Poradna duly
Jana Čurdová
Lucilko pustili mě na Štědrý den, takže jsme si Barunku přinesli přímo pod stromeček ![]()
To byl teda krásný dáreček a bezva že vás tak pustili.
Já jsem sama zvědavá jestli to na mě přijde předčasně nebo mě nechají přenášet.
A stou školou je to děs-já bych možná využila i nějak to těhu-třeba je to obměkčí.
Ahoj tehulky,
hlasim se z kontroly - jsme opravdu holcicka
a jsme docela droboucci, vazime 1420g. Ale od minula pribrala o 280g a vyrostla, placenta i plodovka ok a vsecko v poradku, tak snad jeste povyroste. Jo a hlavickou dolu, takze super ![]()
Jen si rikam, ze vestina vecicek nam bude tak ve 3 mesicich, prtatko nam bude ve vsem plavat
![]()
Sylvii moc drzim palecky na valceni se skolou, ale myslim, ze takovahle banalita musi dobre dopadnout ![]()
Mejte se a pekny vecer, ja jsem po tom cestovani nejaka utahana, tak jdu odpadnout
Alik
Ahoj mamušky,
Sylvii, tak to ti budu se školou držet palce, to je hustý, když tě za tohle vyhodí
. Jéé, vy jste si přinesli Barunku domů na Vánoce
, to muselo být krásný.
Pajo, já byla o víkendu také u našich a užívala jsem si pohody a opět hlavně jídla, ale se sladkým jsem se držela. Až dnes jsem si dala půl čokolády
.
Hezký večer, K.
zdravim
škola - teda mě by asi kleplo, ale určitě to dobře dopadne
aliiku gratuluju ke kontrole, u holčičky to vůbec nevadí že je drobounká.
Já jdu ve středu, tak se snad dočkám ultrazvuku a dozvim se jak jsme velcí my
Kubino jsi dobrá že se se sladkym držíž.Pošli mi trochu pevné vůle ![]()
Tedda mně ani jednou zatím dr neřekl kolik asi prcek váží, uvidíme tentokrát ale ono je to tak nepřesné že mi to po minulé zkušenosti s výpočtem váhy u Honzíka ani jaksi neva. Ale taky s iříkám kolik asi máme.
Kosatko, tak já ti posílám trochu té vůle po větru
. Zrovna teď chroupu už druhé jablko
, abych tu chuť nějak zahnala. Je to ale přemáhání veliké
.
Lucilko, mě tu váhu na normálním ultrazvuku v poradně také nikdy neřekli, jen na tom 4D ultrazvuku.
Kubino já když potlačim chuť na sladké, tak se docpu něčim jinym.takže to vyjde nastejno ![]()
Ahojky těhulinky
my dnes byli také na KO, Bez ultrazvuku
… ten za 2 týdny. Tak se moc těším. A také mi brala krev na kr.obraz. A mám nahoře 9 kilčo.
Sylvi moc držím palečky.
Aliik gratuluji k OK KO
jinak jsem dnes probrala věci po malé a udělala kupu na praní o vel. 56 až 68. Myslím, že koupímmax. punčocháčky a čapče u těch pidi věciček
tak brou noc holky
Ahoj maminy,
Sylvii, držím pěsti, ať to se školou i prací dobře dopadne ![]()
Aliiku, gratuluju ke KO a neboj, malá určo ještě povyroste hodně
a oblečení je pořád lepší větší než kdybys to hned po narození třídila a vyřazovala, protože je mimču malé ![]()
Iviqv, gratluju ke KO.
Holky,potřebovala bych, aby měl den 48 hod, nějak nestíhám
Jinak si připadám ještě celkem dost akční, funím statečně, nejvíc trpím než obleču a obuju tři děti na ven. Věrka už je naštěstí samostatná jednotka ![]()
Mějte se pěkně, dobrou noc, jdu spát, bo ráno je tady za chvilku
M.
Ahoj kočky,
tak mám na vás co máte dětičky dotaz. Tak nějak teď pročítám články o kojení a nějde píší, že se má dávat miminku nabumbat vždy, když si vzpomene. Někde doporučují nastavit od začátku režim tak po 3 hodinách. Tak nevím čeho se držet
a také nevím, jestli malou tedy v noci po těch 3 hodinách na kojení vzbudit, když bude spinkat
? Poraďte prosím, jak jste kojily vy a jaké máte zkušenosti. I když to asi řeším docela předčasně no
.
K
Ahoj Kubi,
ja pridam jen co nam rikali na kurzu: ty 3 hodiny jsou spis pres den, ale kazdy mimco je pry jiny, nekomu staci po 3,5 hodinach a jine vyzaduje ze zacatku po 2. A v noci pry staci interval 4-6 hodin (to nam rikal primo MUDr.)
A ze zkusenosti kamaradky, co ma trimesicniho chlapecka a beru od ni rady, tak se Ti mimco v noci proste vzbudi, kdyz chce jist. Ji se budi tak po 4-5 hodinach, celkem dvakrat za noc ![]()
Alik
Kubi kojila jsem Hnozíka 13,5měsíce a pak se sám odstavil a tady jsou moje rady:
Podle naší porodní asistentky i pana dr. nedávat vždy když si dítě vzpomene, navykne si pak a bude tě mít jako dudlík a vůbec to nebude o hladu. Takže my kojili asi po 2-2,5 hodinách a rozhodně jsem na kojení nebudila-sice v porodnici říkali že budit že je malý aby přibíral ale přišlo mi to hloupé.
Je jasné že sem tam když si nebudeš vědět rady jak mimi uklidnit, dáš ho k prsu a máš klid-to funguje skoro vždy. Taky s délkou kojení-jako v počtu minut je to různé. Honzík byl slaboučký a dlouho mu trvalo než něcovytáhnul a kojila jsem ho půl hodiny a někdy víc-teda ze začátku. Sama pak brzo poznáš co tvému mimču vyhovuje.
Od nočního kojení jsme odstavili Hnozíka asi v 9měsících-prý je to potom taky jen zlozvyk, že ta kvelké mimi už nejí v noci z hladu ale že se chce pomazlit a dundat.
uvidíš pak sama.
Skvělé stránky o kojení jsou www.kojeni.net
Jo a v noci se Hnozík budil co 2,5-3 hodiny.
Třeba bude druhé mimčo v noci spavější.
Lucilko a Ali, děkuji za rady
. To jste mě uklidnily, že se spíš mám držet toho režimu k těm třem hodinám a v noci třeba i déle
. Právě, že si nedovedu představit to, dát miminku vždy, když si vzpomene, protože to bych se pak od něj nemusela také hnout a kojit po hodině.
Tak třeba bude Lucilko druhé mimi spinkavější, to bych ti přála. Já hrozně ráda spím a tak jsem zvědavá, jak mi to vstávání v noci půjde. Vlastně se těch nocí obávám ze všeho nejvíc a musím se toho už zbavit, abych si sama nepřivolala nespavé miminko.
Na ty stránky o kojení se hned číhnu
.