Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Fazulina Pěkný den,
prosím zapsat knihu do kategorie 1. - Kniha s jednoslovným názvem o minimálně 4 slabikách:
Zaslíbení - Alexandra Adornettová
Třetí díl příběhu anděla Bethany a jejího přítele Xaviera. Kniha začíná tím, že se ti dva vezmou, a potom začíná kolotoč dramatických událostí, jelikož sňatek anděla s člověkem není povolen. Pátrá po nich bojový oddíl členů Sedmého řádu, objeví se i Lucifer. Nakonec to dobře dopadne, ale je to čtení spíše pro náctileté. ![]()
Hlásím další přečtenou knihu.
Niedlich
Skvělá oddechovka. Četla jsem ji u vody a předčítala jsem vybrané věty i manželovi. Smáli jsme se oba jak blázni. Od tohoto autora máme dvě knihy a obě stojí za přečtení.
Docela mi teď to čtení jde. To bude tím létem a dovolenou 😁
@Fazulina Pěkný den,
prosím zapsat knihu do kategorie 5. - Cestopisná kniha
Sabina Zelená - Nejdelší cesta domů
Jindřiška se po dramatických životních okolnostech vydává na cesty po ČR. Pěšky projde velkou část naší republiky a na cestách zažívá nejrůznější setkání. Nakonec najde své místo pro život.
@Fazulina, prosím o zapsání:
č. 4 - Rebecca Raisin - Pojízdná čajovna splněných snů - letní pohodové čtení o cestování s obytňákem - bývalá šéfkuchařka Rosie po rozchodu s manželem změní svůj život a začne provozovat pojízdnou restauraci na kolech ![]()
@Fazulina Pěkný den,
prosím zapsat knihu do kategorie 8. - Kniha, k níž mě inspirovalo toto čtenářské bingo
Lucie Srňánková - Ano, pane řediteli
Knihu jsem si vybrala jako novinku v Levných knihách, že jí využiji do kategorie 3., ale až později jsem zjistila, že se jedná už o druhé vydání knihy.
Je to příběh ředitele Adama a asistentky Míši. Počáteční nenávist přeroste ve vztah. Četlo se to dobře, ale části, ve kterých se motá expartnerka Adama Silva mi přijdou dost mimo.
Prosím o zapsání
6.: Tania Carvertová- Náhradnice
Děj se odehrává v Anglii. Detektivové pátrají po sériovém vrahovi, který vraždí těhotné ženy, vyřezává z břicha jejich děti a unáší je. Napínavé až do konce. Od půlky jsem zhruba tušila, ale měla jsem jasno jen z části, kdo za tím stojí.
@Fazulina ahoj, prosím o zapsání…
1. Pomocnice - Freida McFadden - za mne super kniha o pomocnici v domácnosti.
3. Všude samí lháři - Shari Lapena - námět fajn, akorát mi tam nějaké věci neseděly. Nemůžu se rozepsat víc, abych něco neprozradila.
6. Neklidná krev - Robert Galbraith - 5. Případ Cormorana Strike a Robin, děj se odehrává v Anglii.
7. Okamžiky štěstí - Patrik Hartl - příběh Jáchyma a Veroniky, odychovka na léto.
8. Černočerné srdce - Robert Galbraith - zatím poslední případ Cormyho a Robin. Už jsem chtěla dočíst sérii a proto jsem do vsunula do výzvy
Mám teď rozečtenou knihu na Ch a od zítra musím vybrat dovolenkovou knihu ![]()
@Fazulina Pěkný den,
prosím zapsat knihu do kategorie 4. - Kniha o jídle
Pekáč buchet - Kateřina Petrusová
Klára o sobě říká, že je gastrosexuálka, píše do ženského časopisu do rubriky o vaření, hodnotí restaurace, zkouší nové recepty, má svůj blog jako Makadamka. Zamiluje se do sportovce Matouše. Jedna nehoda vše změní. Závěr je takový uspěchaný, ale četlo se to moc hezky.
Prosím o zapsání č. 1 Zdivočelí. Dle anotace katastrofické sci-fi z budoucnosti. Nesouhlasím. Ano, z budoucnosti to je, ale… Přišlo mi to až moc politické a doteď vlastně nevím, co tím chtěl autor říct. S kterou stranou souzní… Zvláštní kniha.
Prosím o zapsání.
8.: Betty Mahmoodyová- Bez dcerky neodejdu. Četla jsem ten název na emimi xkrát. Došlo mi, o co asi jde, ale nečetla jsem to.
Betty žila poklidný život s mužem a dcerou v Americe. Jednou v létě měli navstivit příbuzné jejího muže v Íránu. Když se blížil termín návratu, oznámil jí manžel, že se do Ameriky nevrátí. A jelikož v Íránu žena není nic, tak mohla jen dodržovat jejich zákony a tradice a tajně plánovat útěk svůj a své dcery a doufat, že je do té doby nezabije.
@Fazulina
Ahoj, prosím o zapsání těchto knih
1. Jana Benková: Slunečnice (no, za mě až moc prekombinovane a vyhnane do nesmyslna; recepční pracovně šikanuje její nadřízená, chce se líbit jejímu synovi, spadne do anorexie, pak odjede do Německa jako aupair, vrací se s okopirovanym byznysplánem na něco jiného…)
2. Marcela Mlynářová: Chalupářkou z donucení (dobrá oddychovka, akorát bych potřebovala alespoň třetinu popsaného autorcina elánu)
8. Alena Mornštajnová: Les v domě (četla jsem nejen kvůli bingu; příběh „hustý“, trochu předvídatelný, hlavně kvůli mediálnímu proprani)
9. Agatha Christie: Letní záhady (milovaná Agáta s výběrem letních povídek)
Díky. ![]()
@Fazulina, prosím o zapsání:
č. 1 - Lenka Lanczová - Potížistka - letní jednohubka, s ne příliš lehkým tématem a pozitivním koncem
Prosím o zapsání:
9: Gerard Kremer- Anna Franková- příběh zrady
Je to příběh rodiny Gerarda Kremera, který se zapojil do odboje. Prvně bral jen jídlo, které si schovávali němci ve sklepě a předával potřebným. Později schovával židy. Část odbojářů byla popravena, on byl,,jen" velmi zmlácen a zachránilo ho, že žil v době, kde žil německý plukovník s rodinou, kterému občas hlídali dítě. Všichni které ukrýval přežili. S Annou Frankovou jeho rodinu pojila osoba, která udala stovky židů a odbojářů v Nizozemsku. Ta byla po válce popravena.
@Fazulina
Pěkný den,
prosím zapsat knihu do kategorie 3. Kniha poprvé vydaná v roce 2024 (nová kniha)
Melanie Moreland - Kontrakt 3
Život Richarda, jeho ženy Katy a celé rodiny se změní, když se objeví dívka, která řekne, že je Richardova dcera. Kniha vypráví, jak se k tomu Richard postaví a jak to ovlivní celou rodinu.
Zdravím a poprosím o zapsání prvních knih do letního čtenářského binga ![]()
Odpočítávač - od Amy Suiter Clarkové
jedná se o knížku z edice světový bestseller a je to thriller pojednávající o sérii rituálních vražd, hlavní postava Elle se snaží vyřešit staré případy a zaměří se i na tento případ s „odpočítávačem.“ Knížka se četla celkem pěkně, děj se pak dal ke konci celkem odhadnout, jak to asi dopadne. Za sebe hodnotím průměrně.
Chata ve Švýcarsku - od Julie Caplinové
knížka spadá do žánru romantické literatury a jak název napovídá, odehrává se ve Švýcarsku, kam se vypravíme společně s hlavní hrdinkou Minou, knížka se četla celkem dobře, ale děj takový až příliš klišovitý, hodnotím spíše průměrně, ale jako letní oddychové čtení na druhou stranu ok
Číslo 20 - od Sam Hollandové
jedná se o velmi napínavý thriller, děj rychle ubíhá a je opravdu napínavý, knížka se mi četla velmi dobře, přišla mi ještě víc napínavá než Kopírák
4) Kniha o jídle (o vaření, z restaurace, o kuchařích atd…)
Láska s chutí makronky - od Sarah Vaughanové
knížka pojednává o pěti lidech, kteří velmi rádi pečou a přihlásí se do soutěže v pečení, v životě to nemá nikdo ze soutěžících tak úplně jednoduché a my se v průběhu soutěže o jejich osudech postupně něco dozvídáme, samozřejmě jsou v knížce uvedeny i různé recepty a pracovní postupy…
Pěšky Kolumbií pod rouškou covidu - od Jana Rendla
cestovatel se vydává při pandemii covidu, kdy všude vládnou příšná opatření na cestování do Kolumbie, knížka se četla velmi dobře, zajímá, mohu ohodnotit jen kladně
Prokletý ostrov - od Dennise Lehana
knížka se odehrává v 50.letech minulého století na ostrově, kde sídlí nemocnice pro duševně choré zločince, knížka mi přišla velmi napínavá a velmi dobře se četla