Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte,
Na prázdniny se to náramně hodí, nějaká dovolenková četba se tu určitě najde. Proto se přidejte do letního binga, které startuje 21.6.2018 a končí 22.9.2018 o půlnoci.
Pro zopakování: do binga se lze zapojit kdykoliv během léta a počítají se knihy přečtené v tomto období. Tato diskuze slouží k jejich nahlašování, sdělování dojmů z přečtených knih, apod. Já budu evidovat Vaše „úlovky“ do tabulky .
Generátor čísel vylosoval ze seznamu , který založila @Jahlina a byl postupně doplňován, tato nová témata:
1. špionážní - politický thriller
2. slovo žena v názvu
3. magický realismus
4. portugalsky píšící autor
5. kniha nad 500 stran
6. kovbojka/indiánka
7. kniha pohádek
8. asijský autor
9. katastrofický román
Myslím, že některá témata jsou opět výzvou:-) a těším se na případné tipy, já taky pár tipů přidám.
Navrhuji, místo žolíka, udělat to tak, že jednu kategorii můžeme vynechat a nahradit ji knihou jinou, je to podobné, ale stále nám zůstane na výběr 9 kategorií.
Tady si můžeme opět sdílet tipy.
Příspěvek upraven 29.06.18 v 19:55
Prima, vypadá to, že kategorie v jarním bingu nestíhám, tak snad to letni
Kategorie, jako vždy, výzvové!
@Fazulina Seš skvělá, žes to tak rychle stihla
, a rovnou se hlásím a moc se těším
.
Byla jsem dnes v knihovně, až cestou tam mi došlo, že jsem si témata přečetla jen jednou zběžně, ale naštěstí jich v hlavě pár zůstalo
, a tak hlásím první úlovky:
kategorie číslo 4 portugalsky píšící autor - José Saramago - Kain (knihovnicím dalo dost práce mi zrovna na tohle téma něco najít, ale povedlo se
)
kategorie číslo 2 slovo žena v názvu - to jsem jen tak chodila okolo regálů
, až na mě vykoukla Záhadná žena od Ethana Blacka a Křižovatky žen od Taťany Březinové. K tomu mám jen dotaz - musí být slovo žena takto v základním tvaru?
A nakonec kategorie číslo 5 kniha nad 500 stran - to se v knihovně hledá opravdu jednoduše
. Když jsem vyloučila knížku co měla 496 a druhou s 996 (tu bych asi četla hodně dlouho), tak mě mezi zbývajícími zaujala tato: Luca Di Fulvio - Dítě, které v noci našlo slunce(přesně 588 stran).
Omlouvám se za román hned na začátku
, ale jsem z binga vážně nadšená
a jsem ráda, že jsem ho našla
.
Já se samozřejmě hlásím taky a jsem stejně nadšená jako @berundaj
Knížky jsou můj život a ráda poznávám nové autory. Ovšem tentokrát jsou témata hodně velká výzva
Asi toho speciálního žolíka využiju. Hlavně proto, že mám doma knihy ještě od Ježíška a žádná se do binga nehodí ![]()
Holky, super. Já jedu od pondělí na dovcu, ale pak udělám tabulku a vy se zatím pusťte do čtení. Ta portugalská kniha je trefa, dělala jsem teď nedávno v práci seminář na téma současné portugalské literatury a lektorka mi poskytla i prezentaci, tak to bychom měli spoustu tipů. Násdilim to do toho souboru. Ten Saramago byl jeden ze zmiňovaných…
Tak pěkně počtení ![]()
Že bych konečně našla způsob, jak změnit žánr? Už se k tomu přemlouvám pěkně dlouho a ne a ne se od fantasy odtrhnout ![]()
Na rozjezd si dám Odinovo dítě (nad 500 stran), potom padne Literární spolek Laury Sněžné (magický realismus… fakt jsem na to zvědavá, hodně lidí mi to už doporučovalo) a budu pokračovat knihou Afterdark od Haruki Murakamiho (asijský autor) a konečně dojde i na Shakespeara a Zkrocení zlé ženy (k tomu se přemlouvám už snad od střední a to je pěkně dlouhá doba
). Čtení zdar ![]()
Taky se připojuji a musím říct, že tentokrát jsou témata pro mne opravdu výzva
Dobrý den,
je skvělé, že opět bude Letní bingo! Rozhodli jsme se tedy přispět několika cenami pro vítěze
. Snad Vás potěšíme a hru si užijete
![]()
Mějte se hezky,
Dominika
@berundaj
díky za tip na portugalského autora
. Dnes jsem si vypůjčila knihu od zmiňovaného autora s názvem Slepota. Jinak lze použít i do kategorie katastrofický román.
Tak jsem se vrátila z dovolené a koukám, že už je připraveno další kolo binga. Super!!! Děkuji @Fazulina, že ses toho opět ujala. Témata jsou tedy výzva, asi toho žolíka využiju
Ale těším se na pohádky. Musí to být klasická pohádková knížka? Docela ráda bych si přečetla tu novou Mornštajnovou, kterou napsala pro děti… Koupila jsem ji klukům a jsou tam moc hezké ilustrace od Galiny Miklíkové, autorky Lichožroutů.
https://www.databazeknih.cz/…trasa-373973