Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Holky, co říkáte na nizkosacharidove stravování resp. dietu..? Zkoušela jste některá a mela výsledky? Jde o to, ze se uz 3 měsíce snažím jistl podle zasad teto diety, dole 4kg…ale ted už se váha pres měsíc nehla…navic mi začíná být těžko a ne zrovna fajn. Z 58,5kg jsem na 54,5…chtela jsem na 51-52… Je možné že je to dieta vhodná pro lidi s větší vahou nebo tak? Pro ty, ktere neznají..jde o to jíst max.40 -50g sach. denne..někdy i méně…hodne tuku a bilkoviny hlidat.. Co si o tom myslite? Popr.jak jíte aby jste si udržely vysněnou váhu a mohly občas hřešit a jíst normálně? Děkuji za každý komentář a nazor, zkušenost ![]()
Čau, sice nejsem holka,
ale tuhle dietu jsem asi dva měsíce podstupoval a celkově mi dost nastartovala energii a zhubnul jsem asi 7 kg. Jsem teda vyšší typ a normální váha je u mě tak 87kg. Za mě je tedy tahle dieta skvělá. Já jsem do té doby jedl docela prasárny a trochu jsem si odprásknul žaludek a tahle dieta mi pomohla ve spoustě směrech. I psychicky jsem se cítil líp.
Nejlepší jídlo byla pizza bez těsta. ![]()
@Emimin7 a muzu se zeptat jak např. vypadal tvůj jidelnicek? Myslíš, že mi mohla vaha začít stát kvůli 2-3dcl bílého suchého vina denne večer? A snidal jsi u teto diety?
popr. zapisoval jsi do tabulek/pocital sacharidy nebo se jen ridil tim co je povolene a co ne a nevazil atd.?
díky za odpověď ![]()
Budu sledovat. Moc bych chtěla LCHF kvůli zdravotním potížím, na které je tohle také doporučováno, ale nikdy jsem zatím nevydržela dýl, než pár dní. Uvítám tipy a názory.
Jen to nejlepsi, hlavne, co se tyka zdravi a psychiky a toho, jak funguje mozek ![]()
@mishama píše:
@Emimin7 a muzu se zeptat jak např. vypadal tvůj jidelnicek? Myslíš, že mi mohla vaha začít stát kvůli 2-3dcl bílého suchého vina denne večer? A snidal jsi u teto diety?popr. zapisoval jsi do tabulek/pocital sacharidy nebo se jen ridil tim co je povolene a co ne a nevazil atd.?
díky za odpověď
Jídelníček byl pár jídel pořád dokola, protože při téhle dietě toho tolik jíst nejde. Aspoň v rámci mých kulinářských dovedností.
Kalorie jsem počítal, i když tabulky jsem nevedl. Jídlo obvykle třikrát denně, občas jen dvakrát.
Druhy jídel se neustále točily následovně:
Snídaně - vejce se šunkou
Oběd - grilované maso s restovanou zeleninou
Večeře - zmíněná pizza bez těsta
Pití jen voda a káva
Střídal jsem akorát druhy šunky a zeleniny, aby v tom byla alespoň nějaká změna a zeleninu jsem si na pánvy dobře dochutil sojovkou a tak.
Už po dvou třech dnech jsem se cítil takový odlehčený a energičtější. Úbytek na váze se dostavil do asi tří dnů a pak šla neustáe dolů až do požadované cifry. Žádné hřešení jsem si nepovolil a porce byly střední, tak akorát, abych se cítil najedený, ale ne přecpaný nebo hladový.
To víno není dobré, 2dc vína vyjde na kalorie asi jako rohlík.
@XYZ1234 a zapisovala jsi do kalorickych tabulek nebo od oka? ![]()
@mishama Na této stravě jsem 3 týden a mám dole 4 kg. Začala jsem kvůli bolestem žaludku a velké únavě. Musím říci, že jsem se už po týdnu cítila mnohem lépe a mám plno energie. Na facebooku existuje skupina Nízkosacharidové stravování pro hubnutí a zdraví, kam se lze přidat a lidi tam vkládají recepty a fotky jídel, jak se dá vařit, existuje tam i taková kuchařka, hodně mi to ve vaření a stravování celkově pomáhá. Lze tam získávat dobré rady ohledně udržení váhy, různých vychytávek jak „hřešit“, apod. Za mě tedy opravdu super
![]()
@Jedna babička diky za tip
Mrknu se tam. Asi me brzdi to vino večer…prece jen to neni idealni ![]()
@Emimin7 tak asi to vino me dost brzdi…zkusim vynechat…ikdyz tohle pro me byla takova odmena večer ![]()
Ahoj, přidávám se s názorem.
Držel partner, ale ne kvůli zhubnutí, ale kvůli zdravotním problémům. Podle mě má tento směr více různých názvů. Jde o to, enegii čerpat hlavně z tuku a jídelníček postavit na bílkovinách a zelenině. Za mě super, jen to plánování byla otrava.
Já jsem při vaření čerpala hlavně ze stránek www.**.cz a vždy jsme si pochutnali.
Edit admin - odstraněn odkaz
@mishama Mě tento typ stravování vůbec nesedi. Bylo mi těžko, byla jsem unavena, bez energie, stridal se u me prujem se zacpou…abych se citila dobre, potřebuji naopak lehčí jídla s relativne vysokym obsahem sacharidů. Nedavno jsem narazila na test metabolickeho typu, kde se mi toto potvrdilo. Takže pro mě nizkosacharidove diety nejsou.
Ahojky, tak jsem čtvrtý den na lchf a musím říct že hlad opravdu nemám ba naopak se cítím fakt přežraná. jen se chci zeptat, nejde mi do hlavy jak mám do sebe narvat 120g a více tuku když jim 2X max 3X denně. Nějak jsem nakoupila a vypsala si potraviny které obsahují hodně tuků, např šlehačka ořechy apod. Ale nevím kdy je jist. Mám trochu problém s masem. Sním jen kureci nebo králičí, hlavně drubeží ale libové takže jim zeleninové saláty s tímto masem nebo tuňákem a domácí tatarku k tomu, do salátů dávám oliváč a nakopec sýr. Nebo si udělám rybu se zeleninou a zase doháním tuky domácí tatarkou apod. Toto hlavní jídlo jím 2× denně a na snídani vejce, slanina a zelenina. ale kdy do sebe hodit např tu šlehačku nebo tučný jogurt, to nevím. Bílkoviny si hlídám kolem 60g ne víc ale většinou méně. Vadí když je proteinů méně než 1g na kilo požadované váhy?
A ještě se chci zeptat, po jak dlouhé době se tělo dostane do ketózy? Orientačně samozřejmě. V řádech týdnů nebo měsíců? Děkuji někomu trpělivému za rady
![]()
@Agneth prosim te muzu se zeptat na ten test metabolickeho typu, je mozne ho nekde vyhledat? Diky