Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Prosím o zapsání
7: Evžen Boček- Aristokratka na koni
Vtipný příběh od konce června do konce srpna, který je psán jako deník. A vtipná je nejen Marie, ale celá rodina a služebnictvo, kteří řeší hlavně, jak přijít k penězům nebo kdy zemřou.
3: žolík
BINGO
@Fazulina Pěkný den,
prosím zapsat knihu do kategorie 6. Kniha odehrávající se na nějakém ostrově
Napospas - Kiran Millwood Hargrave
Kniha se odehrává v 17. stol. na ostrově Vardø, kde pro strašlivé bouři zemřela většina mužů a ženy se snaží přežít. Avšak příchod komisaře Corneta rozpoutá čarodějnické procesy.
@Fazulina prosím o zapsání dalších knih… Děkuji
Č. 2 - Julie Caplin - Chata ve Švýcarsku - taková romantika. Hezky popsané místa a jídla, to se mi zase líbilo. Č. 9 - Natalie Barelli - Hospodyně - Claire se chce pomstít Haně a proto se u ní zaměstná jako hospodyně. Ale ne všechno jde podle plánu. Kniha se četla dobře.
Ahojky holky, další knihy jsem zapsala. Gratuluji Fiveone k bingu!
@Fazulina, prosím o zapsání:
č. 3 - Julia Caplin - Vila v Itálii - nová kniha ze série útěků, tentokrát z Itálie, fajn letní čtení ![]()
č. 6 - Julia Caplin - Hotýlek na Islandu - ze série romantické útěky, tentokrát na Island ![]()
č. 7 - Evžen Boček - Aristokratka u královského dvora
č. 9 - Miriam Georg - Bouře na Labi - pokračování knihy Světla na Labi, odehrávající se v Anglii a v Hamburku v 19. století, zakázaná láska, boj o práva žen…
Konečně jsem se dostala k nahlášení knih, prosím tedy o zapsání ![]()
Humoristický román: Fazóna - M. Nousiainen Příběh 3 kamarádů věkově kolem čtyřicítky. Sami touží po vážném vztahu a založení rodiny, Markus zůstal sám na výchovu tří dcer a Pesonen má na starost staré rodiče a na osobní život tak zatím neměl čas.
Kniha o jídle: Domek v Irsku - J. Caplin kniha o kurzu vaření ![]()
Kniha s jednoslovným názvem o minimálně 4 slabikách: Chladnokrevně - R. Bryndza zatím jsem četla pouze tuto knihu ze série a musím se pustit do předchozích dílů ![]()
Kniha začínající písmenem CH: Chata ve Švýcarsku - J. Caplin
Kniha odehrávající se na nějakém ostrově: Hrad ve Skotsku - J. Caplin
Kniha, kterou jsem přečetl(a) na dovolené: Rodina odvedle - S. Hepworth
líbí se mi styl psaní, zajímavé až do závěru knihy
Kniha, k níž mě inspirovalo toto čtenářské bingo: V pasti lží - B. A. Paris Nedaleko v lese je v autě zavražděna žena, se kterou se Cass nedávno seznámila. Onu osudnou noc se Cass vracela domů v dešti a viděla v lese stát auto. Další den se dozví o vraždě a od té doby má hrozné výčitky svědomí, že tu mladou ženu mohla zachránit. Posléze se u ní začnou projevovat příznaky demence, každý den jí volá nějaký anonym… závěr knihy jsem musela přečíst najednou, jak začaly vycházet na světlo dost zásadní okamžiky… ![]()
Ahoj holky, zapsala jsem další přečtené knihy.
Přeji krásný start nového školního roku! ![]()
@Fazulina ahoj, prosím o zapsání posledních knížek do binga… Č. 4 - Julie Caplin - Pekárna v Brooklynu - Sofie přijme stáž do časopisu v New Yorku do rubriky o jídle. Ubytuje se v bytě Belly nad její pekárnou, kde ji začne pomáhat s pečením. Klasická oddechová love storka. Č. 5 - Ladislav Zibura - Prázdniny v Evropě… Stopem z ČR na sever, pak letadlem do Atén a opět stopem do ČR. Hezká knížka
A měla bych mít BINGO ![]()
@Fazulina
Ahoj, prosím o zapsání dalších přečtených knih.
Kategorie 2 - Kniha na CH:
Robert Bryndza - Chladnokrevně
Moje první knížka od tohoto autora, ale asi ne poslední. Bylo to napínavé, i když pro mě děsivé (způsoby provedení vraž - chladnokrevně no -). Ale zajímavé, včera dočteno (i když jsem chtěla původně spát, ale potřebovala jsem vědět, jak to dopadne
)
Kategorie 5 - Cestopisná kniha
Tadeáš Šíma - Doma na cestách
Začátek mě moc nebavil a říkala jsem si, že proto nečtu cestopisné knihy, že to moc nemusím. Takže jsem četla jen proto, abych měla splněno a když už jsem začala
Ale druhá část knihy mě nakonec chytla více a bylo to zajímavější. Jak cestoval domů na kole přes Saudskou Arábii. Ale znovu asi číst nepotřebuji ![]()
Kagetorie 7 - Humoristický román
Betsy Howie - Co mi dluží dcera
No co říct. Žena vyčísluje náklady, které jí dluží dcera - zaznamenává už od otěhotnění. Některé náklady jsou komické (Američnka no, asi
)
Je nutné to brát s rezervou a doufám, že to tak bylo i myšleno a opravdu by pak dcera nedostala ten účet v dospělosti k proplacení ![]()
Kagetorie 9 - Kniha přečtená na dovolené
Kristýna Trpková - Vesnice
Druhý díl autorky se stejnou vyšetřovatelkou a vyšetřovatelem. Opět se mi dobře četlo, jen téma bylo horší, vyšetřování vražd dětí
A to po několika letech, kdy se našly ostatky dříve pohřešovaného dítěte.
Tentokrát jsem narozdíl od Stvůry vraha hned neodhadla. Až ke konci.
Určitě si přečtu další knížky od této autorky.
@Fazulina Pěkný den,
prosím zapsat knihu do kategorie 7. a bude to žolík:
Alexandra Potter - S tebou už nikdy
Červená knihovna o Lucy, která v Benátkách potká svou osudovou lásku Nathaniela. Ale po deseti letech řeší, že to rozhodně není tak osudová láska, jak si myslela.
Kniha mě nijak zvlášť neoslovila.
A tím mám splněné bingo. ![]()
Zdravím a poprosím o zapsání zbylých knih do čtenářského binga ![]()
Julie Halpernová - Mateřská, ale určitě ne dovolená
Jak již napovídá samotný název, děj se odehrává kolem tématu mateřské dovolené… hlavní hrdinka Annie prožívá jakýsi rozkol mezi očekáváním a realitou… knížka se četla poměrně dobře, ale hlubší dojem na mě neudělala
zde jsem sáhla po titulu detektivky z loňského podzimního binga
Anthony Horowitz - Dům hedvábí
knížka se mi velmi líbila, postava Sherlocka Holmese a napínavý zločin ![]()
za sebe mohu knihu také jen doporučit
Ronald H. Balson - Dvojčata paní Karoliny
kniha pojednávající o tematice holocaustu, odehrává se ve dvou časových rovinách, kdy paní Klara chce ve svém vysokém věku nalézt dvě děti, které poznala za druhé světové války, závěr jsem tušila, jak to doopravdy bude, ale velmi zajímavé čtení, co se týče jazyka - napsáno velmi krásně, zde si troufám i říci, že kniha se čte doslova sama
Děkuji a budu se těšit na další bingo ![]()
@Fazulina, prosím o zapsání:
č. 2 - Dick Francis - Chladná zrada - detektivní příběh z dostihového prostředí, tentokrát se z větší části odehrává v Norsku
Žolík - Lenka Chalupová - Páté jablko - druhý díl série o rodinách na Přerovsku, tyto knihy se čtou moc dobře, ne moc lehké téma, ale čtivě napsané
ahoj fazulko, posílám přečtené knihy. Díky, za tvoji práci ![]()
Kniha s jednoslovným názvem o minimálně 4 slabikách
1)Robert Bryndza: Chladnokrevně
Kniha začínající na CH
2) Peter James: Chci tvou smrt
Ali Hazelwood Teorie lásky
Karolína Fourová Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete
Dávám ještě jednu: Jessie Inchauspé Pravda o cukru
Marián Bok Camino
Daniel Defoe Robinson Crusoe taková klasika, která potěší
Zdeněk Jirotka Saturnin
Martin Úbl Stezka Českem
K. A. Tuckerová Divoká Aljaška 2 díl.
snad mám všechno, nebyla jsem si jistá knihou z restaurace, vaření…nevím, jestli to má být kniha z uvedeného prostředí ![]()
Jejda, mám tam samé jedničky:)
Měj se moc pěkně
@Fazulina
Všechny zdravím a píšu…tak snad…
1. Imitátor, D. Cole - líbil se mi příběh a poutavé byly ilustrace.
2. Žolík - Vetřelec - K. Trpková - napínavé, skvělé a z českého prostředí
3. Někdo z nás - K. Trpková - tak jsem objevila novou výbornou spisovatelku! Příběh mi připomínal nějaký film, zfilmované ale nebylo. Dopadlo to úplně jinak, než jsem myslela.
4. Jonášova kuchařka pro zdraví, J. Jonáš - stále se ke knížce vracím a myslím, že budu stále dokola. Zajímavá je nejen číst s recepty, ale i úvod a povídání o stravě, krevních skupinách, principu této kuchařky.
5.Všechny cesty vedou do Santiaga, L. Zibura - vždy, když mám dost kriminálek, jdu si odpočinout „k Ziburovi“
6.Deset malých černoušků, A. Christie - Agatha neomrzí
7. Poslední aristokratka, E. Boček - za mě zklamání, příliš se tlačí na pilu
8. Tatérka, A. Belsham - nevím proč, ale měla jsem ji za čtyřslabičnou
, příběh fajn, jen zpověď vraha moc syrový.
9. Pod hladinou - D. Coates - knihy od této autorky si nadělujeme s mou sestrou. Letos se nám povedlo, že každá na společné dovolené četla knihu od této spisovatelky
Konečně, po dlouhé době…BINGO ![]()
@Fazulina
Ahoj, hlásím poslední přečtené knihy:
Kategorie 3 - Kniha vydaná v roce 2024
Kristýna Trpková - Někdo z nás
Byla jsem zvědavá, přečetla jsem předchozí tři knížky a tahle tedy byla psaná jinak, oproti předchozím to nebyla vyloženě detektivka, kde jsou hlavní postavy detektivové vyšetřující vraždu. Ale příběh rodiny a odkryté rodinné tajemství. Jako byl to hodně silný příběh, chvílemi opravdu drsný a konec mě dostal.
Já mám knížky od této autorky ráda, dobře se mi čtou, i když někdy mi přijde něco nelogický. Po dočtení této knížky jsem hodně nad tím pořád přemýšlela, silný příběh.
Kategorie 8 - Kniha, k níž mě inspirovalo toto čtenářské bingo
Holly Jacksonová - Návod na vraždu pro hodné holky
Původně jsem myslela, že místo této kategorie využiji žolíka (Vetřelce od Trpkové, kterého jsem také přečetla), ale pak tu někdo dal tuto knížku a já si uvědomila, že ji mám doma, jen jsem ji nečetla - nějak jsem měla strach dle obálky a názvu, že to nebude nic moc. ALE ty jo - další knížka, od které jsem se nemohla odtrhnout a byla napjatá až do konce (a konec neodhadla).
Dle názvu jsem si původně myslela, že to bude nějaká studentka, zlá mrcha, co plánuje vraždu
Ale naopak, v rámci svého studijního projektu vyšetřuje pět let starý případ, který byl policií hned uzavřen, ale ona nevěří tomu, že to udělal ten, koho označili za vraha. Pátráním po pravdě se sama dostane do nebezpečí.
Dobře se mi to četlo. Ráda si přečtu další knížku od této autorky.
Doufám, že jsem nezapomněla nic sem zapsat, jelikož bych měla mít splněné BINGO! ![]()