. Nejsem schopna pochopit. kolik teda T. a B.? Mam 168cm a 60kg. sport ted spis ne. Rekla bych.ze svaly mam…no ted trochu pres zimu rozkydly:) Musim to teda hlidat vsechno? T.B. S.? Kcal na den? Dekuju.jsem Natvrdlo;)
Je to kalculacka jenom na TDEE. Kdyz zadam, ze je ti treba 30, tvoje cisla (2× tydne sport), zadam rekneme 25% (odhaduju:), vyjde mi 1845 kalorii. Melo by ti stacit 70g proteinu (pro zacatek, mozna i min) a tech 20g sacharidu. Takze 1845- 70×4 - 20×4=1485kalorii z tuku, to je 1845/9= 165g tuku, takze tvoje makro by melo byt pro udrzeni 20g S x 70g P x 165g T…to je ukazka pri tech nekterych odhadnutych cislech jako telesny tuk, aktivita atd, navic to je pro udrzeni, ale tim bych zacala, a podle toho, jak ti to sedi bych udelala treba mensi upravy…kdyz tak si to prepocitej, jestli jsi vyrazne mladsi nebo absolutne neaktivni:)
@Lenka_Hal super.diky:) a mam si neco hlidat? Sodik. horcik neco?
@Meduzata Ja beru kazdy den horcik, solim hodne, obcas pridam draslik, selen, zinek, L carnitin…
Jako Dieta na rychle zhubnutí super, ale nevěřím tomu, ze vysoký prijem bílkovin je dlouhodobě tělu prospěšný.
Vzhledem k tomu, ze mám v rodině člověka, který si vysokoproteinivym stravování poškodil ledviny, tak bych si dala sakra pozor ![]()
@Anonymní píše:
Jako Dieta na rychle zhubnutí super, ale nevěřím tomu, ze vysoký prijem bílkovin je dlouhodobě tělu prospěšný.
Vzhledem k tomu, ze mám v rodině člověka, který si vysokoproteinivym stravování poškodil ledviny, tak bych si dala sakra pozor
Keto neni vysokoproteinova dieta, naopak je to v rozporu s ketozou…