Lečitel pred IVF

Napsat příspěvek
Velikost písma:
453
17.5.10 11:53

ahoj, ty ostatni barvy jsou na http://www.hartan.de/…/dessins.php?…, ale vsechny urcite nebudou mit skladem, tak se asi rozhodnu az na miste, asi v patek tam pojedu. dodaci lhuta jinak byva 6 tydnu a to uz bych mela na hrane :-) jinak jsem dnes stoupla na vahu a mam nahore 12,5 kg :cry: pred par dny to bylo 10 kg, nechapu, kde se to vzalo? a desim se, kolik to jeste bude.
to je dobre, ze se prcek ma k svetu :palec: cetla jsem ze az 90% casu prospi, tak dokud se ozyva kazdy den jsem klidna, i kdyz kope ted take hodne.
s tim monitorem dechu jsem se jeste nerozhodla, jestli je to opravdu potreba (pokud se mimco narodi v terminu a bude v poradku), co myslis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3161
17.5.10 22:11

Ahoj, tak me se nejvic libi stejne ty černy s barevnym vnitrkem…kočarky
A s tim monitorem nevim, maminy co ho maji si ho pochvaluji, pry je v noci to blikajici svetylko uklidnuje,že je všechno v poradku a pokud se malej dusi tak to pipa taky.
Ted pročitam diskuse jaky plinky,prašek na prani, avivaž a vlhky urousky koupit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
18.5.10 10:33

Take si rikam, ze mi ten monitor bude uklidnovat a budu mene vstavat z postele, ale myslim ze manzel rekne, ze je to blbost..no jeste popremyslim.
Avivaz myslim ze se pouzivat nema a prasek mi doporucuji lovelu, cetla jsem ale ze SA8 Baby je lepsi, je ale drazsi take. co ses docetla ty? A jake plinky a vlhcene ubrousky doporucuji? chystam se koupit ten prasek brzy, ale nevim ktery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3161
18.5.10 11:00

Ja našla na forumech prašek Lovela a gel Persil sensitiv, prat na 60 a 2 krat machat, misto avivaže mužeš dat ocet nebo kapku silan sensitiv nebo Batole.
Plinky pro nejmenši happy,babylove DM,pampers newborn-premiumQuality a potom vetši jsou pry dobry fialovy tesco a babylove, ubrousky bile pampers sensitiv,babylove a modry lidl…no ono každemu prckovi pasuje neco jinyho,ale toto by bylo byt pro nejmenši nejlepši…jo a žehlit stači jen plinky a oblečeni co se dava primo na teličko.
Pro nas koupit, prsni vložky, menstruačni tlusty vložky, 2-3 kojici podprdy,1-2 košilky nebo trička na zozepinani pod prsa,4 jednorazove kalhotky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3161
18.5.10 11:16

Dobré ranko
Renčo kojo-košile u nás do porodky přímo musela být a doma jsem taky užila, Kuba byl zimní a starý barák v noci brrrr

Já si do porodnice chystám:

doklady-těhu průkazka (tu odevzdáte,oko­pírujte si vzpomínku zavčas) průkazka ZP, oddací list, občanka, svobodné navíc rodný list
2× kojo-košile
2× kojo-podprda
vložky do podprsenky (chválím DM, FIXIS, Johnson)
bepanthen mast na bradavky nebo mimču na prdelku čaj pro kojící(většinou vaří jen černý čaj)
toaleták + toal.potřeby
ručníky župan (ale téměř neužila, všude vedro)
2žinky (na chlazení nebo ohřátí prsou pro kojení)
vložky SAMU nebo Moneta (bez igelitu)
síťované jednoráz.kalhoty (Abrinet)
intimn.mycí gel (chválí dubovou kúra pro rychlé hojení) já měla NIVEU a zase koupím
přezůvky + do sprchy gumové (někdy ty sprchy po všech těch krvácejících maminách prostě si něco domů nenatáhnout)
mobil, foŤák
vitamíny pro kojící
krém na strie
coca-colu (u nás jediné při porodu povolené k nabrání sil a energie) nebo i tabulku čokolády
pro prcka:
plínky,kosmetiku, později tatínek přinese obleček z porodnice domů, smluvenou dětskou Dr.

pro tatínka k porodu:
svačinu+pití, lehký oděv (kraťasy+trič­ko+dostane nemocniční hábit) + foťák + baterie navíc

Příspěvek upraven 18.05.10 v 10:54

Odpovědět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
21.5.10 20:05

ahoj, diky za typy :-) uz jsem i nektere veci podle toho pres internet poridila dnes. koupila jsem jeste v lekarne olej na masaz hraze, pry je to prevence proti nastrihu, ktereho se teda desim (ze se to pak bude spatne hojit).
jinak mi doporucovali jeste startovaci sadu AVENT lahvicek - http://www.lekarna.cz/…rac-siditko/, tu jsem koupila dnes za 26 EUR. tak jestli mas jeste nove typy tak sem s nima :)
Jinak kocarek jsem dnes v Nemecku objednala, nakonec primo tento design se mi libil nejvic - http://www.hartan.de/…derwagen.php?…. bude az za 6 tydnu tak doufam, ze to nebude pozde :)
co doktor jak jsi dopadla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3161
21.5.10 23:09

Čao,kontrola byla rychla,nic novyho,všechno ok,ve stredu jdu zase na cukr…fuj
Kočarek jsi vybrala neutralni barvičku i když ja mam rada veselejši,ale ten tvuj je decentni a peknej.
Ja jsem se dozvedela,že jestli chce byt muj chlap u porodu tak musime spolu chodit do predporodniho kurzu, to bude zajimavy ho to tam dostast :mrgreen:
Skleničky avent jsou super, ja je dostala,jen musim dokoupit novy silikonovy dudliky. Ja premyšlim nad odsavačkou mleka a ohrivačem lahvi avent,koukam na aukro,že bych našla z druhy ruky, taky ten monitor dechu by mi stačil po jednom diteti v zaruce.
Tak a už me nic nenapada,jdu spat…pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
25.5.10 16:49

ahoj, zitra drzim palce, at ti ten cukr dopadne dobre a at ti neni spatne (me teda bylo pekne zle, kdyz jsem musela ty dve hodiny cekat v cekarne). ja jdu na kontrolu v patek, to uz se bude snad divat i na polohu, jestli je mimco dobre natocene, ale podle toho kde mi kope verim, ze snad ano (jinak hrozi cisar a to bych nerada). me partner ve slabe chvilce slibil, ze na tu lekci pripravy na porod (tady je to jen jedna dvouhodinovka) se mnou do porodnice pujde, tak drzim palce :palec: ale to vis, ze pak si jeste vyslechnu, jak tam trpi :-) tady to ale neni povinne, muze jit k porodu i bez toho.
odsavacku jsem dostala po svagrove takovou tu rucni s pumpickou, ale jsou asi i modernejsi, vybrala jsi neco na tom aukru? pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3161
25.5.10 18:43

Ahoj, me taky bylo poprve na cukru zle a to mi braly 4 krat po hodine.
A ja taky citim kopanečky vic nahore, tak myslim,že se prcek otači hlavičkou domu, tak v patek napiš jak jsi dopadla. No už to maš za par.
Ja se ješte zitra v nemocnici poptam na ty kurzy,ale tady to trva 14 dni,ale treba nemusi muj chlap na všechny prednašky.
Na aukru jsem koupila monitor dechu v zaruce,koupeny v prosinci, za 1300 i s poštovnym, ted preihazuju ješte na jednu pakovou a jednu elektrickou odsavačku mleka, uvidim podle ceny ktrerou vezmu a maji u nas v akci za 250kč ohrivač lahviček,ak to pujdu koupit, je to možna zbytečnost,ale pohodlnejši než ohrivani v hrnci s vodou,to spiš pro chlapa,aby mohl nekdy prcka sam nakojit s lahvičky když nebudu doma :roll: No a už jsi nakoupila pro mimčo všechno? Ja jen maličkosti,kosmetiku a vaničku mmusim dokoupit
Mej se a pohlad za me briško

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
27.5.10 13:13

ahoj, a rekli ti rovnou vysledky toho cukru, nebo jeste nevis? tak aspon ze uz to mas za sebou vid.
tu odsavacku mam jen pakovou, ale kdyz jsem ji podedila, resit to nebudu. s tou ohrivackou jeste nevim, jestli ji pak casto vyuziju, asi nebudu kupovat dopredu. to byla dobra cena za ten monitor dechu :palec: asi se taky na aukro nebo nekam podivam. ja uz jen nejakou tu kosmetiku a chuvicky budu vybirat.
myslim ze chlap bude muset jen na tu lekci, co je primo venovana porodu, tady aspon na jine lekce nechodi.. kontrolu mam zitra, tak mi drz palce :-)
co jinak, kolik uz mas kil nahore? pa mej se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3161
27.5.10 13:26

Ahoj, dnes jsem si mohla jit pro vysledky cukru,ale venku je dusno a 30 stupnu, nikam se mi nechce, necham si to poslat poštou.
Nahore mam 7-8 kilo,ale ja jsem mesic min než ty
Na kontrolu držim pestičky, zeptej se jestli jsi dobre zavrena.....potom napiš
Ja jsem taky našla pakovou odsavačku za 250kč,kdyby neco,doatal jsem lahvičky avent. Asi koupim to ohrivadlo maji ho v akci v lidlu
http://www.lidl.cz/…fferdate.htm?…
Včera jsem koupila vaničku, tak ted už jen ty maličkosti :mrgreen: ,ješte pojedu jednou domu tak prolitam lekarny tam a potom me čeka prani a žehleni a skladani všech tech veciček co jsem nakoupila :lol:
Myslim,že jsem pripravena :dance:
Mej se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
29.5.10 10:16

ahoj, pripravena jsi vzorne :palec: to ja zacala se vsim az po 30tt. Taky mi ceka prani a zehleni tech vecicek co jsem podedila, asi se do toho brzy pustim.
Na kontrole vcera jsem dopadla ok. Krev tedy jeste nevim, ale gunekologicky v poradku a misto utz mi tentokrat natocila na monitor na 20 min a pozorovala srdecni ozvy mimca a kontrakce a vse dobre. zrovna to teda vyslo, ze mi za tech 20 min bricho ani jednou neztvrdlo, to kdyby to natacela vecer, bylo by hur..pomalu uz ale zacnu ten horcik snizovat, at deloha trenuje. Ja mam uz 11 kg nahore :cry: ted to jde trosku pomaleji s vahou, ale nechci to zakriknout. Trochu se mi snizilo brisko dolu tak se bojim, slysela jsem ze to znamena, ze do 4 tydnu porodim.. co ty predporodni kurzy, kdy s tim zacnes? ja jeste nebyla nikde, ale asi si uz zacnu zjistovat terminy.. pekny vikend :kytka: pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3161
31.5.10 17:42

Ahoj, tak jestli do 4 tydnu rodiš tak maš nevyšši čas jit dokoupit kosmetiku a všechno co ti chybi…pripravit si tašku do porodnice a prat a žehlit at jsi potom v klidu.jamam u postel blok a když me neco napadne musim si to hned napsat, protože za chvilku nevim co jsem chtela, zase mam seznamek co nesmim zapomenout doma ješte privezt sem. Už se tešim jak budeme mit prcky v naruči a bude po klidku :mrgreen:
A prdolka je otočenej hlavičkou dolu? To me zajima jestli to bude kluk nebo holka…jmena už mate vybrany?
Ja začinam s tim kurzem v červenci, v červnu ješte jedu domu.
Ted me chyta uklizeni, vrhla jsem se na kuchyn, vytiram všechny poličky a šupliky a tak budu pokračovat, mam šocit,že mam všude bordel.
Mej se …paaaaaaaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
2.6.10 09:50

Ahoj, ono je to nepodlozene s tim poklesnutim bricha, ale je to pravda ze mozne to je uz kazdym dnem..vcera jsem se s manzelem pekne pohadala ohledne predporodnich kurzu, ze to nepotrebujeme a je to k nicemu, tak mi moc nepodporil a jeste to prehodnotim, jestli ho budu chtit u porodu, kdyz ho ta priprava obtezuje.. no asi jsem i trochu precitlivela, hormony :-) vcera jsem si byla ukoncit neschopenku a ted jsem do konce tydne v praci, od vikendu uz nastupuju na materskou, tak zbyle pripravy necham az na pristi tyden. Zatim nevim jak je mimco natocene, az pristi tyden mi to snad konecne rekne, doted se na to nedivala, i kdyz to moc nechapu. Ale podle toho jak kope nahore to vidim nadejne :-) vcera jsem jeste vyfasovala zelezo ze podle krve mam nedostatek, ale bojim se ho brat, protoze pry zpusobuje zacpu, a ja s ni bojuju i bez nej :-(
To te obdivuju ze mas energii na velky uklid, take mi to teda chyta ze je vsude bordel, ale neodhodlam se s nim bojovat.. tak akorat nektery nabytek menime, loznici jsem donutila manzela vymalovat nez tam dame postylku a tak, mam pocit ze pak uz na takove veci cas zadny nebude.
Co ten cukr, uz vis vysledky? Brisko ti netvrdne? Krasny den, pa :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3161
2.6.10 15:59

Ahoj, tak vysledky na cukr mam supr, tak už nemusim chodit na glukozu, jen 3 mesice po porodu ješte jednou.
Briško mi netvrdne, necitm nic.
Malej me kope taky nahore nad pupkem,ale sem tam citim i dole, myslim,že je nejak mezi vodorodne s hlavičkou trochu dolu,lae muže to byt uplne jinak.
Ja nastupuju na meterskou 2o.7. musim si to jit v červni vyridit.
S tema predporodnima kurzama bylau nas nazačatku stejna odezva,ale potom si nechal projit hlavou a rikal,že se tam ukaže. Tady je 8 naavštev a u vas jen 2 po 2 hodinach tak myslim,že by tvuj chlap zvladl :lol:
Nenapsala jsi jestli už maš vybrany jmena.
Nam se libilo Alex od začatku,ale ted premyšlim jak na neho budeme volat a jak mu rikat zbrobneninkou…jsa mu rikal Alik,ale to je desny :lol:
A železo beru od začatku, nemam problemy s kakanim,ale hovinka jsou černozeleny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí