Poradna duly
Jana Čurdová
majuska + karli sluší vám to na fotkách oběma, jste fakt kočky
hihi doufám to nezní blbě ![]()
Díky za pochvalu - no, po těhu už to tak slavný neni… ![]()
Ale teď mi napadá - Karli, jak je stará ta svatební fotka? Koukam, že je Ti 34, ale na fotce vypadáš na max.28.
Nazdárek všem,
tak jsem se tady pokochala těma vašema svatebníma fotkama. Ono s takovou postavou a obličejem je to pohoda. Holky jedna hezčí než druhá.
Já se teď vrátila od dr. SRDÍČKO TLUČE JAKO ZVON. Mimi je velký 17,5mm, takže úplně akorát. Vše ok, jen mám přestat kojit. TP mám 23.1., UZ 2.7. a KO 8.7. Už jsem dostala průkazku a taky už jsme to řekli oboum rodičům. Jsem šťastná jako blecha, že je vše ok.
![]()
Až mi manža oskenuje fotečku, hned vám ji sem pošlu.
Šamotko , paráda! To je krásnej pocit, viď? Já už se taky těšim na čtvrtek. Sice ve mně hlodá červíček pochybností, ale to je normální ![]()
A proč řekl Dr. přestat kojit? Že by to pro Tvoje tělo byla moc velká zátěž? Já tedy plánuju přestat kojit za měsíc a půl zhruba. Do roka bych ráda kojila, tak sem zvědavá, co na to Dr. Ale je přece spoustu maminek, co kojí i přes těhotenství. ![]()
šamotka supeeer, gratuluju
máš teda pořádnýho obříka v bříšku už ![]()
Šamotko gratuluju! Krásná zpráva ![]()
Za pronájem místa kde jsme se chtěli vzít chtějí 6 590,– tak to asi nepůjde, zítra zajedeme ještě na jednu vytypovanou matriku. Jsem ale smutná, moc se mi tam líbilo… koukněte samy http://www.galerieanderle.cz/
Keit , to by bylo krásný! Ale skoro 7 tisíc jen za to místo je fakt hodně ![]()
Já jak vás tady posloucham, tak bych se hned vdávala a přitom je to teprv 2 roky.
Mě je taky zle, a to jdu večer na spinning. Snad se to do tý doby uklidní, abych nepoblila instruktora ![]()
Malá spí a já místo ležení sem zůstala tady ![]()
Ahojky holky,
tak jsem se vrátila konečně z gyndy .-)
8 tt+1; 16, 5 mm, SRDÍČKO BIJE
. Ptala se me na NT sreening, říkala že se dělá v 17 tt, ale je možné i v I. trimestru…tak jsem řekla že jo.....že jo?? Snad to ničemu nevadí, když bude dříve. Bude to stát 1500,– Kč. To mě objedná u jinýho doktora a teprve potom mám přijít do poradny.
Doporučila mi femibion a Utrogestan. Řekla jsem jí, že dopoledne mám strašný hlad a papkám, tak se jen pousmála a hlavně ať si hlídám váhu, aby neletěla závratně nahoru .-)))
Mám doma i fotečku. Zítra mám návštěvu, ale na úklid dlabu, koupila jsem koblihy s marmeládou, tak budu slavit ![]()
Majuško to Ti dr nezakázal spinning? Já se ptala na orbitrec a prý raději ne, spíše tak lážo plážo. Ale těhotenský cvičení joo:-) Musím někde nějaký najít ![]()
Zatím pa, jdu se podívat na fotečku .-)
Lendiku, gratulace! Ale to mě zarazilo, ty budeš za NT platit??? Myslíš tim měření nuchální translucence, ne? Já sem v šoku, je to přece jedno ze screeningovejch vyšetření ![]()
S mym Dr. sem o spinningu zatim nemluvila, ale minulý těhu mi řikal, že netřeba se omezovat, pokud sem zvyklá pravidelně cvičit a dokud nemam břicho, který by mi překáželo. Minule sem chodila do konce prvního trimestru na aerobik a pak teprv na těhotenský(je to děsná nuda). Od konce šestinedělí chodim zas na aerobik a později i na spinning a zatim to jde. Ale šetřim se a jedu si spíš podle sebe. Taky sem psala dotaz nějakýmu Doc. z Phy po netu a ten řikal, že není problem, nemam to se zátěží přehánět a jet si podle sebe, tak snad to bude v poho.
No a pokud Ti dala Utrogestan na udržení těhotenství, tak Ti určitě cvičení nedoporučí, to je jasný. Tys měla předtim nějaký problémy?
majuško, tak to jsi mě zarazila . co je nuchální translucence nevím…říkala že se bude jednat o odběr krve, ultrazvuk a něco se šíjí (to jsem jí nerozumněla) kvůli vývojovým vadám. Takže s tím placením tedy nevím.
Žádné potíže jsem neměla, říkala že se ten Ustrogestan doporučuje (tedy když nepočítám, že jsem nemohla otěhotnět - nedocházelo k ovulaci), prý kvůli žlutému tělísku …tak myslíš, že ho brát nemám? Mám předepsáno 2× denně…
Já až tak pravidelně necvičím už pár let, ale občas jo. Teď jsem tak tři týdny v klidu, tak nevím, jistli začít orbitrec nebo ne..bojím se, abych něco nepokazila. Taky jsem se jí ptala na kolo, protože na něm jezdím 6 km do práce (po rovině dá se říct) …tak prý ze začátku jo, pak už raději neee..
lendik, majuska no ja za to NT+ biochemicky screening ve 12 tt budu taky platit - asi 1450 Kč - podle toho co jsem pochopila, tak se neplatí až za triple testy, ale tohle NT + ve 12 týdnu je nadstandart, není to povinné, takže se za to platí ![]()
Vkládám z netu:
Nuchální translucence je měření tloušťky kožní řasy na šíji plodu. Pokud má plod větší než normální tloušťku kožní řasy, existuje vysoká pravděpodobnost, že dítě bude trpět Downovým syndromem. Od objevení této souvislosti proběhl posun k používání tohoto vyšetření jako screeningového testu na výskyt Downova syndromu (s následným serologickým screeningem krve matky nebo bez něj). Nuchální translucence je relativně novým ultrazvukovým vyšetřením, které je možno provádět za účelem screeningu Downova syndromu mezi 11. týdnem a 13. týdnem a 6. dnem (gestační stáří podle menstruace). Nejlepší je provést toto vyšetření na počátku uvedeného 3-týdenního období, protože pokud lékař nebude schopen nalézt na ultrazvuku vhodný pohled, budete mít v případě potřeby ještě čas na opakované vyšetření během uvedeného 3-týdenního období. Také čím časnější diagnóza, tím snadnější eventuální následné řešení.
Holky, tak já mam asi uplně zlatýho gynekologa a vlastně na ty větší UTZ chodim přímo do porodnice a ani tam neplatim nic.
Lendiku, naopak, přece Tvoje Dr. ví nejlíp, co Ty potřebuješ. Zbytečně by Ti Utrogestan nedávala. Tak neboj, určitě to bude pro miminko to nejlepší!
A kolo, mam pocit, že se nedoporučuje spíš kvůli riziku pádu. Přeci jen, když naroste bříško, mění se těžiště. Já taky nebudu chodit pak na spinning, nebudu si tam mačkat břicho ![]()
ahoj holky tak jsem se konecne vratila z vyletu s detma…a dokonce to slo i bez nervu.. ![]()
Majusko to by se ti hodne muselo zmenit teziste aby si spadla z toho spiningovyho kola…hihiihi
šamotka posilam velke gratulace
nevesty podle me zkusenosti neni az tak dulezity kde se vdavate ale spis kde je hostina a pak jde se fotite (napr. v parku) protoze fotky jsou to jediny co vam zustane a te obrad je strasne rychlej..i kdyz samozrejme chcete mit hezky vzpominky..