Leidenská mutace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2186
8.6.16 20:40

@Ještídek Moc ti děkuji, krásně jsi mi to vysvětlila. Jak jsem psala už @lamalama pořád nevím, zda ho začít užívat.
On z krve pozná, že jsem si ho nevzala viď?
Mě prostě zvyklal ten porodník a já mám strach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
8.6.16 20:45
@Mišinn píše:
@Lama Lama teda moc děkuji za vyčerpávající vysvětlení. On právě chce, ať si dopicham injekce Clexanu a k tomu at začnu brát Warfarin s tím, že půjdu za pět dní na odběry. Takže mám užívat obojí, jak Warfarin tak injekce Clexanu.
Jenže já bych nejradši neužívala nic, prostě mám hrozný strach začít brát ten Warfarin.
Do tedka jsem neměla žádný problém a bojím se, že jakmile ho začnu brát problémy nastanou.
Hlavně mě hrozně zvyklal ten porodník, který nechápal proč mi dal Warfarin 8o
A vlastně mi v porodnici pichali jen Clexan.
Kdyby mi to ten doktor v porodnici neřekl, neresila bych a v klidu brala vše co mi řekl.

tak pokud warfarin, tak opravdu součaně s clexane.cl se vysadí až když ti naberou krev a ověří, že warfarin funguje. když ne, tak znovu, když funguje moc, tak se upraví dávka. právě je s tim děsnejvoser. od kud jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
8.6.16 20:47
@Mišinn píše:
@Ještídek Moc ti děkuji, krásně jsi mi to vysvětlila. Jak jsem psala už @lamalama pořád nevím, zda ho začít užívat.
On z krve pozná, že jsem si ho nevzala viď?
Mě prostě zvyklal ten porodník a já mám strach

strach mít nemusíš. oboje je správné. warfarin levnější, větší vopruz s kontrolováním. clexane drahej, větší voprz s injekcemi.

arfarin pozná, že nebereš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
8.6.16 21:03

@Mišinn Prosím tě, strach mít nemusíš. Shodneme se s druhou lékařkou, že Clexane je u tebe v pořádku, navíc ti chybí jen pár dní aplikace, tak bych s Warfarinem nezačínala. Sice se u Warfarinu držet dieta nemusí, to je pravda, ale pokud se nastavuješ na tak krátkou dobu, tak je potřeba dodržovat určitou stálou hladinu vitaminu K (zelené potraviny, rajčata…), jinak ti výsledky z krve budou skákat a to je víc ke škodě než k užitku.
Takže - ty jsi pacient, ty rozhoduješ. Být tebou, Warfarin neužívám, dopíchám Clexane a je to.
Z krve sice lékař pozná, že Warfarin neužíváš…je ale malé procento lidí, kteří potřebují velmi vysoké dávky Warfarinu, než se něco pozná z krve, takže by teoreticky poznat nic nemusel a sám by se pak rozhodl, že když je to u tebe komplikovanější s nastavením hladiny, zůstane u Clexane :-)
Nenervuj se, hlavně se neboj, co ti řekne lékař. My dáváme většině těhotných právě Clexane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
8.6.16 21:04

@Lama Lama ty jsi z Berouna? Hořovic???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
8.6.16 21:04
@Ještídek píše:
@Mišinn Prosím tě, strach mít nemusíš. Shodneme se s druhou lékařkou, že Clexane je u tebe v pořádku, navíc ti chybí jen pár dní aplikace, tak bych s Warfarinem nezačínala. Sice se u Warfarinu držet dieta nemusí, to je pravda, ale pokud se nastavuješ na tak krátkou dobu, tak je potřeba dodržovat určitou stálou hladinu vitaminu K (zelené potraviny, rajčata…), jinak ti výsledky z krve budou skákat a to je víc ke škodě než k užitku.
Takže - ty jsi pacient, ty rozhoduješ. Být tebou, Warfarin neužívám, dopíchám Clexane a je to.
Z krve sice lékař pozná, že Warfarin neužíváš…je ale malé procento lidí, kteří potřebují velmi vysoké dávky Warfarinu, než se něco pozná z krve, takže by teoreticky poznat nic nemusel a sám by se pak rozhodl, že když je to u tebe komplikovanější s nastavením hladiny, zůstane u Clexane :-)
Nenervuj se, hlavně se neboj, co ti řekne lékař. My dáváme většině těhotných právě Clexane.

souhlas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
8.6.16 21:15
@Ještídek píše:
@Lama Lama ty jsi z Berouna? Hořovic???
šmarjá, jen to ne
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
8.6.16 21:16

@Lama Lama No Beroun máš v profilu…tedy z Prahy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
8.6.16 21:17
@Ještídek píše:
@Lama Lama No Beroun máš v profilu…tedy z Prahy?

ale, to se tak maskuju před šmíráky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
8.6.16 21:22

@Lama Lama :-) chápu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2186
9.6.16 07:31

@Ještídek @Lama Lama
Ani nevíte, jak moc Vám děkuju. :kytka:
Od včera jsem si už měla dát Warfarin a já si ho nedala. Clexanu mám snad už jen 4injekce, ty dopicham.
Když jsem mu volala, že mi dochází injekce, přítel tam jel a přišel bez receptu, jen že mám začít s Warfarinem a v úterý na krev.
5 dní Clexan a podle krve se pak rozhodne jak dlouho ten Warfarin.
Nejradši bych nešla ani na tu krev.
Hlavně si prosím nemyslete, že jsem lehkovážná.
Já vždy doktory poslechnu, ale když mi ten Warfarin nedali už po porodu a řekli, že to je nesmysl, tedka už si ho dát nechci.
Jsem z Karlovarska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
9.6.16 10:19

@Mišinn Nemyslím si, že jsi lehkovážná…já sama, pokud bych měla Leidenskou mutaci v heterozygotní konstituci, nikdy bych neměla trombozu a ani nikdo v rodině, tak bych si nepíchala ani ty injekce :-)
Tobě bych poradila, aby sis píchala ty injekce, k lékaři zašla, ale nenechala bych si vzít krev, protože pokud si Warfarin nebereš, tak je to zbytečné. Jen bych šla k lékaři a domluvila se s ním, že po poradě s hematology je toto nesmysl, že ti zbývá 14 dní užívání a ža bude těžké Warfarin nastavit a že bys chtěla dopíchat ty injekce.
Může ti je napsat jakýkoliv lékař, není preskripční omezení.
Jinak, nechci se nikoho dotknout, ale gynekologové nejsou v tomto směru moc informovaní, jen ti řeknou, že je Warfarin nesmysl, protože jim to nikdo dlouho nedoporučil, ale přesné informace nemají. Neměli by tedy mluvit tak striktně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
24.6.16 18:04

Ahoj holky chci se zeptat jestli mate při leidenske mutaci léky na redeni např clexane a ještě prednison. Zarazí me ten prednison co jsem dostala. V pribalove informaci se píše ze snižuje redeni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
24.6.16 18:57

Prednison není na Leidenskou mutaci. Asi nějaký jiný důvod. Obecně na tlumení nějaké nežádoucí imunitní reakce.
Snižuje ředění… tak jak to vezmeš. Vysoké dávky zvyšují srážlivost. Ale ty máš zřejmě nějakou 5tku denně, to srážlivost neovlivní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
24.6.16 19:17

@Lama Lama
Dik za odpověď. si mě uklidnila :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...