Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Fazulina Tentokrát jsou ta témata bohužel hodně specifická, a tak se mi taky moc knížky nehodí
Teď čtu Norské dřevo, tak brzy budu mít konečně první zářez. ![]()
5. kniha nad 500 stran: Ódinovo dítě, Siri Pettersenová, 568 stran. Když jsem se prokousala trochu chaotickým a zmateným začátkem (autorka moc nevysvětluje a rovnou posílá čtenáře do děje), byla kniha čtivá, se zajímavým příběhem.
Za nějaký čas určitě dokoupím i další dvě knihy z této trilogie, ale teď si dám od severské mytologie na chvilku pokoj.
@Fazulina Tak konečně hlásím první přečtenou knihu do binga. Haruki Murakami - Norské dřevo (asijský autor). Miluju Beatles, takže pro mě tato kniha byla jakousi povinností, už jsem ji pár let měla v knihovně a pořád jsem nedokázala přinutit ji číst, jen jednou jsem se o to pokusila a po pár stránkách to vzdala. Je to zvláštní kniha. Prnví třetina mi přišla dost zdlouhavá a nudná, potom se děj trošku rozjel a nakonec hodnotím kladně. Ovšem nechápu celý ten humbuk kolem. Existuje mnoho lepších knih. Jinak co se týče obsahu, je těžké říct, o čem kniha vlastně je.. Hlavní hrdina vypráví o svém dospívání, o vztahu se dvěma dívkami, o psychických problémech, o sexu.
Tak já mám 1. Dan Brown - Pavučina lží. No jako proč ne. Ale znova to číst nebudu.
Pak ještě Dcery měděné ženy - Anne Cameron. MOc krásná kniha od kanadských indiánek (vešla by se i do tohoto chlívku). Velmi zajímavý a netradiční pohled na osidlování severu Ameriky.
Indiánka: Děti prérie - Ondřej Balík. Netradiční indiánská pohádka, moc se mi líbí, už jsem ji četla několikrát.
Zatím nemám žádný zářez, mám tu na čtení spoustu knih, které se jaksi nehodí. Tak jsem alespoň dopsala pár tipů do seznamu. Snad některý i zrealizuji.
@Fazulina hlásím kategorii se ženou v názvu Diana Beate Hellmannová Dvě ženy. Opravdu velmi silný příběh. Mladičká baletka po svém velkém vystoupení zkolabuje a je odvezena na kliniku, kde se musí poprat s diagnózou rakoviny nejtěžšího kalibru. Nakonec zjistí, že má jen tři měsíce života… Na klinice se seznámí s další pacientkou, která s nemoci již bojuje velmi dlouho a je sprostého chování, vystupování a celkově je velmi odlišná. Sledujeme jejich urputný boj po životě i touze po smrti a jejich postupné sblížení se. Kniha není přesto doslova depresivní a místy je i vtipná a plná nadsázky, přesto když jedna z nich umírá bulila jsem jako želva. Navíc je to příběh podle skutečnosti. Za mě 100% ![]()
@Fazulina
Hlásím knihu nad 500 stran a to: Jo Nesbo - Spasitel
Kniha je pravým opakem předchozího dílu. Harry je střízlivý
. Kniha má napínavý strhující děj. Jedna z těch lepších knih série (čtu v pořadí).
Jinak na všechny ostatní kategorie mám už knihy vypůjčené, tak zbývá číst a číst ![]()
Ahojky, díky, všechno jsem zapsala.
Já zatím nic, i když bych si mohla zapsat Pohádky o vílách, co čtu po večerech dcerce pořád dokola:-))).
@Fazulina Ahoj, tak hlásím první zářez - dočetla jsem další knihu od svého milovaného Haruki Murakamiho - 1Q84, kniha 3. Je to tedy asijský autor, konečně první z řady přečtených knih, co se mi hodí do binga, tentokrát čtu pořád něco, ale mimo témata:) Prosímtě a platí, že jedno z témat můžeme vyřadit a dát tam žolíka nebo ne? Přeji všem hezké léto a co nejvíce času na čtení!
@Fazulina Tak hlásím další knihu, kategorie katastrofický román. John Wyndham - Den trifidů. Po pozorovaní zvláštního rojení zelených meteoritů většina lidstva oslepne. Nastává konec civilizace, svět se mění a začíná boj o život. Navíc všeho využijí záhadné masožravé kytky - trifidi, kteří začnou na lidi útočit. Je to skvělá kniha, velice čtivá, nadčasová a realisticky napsaná, se zajímavým příběhem. Doporučuji.
@lisey píše:Ahojky ano platí. Jinak vše zápisu, až se vrátím z dovci, na tel. Mi to nejde
@Fazulina Ahoj, tak hlásím první zářez - dočetla jsem další knihu od svého milovaného Haruki Murakamiho - 1Q84, kniha 3. Je to tedy asijský autor, konečně první z řady přečtených knih, co se mi hodí do binga, tentokrát čtu pořád něco, ale mimo témata:) Prosímtě a platí, že jedno z témat můžeme vyřadit a dát tam žolíka nebo ne? Přeji všem hezké léto a co nejvíce času na čtení!
@Teva píše:
@Fazulina Tak hlásím další knihu, kategorie katastrofický román. John Wyndham - Den trifidů. Po pozorovaní zvláštního rojení zelených meteoritů většina lidstva oslepne. Nastává konec civilizace, svět se mění a začíná boj o život. Navíc všeho využijí záhadné masožravé kytky - trifidi, kteří začnou na lidi útočit. Je to skvělá kniha, velice čtivá, nadčasová a realisticky napsaná, se zajímavým příběhem. Doporučuji.
Ano, skvělá kniha. Jedná z mých top ![]()
@Fazulina Chtěla jsem se zeptat - s dcerou jsme teď dočetly Nejkrásnější příběhy z 1001 noci, můžu si to dát jako knihu pohádek?
@Fazulina Prosím o zapsání do kategorie č.8 H.Murakami - Muži, kteří nemají ženy. Tento autor mi nějak unikal.....Byla jsem ale mile překvapena. Povídky až s tajemným vyprávěním.Až přijde správná doba, přečtu si jeho román.Tady jsem nebyla nadšená jen z posledních dvou povídek.