Letní čtenářské bingo 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
795
9.7.18 21:34

@Fazulina Tentokrát jsou ta témata bohužel hodně specifická, a tak se mi taky moc knížky nehodí :nevim: Teď čtu Norské dřevo, tak brzy budu mít konečně první zářez. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
837
10.7.18 13:17

5. kniha nad 500 stran: Ódinovo dítě, Siri Pettersenová, 568 stran. Když jsem se prokousala trochu chaotickým a zmateným začátkem (autorka moc nevysvětluje a rovnou posílá čtenáře do děje), byla kniha čtivá, se zajímavým příběhem.
Za nějaký čas určitě dokoupím i další dvě knihy z této trilogie, ale teď si dám od severské mytologie na chvilku pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
795
11.7.18 10:08

@Fazulina Tak konečně hlásím první přečtenou knihu do binga. Haruki Murakami - Norské dřevo (asijský autor). Miluju Beatles, takže pro mě tato kniha byla jakousi povinností, už jsem ji pár let měla v knihovně a pořád jsem nedokázala přinutit ji číst, jen jednou jsem se o to pokusila a po pár stránkách to vzdala. Je to zvláštní kniha. Prnví třetina mi přišla dost zdlouhavá a nudná, potom se děj trošku rozjel a nakonec hodnotím kladně. Ovšem nechápu celý ten humbuk kolem. Existuje mnoho lepších knih. Jinak co se týče obsahu, je těžké říct, o čem kniha vlastně je.. Hlavní hrdina vypráví o svém dospívání, o vztahu se dvěma dívkami, o psychických problémech, o sexu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1418
11.7.18 14:54

Tak já mám 1. Dan Brown - Pavučina lží. No jako proč ne. Ale znova to číst nebudu.
Pak ještě Dcery měděné ženy - Anne Cameron. MOc krásná kniha od kanadských indiánek (vešla by se i do tohoto chlívku). Velmi zajímavý a netradiční pohled na osidlování severu Ameriky.
Indiánka: Děti prérie - Ondřej Balík. Netradiční indiánská pohádka, moc se mi líbí, už jsem ji četla několikrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
12.7.18 21:21

Zatím nemám žádný zářez, mám tu na čtení spoustu knih, které se jaksi nehodí. Tak jsem alespoň dopsala pár tipů do seznamu. Snad některý i zrealizuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
13.7.18 21:25

@Fazulina hlásím kategorii se ženou v názvu Diana Beate Hellmannová Dvě ženy. Opravdu velmi silný příběh. Mladičká baletka po svém velkém vystoupení zkolabuje a je odvezena na kliniku, kde se musí poprat s diagnózou rakoviny nejtěžšího kalibru. Nakonec zjistí, že má jen tři měsíce života… Na klinice se seznámí s další pacientkou, která s nemoci již bojuje velmi dlouho a je sprostého chování, vystupování a celkově je velmi odlišná. Sledujeme jejich urputný boj po životě i touze po smrti a jejich postupné sblížení se. Kniha není přesto doslova depresivní a místy je i vtipná a plná nadsázky, přesto když jedna z nich umírá bulila jsem jako želva. Navíc je to příběh podle skutečnosti. Za mě 100% :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
477
14.7.18 11:11

@Fazulina
Hlásím knihu nad 500 stran a to: Jo Nesbo - Spasitel
Kniha je pravým opakem předchozího dílu. Harry je střízlivý :lol: . Kniha má napínavý strhující děj. Jedna z těch lepších knih série (čtu v pořadí).
Jinak na všechny ostatní kategorie mám už knihy vypůjčené, tak zbývá číst a číst :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11196
14.7.18 20:18

Ahojky, díky, všechno jsem zapsala.

Já zatím nic, i když bych si mohla zapsat Pohádky o vílách, co čtu po večerech dcerce pořád dokola:-))).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
383
14.7.18 23:48

@Fazulina Ahoj, tak hlásím první zářez - dočetla jsem další knihu od svého milovaného Haruki Murakamiho - 1Q84, kniha 3. Je to tedy asijský autor, konečně první z řady přečtených knih, co se mi hodí do binga, tentokrát čtu pořád něco, ale mimo témata:) Prosímtě a platí, že jedno z témat můžeme vyřadit a dát tam žolíka nebo ne? Přeji všem hezké léto a co nejvíce času na čtení!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
795
16.7.18 09:27

@Fazulina Tak hlásím další knihu, kategorie katastrofický román. John Wyndham - Den trifidů. Po pozorovaní zvláštního rojení zelených meteoritů většina lidstva oslepne. Nastává konec civilizace, svět se mění a začíná boj o život. Navíc všeho využijí záhadné masožravé kytky - trifidi, kteří začnou na lidi útočit. Je to skvělá kniha, velice čtivá, nadčasová a realisticky napsaná, se zajímavým příběhem. Doporučuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11196
16.7.18 13:15
@lisey píše:
@Fazulina Ahoj, tak hlásím první zářez - dočetla jsem další knihu od svého milovaného Haruki Murakamiho - 1Q84, kniha 3. Je to tedy asijský autor, konečně první z řady přečtených knih, co se mi hodí do binga, tentokrát čtu pořád něco, ale mimo témata:) Prosímtě a platí, že jedno z témat můžeme vyřadit a dát tam žolíka nebo ne? Přeji všem hezké léto a co nejvíce času na čtení!
Ahojky ano platí. Jinak vše zápisu, až se vrátím z dovci, na tel. Mi to nejde :)
@Teva píše:
@Fazulina Tak hlásím další knihu, kategorie katastrofický román. John Wyndham - Den trifidů. Po pozorovaní zvláštního rojení zelených meteoritů většina lidstva oslepne. Nastává konec civilizace, svět se mění a začíná boj o život. Navíc všeho využijí záhadné masožravé kytky - trifidi, kteří začnou na lidi útočit. Je to skvělá kniha, velice čtivá, nadčasová a realisticky napsaná, se zajímavým příběhem. Doporučuji.

Ano, skvělá kniha. Jedná z mých top :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1916
16.7.18 14:48

@Fazulina Chtěla jsem se zeptat - s dcerou jsme teď dočetly Nejkrásnější příběhy z 1001 noci, můžu si to dát jako knihu pohádek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11196
16.7.18 20:10

@berundaj

Jasan…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1916
17.7.18 09:56
@Fazulina píše:
@berundajJasan…

díky, tak mi to tam zapíšeš, viď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
546
17.7.18 23:43

@Fazulina Prosím o zapsání do kategorie č.8 H.Murakami - Muži, kteří nemají ženy. Tento autor mi nějak unikal.....Byla jsem ale mile překvapena. Povídky až s tajemným vyprávěním.Až přijde správná doba, přečtu si jeho román.Tady jsem nebyla nadšená jen z posledních dvou povídek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí