Letní čtenářské bingo 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6755
26.7.24 10:05

@Fazulina Pěkný den,
prosím zapsat knihu do kategorie 1. - Kniha s jednoslovným názvem o minimálně 4 slabikách:

Zaslíbení - Alexandra Adornettová
Třetí díl příběhu anděla Bethany a jejího přítele Xaviera. Kniha začíná tím, že se ti dva vezmou, a potom začíná kolotoč dramatických událostí, jelikož sňatek anděla s člověkem není povolen. Pátrá po nich bojový oddíl členů Sedmého řádu, objeví se i Lucifer. Nakonec to dobře dopadne, ale je to čtení spíše pro náctileté. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1347
26.7.24 14:54

Hlásím další přečtenou knihu.

1. A bůh pravil, budiž Jonáš - Sebastian

Niedlich

Skvělá oddechovka. Četla jsem ji u vody a předčítala jsem vybrané věty i manželovi. Smáli jsme se oba jak blázni. Od tohoto autora máme dvě knihy a obě stojí za přečtení.
Docela mi teď to čtení jde. To bude tím létem a dovolenou 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6755
28.7.24 18:09

@Fazulina Pěkný den,
prosím zapsat knihu do kategorie 5. - Cestopisná kniha

Sabina Zelená - Nejdelší cesta domů

Jindřiška se po dramatických životních okolnostech vydává na cesty po ČR. Pěšky projde velkou část naší republiky a na cestách zažívá nejrůznější setkání. Nakonec najde své místo pro život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11086
2.8.24 18:44

@Fazulina, prosím o zapsání:

č. 4 - Rebecca Raisin - Pojízdná čajovna splněných snů - letní pohodové čtení o cestování s obytňákem - bývalá šéfkuchařka Rosie po rozchodu s manželem změní svůj život a začne provozovat pojízdnou restauraci na kolech :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6755
2.8.24 19:06

@Fazulina Pěkný den,
prosím zapsat knihu do kategorie 8. - Kniha, k níž mě inspirovalo toto čtenářské bingo

Lucie Srňánková - Ano, pane řediteli

Knihu jsem si vybrala jako novinku v Levných knihách, že jí využiji do kategorie 3., ale až později jsem zjistila, že se jedná už o druhé vydání knihy.
Je to příběh ředitele Adama a asistentky Míši. Počáteční nenávist přeroste ve vztah. Četlo se to dobře, ale části, ve kterých se motá expartnerka Adama Silva mi přijdou dost mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
3.8.24 13:53

Prosím o zapsání
6.: Tania Carvertová- Náhradnice
Děj se odehrává v Anglii. Detektivové pátrají po sériovém vrahovi, který vraždí těhotné ženy, vyřezává z břicha jejich děti a unáší je. Napínavé až do konce. Od půlky jsem zhruba tušila, ale měla jsem jasno jen z části, kdo za tím stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.8.24 15:01

@Fazulina ahoj, prosím o zapsání…
1. Pomocnice - Freida McFadden - za mne super kniha o pomocnici v domácnosti.
3. Všude samí lháři - Shari Lapena - námět fajn, akorát mi tam nějaké věci neseděly. Nemůžu se rozepsat víc, abych něco neprozradila.
6. Neklidná krev - Robert Galbraith - 5. Případ Cormorana Strike a Robin, děj se odehrává v Anglii.
7. Okamžiky štěstí - Patrik Hartl - příběh Jáchyma a Veroniky, odychovka na léto.
8. Černočerné srdce - Robert Galbraith - zatím poslední případ Cormyho a Robin. Už jsem chtěla dočíst sérii a proto jsem do vsunula do výzvy
Mám teď rozečtenou knihu na Ch a od zítra musím vybrat dovolenkovou knihu :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6755
4.8.24 17:39

@Fazulina Pěkný den,
prosím zapsat knihu do kategorie 4. - Kniha o jídle

Pekáč buchet - Kateřina Petrusová

Klára o sobě říká, že je gastrosexuálka, píše do ženského časopisu do rubriky o vaření, hodnotí restaurace, zkouší nové recepty, má svůj blog jako Makadamka. Zamiluje se do sportovce Matouše. Jedna nehoda vše změní. Závěr je takový uspěchaný, ale četlo se to moc hezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2899
4.8.24 20:32

Prosím o zapsání č. 1 Zdivočelí. Dle anotace katastrofické sci-fi z budoucnosti. Nesouhlasím. Ano, z budoucnosti to je, ale… Přišlo mi to až moc politické a doteď vlastně nevím, co tím chtěl autor říct. S kterou stranou souzní… Zvláštní kniha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
5.8.24 21:38

Prosím o zapsání.
8.: Betty Mahmoodyová- Bez dcerky neodejdu. Četla jsem ten název na emimi xkrát. Došlo mi, o co asi jde, ale nečetla jsem to.
Betty žila poklidný život s mužem a dcerou v Americe. Jednou v létě měli navstivit příbuzné jejího muže v Íránu. Když se blížil termín návratu, oznámil jí manžel, že se do Ameriky nevrátí. A jelikož v Íránu žena není nic, tak mohla jen dodržovat jejich zákony a tradice a tajně plánovat útěk svůj a své dcery a doufat, že je do té doby nezabije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
6.8.24 17:23

@Fazulina
Ahoj, prosím o zapsání těchto knih

1. Jana Benková: Slunečnice (no, za mě až moc prekombinovane a vyhnane do nesmyslna; recepční pracovně šikanuje její nadřízená, chce se líbit jejímu synovi, spadne do anorexie, pak odjede do Německa jako aupair, vrací se s okopirovanym byznysplánem na něco jiného…)

2. Marcela Mlynářová: Chalupářkou z donucení (dobrá oddychovka, akorát bych potřebovala alespoň třetinu popsaného autorcina elánu)

8. Alena Mornštajnová: Les v domě (četla jsem nejen kvůli bingu; příběh „hustý“, trochu předvídatelný, hlavně kvůli mediálnímu proprani)

9. Agatha Christie: Letní záhady (milovaná Agáta s výběrem letních povídek)

Díky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11086
6.8.24 17:30

@Fazulina, prosím o zapsání:

č. 1 - Lenka Lanczová - Potížistka - letní jednohubka, s ne příliš lehkým tématem a pozitivním koncem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
6.8.24 19:18

Prosím o zapsání:
9: Gerard Kremer- Anna Franková- příběh zrady

Je to příběh rodiny Gerarda Kremera, který se zapojil do odboje. Prvně bral jen jídlo, které si schovávali němci ve sklepě a předával potřebným. Později schovával židy. Část odbojářů byla popravena, on byl,,jen" velmi zmlácen a zachránilo ho, že žil v době, kde žil německý plukovník s rodinou, kterému občas hlídali dítě. Všichni které ukrýval přežili. S Annou Frankovou jeho rodinu pojila osoba, která udala stovky židů a odbojářů v Nizozemsku. Ta byla po válce popravena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6755
9.8.24 14:17

@Fazulina
Pěkný den,
prosím zapsat knihu do kategorie 3. Kniha poprvé vydaná v roce 2024 (nová kniha)

Melanie Moreland - Kontrakt 3

Život Richarda, jeho ženy Katy a celé rodiny se změní, když se objeví dívka, která řekne, že je Richardova dcera. Kniha vypráví, jak se k tomu Richard postaví a jak to ovlivní celou rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
265
12.8.24 14:51

Zdravím a poprosím o zapsání prvních knih do letního čtenářského binga :)

1. Kniha s jednoslovným názvem o minimálně 4 slabikách:

Odpočítávač - od Amy Suiter Clarkové

jedná se o knížku z edice světový bestseller a je to thriller pojednávající o sérii rituálních vražd, hlavní postava Elle se snaží vyřešit staré případy a zaměří se i na tento případ s „odpočítávačem.“ Knížka se četla celkem pěkně, děj se pak dal ke konci celkem odhadnout, jak to asi dopadne. Za sebe hodnotím průměrně.

1. Kniha začínající písmenem CH

Chata ve Švýcarsku - od Julie Caplinové

knížka spadá do žánru romantické literatury a jak název napovídá, odehrává se ve Švýcarsku, kam se vypravíme společně s hlavní hrdinkou Minou, knížka se četla celkem dobře, ale děj takový až příliš klišovitý, hodnotím spíše průměrně, ale jako letní oddychové čtení na druhou stranu ok

1. Kniha poprvé vydaná v roce 2024 (nová kniha)

Číslo 20 - od Sam Hollandové
jedná se o velmi napínavý thriller, děj rychle ubíhá a je opravdu napínavý, knížka se mi četla velmi dobře, přišla mi ještě víc napínavá než Kopírák

4) Kniha o jídle (o vaření, z restaurace, o kuchařích atd…)

Láska s chutí makronky - od Sarah Vaughanové
knížka pojednává o pěti lidech, kteří velmi rádi pečou a přihlásí se do soutěže v pečení, v životě to nemá nikdo ze soutěžících tak úplně jednoduché a my se v průběhu soutěže o jejich osudech postupně něco dozvídáme, samozřejmě jsou v knížce uvedeny i různé recepty a pracovní postupy…

1. Cestopisná kniha

Pěšky Kolumbií pod rouškou covidu - od Jana Rendla
cestovatel se vydává při pandemii covidu, kdy všude vládnou příšná opatření na cestování do Kolumbie, knížka se četla velmi dobře, zajímá, mohu ohodnotit jen kladně

1. Kniha odehrávající se na nějakém ostrově

Prokletý ostrov - od Dennise Lehana
knížka se odehrává v 50.letech minulého století na ostrově, kde sídlí nemocnice pro duševně choré zločince, knížka mi přišla velmi napínavá a velmi dobře se četla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí