Leidenská mutace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
233
19.10.12 12:43

Ahojky, teď mě trochu polilo horko…tento týden jsem se dozvěděla, že tuhle diagnozu má babička mého syna. Jeho otec byl dnes na vyšetření. Ovšem uklidňuju se tím, že aby byl syn homozygot, musela bych tuhle mutaci mít i já a oba s jeho otcem bysme mu to museli předat, takže „šance“ je velmi nízká. Navíc se jedná o syna, holky to mají těžší. Držím moc moc moc všechno, abys zvládla těhotenství a všechno s tím související. Zkušenost nemám, vůbec jsem Ti nepomohla, jen jsem se musela vypsat, že na to, o čem jsem dosud neslyšela a co se mě teď přímo dotýká, si najednou přečtu tady… Měj se moc hezky a přeju štěstí :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
19.10.12 14:08

@pherenike1 věř mi, že to určitě zvládneš - pokud chceš ve zdraví donosit zdravé dítě, tak budeš muset ;) ale ono je to jen o první injekci, pak už to je lepší a za pár dní už ti to ani nepřijde ;) mě teda nejvíc štvaly ty injekce v šestinedělí, to už člověk ví, že se blíží konec, a tím míň se mu chce :lol:
mně teď vždycky v 7 zazvoní budík, v polospánku spolknu euthyrox, téměř poslepu ďobnu injekci a spím dál :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
22.1.13 10:02

Ahoj, chtěla jsem se zeptat jak často jste během těhotenství chodily na kontroly koagulačních parametrů na hematologii.
Mně nejprve řekla mladší doktorka, že není třeba koagulaci kontrolovat vůbec a mám příjít až ve 3. trimestru. Napsala jsem tedy primářce, ta řekla, že došlo k nedorozumění a koagulační parametry jsou potřeba kontrolovat. Ale prý stačí jednou za 3 měsíce. Teď jsem měla koagulační parametry v pořádku.

Předem děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
22.1.13 10:09

@Gret Ahoj, asi záleží na tvým doktorovi, ale já tam byla za celý těhu asi 3×, takže opravdu jednou za ty 3 měsíce. A celou dobu vše v pořádku, jen po porodu jsem si musela píchat 10 dní injekci do břicha (preventivně), ale nic hroznýho to nebylo, dá se to těch pár dní vydržet ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4509
22.1.13 10:09

Ahoj, to mě taky zajímá jak často se to kontroluje, mě to teď čeká, ani nevim kdy si tam mám zavolat, nejspíš hned, ale asi ještě počkám :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
22.1.13 10:53

@Gret já půjdu po 4 týdnech, ale dr. říkala, že stačí po 6 týdnech. A to to má docela na háku, a dle ní leidenská mutace nic není :roll:, no kéž by! Pokud to máš v pořádku tak fajn, já měla d-dimery už teda zvýšený (0,52), ale vzheldem k těhotenství je to prý v pořádku, tak doufám. Taky mi říkala, že kdyby se gyn. na kontrole něco nelíbilo (málo roste atd.), tak mám hned přijít. Já vím, že s nima máš takový problémy, tak to hlídejte s gyn., a kdyby se mu něco nezdálo, tak tam běž i dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
22.1.13 17:27

@Gret chodila jsem teď od 3. měsíce každý měsíc, na fraxiparinu jsem byla od půlky těhotenství do konce šestinedělí ;)

byla jsem původně vedená v HK, tam jsem volala hned, jak jsem měla potvrzené těhotenství, nicméně na první návštěvě mi neudělali ani náběry (docent tam nebyl a záskok si se mnou nevěděl rady), pak druhá kontrola asi za 2 měsíce byla v pořádku, po třetí kontrole (zase po 2 měsících) mě předali k nám do nemocnice a poštou mi za týden přišla zpráva, že už mám píchat… tady byla doktorka pečlivější a zvala si mě opravdu každý měsíc v obou případech ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
25.1.13 15:45

@stepanka025

Mám taky. Nemusela jsem si nic píchat, jenom jsem chodila každé 3 měsíce na kontrolu krve. Píchala jsem si akorát v šestinedělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
6.1.14 20:39

Ahojki, prosím jaká děláte opatření při heterozygot LM? Neberu nic na ředění krve, jen mám více pít, hýbat se a v případě operace a fixace končetin to řešit s doktorem aby napsal nějaký heparin.Ale mě zajímá, jak ještě předejít trombóze a případně embolii? Strašně se toho bojím, co děláte vy? Antikoncepci neberu, děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10566
6.1.14 20:46

@Amy88 ahoj, to, co To poradili, bohatě stačí. Já nedělala navíc nic, jen jsem si píchala heparin, když jsme někam letěli. Oni si Tě pohlídají, kdybys třeba musela na operaci nebo měla úraz, neboj. Já jsem teď těhotná, na ředění nic nepíchám - zatím - jen mě hlídá hematolog. Hlavně se tím nestresuj, je moc fajn, že to víš a víš, na co si dávat pozor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
6.1.14 20:51

@Alowen děkuji moc :-) a je to třeba jen na let letadlem, nebo i kdybych třebas jela aute třeba 15 hodin? Myslím ten heparin? Nejíš žádné doplňky stravy nebo tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10566
6.1.14 20:52

@Amy88 doplňky žádné nejím. na tu cestu autem se zeptej, ale myslím, že tam stačí se co dvě hodiny projít. To letadlo vadí hlavně kvůli změně tlaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
6.1.14 20:56

@Amy88 tak mám stejné doporučení jako ty, s tím, že pokud bych měla letět někam mimo Evropu (tj. let cca nad 2 hodiny), případně někam delší dobu cestovat autem nebo autobusem (přes noc), mám si přijít pro injekce ;) jinak já mám celkem štěstí, že jsem malá, takže pro mě není problém si nohy natáhnout a prohýbat i vsedě v autě nebo v autobuse, ale určitě je lepší při delších cestách tak zhruba jednou za hodinu vstát a trochu se projít, udělat si pár dřepů apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
531
6.1.14 20:58

Ahojky, taky jsem nedělala nic. Akorad jsem2 x potratila, takže od podezření na těhu píchám do bříška fraxiparine.
Myslím ze e potreba to řešit hlavne v těhotenství. Akorát vím že e blbá antikoncepce a nemá se kouřit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
6.1.14 21:00

Aha, díky holky…už přemýšlíme kam asi v létě a toho jsem se hodně bála… super, že jste mi řekly jak to máte vy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí