Letní čtenářské bingo 2018

11176
12.6.18 22:16

Letní čtenářské bingo 2018

Ahojte,

Na prázdniny se to náramně hodí, nějaká dovolenková četba se tu určitě najde. Proto se přidejte do letního binga, které startuje 21.6.2018 a končí 22.9.2018 o půlnoci.

Pro zopakování: do binga se lze zapojit kdykoliv během léta a počítají se knihy přečtené v tomto období. Tato diskuze slouží k jejich nahlašování, sdělování dojmů z přečtených knih, apod. Já budu evidovat Vaše „úlovky“ do tabulky .

Generátor čísel vylosoval ze seznamu , který založila @Jahlina a byl postupně doplňován, tato nová témata:

1. špionážní - politický thriller
2. slovo žena v názvu
3. magický realismus
4. portugalsky píšící autor
5. kniha nad 500 stran
6. kovbojka/indiánka
7. kniha pohádek
8. asijský autor
9. katastrofický román

Myslím, že některá témata jsou opět výzvou:-) a těším se na případné tipy, já taky pár tipů přidám.

Navrhuji, místo žolíka, udělat to tak, že jednu kategorii můžeme vynechat a nahradit ji knihou jinou, je to podobné, ale stále nám zůstane na výběr 9 kategorií.

Tady si můžeme opět sdílet tipy.

Příspěvek upraven 29.06.18 v 19:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
133
12.6.18 22:59
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
546
12.6.18 23:10

Prima, vypadá to, že kategorie v jarním bingu nestíhám, tak snad to letni :D Kategorie, jako vždy, výzvové!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20852
13.6.18 14:04

Parádní, těšíme se zas na čtenářské tipy! :pankac:

Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1916
14.6.18 18:27

@Fazulina Seš skvělá, žes to tak rychle stihla :palec:, a rovnou se hlásím a moc se těším :pankac:.
Byla jsem dnes v knihovně, až cestou tam mi došlo, že jsem si témata přečetla jen jednou zběžně, ale naštěstí jich v hlavě pár zůstalo :mrgreen:, a tak hlásím první úlovky:
kategorie číslo 4 portugalsky píšící autor - José Saramago - Kain (knihovnicím dalo dost práce mi zrovna na tohle téma něco najít, ale povedlo se :lol: )
kategorie číslo 2 slovo žena v názvu - to jsem jen tak chodila okolo regálů :mrgreen:, až na mě vykoukla Záhadná žena od Ethana Blacka a Křižovatky žen od Taťany Březinové. K tomu mám jen dotaz - musí být slovo žena takto v základním tvaru?
A nakonec kategorie číslo 5 kniha nad 500 stran - to se v knihovně hledá opravdu jednoduše :mrgreen:. Když jsem vyloučila knížku co měla 496 a druhou s 996 (tu bych asi četla hodně dlouho), tak mě mezi zbývajícími zaujala tato: Luca Di Fulvio - Dítě, které v noci našlo slunce(přesně 588 stran).
Omlouvám se za román hned na začátku :oops:, ale jsem z binga vážně nadšená :dance: a jsem ráda, že jsem ho našla :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
795
14.6.18 21:35

Já se samozřejmě hlásím taky a jsem stejně nadšená jako @berundaj :mrgreen: Knížky jsou můj život a ráda poznávám nové autory. Ovšem tentokrát jsou témata hodně velká výzva :palec: Asi toho speciálního žolíka využiju. Hlavně proto, že mám doma knihy ještě od Ježíška a žádná se do binga nehodí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11176
14.6.18 21:55

Holky, super. Já jedu od pondělí na dovcu, ale pak udělám tabulku a vy se zatím pusťte do čtení. Ta portugalská kniha je trefa, dělala jsem teď nedávno v práci seminář na téma současné portugalské literatury a lektorka mi poskytla i prezentaci, tak to bychom měli spoustu tipů. Násdilim to do toho souboru. Ten Saramago byl jeden ze zmiňovaných…

Tak pěkně počtení :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
837
15.6.18 07:40

Že bych konečně našla způsob, jak změnit žánr? Už se k tomu přemlouvám pěkně dlouho a ne a ne se od fantasy odtrhnout :mrgreen:
Na rozjezd si dám Odinovo dítě (nad 500 stran), potom padne Literární spolek Laury Sněžné (magický realismus… fakt jsem na to zvědavá, hodně lidí mi to už doporučovalo) a budu pokračovat knihou Afterdark od Haruki Murakamiho (asijský autor) a konečně dojde i na Shakespeara a Zkrocení zlé ženy (k tomu se přemlouvám už snad od střední a to je pěkně dlouhá doba :cert: ). Čtení zdar :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
477
15.6.18 15:41

Také se zapojím :dance: . Zajímavý mix témat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
15.6.18 17:33

Taky se připojuji a musím říct, že tentokrát jsou témata pro mne opravdu výzva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20852
18.6.18 14:52

Dobrý den,

je skvělé, že opět bude Letní bingo! Rozhodli jsme se tedy přispět několika cenami pro vítěze :). Snad Vás potěšíme a hru si užijete :hug: :srdce:

Mějte se hezky,

Dominika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1418
19.6.18 19:40

Tak jo, jdu na to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
477
19.6.18 20:55

@berundaj
díky za tip na portugalského autora :kytka: . Dnes jsem si vypůjčila knihu od zmiňovaného autora s názvem Slepota. Jinak lze použít i do kategorie katastrofický román.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
20.6.18 10:42

Tak jsem se vrátila z dovolené a koukám, že už je připraveno další kolo binga. Super!!! Děkuji @Fazulina, že ses toho opět ujala. Témata jsou tedy výzva, asi toho žolíka využiju :-) Ale těším se na pohádky. Musí to být klasická pohádková knížka? Docela ráda bych si přečetla tu novou Mornštajnovou, kterou napsala pro děti… Koupila jsem ji klukům a jsou tam moc hezké ilustrace od Galiny Miklíkové, autorky Lichožroutů.
 https://www.databazeknih.cz/…trasa-373973

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11176
21.6.18 20:32

Já bych to uznala a taky díky za tip. Zkusím s dcerkou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí